Hur man väljer ett minpin

Miniatyrpinnare har ökat i popularitet de senaste åren. Denna "stora hund i en liten kropp" är intelligent, full av energi, och lätt att hålla i någon storlek hemma. Ursprungligen från Tyskland, Miniatyr Pinscher (smeknamnet "minpin" eller vanligare "min pin") är inte i samband med Doberman Pinscher alls. Likheten i kroppsform och färgning skapade denna jämförelse, men min Pin var en ras som utvecklades genom att blanda ett antal andra raser, inklusive tyska pinschers, taxa och italienska greyhounds för att skapa en hund som är idealisk för jaktrotter. Min Pins har unika personligheter, och att hitta rätt min Pin för din familj kommer att ta tid och överväga.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja din min PIN-kod
  1. Bild med titeln Välj ett minpinsteg 1
1. Granska hundens stamtavla och hälsohistoria. Medan föräldrars hälsa och beteenden och deras tidigare kullar inte nödvändigtvis indikerar att din valp kommer att vara sjuk eller dåligt uppförd, kan en hunds stamtavla som innehåller många hälso- eller beteendefrågor ökar en röd flagga. När det här inträffar kanske du vill leta efter ett annat uppfödare eller avelspar.
  • Be om att spendera tid med både dammen (mor) och fadern (far). Om det är möjligt, be om att spendera tid med valpar från tidigare kullar också. Om föräldrarna och syskonen är glada och friska, är du mer benägna att få en hälsosam valp.
  • Granska föräldrarnas hälsorapporter och minst tre generationer av stamtavlor. Leta efter orsaker och dödsår och eventuella stora hälsoproblem.
  • Fråga om föräldrarnas personlighet. Du vill veta saker som hur de interagerar med andra hundar och människor. Ta reda på om hunden någonsin har bett en person, eller om de ofta kämpar med andra djur. Föräldrar som barker mycket eller flykt ofta kan också vara varningsskyltar.
  • Bild med titeln Välj ett MINPIN STEG 2
    2. Erkänna vanliga min stiftsjukdomar och störningar. I allmänhet är miniatyrpinnaren en hälsosam hund med få medicinska problem. Känna till de vanligaste sjukdomarna bland miniatyrknappar och deras varningsskyltar. Leta efter dessa när du bedömer hunden. Fråga om testning för dessa problem hos föräldrar och valpar för att du ska välja en hälsosam hund.
  • Entropion är en ögonstörning. Hundens fransar irriterar ögat som orsakar infektion och andra allvarliga hälsoproblem.
  • Progressiv retinal degenerering (PRA) förstör nervcellerna på baksidan av ögat och kan orsaka blindhet.
  • Kornealdystrofi förekommer i båda ögonen, och hundar ärver vanligtvis denna sjukdom från en av sina föräldrar. Det leder till inflammation i hornhinnan och har kopplats till ett antal kroniska och systemiska sjukdomar.
  • Glaukom är en sjukdom som påverkar både människor och hundar. Det uppstår när tryck i ögonkontakten ständigt ökar. I de flesta fall leder glaukom till blindhet.
  • Bild med titeln Välj ett MINPIN STEG 3
    3. Bedöma minstiftets hälsa. Fråga uppfödaren, djuraffären eller husdjurets adoptionsfacilitet för hundens hälsohistoria. Detta bör inkludera vaccination och maskningsschema, så du vet när de ska uppdateras. Om husdjuret har upplevt några hälsoproblem i det förflutna bör dessa ingå i rapporten samt behandlingar som administrerades.
  • 4. Tänk på uppfödarens socialiseringsprogram. Det är viktigt att se till att uppfödaren du köper från har ett bra socialiseringsprogram på plats för sina valpar. Annars kan min pin du tar hem kan sluta med ångest eller aggressionsproblem senare. Fråga uppfödaren om sitt socialiseringsprogram innan du väljer en min PIN-kod från den uppfödaren.
  • Socialiseringsprogram bör börja vid födseln och fortsätta tills valpen är 16 veckor gammal.
  • Min Pin-valparna bör utsättas för en mängd olika sevärdheter, ljud, människor och miljöer som en del av deras socialiseringsprogram.
  • Om uppfödaren inte har ett socialiseringsprogram och håller valarna isolerade, så är det en röd flagga. Köp inte från en uppfödare som inte socialiserar sina valpar.
  • Bild med titeln Välj ett minpinsteg 4
    5. Utvärdera hunden baserat på rasstandard. American Kennel Club och Miniatyr Pinscher Club of America bygger både den genomsnittliga höjden, vikten, kapptypen och andra raser för min Pins. Även om dessa inte nödvändigtvis är av yttersta vikt vid valet, kan min pins som är långt utanför standarden vara korsad, sjuk eller nuvarande hälsoproblem nerför linjen.
  • Den genomsnittliga höjden på en fullvuxen min stift från axel till marken är mellan 10 och 12.5 tum.
  • Minstiftets längd ska vara lika med sin höjd vid axeln. Kvinnor tenderar att vara lite längre än de är långa.
  • Kappan ska vara kort, slät, snygg och hård. AKC accepterar kappa färger av röd, stag röd (svart blandad), svart och solbränna, svart och rost, choklad och solbränna och choklad och rost.
  • Bild med titeln Välj ett MINPIN STEG 5
    6. Leta efter vanliga min stiftsbeteenden. Min stift är vanligtvis mycket energiska, intelligenta, nyfiken på nya stimuli och självsäker närmar sig andra hundar och människor. Om en av valparna verkar sköna bort från alla andra hundar eller gömmer när du anländer, är det ett tecken som hunden kanske inte är mycket väl socialiserad. Om du har mycket tid att spendera med din nya valp kan dessa skittiska valpar socialiseras. Escaping är ett av de mest problematiska beteenden min pins utställ. Om hundarna är i en penna, leta efter hundar som försöker hitta sätt att komma ut ur höljet.
  • Bild med titeln Välj ett MINPIN STEG 6
    7. Tillbringa tid med hunden. Det viktigaste du kan göra innan du plockar en hund är inte säker på att det är AKC godkänt. Det är att se till att Min Pin är rätt passform för dig. Hundar som visar energi, verkar vara villig att leka, och som inte kramar eller blyg från dig är vanligtvis bra val, men du vet aldrig hur de kommer att uppträda hemma. De flesta uppfödare och husdjursaffärer har en försöksperiod. Under den här tiden kan du ta hunden hemma med dig i några dagar eller till och med veckor, men du har fortfarande ett alternativ att återvända valpen, om det inte är rätt passform. Dra nytta av detta. Det låter dig lära känna min Pin och hur det kommer att passa in i ditt hem.
  • Metod 2 av 3:
    Välja en min Pin Breeder eller Retail Plats
    1. Bild med titeln Välj ett minpinsteg 7
    1. Kontrollera online. Besök den amerikanska kennelklubben (eller liknande organisation i ditt hemland) för att granska en lista över välrenommerade uppfödare. AKC erbjuder noggrann information om att hitta en pålitlig uppfödare, köpa en hälsosam valp och hur man planerar för din hunds pågående vård. Du kan också kolla med Miniatyr Pinscher Club of America. Denna organisation erbjuder ovärderlig information om lokala uppfödare, min Pin Rescue-organisationer och välrenommerade detaljhandelsplatser för att köpa en min PIN-kod.
    • Många uppfödare har också sina egna webbplatser. Kontrollera dessa för information om aktuella och tidigare kullar.
    • Om en uppfödare har en online-närvaro kan de också ha recensioner online från kunder som kan vara informativa.
    • Kontrollera också sociala medier av lokala uppfödare. Dessa webbplatser har ofta ofiltrerad feedback från tidigare köpare, bilder av tidigare kullar och annan information som kan vara hjälpsam.
  • Bild med titeln Välj ett minpin steg 8
    2. Fråga en lokal veterinär. Du måste upprätta ett förhållande med en veterinär innan du tar hem din nya min PIN-kod, så söker råd från din lokala veterinärpraxis är en fördelaktig startplats. En uppfödare som har ett bra förhållande med en veterinär är redan ett gott tecken, eftersom det betyder att de ger valpar efter behandling. Om en veterinär tror att uppfödaren är tillräckligt omtänksam och höja friska hundar, är de troligen en säker satsning.
  • Om du redan har en veterinär som behandlar andra djur i ditt hushåll, börja det. Om du inte har en veterinär är det bra att hitta en innan du får ett nytt husdjur. Fråga vänner och familjemedlemmar för rekommendationer, läsa online recensioner och besöka veterinärpraxis för att du ska välja en säker praxis för ditt nya husdjur.
  • Bild med titeln Välj ett minpin steg 9
    3. Ring eller maila en uppfödare. Detta är ett bra första steg innan du bestämmer dig för att köpa från en uppfödare eller till och med slösa tid på att besöka dem. Den ursprungliga kontakten är ett utmärkt tillfälle att bygga rapport med en uppfödare, samla information om deras policy och börja mäta om de är välrenommerade. Ta dig tid att ställa frågor som ger dig grundläggande information om uppfödarens praxis.
  • Fråga hur många kullar uppfödaren producerar varje år. Uppfödare som ständigt producerar kullar kan vara det som kallas "valpkvarn."Detta är en uppfödare som tvingar hundar att kompisera för ofta, vilket kan producera svaga eller ohälsosamma valpar.
  • Fråga hur många hundar uppfödaren har och hur många som uppföds. Detta är en röd flagga om uppfödare har mer än två eller tre avelpar av hundar i taget.
  • Fråga hur ofta dammarna (honor) är uppfödda. Välrenommerade uppfödare bör inte driva sina dammar för att bära kullar mer än två eller tre gånger varje år.
  • Bild med titeln Välj ett MINPIN STEG 10
    4. Besök en potentiell uppfödare. När du har haft en chans att prata med uppfödare och få några du skulle känna dig bekväm att köpa från, be om att besöka deras anläggning. En välrenommerad uppfödare ska gärna visa dig runt, låter dig spendera tid med moderhundarna och interagera med några nuvarande kullar av valpar. Bra min stift uppfödare är vanligtvis stolta över att prata om sina hundar och kullar.
  • Bild med titeln Välj ett minpinsteg 11
    5. Fråga husdjursaffärer för uppfödareinformation. Många husdjursaffärer köper sin leverans av valpar från "Puppy Mills."Dessa uppfödare är ständigt parande hundar och tillåter inte dem att vila mellan kullar. Om du inte skulle köpa en hund från en uppfödare utan information om föräldrarnas hälsa, personlighet och stamtavla, bör du inte heller acceptera detta från en djuraffär.
  • Om din djuraffär köper från välrenommerade uppfödare, kommer de att ge information för dig om var valparna uppföds, och i de flesta fall kontaktinformation så att du kan kontakta uppfödaren direkt.
  • Om djurbutiken inte ger information om hundens och föräldrars hälsosamma historia, stamtavla och uppfödare, köp inte husdjur från den butiken.
  • Bild med titeln Välj ett minpin steg 12
    6. Överväga adoption. Det finns många miniatyr pinschers bred varje år som behöver bra hem, men av ett antal skäl är inte inrymda. Därför är antagandet så viktigt. Att rädda en vuxen eller valp är också ett bra sätt att få en min pin till ett överkomligt pris. Purebred min Pins kan kosta mellan $ 400 och $ 700, men räddar kostar vanligtvis mellan $ 50 och $ 100 från skydd eller en liten rehousing avgift från andra räddningar.
  • Kontrollera med Internet Miniature Pinscher Service (IMPS) här http: // minpinrescue.org /.
  • Miniatyr Pinscher Club of America har också en division som helt ägnar sig åt att rädda hundar http: // minpin.org /?page_id = 23821.
  • Metod 3 av 3:
    Att säkerställa en min PIN-kod är rätt för din familj
    1. Bild med titeln Välj ett MINPIN STEG 13
    1. Tänk på ditt utrymme. Miniatyrpinnaren är det perfekta valet om du bor i en lägenhet. Dessa små hundar kan få tillräcklig aktivitet i huset och med några promenader om dagen. Om du lämnar ensam i den inhägnade gården, se till att det är säkert eftersom Min Pin kan försöka fly.
  • Bild med titeln Välj ett minpin steg 14
    2. Plan för vård. Miniatyrpinnaren är mycket intelligent och det lär sig väldigt snabbt. Utan korrekt träning som valp kan minstiftet bli envis, men med uthållighet, även äldre hundar som försöker hävda dominans och motstå träning kan utbildas. Så länge du tar dig tid att interagera med och integrera din min pin i hemmet, är de underbara, mycket underhållande husdjur.
  • Lämna inte en min pin ensam med ingenting att göra.De är intelligenta hundar och behöver mental stimulans för att förhindra destruktivt beteende.
  • Skydda din min stift från kallt.På grund av sin lilla storlek och korta kappa är min stift känsliga för kallt väder. Planera att hålla dem mestadels inomhus under kallt väder.Prova en hundtröja eller kappa på dem under vintern när de är utomhus.
  • Bild med titeln Välj ett minpin steg 15
    3. Ta med en min PIN-hem för en rättegång. Oavsett om det här är din första hund eller din 50, vet du aldrig hur du ska binda med ditt nya husdjur. Av denna anledning har de flesta uppfödare och återförsäljare en returpolicy. Målet är att se till att du har rätt hund för ditt hem och familj, och att hundarna kan hitta ett hem där de är säkra och glada. Dra nytta av dessa policyer om du behöver.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande