Hur man dansar k-pop

Oavsett om du är en dansare som letar efter en utmaning eller en fläkt som tar din K-popkärlek till nästa nivå, är K-Pop Dances en blast att lära. Med beslutsamhet och massor av övning spikar du rörelserna på din favoritlåt precis som en riktig k-pop idol!

Steg

Del 1 av 4:
Välja en sångTrött på annonser? Uppgradera till PRO
  1. Bild med titeln Dance K-Pop Steg 1
1. Välj en tjejgruppsång för en lekfull, bubblig dans. Varje K-Pop Girl Group har en unik stil, med låtar som sträcker sig från söta till bemyndigande. Girl Group Dances tenderar att vara energiska, flirta, sassy och mycket roligt. Välj ett band du älskar och vill emulera, men kom ihåg att hålla din färdighetsnivå i åtanke! Du kan bygga upp till mer utmanande danser från grupper som Girls Generation, BlackPink, Everglow eller ITZy, men om du är nybörjare, kolla ut tjejgrupper som:
  • Exid
  • Sistar
  • En rosa
  • Aoa
  • Dubbelt
  • Bild med titeln Dance K-Pop Steg 2
    2. Välj en sång från en pojkegrupp, om du vill ha en mer explosiv stil. Pojkegruppdansstilar tenderar att vara mer hårda och kraftfulla än tjejgrupper, med låtar som kan infusera rapelement i den energiska K-pop-stilen. Välj en pojkegrupp om du vill ha en dans som är mer aggressiv och gör dig redo för stora, djärva rörelser och massor av hoppning! Du kan bygga upp till mer utmanande danser från grupper som BTS, Ateez, Sjutton eller Oneus. För flyttningar som är lätta att lära sig som nybörjare, kolla på grupper som:
  • Bigbang
  • ikon
  • Femkant
  • Bild med titeln Dance K-Pop Steg 3
    3. Välj en låt du älskar, så att du blir glad att dansa till den. Det är viktigt att du väljer en sång som gör att du vill gå upp och dansa! Du kommer att ha mycket roligt att lära dig dansen, och den spänningen och energi kommer att göra dig ännu mer fast besluten att få draget ner, även när det blir svårt.
  • Kom ihåg att du inte behöver välja en sång från en tjejgrupp om du är en tjej, eller en pojkegruppens sång om du är en pojke. Gå med vilken sång och stil du älskar mest!
  • Bild med titeln Dance K-Pop Steg 4
    4. Titta på musikvideo- eller danspraxis video (om det finns en). På så sätt kan du se om du kan dra av dansen. Innan du gör ditt slutliga sångbeslut, ta en titt på en musikvideo eller en live, koreograferad version av dansen för att få en känsla för stilen och svårigheten. Se till att det är en dans du är fysiskt kan göra! Om du är en början dansare och denna koreografi har massor av svårt golvarbete eller avancerade övergångar, leta efter något enklare att börja med.
  • Oroa dig inte, du kommer inte att lära dig dansen från den här videon - skärningarna och redigeringen skulle göra det för svårt! Du tittar bara på att få en känsla för drag och dansstil.
  • Bild med titeln Dance K-Pop Steg 5
    5. Håll en lista över de danser som du verkligen vill lära dig. Om du inser att en dans som du verkligen vill är bara för svår för dig just nu, bli inte avskräckt! Skriv ner de låtar du verkligen vill lära och använda dem som motivation för att börja lära sig de enklare danserna. När du förbättrar och får mer erfarenhet kan du ta itu med de hårdare danserna på listan.
  • Del 2 av 4:
    Hitta en videohandledningTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Dance K-Pop Steg 6
    1. Sök online för en speglad handledning video. Video Tutorials är det enklaste sättet att lära, och det finns många tillgängliga online. Sök efter låtnamnet, följt av "speglad version" eller "Dance Tutorial."Oavsett video du väljer, se till att dansaren antingen har ryggen till kameran som en danslärare, eller att videon är" speglad "- vänd horisontellt.
    • Om du använder en icke-speglad video lär du dig dansen bakåt. Om dansaren lyfte sin högra arm, skulle det se till dig som om de höjde sin vänstra arm. Du skulle faktiskt göra motsatt drag!
    • Välja en speglad video, eller en där dansarna har ryggen till dig, låter dig följa varje rörelse exakt som det visas på skärmen.
  • Bild med titeln Dance K-Pop Steg 7
    2. Följ dina valdansörens drag. Vissa K-popgrupper har många medlemmar, och det kan bli överväldigande om du försöker titta på dem på en gång. Placera istället en av medlemmarna att dansa som och följ dem hela tiden.
  • Fokusera på den medlem du vill utföra som. Det kan vara din bias, eller någon annan medlem. Titta på hur de flyttar nära som de kan flytta till en annan position när de dansar! Kom ihåg att huvuddansaren tenderar att hålla sig i förskott och i ram av koreografi och tenderar att få svåra delar av dansen, så se ut! Luta dig tillbaka, koppla av och titta på den fulla koreografin några gånger för att få en känsla av koreografi och timing. Fokusera hårt på dansaren som du kommer att följa. Om du kan, titta på videon på en dator eller en TV-skärm istället för en telefon så du kan se alla små drag och detaljer.Bild med titeln Dance K-Pop Steg 8
  • K-Pop Dancing handlar om precision, så den tydligare du kan se rörelserna, desto bättre!
  • Bild med titeln Dance K-Pop Steg 9
    3. Ställ in i ett stort rum i ditt hus för att börja träna. Det bästa stället att lära din dans är i ett stort, tyst rum i ditt hus - det kan till och med vara ditt eget rum! Om du inte har ett tillräckligt stort utrymme i ditt hus, kan du också träna i ett rum på gymmet, i korridorerna på din skola, eller till och med i en dansstudio. Allt du behöver är lite utrymme att flytta runt och internetåtkomst.
  • Bild med titeln Dance K-Pop Steg 10
    4. Film själv dansa, om du inte har en spegel. Massor av människor gillar att dansa framför en spegel så att de kan göra förbättringar och se hur dansen ser överallt ut, men det är definitivt inte nödvändigt. Om du inte har en stor spegel att träna framför, ställa in en kamera för att filma dig själv och se vad du behöver jobba på.
  • Du kan välja att öva dansen utan en spegel eller en kamera. Fokusera på hur rörelserna känner och hur dansarna i videoklippet och arbetar för att kopiera dem så gott du kan.
  • Del 3 av 4:
    Dansar tillsammans med en handledningTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Dance K-Pop Steg 11
    1. Dela dansen upp i små, hanterbara sektioner. Det bästa sättet att lära sig denna komplicerade koreografi är genom att ta itu med det lite åt gången. Det är lättast att skilja dansen baserat på låtens rörelser, så du har musikaliska signaler som delar varje segment. Dessa sektioner kommer sannolikt att vara:
    • Introen
    • Verserna
    • Pre-Chorus
    • Refrängen
  • Bild med titeln Dance K-Pop Steg 12
    2. Öva varje rörelse i intro med Videon på halv hastighet. Om du tittar på en video på YouTube klickar du på knappen Inställningar i det högra hörnet av videon, klickar på Hastighet och väljer 0.5. Starta videon i början och pausa den varje gång du ser dansaren gör ett nytt drag. Pausa videon och spela upp flytten, kopiera dansaren långsamt.
  • Om du tittar på en handledning på en annan plats än Youtube, sök online för att se hur du spelar videon med en långsammare hastighet.
  • Bild med titeln Dance K-Pop Steg 13
    3. Gå dig igenom Intro, med fokus på dina armar, sedan dina ben. Pausa och spela upp varje drag tills du har det ner. Om det hjälper, kan du först fokusera på armrörelserna i ett visst drag, lägg sedan till i benen. När du har fått det, spela upp videon från början och gå igenom alla drag tillsammans och fortsätt sedan.
  • Replaying från början kan vara frustrerande när du vill lära dig nya drag direkt, men det hjälper dig med timing och gör dina övergångar snygga och släta.
  • Du kanske vill gå igenom rörelserna så fort som möjligt, men det kommer bara att frustrera dig. Vara tålmodig och kom ihåg att det enda sättet att komma till nivån på en K-popstjärna är genom mycket övning!
  • Bild med titeln Dance K-Pop Steg 14
    4. Påskynda introen när du förstår det med halv hastighet. När du når det sista draget i intro, gå igenom det hela en gång till halv hastighet. Sedan, hastighet upp till 0.75 hastighet (tre fjärdedelar så fort som originalet). Oroa dig inte för att träffa varje flytt perfekt just nu - fokusera bara på att få dem ner ungefär, bli bekant med känslan och flödet av varje rörelse.
  • Bild med titeln Dance K-Pop Steg 15
    5. Upprepa processen med nästa del av videon. Nu när du har intro ner, flytta videon till den första versen. Använd samma process för att lära sig varje nytt drag, pausa och spela upp med halv hastighet tills du vet alla rörelser.
  • Bild med titeln Dance K-Pop Steg 16
    6. Öva från början varje gång du lär dig en ny del. När du har lärt dig den första versen, rulla videoen tillbaka till början och spela den på tre fjärdedelar. Gör alla de rörelser du vet, fokuserar igen mer på flöde och allmän placering än total precision.
  • Bild med titeln Dance K-Pop Steg 17
    7. Syfte att lära sig en till två delar av dansen per dag. Övervälja inte dig själv! K-popdanser är ganska komplicerade, så ta det trevligt och långsamt och arbeta med att lära sig bara ett par delar per dag. Flytta genom låten i ordning, och gör ditt bästa för att inte ta några dagar, eftersom det kan vara lätt att glömma stegen när du har blivit ute av träning.
  • Innan du börjar en ny sektion nästa dag, gå över alla delar du har lärt dig så långt att hålla dem fräscha.
  • Del 4 av 4:
    Öva din dansTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Dance K-Pop Steg 18
    1. Spela videon i full fart när du har lärt dig alla delar. När du väl kan göra den fulla dansen med videon på tre fjärdedelar, börja tumma upp det till full fart. Känn skillnaden när du börjar gå snabbare och göra några justeringar du behöver.
  • Bild med titeln Dance K-Pop Steg 19
    2. Öva dansen utan videon, när du lär dig allt. Vänd datorn runt eller gå på andra sidan av rummet, sedan spela musiken och gör dansen så bra som du kan utan att titta på. Det är okej om du inte kommer ihåg allt! Gå tillbaka och titta på videon efteråt för att se vad du kan arbeta på, fortsätt sedan förrän du får allt.
  • Ha kul med det! Huruvida dansen är kraftfull, glad, sassy eller sexig, kommer in i attityden och låt den visa i ditt ansikte och rörelser. Danser är mycket roligare att titta och utföra om du är fokuserad på att ha en bra tid.
  • Bild med titeln Dance K-Pop Steg 20
    3. Meddelande och fokusera på områden som behöver förbättras. Du kan behöva borra över en viss del av dansen, eller arbeta med en allmän skicklighet, som att vara mer exakt eller plocka upp din hastighet. Det kan ta dig upp till en vecka eller mer för att komma ner i dansen, så var tålmodig med dig själv! Fokusera på att förbättra lite varje dag.
  • Bild med titeln Dance K-Pop Steg 21
    4. Gör den fulla dansen minst en gång i dag, för att hålla den fräsch. Grattis - du har lärt dig en hel k-popdans! Om du vill att den ska hålla, se till att träna varje par dagar. Också, var god att visa upp dina drag till dina vänner när du hör låten!
  • Om du inte kan öva rörelserna fysiskt hela tiden, försök att granska dem i ditt huvud varje dag. Lyssna på sången och förutse dig själv spikar varje steg.
  • Om du vill utföra på en show eller för en video, sätt ihop en cool outfit som låter dig flytta Butmatches sången, som sneakers och shorts eller mager jeans och en glänsande skjorta.
  • Bild med titeln Dance K-Pop Steg 22
    5. Var tålmodig med dig själv och ge inte upp! Det är helt normalt att bli frustrerad - K-popdanser är svåra och snabba. Om du är tålmodig med dig själv och begå att borra flyttningarna så mycket du behöver, kommer du att få dem ner. Kom ihåg att tiden och ansträngningen kommer att vara värt det i slutet.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande