Hur man applicerar baby whisperers sömnmetod

Sömnproblem har länge varit ett av de bästa föräldraklagomålen från nya föräldrar. Tracy Hogg, författare av "Hemligheter av baby whisperer," Bjälrar på de bästa egenskaperna hos många olika sömnträdande filosofier för att skapa en metod som uppmuntrar till att lyssna, tålamod och rutin för att hjälpa din bebis att utvecklas till en hälsosam all-night-sovhytt. Din bebis ålder bestämmer hur man applicerar Baby Whisperers sömnmetod.

Steg

Del 1 av 4:
Lär dig metoden
  1. Bild med titeln Applicera Baby Whisperer
1. Förstå problemet. Spädbarn kämpar för att reglera sina egna sömncykler, och nya föräldrar vet ofta inte hur man bäst lär sig att sova genom natten.
  • Vissa människor, framför allt Richard Ferber (skapare av "Ferbermetoden), har förespråkat att låta spädbarn gråta för att öka intervallen för att hjälpa dem att lära sig själva själv. Men den här metoden har varit mycket kontroversiell, och när den tas till ytterligheter (med spädbarn kvar för att gråta under längre perioder) kan det orsaka psykologiska stress och hälsoproblem i barnet.
  • Andra yrkesverksamma har förespråkat metoder för fastsättning för föräldraskap, såsom co-sova, ammande att sova och gunga till sömn, vilket ibland gör det svårt för moderen att få någon vila.
  • Bild med titeln Applicera Baby Whisperer
    2. Lär dig om filosofin. Tracy Hogg, författare av "Hemligheter av baby whisperer," kände att låta spädbarn gråta sig för att sova och ge för mycket uppmärksamhet vid sänggåendet var båda ytterligheterna som bör undvikas. Hennes metod är avsedd att vara en måttlig medelstad mellan extrema cry-it-out-metoder och extremt fästföräldraskap.
  • Baby Whisperer Sleep Metod innebär en strikt dag och nattrutin för barn så att deras kroppar naturligt anpassar sig till sänggåendet vid rätt tidpunkt. Det handlar också om att lära barnets ledtråd och hur man kommunicerar med barnet, så att föräldern vet när barnet är trött.
  • Metoden måste anpassas beroende på barnets ålder. Ingen sömnmetod alls bör användas under de första tre månaderna av livet, när nyfödda sover för mycket och deltar inte mycket i spel eller interaktion.
  • Bild med titeln Applicera Baby Whisperer
    3. Lär dig om e.A.S.Y. metod. Akronymet representerar stadierna av en strikt strukturerad rutin, som ligger till grund för denna sömnmetod.
  • E står för att äta. När en baby först vaknar upp från en tupplur eller sängtid, det första du ska göra mata barnet. Oavsett om det är ett mellanmål eller en fullblåst måltid (mjölk eller fasta ämnen, beroende på åldern), är det viktigt att detta är det första steget.
  • En stativ för aktiviteter. Efter att ha ätit det är dags att spela, springa ärenden, eller gör andra aktiviteter som inte äter eller sover. Den tid som spenderas på att göra aktiviteter varierar beroende på barnets ålder, eftersom mycket unga spädbarn inte kan spela länge utan att bli trött, men äldre spädbarn och småbarn kan ofta gå flera timmar.
  • S står för sömn. Det är viktigt att sova direkt följer aktiviteter, eftersom barnet har spelat tills han eller hon börjar visa tecken på trötthet och sedan övergångar direkt till att sova utan omvårdnad eller ha en flaska. Enligt Hogg ger flaskor och omvårdnad till sömn "rekvisita" att ett barn är beroende av att somna, förhindra att barnet lär sig att lära sig att självtås.
  • Y står för dig, och det är vad du får när du följer resten av rutinen.
  • Bild med titeln Applicera Baby Whisperer
    4. Lära om "plocka upp / lägga ner" (Pu / Pd). Den lätta rutinen ger den strukturella ramen där sömnmetoden själv måste existera, men kanske hjärtat av metoden själv är filosofin bakom Pu / PD.
  • När en baby placeras i sängen för naptime eller sängtid, kan hon tyst "prata" För sig själv, somna, eller gråta. Om hon gråter, går vårdgivaren till henne och plockar upp henne och prainer sedan ett antal "Fyra s" tekniker menade att lugna barnet. Dessa inkluderar:
  • Ställ scenen: det här innebär sängtidsrutinen, och det ska vara detsamma för varje sömnperiod och inte längre än fem minuter. Detta är en slingrande period som tjänar som en cue till barnet att det nu är dags att gå och sova. Till exempel kan du ändra barnets blöja, stäng gardinerna, stäng av ljuset, sjunga en viss sång och säg en viss sömnig fras (till exempel, "Tid att gå natt natt").
  • Swaddling: Inte alla barn gillar att vara swaddled, men om din gör, är det en teknik som kan hjälpa henne att sova.
  • Sitter tyst med barnet.
  • Shush-Pat: Den här metoden fungerar bäst för yngre spädbarn, och involverar ett fast klapp i barnets mitt i mönstret av ett hjärtslag (Pat-Pat, Pat-Pat) tillsammans med a "shhhh" ljud som är ganska högt för att distrahera barnet från sin egen gråt.
  • Efter att barnet är lugnt (men sannolikt fortfarande vaken), sätter vårdgivaren henne ner i sin spjälsäng och lämnar sedan rummet. Vårdgivaren upprepar denna process (plocka upp, sova, lägg ner) så många gånger som behövs för att försiktigt uppmuntra sömn.
  • Del 2 av 4:
    Med hjälp av metoden för spädbarn 3 till 6 månader gammal
    1. Bild med titeln Applicera Baby Whisperer
    1. Planera en rutin. Rutinens element - äta, leka och sova, i den ordningen - är icke-förhandlingsbara. Men längden på varje element varierar beroende på barnets behov.
    • Observera den tid som din bebis tenderar att naturligt stiga för dagen. Detta kommer att vara utgångspunkten för din dagliga rutin.
    • Kom ihåg, hogg kallar det a "rutin-" och inte en "schema" av en anledning. Ett schema innebär att du gör saker samtidigt varje dag. En rutin innebär emellertid samma ordning och struktur, men inte nödvändigtvis samma tid eller tid för varje element på rutinen. Du kan vara flexibel med rutinen genom att förlänga eller förkorta några av elementen under hela dagen, men du måste hålla fast med beställningen konsekvent från dag till dag.
  • Bild med titeln Applicera Baby Whisperer
    2. Mata bebisen. Detta är det första steget så snart barnet vaknar på morgonen (du kan behöva ändra en blöja först). Det är ett logiskt första steg eftersom en bebis som vaknar från en lång sömnperiod behöver omedelbart.
  • Vid denna tid bör du mata barnet, antingen bröstmjölk eller formel endast.De flesta spädbarn 3-6 månader gamla äter mellan 3-8 uns formel vid varje utfodring. Om din baby är ammade, vet du inte hur många uns, men du kommer att mata din bebis tills hon inte längre är intresserad av Aktivt omvårdnad. Så länge hon har regelbundna våta och smutsiga blöjor, och får vikt på lämpligt sätt, vet att hon får rätt mängd mjölk.
  • I allmänhet, vid denna ålder som matar barnet kommer sannolikt att ta cirka 30 minuter eller så.
  • Bild med titeln Applicera Baby Whisperer
    3. Spela. Efter att måltiden är klar är det dags för aktiviteter för att stimulera barnet före en annan sömn. Väl vilade nu och med en torr blöja och full mage kan din bebis fokusera på de viktiga aktiviteterna som hjälper sin motor, kognitiva och sociala färdigheter att blomma.
  • Verksamheten ska variera och kan bestå av mage tid, titta på bildböcker, gå en promenad ute och andra åldersbara sätt att stimulera barnet. Längden på uppspelningsperioden varierar beroende på ditt barns uppmärksamhetsspänning (som blir längre med ålder) och trötthet, och kommer sannolikt att sluta med att ändra ditt barns blöja.
  • Bild med titeln Applicera Baby Whisperer
    4. Sätt barnet ner för en tupplur. Med en full mage och en torr blöja, bör din baby vara redo för en tupplur. Vid 3 månader kommer en baby att behöva 5 timmars sömn under dagen och 10 timmar på natten.
  • Lägg barnet ner för att sova i hennes spjälsäng när hon visar tecken på trötthet. Följ en bedtime rutin oavsett tid på dagen genom att hålla aktivitet till ett minimum och genom att ge fredliga omgivningar.
  • Förbli konsekvent med sömnrutinen. Mönstret för hur man applicerar Baby Whisperers sömnmetod bör vara densamma för NAPS som det är för natt.
  • Om din baby gråter, erbjuda komfort. Börja med Shushing Sounds. Om din bebis är noga, försiktigt klappa henne tillbaka för att lugna gråt. Om det inte räcker, plocka upp henne men håll inte henne längre än 2 eller 3 minuter i taget. Sätt henne hela vägen tillbaka för samma tid och upprepa processen tills hon är lugn.
  • Bild med titeln Applicera Baby Whisperer
    5. Lyssna på din baby. Under hela rutin är ditt barns skrik, rörelser, ljud, ropar eller andra vocalizations och kroppsspråk hennes sätt att prata med dig innan hon kan prata. Med tid och övning kommer du att lära dig att dechiffrera olika beteenden och gråter, vilket är ett viktigt steg för att erkänna när hon vill äta, spela och sova. Med den här informationen ska du justera hur lång tid du spenderar på var och en av stadierna i rutinen (äta, spela och sova).
  • Stadigt, rytmiska gråten betyder hunger. Om du hör det här ljudet under en sömnperiod är det dags att mata barnet. Spädbarn i denna ålder sover inte vanligtvis genom natten utan att äta.
  • Högt, plötsliga gråter tillsammans med jerky rörelser kan indikera smärta eller obehag. Snarare än att bara erbjuda komfort, bör du kolla ditt barn för att vara säker på att inga delar av kroppen är i smärta eller skadade.
  • Trötta barn kan gnugga sina ögon, gissa eller blinka. När du börjar se dessa tecken under aktivitetstiden är det dags att övergå till sömntid. Ibland kommer aktivitetstiden att vara kortare än andra, beroende på hur trött din bebis är från olika mängder stimulering.
  • Bild med titeln Applicera Baby Whisperer
    6. Upprepa rutinen hela dagen. Du måste justera för längd - vissa barn tar en kort morgon-tupplur och två längre eftermiddags-naps, och några barn trivs på perfekt åtskilda naps av samma längd.
  • De flesta barn i denna ålder tar tre naps på ca 5 timmar och sover totalt ca 10 timmar på natten.
  • Det kan ta dagar eller till och med veckor med hjälp av den enkla metoden och PU / PD-sömnmetoden innan din baby justerar och accepterar rutinen. Enligt författaren av metoden är det viktigt att du följer igenom med metoden, snarare än att ge upp om din baby motstår. Men du bör alltid diskutera några problem med ditt barns sömn eller beteende med din barnläkare för att säkerställa att det inte finns några underliggande problem som surt återflöde eller kolik.
  • Del 3 av 4:
    Med hjälp av metoden för spädbarn 6 till 8 månader
    1. Bild med titeln Applicera Baby Whisperer
    1. Justera rutinen när din baby växer. Medan elementen i rutinen är densamma (äta, spela, sova, i den ordningen), längden på elementen och de strategier du kan använda varierar när ditt barn blir mer medveten, interaktivt och varsamt under dagen och mer medveten om din frånvaro på natten.
    • Vid 6 månader gamla borde de flesta barn inte behöva en nattmatning, speciellt om han / hon äter solid mat under dagen.
    • När din baby börjar sova genom natten kan du sträcka aktivitetsperioden till 2 till 2.5 timmars speltid mellan naps. Det kommer också att finnas tider när du kan behöva vara flexibel med schemat, till exempel semester eller när du behöver köra ärenden som tar längre tid än 2 timmar.
  • Bild med titeln Applicera Baby Whisperer
    2. Titta på dina barns ledtråd innan du väljer henne. Under nap eller sängtid, barn i denna ålder ofta "prata" för sig själva eller babble, eller gråta ur trötthet för att hjälpa sig att somna. Det är viktigt att du inte rusar till henne innan hon har haft en chans att bosätta sig för sömn. Lyssna på ljudet av gråt.
  • Den vanligaste signalen som hon vill vara tröst är ditt barn att hålla ut sina händer till dig. När du hämtar henne, håll henne i ett horisontellt läge och säg lugnande ord innan du placerar ryggen i spjälsängen.
  • Om hon blir mer upprörd, gå bort från hennes spjälsäng och undvik ögonkontakt. Du kan vara en distraktion.
  • Bild med titeln Applicera Baby Whisperer
    3. Introducera ett övergångspost. Vid denna ålder har din bebis blivit mer medveten om din frånvaro och kan dra nytta av ett objekt som kan hjälpa tröst och lugna henne att sova, till exempel en liten mjuk filt eller favorit sömnskyddad leksak.
  • Om möjligt, försök använda samma objekt vid varje tupplur och sängtid, och försök bara hålla leksaken eller filten i sängen. På det här sättet kommer barnet att lära sig att associera övergångsposten med sömn och inte med speltid, och kommer sannolikt att använda den för att lugna sig för att sova i stället för att leka i sängen.
  • Del 4 av 4:
    Med hjälp av metoden för spädbarn 8 månader och äldre
    1. Bild med titeln Applicera Baby Whisperer
    1. Fortsätt att justera rutinen efter behov. Det innebär att du kommer att fortsätta att öka beloppet av speltid och aktivitet, samtidigt som du reducerar dagtidsnaps. Titta alltid på dina barns signaler så att du kommer att få en bättre förståelse för vad ditt barn behöver.
    • Från cirka 8 månader till ett år borde ditt barn fortfarande ta 2 naps om dagen. De flesta barn behöver bara en tupplur efter ett år, men du borde veta från ditt barns trötta signaler och alertness när hon spelar om hon är redo att eliminera en tupplur.
    • Naps kan sträcka sig från 20 minuter till flera timmar, beroende på barnet. Fortsätt att titta på barnets ledtrådar.
  • Bild med titeln Applicera Baby Whisperer
    2. Börja låta ditt barn slå sig ner på egen hand. Ligga henne i spjälsängen och gå bort. Välj inte henne om hon inte blir väldigt upprörd.
  • En baby monitor kan vara särskilt användbar i detta skede. Om du ser att din baby har blivit så upprörd att hon sitter eller står, gå in i hennes rum, plocka upp henne och lägg sedan tillbaka henne mot dig.
  • Om din baby inte lugnar sig själv, låt henne ligga i sin spjälsäng (istället för att plocka upp henne) och säg tröstande saker. Babies av denna ålder förstår ganska lite språk, så du kan använda en lugnande fras som "Mama är här. Det är natt Time Baby," som du kan använda konsekvent vid varje sömntid för att hjälpa barnet att justera att sova. Du kan placera din hand på ryggen i några minuter.
  • Bild med titeln Applicera Baby Whisperer
    3. Lyssna när ditt barn gråter på natten innan du omedelbart rusar till henne. Hon kanske kan lugna sig själv.
  • Nighttime Cries eller samtal är en del av den normala sömncykeln, även för vuxna som ofta pratar i sömnen. Eftersom barn inte kan prata, gruntar de ofta, moan, skriker eller gråter medan de fortfarande sover. Om du går in och tröstar barnet vid denna tidpunkt, kommer det faktiskt att backfire att vakna barnet mer och störa sömncykeln.
  • Om skriket eskalerar eller verkar ovanligt, gå och trösta din baby.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Läs Tracy Hoggs bok "Hemligheter av baby whisperer," som förklarar filosofin bakom tillvägagångssättet och innehåller råd för specifika scenarier.
  • Var noga med att din partner, om du har en, förstår sömnmetoden så att han eller hon kan delta, särskilt under de första nätterna som du försöker skapa ett sömnmönster.PU / PD-metoden kan vara ansträngande för en förälder som barnet anpassar sig till det (författaren till boken noterade att det ibland tar flera hundra gånger att plocka upp och lägga ner ett barn varje natt för de första nätterna!).
  • Ta ett positivt tillvägagångssätt för denna sömnträningsmetod. Gör det med tålamod och vänlighet. Det är inte en lätt metod för föräldrar, men du ger ditt barn med en livslång skicklighet i självständighet.
  • Limit DayTime Television, särskilt om ditt barn är utsatt för nattskräck. TV är en miljöfaktor som kan bidra till nattskräck, även om du inte tror att din baby tittar på det.
  • Varningar

    Saknar dina barns trötta signaler kan leda till att hon blir över trött, vilket kan göra det svårare för henne att sova.
  • Använd inte babyviskarnas sömnmetoder tills din baby är minst 3 månader gammal.
  • Varje metod för sömnträning eller beteendeutbildning ett spädbarn kan tas till ytterligheter till en punkt som inte är frisk för en förälder eller ett barn. Var noga med att du pratar med din barnläkare om den här metoden och om det är en bra idé för din familj.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande