Hur man väljer en tysk herdevalp

En hund kan vara din bästa vän, men du måste se till att dina personligheter matchar. Tyska herdar är starka, lydiga hundar som är kända för sin intelligens, lojalitet och oräddhet, vilket gör dem till en perfekt ras för aktiva familjer med tillräckligt med tid att träna dem.

Steg

Del 1 av 4:
Genomföra din forskningGå till annonsen och stödja WikiHow
  1. Bild med titeln Välj en tysk herdevalp steg 1
1. Se till att du har råd med en tysk herde. Tyska herdar kan leva 10-12 år med god vård och hälsa, så du gör ett långsiktigt engagemang för ditt nya husdjur. Var säker på att du kan ge en hund med allt det behöver ha ett långt, lyckligt liv. ASPCA uppskattar att du i det första året av att äga en stor hund som en tysk herde, spenderar du cirka 1 843 dollar på den. Efter det första året spenderar du cirka 875 dollar varje år. Dessa siffror inkluderar medicinska kostnader, mat, grooming, utrustning (lådor, leksaker, kopplar), träning mm. Om du inte har råd att ordentligt ta hand om en hund, borde du vänta tills du kan innan du lägger till en till din familj.
  • Förvänta dig att betala mellan $ 500- $ 1200 och upp för en kvalitet tysk herdevalp från en uppfödare. Du kommer att spendera lite pengar på framsidan, men mer pengar som investerats kommer att rädda dig i veterinär och andra räkningar i slutet. Att köpa en kvalitetsvalp säkerställer stöd av en välrenommerad uppfödare.
  • För mer information om prissättningsområdet i USA, besök den tyska Shepherd Dog Club of America Website.
  • Bild med titeln Välj en tysk herdevalp steg 2
    2. Forskning rasen.Även om tyska herdar är vackra hundar, vill du se till att rasen är en bra passform för ditt hushåll. Tyska herdar är en herdingras som uppföddes för att flytta boskap runt gårdarna. Eftersom de vill arbeta, behöver de mycket mental och fysisk stimulans för att vara frisk och balanserad. Utan ett sätt att utvisa energi växer tyska herdar ofta orubbliga och destruktiva.
  • Rasen är en utmärkt passform för ägare som letar efter mycket engagemang och interaktion med sitt husdjur.
  • Om det här är för mycket ansvar för dig kanske du vill titta på andra raser.
  • Bild med titeln Välj en tysk shepherd valp steg 3
    3. Var villig att ägna tid till tidig träning. Tyska herdar är stora hundar. Den amerikanska Kennelklubbens (AKC) är 24-26" till den högsta punkten i axelbladet hos män och 22-24" i honor. De kan också vara mycket högkvalitativa husdjur, även bortom valpskap. Som sådan är träning en tysk herde oerhört viktigt om du inte vill bli fysiskt överväldigad av ditt husdjur. Lyckligtvis är det intelligenta hundar som älskar att lära sig och arbeta. De svarar mycket bra på träning.
  • Bild med titeln Välj en tysk herdevalp steg 4
    4. Bestäm om du vill ha en manlig eller kvinnlig hund. Som valpar är skillnaderna mellan män och honor inte mycket märkbara, men det finns några skillnader att tänka på när de blir äldre. Den mest uppenbara skillnaden är att honor kommer att gå in i värme två gånger om året om det lämnas un-spayed. Kvinnor är också mindre och lättare än vuxna män, och har mer känsliga ansiktsdrag.
  • Män kan ibland vara mer territoriella än honor. Doftmarkering kan styras med korrekt träning.
  • Kvinnor kan vara mer skyddande av deras "packa" eller familj, men det kan leda till svartsjuka av andra husdjur.
  • Bild med titeln Välj en tysk shepherd valp steg 5
    5. Delta i rashändelser för att möta några tyska herdar. Det bästa sättet att lära sig om tyska herdar är att träffa några personligen. Genom att delta i en rasshow, eller "konformationshow," Du kommer att träffa Show-Bred Shepherds och deras uppfödare. Dessa hundar är uppfödda för att se till att deras fysiska egenskaper följer den amerikanska kennelklubbens (AKC) -rasstandarder. Men om du är mer intresserad av en hund uppfödd för sin herding eller arbetsförmåga, besök en show eller rättegång som testar dessa färdigheter. Exempel är smidighet, lydnad, Schutzhund (Guard Dog) och spårning av tävlingar, bland annat.
  • Arbetshundarna är utvalda för egenskaper som intelligens, enkel träning, atletisk förmåga och naturliga herding och arbetsförmåga.
  • Du kan hitta underbara tyska herdar av alla slag på smidighet, lydnad, schutzhund och spårningstest (och många andra olika typer av tävlingar).
  • Kontakta den tyska Shepherd Club eller AKC för en lista med evenemang där du kan se och träffa tyska herdar.
  • Bild med titeln Välj en tysk herdevalp steg 6
    6. Välj var du vill få din nya valp. Pure-Bredhundar är sällsynta i skydd, men med lite tålamod kan du hitta en tysk herde eller tysk herdeblandning. Om du har problem med att hitta en genom dina lokala bostäder, överväga att kontakta en rasräddning i ditt område. Båda dessa alternativ kommer att göra det möjligt att rädda en hund som behöver hjälp, men i båda fallen kan du inte vara säker på hundens lineage. Om du är inställd på en renrasig tysk herde som har en känd line, så vill du köpa från en uppfödare.
  • Köp aldrig en hund från en klassificerad annons eller webbplats utan att först besöka platsen och få en känsla för ägaren. Håller inte med om att träffa valpen off-site - du vill se uppfödarens lokaler.
  • Köp aldrig en hund från en djuraffär. Djuraffärer får ofta valpar från valpkvarnar som odlar utan hänsyn till hundens hälsa eller kvalitet. Hundar lever ofta i dåliga förhållanden och är ohälsosamma. Stöd inte dessa metoder med dina pengar.
  • Du kan se valpar som säljs på sidan av gatan. Om de inte är anslutna till en adoptionsbyrå, borde du aldrig köpa valpar från gatan. Dessa är vanligtvis oansvariga uppfödare, och att köpa dessa valpar uppmuntrar bara mer oansvariga metoder.
  • Del 2 av 4:
    Hitta en välrenommerad uppfödareGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Välj en tysk shepherd valp steg 7
    1. Forskning och kontakta rasklubbar. Börja på Internet genom att kolla in National German Shepherd Breed Clubs som den tyska Shepherd Dog Club of America eller American Kennel Club.Båda dessa webbplatser ger detaljerad information om vad man ska leta efter i en etisk uppfödare, och kan peka dig mot fler lokala resurser. Gör ytterligare forskning på dessa lokala tyska herdeklubbar i ditt område. Oavsett om du får information från sina webbplatser eller kontakta dem direkt för hjälp, är lokala rasklubbar ett bra sätt att få namnen på välrenommerade uppfödare i ditt område.
  • Bild med titeln Välj en tysk herdevalp steg 8
    2. Prata med lokala veterinärer. Veterinärer kommer i kontakt med många olika typer av djurvårdgivare, från uppfödare till bostäder till enskilda ägare. Eftersom de vet så mycket om djurproblem i samhället är det en bra idé att prata med några veterinärer i ditt område för etiska uppfödare rekommendationer.
  • Överväga också att prata med andra tyska herdeägare, hundens groomers eller hundutbildare.
  • Om du besöker en rasshow, prata med ägare och tränare om vem de har haft bra eller dåliga erfarenheter med.
  • Bild med titeln Välj en tysk herdevalp Steg 9
    3. Leta efter en specialiserad uppfödare. En bra uppfödare kommer inte att ha en mängd olika raser tillgängliga för adoption. Leta efter en uppfödare som bara specialiserar sig på tyska herdar. Ditt bästa alternativ är att hitta en uppfödare som har många års erfarenhet av den tyska Shepherd-rasen. De borde kunna svara på dina frågor om utveckling, temperament och träna lätt och utan tvekan.
  • Bild med titeln Välj en tysk shepherd valp steg 10
    4. Fråga hur mycket tid hundarna spenderar med människor. En nyckelmarkering av en bra uppfödare är den mängd ansträngning de lägger i tidig socialisering. Valpar måste läras från en tidig ålder för att leva harmoniskt med människor. Om en uppfödare håller kullar isolerade bort från hemmet, kommer valparna inte att användas för sevärdheter och ljud av ett normalt hushåll, och kommer inte att användas till mänsklig interaktion. Detta kan bli ett problem när de är gamla nog att antas.
  • Se till att valparna spenderar åtminstone en tid i uppfödarna hem med dem. Ju mer tid de spenderar med människor, desto mer kan du lita på uppfödaren.
  • Bild med titeln Välj en tysk shepherd valp steg 11
    5. Se till att kvinnorna är uppfödda etiskt. En etisk uppfödare kommer aldrig att försöka odla en kvinna som inte har nått sexuell mognad - cirka 2 år. Mödrar bör också ges tillräckligt med tid för att återhämta sig från graviditeter och separeras från sina kullar när de antas. Kvinnor ska vara friska och varna. Anta aldrig en valp från en uppfödare som odlar en ung eller ohälsosam kvinna, eller som inte ger mammas tid att återhämta sig innan de odlar dem igen.
  • Valpar ska aldrig säljas eller separeras från sina mammor före 8 veckors ålder. Innan det är det osäkert att avvika dem från sina mammor.
  • Bild med titeln Välj en tysk shepherd valp steg 12
    6. Fråga om valparna. Uppfödaren borde ha börjat valparna vaccination och deworming processer innan de antar dem. Se till att det hände, och fråga om eventuella hälsoproblem som veterinären kan ha rapporterat i dessa tidiga kontroller.
  • Bild med titeln Välj en tysk shepherd valp steg 13
    7. Bestäm kullens blodlinje. Fråga om uppfödarna har sina hundar testade för degenerativa myelopathy (DM) -genen. Detta kan avgöra om en gemensam ärftlig sjukdom i tyska herdar är närvarande i kullens blodlinje. Hundar med DM lider av progressiv förlamning, särskilt i bakbenen.[5] Fråga också uppfödaren om föräldrarna är "OFA-certifierad" eller "AKC registrerad." Du kan be att se certifiering för båda föräldrarna från en av dessa organisationer, men välrenommerade uppfödare erbjuder vanligtvis detta utan att fråga. Observera att AKC-registrering inte betyder att du får ett friskt djur. Det betyder att ägaren betalade pengar till AKC för att registrera hunden.
  • Den ortopediska grunden för djur (OFA) är å andra sidan intresserad av ortopedisk och genetisk hälsa.
  • Tyska herdar har vanligtvis höft och armbåge dysplasi. Medan experter rekommenderar att aveldjur med kända genetiska problem kommer en OFA-certifiering att ge dig bevis.
  • Var dock medveten om att det inte finns någon garanti för hälsa i något djur. Det finns alltid en chans att två hundar fria från kända genetiska sjukdomar fortfarande kan producera en valp med genetiska problem.
  • Bild med titeln Välj en tysk herdevalp steg 14
    8. Fråga om uppfödarens beslutsprocess. Uppfödaren bör utvärdera dig som en potentiell ägare, precis som du utvärderar honom eller henne som uppfödare. Ingen bra uppfödare kommer bara överlämna en valp utan att vara säker på att de nya ägarna kommer att kunna ge det ett gott, hälsosamt liv. Fråga uppfödaren vad de letar efter i en bra ägare, och om de någonsin har blivit potentiella ägare borta. Uppfödaren ska kunna svara på dessa frågor utan att ens tänka på det.
  • Du kanske också frågar uppfödaren för referenser så att du kan kontakta andra familjer som har hundar från tidigare kullar.
  • Bild med titeln Välj en tysk herdevalp steg 15
    9. Svara på eventuella frågor som uppfödaren frågar ärligt. En välrenommerad uppfödare bör ställa frågor om din hundbakgrund och erfarenhet, din livsstil och din familj att vägleda dig för att göra det bästa beslutet. Så svårt som det kan vara, kommer en bra uppfödare att vara villig att vända dig om de tror att du är en dålig passform för sina speciella valpar. Till exempel, om kullen har särskilt inaktiva föräldrar, kan valparna inte vara en bra passform för din mycket aktiva livsstil. Om du blir vänd, fråga om uppfödaren kan peka på andra alternativ och kullar så att du kan utöka din sökning. Fråga också om de har några ofödda kullar som kommer upp som kan vara bättre passform för dig.
  • Var tålmodig och bli inte avskräckt. Med tillräckligt med tålamod och legwork hittar du rätt valp.
  • Ljug inte för en uppfödare bara för att få en valp, men. Lita på uppfödarens beslutsprocess. Du vill inte sluta med en hund som inte passar dina behov.
  • Bild med titeln Välj en tysk herdevalp steg 16
    10. Lära sig tecken på en oetisk uppfödare. Undvik någon uppfödare som erbjuder att skära dig a "handla," Vem har orena eller illaluktande kennlar, eller som agerar misstänksamt på något sätt. Lita på dina instinkter. En uppfödare som är i det bara för pengarna har fel motivation, och sannolikt inte är intresserad av deras hunds välfärd.
  • Se till att hundarna inte är trånga i burar. De borde ha gott om utrymme att snubbla runt och utforska deras omgivning. En del av tiden bör valpar hållas i hemmet för att avslöja dem för hushållsmiljöer.
  • Det bör finnas tillräcklig mat och vatten för alla djur i lokalerna.
  • Kennlar ska rengöras dagligen. Även om det kan vara att en hund hade en olycka precis innan du kom, var misstänkt för en kennel som ser ut som det inte har städats nyligen.
  • Bild med titeln Välj en tysk herdevalp Steg 17
    11. Ta reda på uppfödarens returpolicy. Alla välrenommerade uppfödare bör vara villiga att ta hunden tillbaka om saker inte fungerar med din familj. Om en uppfödare inte har en returpolicy, föreslår den att de inte bryr sig om vad som händer med sina hundar när de lämnar sin egendom. Det är inte ett gott tecken!
  • Ta reda på vilken typ av dokumentation du skulle få med din valp. Skulle du få registreringshandlingar och stamtavla papper?
  • Bild med titeln Välj en tysk shepherd valp steg 18
    12. Läs och förhandla om valpen Health Guarantee. Förhandla om vad du vill ha om det inte ingår i kontraktet. Var väldigt försiktig med en uppfödare som inte kommer att diskutera chansen att en valp kan behöva returneras.
  • Behöver kontraktet att du tar valpen för ett vet som besöks inom en viss tid?
  • Täcker det ärftliga problem för livet? För endast en viss tidsperiod?
  • Vilken typ av dokumentation måste du tillhandahålla för att "bevisa" ditt ärende?
  • Vad är uppfödaren överens om att erbjuda? 100% pengarna tillbaka? Handla för en annan valp när man är tillgänglig?
  • Finns det restriktioner för de aktiviteter du kan göra med din hund som kommer att ogiltigförklara kontraktet eller garantin?
  • Köper du en show prospect valp eller ett djurkvalitet djur?
  • Har uppfödaren starka känslor (eller till och med förbud) om vaccinationerna, mat eller tillskott för din valp? Är dessa åsikter baserade på solid vetenskap?
  • Del 3 av 4:
    Få en hund från en rasräddningGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Välj en tysk herdevalp Steg 19
    1. Kontakta Breed Rescues i ditt område. Du kan hitta Breed Rescues genom att söka efter dem online, eller genom att kontakta ditt lokala humana samhälle, hundofficer eller veterinärs kontor. Många husdjursrelaterade företag kommer att kunna ge information om lokala räddningsorganisationer.
    • Glöm inte att prata med tyska herdeägare eller besökande raser för att möta fler ägare.
  • Bild med titeln Välj en tysk herdevalp steg 20
    2. Se till att du har att göra med en legitim räddningsgrupp. Varje valp som kommer från en räddning bör kontrolleras helt av en veterinär för grundläggande hälsa, parasiter och vaccinationer innan de antas. Generellt kommer de att bli spayed eller neutraliserade innan de går till sina nya hem, eller du kommer att skriva ett kontrakt för att göra det inom en snar framtid. Akta dig för någon räddningsgrupp som hoppar över dessa steg.
  • Bild med titeln Välj en tysk herdevalp Steg 21
    3. Gå igenom ansökan. Många räddningsgrupper har en omfattande placeringsprocess. De kommer att kräva en ansökan, en intervju och ett hembesök för att säkerställa ett framgångsrikt antagande. Vissa kan till och med be om att kontakta din nuvarande veterinär för information om dig och tidigare husdjur. Om du inte äger ditt hem, var beredd att ge ett brev från din hyresvärd som anger att du får ha en hund. Om du redan har en annan hund, måste den hunden utvärderas för att se till att hundarna kommer att komma överens.
  • Även om detta kan verka överdrivet, vill räddningsgruppen bara placera hunden med en familj i ett hem som är beredd att hantera ansvaret.
  • Del 4 av 4:
    Välja din nya valpGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Välj en tysk shepherd valp Steg 22
    1. Forskning Historien om sjukdomar i valpens line. Liksom alla raser lider den tyska herden av många arvsliga sjukdomar som du inte kan se bara genom att titta på hunden. Vanliga genetiska sjukdomar för rasen inkluderar degenerativ myelopati, megaesophagus och exokrin pankreasinsufficiens.Om du får din valp från en uppfödare, bör de veta om sjukdomshistoria i valpens släkting. Diskutera sannolikheten för dessa sjukdomar som utvecklas i din egen valp.
  • Bild med titeln Välj en tysk herdevalp steg 23
    2. Besök valpen mer än en gång. Du vill se valpen vid flera tillfällen, om möjligt, så du kan få en bättre känsla av sitt övergripande temperament och hälsa. Precis som människor kan valpar ha sina goda dagar och deras dåliga dagar, så du vill inte fatta ett beslut baserat på en enda interaktion.
  • Bild med titeln Välj en tysk herdevalp steg 24
    3. Undersök valpenens hälsa. Ta din tid och titta noga på varje valp du tänker på att anta. Valpar ska vara lämplig vikt - inte för knubbig, men inte för tunn - och luktfri. De borde ha tydliga ögon (inte rinnande eller röda) och rena öron. Kappan ska vara full och blank (ingen balding spots), och fri från mattor eller fekal materia. Leta efter tecken på överdriven repor, vilket kan peka på hud- eller kappproblem. Det borde ha en hälsosam aptit och inga tecken på kräkningar eller diarré.
  • Bedöm även valpens sociala hälsa. Valpar ska vara nyfiken och väl socialiserad, lekfulla och vänliga.
  • Bild med titeln Välj en tysk herdevalp steg 25
    4. Testa valpens temperament. Temperament testning en hund eller valp hjälper dig att välja en hund som passar din familj och livsstil. Till exempel kan en hög energi valp vara rätt passform för en aktiv utomhusfamilj, men fel för en familj som gillar att koppla av inomhus. För temperament testning, separera valpen från kullen för att se till att den fokuserar sin uppmärksamhet på dig.
  • Gå runt för att se om valpen följer dig. En valp som följer människor är väl socialiserad för dem och åtnjuter sitt företag.
  • Knä och ring valpen till dig. Det borde visa intresse för dig och komma när det kallas.
  • Lyft valpen i luften för att se hur bra det handlar om att transporteras.
  • Begränsa försiktigt valpen med sin mage. Även om en liten kamp är okej, vill du inte ha en valp som kämpar när du försöker hantera det. Leta efter en valp som inte är rädd - ingen om hans svans är mellan benen.
  • I alla interaktioner, leta efter tecken på rädsla eller misstro. Dessa valpar kan inte anpassa sig bra till ditt hem.
  • Bild med titeln Välj en tysk herdevalp Steg 26
    5. Leta efter dåliga beteenden. Om du ser en valp som vakter mat eller leksaker, tänk två gånger om att anta den. Medan dessa beteenden kan förbättras genom träning är det ett extra hinder som du inte behöver möta om du väljer en hund med ett bättre temperament. Leta efter beteenden som att gräva eller knäppa när människor eller andra hundar närmar sig mat eller leksaker. En hund som går bort kan också ha problem med att interagera säkert och bekvämt i ett hem.
  • Om du bestämmer dig för att ta på ett "projekt" med beteendefrågor, se till att du har en behaviorist eller tränare du litar på den först.
  • Var försiktig med att ha en "reaktiv" hunden kommer att lägga till äganderättens potentiella ansvar.
  • Bild med titeln Välj en tysk herdevalp Steg 27
    6. Spela med valpen. Du vill ha en valp som är lekfull och inte rädd för att många hundar biter av rädsla. Tyska herdar är stora, kraftfulla djur som vuxna, så du kan absolut inte börja med en valp som är rädd för naturen. Valpar som är födda med en rädd personlighet kan vara svårare att träna, och kan visa rädsla aggression som vuxna.
  • Bild med titeln Välj en tysk herdevalp steg 28
    7. Tänk noga på att anta en avlägsnande valp. Du kan besöka en kull och bli kär i en valp några stater borta. Om du inte kan ta hunden direkt (till exempel, om det är för ung att avvänja), måste du ordna sin transport vid ett senare tillfälle. För valpens hälsa bör du göra resan för att hämta det själv. Fraktvalpar är väldigt stressiga på dem, och resulterar ofta i en sjuk valp när du hämtar dem från flygplatsen.
  • Om du vill ha en valp som bor långt borta, var villig att resa för det.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    För att hjälpa till med övergången till ett nytt hem borde uppfödaren ge dig åtminstone med namnet på kosten valpen matades, om inte en provpåse av maten, för att minimera magbesvär och att uppmuntra att äta en välbekant diet i deras ny plats. Om du väljer att ändra maten senare, gör det med hjälp av din veterinär och övergång gradvis över en vecka eller två.
  • Köp inte en valp mindre än minst 2.5 månader gammal. Låt det få mors mjölk upp till 2.5 månader och sedan få det vaccinerat. Bara ta det hem. Annars finns det en mycket stor risk att skada valpen.
  • Varningar

    Tänk på timing när du tar en ny valp i ditt hem. Ska du ha tid att hysa upp valpen och umgås ordentligt? Är du på semester när du först får valpen och måste gå tillbaka till jobbet och lämna valpen ensam hela dagen? Förbered och utbilda dig själv så att din valp börjar i ditt hem är framgångsrik.
  • Köp inte en valp för någon annan. Detta är ett mycket personligt beslut och ett mycket dyrt beslut och bör inte tas lätt. Att välja en valp är en del av bindningsprocessen.
  • Förbered din budget. Att få en ny valp ska inte göras på ett infall. Detta är ett långsiktigt engagemang som har tillhörande kostnader. Tänk på kostnaden för veterinärvård inklusive grunder som vaccinationer, loppor, kryssning och heartworm förebyggande samt spaying / neutering i din planering. Mat, grooming och utbildningskostnader kräver budgetering. Boende för semester och resor samt fäktning och bostäder behöver planering. Är du förberedd för medicinska nödsituationer? Det finns många husdjurssjukförsäkringsbolag som erbjuder överkomliga planer, men kräver månatliga betalningar. Vill du komma in i din hund? Det finns också kostnader i samband med dessa aktiviteter.
  • Att välja din perfekta tyska herdevalp kräver mycket tid, ansträngning och energi. Men när det görs ordentligt, kan den rätta valpen ge stor glädje åt dig i många år framöver.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande