Hur får man vacker afroamerikansk hud

Som en afroamerikan är din hud rik på melanin, vilket kan skydda dig från solskador och rynkor. Men att ta hand om din hud är dock fortfarande viktig. Att göra det, kom in i en hudvårdsrutin och följer det varje dag. Gör också hälsosamma val om hur du äter, sover och håll hydratiserad för att hålla huden glödande och slät och behandla eventuella hudvårdsproblem när de uppstår för att förhindra mörka märken och ärrbildning.

Steg

Metod 1 av 3:
Skapa en daglig hudvård rutin
  1. Bild med titeln Få vacker afroamerikansk hud Steg 1
1. Tvätta ansiktet på morgonen och före sängen. När du vaknar på morgonen, tvätta ditt ansikte igen för att rengöra det av oljor och hudceller som har byggt upp under natten. Tvätta sedan ditt ansikte igen på natten för att ta bort smuts, smuts, olja och smink som kan blockera dina porer och orsaka akne medan du sover.
  • Välj hudvårdsprodukter som är formulerade för din hudtyp. Till exempel, om din hud tenderar att bli oljig hela dagen, kan du använda en skummande rengöringsmedel och en lätt fuktkräm när du tvättar ditt ansikte.
  • Bild med titeln Få vacker afroamerikansk hud Steg 2
    2. Använd en hydrating lotion varje gång du tvättar din hud. Medan alla drar nytta av en bra lotion, kan torr hud vara mer synlig på afroamerikansk hud. Att vara vaksam om Apply Lotion är särskilt viktigt för att uppnå vacker afroamerikansk hud.
  • Du kan behöva en separat fuktkräm för ditt ansikte och kropp. För ditt ansikte, se till att välja en som säger sin icke-komedogen, som det är mindre benägna att täppa till dina porer.
  • Om du har särskilt torr hud kan du behöva tillämpa en olje- eller krämbaserad lotion på natten. Night-time moisturizers är vanligtvis tjockare än dagtidsformler. Dessutom kan de innehålla produkter som retinol som kan göra din hudkänslig för solen, så använd dem inte i stället för en normal dagtidsprodukt.
  • Bild med titeln Få vacker afroamerikansk hud Steg 3
    3. Hoppa över varmt vatten när du duschar. Använd ljummet vatten när du tar ett badkar eller dusch. Medan mycket varmt vatten kan må bra på dina muskler, kan det remsa oljor från din hud. Som kan leda din hud att känna sig obekväma och täta, och över tiden kan det även få det att bli torrt och knäckt.
  • Försök också hålla dina duschar till ca 5-10 minuter för att undvika att torka ut din hud.
  • Bild med titeln Få vacker afroamerikansk hud Steg 4
    4. Välj en mild kroppsåpe. Leta efter en tvål som är märkt som "mild" eller "För känslig hud.Hårda tvål kan torka ut din hud, vilket gör att du behöver använda extra fuktgivare för att motverka det.
  • För ännu mer hydratisering, välj en tvål som har lagt till fuktgivare.
  • Bild med titeln Få vacker afroamerikansk hud Steg 5
    5. Blott din hud torr. Roughing upp din hud med en handduk När du kommer ut ur duschen kommer bara agitera din hud och torka ut det. Istället, blås försiktigt din hud med din handduk för att hålla huden mjukt och frisk.
  • Använd också en plyschhandduk med bra absorption, snarare än en grov, trådbåthandduk som får dig att gå över din hud mer tider.
  • Bild med titeln Få vacker afroamerikansk hud Steg 6
    6. Välj rätt smink för din hud. Vissa afroamerikaner har fet hudparad med större porer, och om du faller i den här kategorin måste du se till att välja en smink för det. Matte Finish Makeups är ett bra alternativ eftersom de kan suga upp olja medan du bär dem.
  • Å andra sidan, om du har torrare hud, vill du definitivt hoppa över Matte Foundation och gå till något som har mer vikt vid det. Välj något som är krämigt istället.
  • Bild med titeln Få vacker afroamerikansk hud Steg 7
    7. Skydda din hud från solen. Medan mörkare hud har ett skydd mot solen, kan solen fortfarande skada din hud över tiden, och att skydda din hud kan hålla den vacker ut. Varje dag, använd en solskyddsmedel som innehåller åtminstone SPF 30 och som blockerar både UVA och UVB-strålar. Försök också att välja en som är vattenbeständig om du svettar det och använd det var 2: e timme eller efter svettning, simma eller torka av din hud. Dessutom:
  • Om du kommer att vara i solen, täcka din hud med tight-weave kläder och ha en hatt och solglasögon för att skydda ditt ansikte. Du kan även hitta kläder med inbyggt hudskydd.
  • Undvik att gå ut så mycket som möjligt mellan timmarna på 10 a.m. och 2 p.m., När solstrålarna är starkaste. Om du måste gå ut, hitta nyans eller använd ett paraply.
  • Låt dig inte luras av molnen. Du kan fortfarande få skadliga strålar på molniga dagar. Du kan också få reflekterad sol av lätta ytor, som snö, betong och någon yta som är målade vit eller ljusfärgad.
  • Dricks: För att skydda dina läppar, leta efter en läppbalsam som också innehåller solskyddsmedel.

    Metod 2 av 3:
    Efter en hälsosam livsstil
    1. Bild med titeln Få vacker afroamerikansk hud Steg 8
    1. Drick mycket vatten hela dagen. Om du är dehydrerad är din hud dehydrerad, och om den blir för torr kan det bli ashy. Om du är en kvinna, behöver du ca 11.5 koppar (2 700 ml) vatten om dagen, och om du är en man, behöver du ca 15.5 koppar (3 700 ml) varje dag. Men en bra tumregel är att dricka tillräckligt med vatten så att du aldrig känner dig törstig under dagen.
    • Andra drycker som te och juice räknas mot ditt vattenintag, men du borde vara medveten om att juice kan lägga till tomma kalorier.
    • Om du har problem med att få tillräckligt med vatten under dagen, försök med att bära en återanvändbar vattenflaska runt med dig och fyll i den när du får en chans.
    • Försök att lägga till skivor och grönsaker, som grapefrukt, apelsin och gurkor, för att göra ditt vatten mer uppfriskande.
  • Bild med titeln Få vacker afroamerikansk hud Steg 9
    2. Ät en kost rik på frukter och grönsaker. Att få alla rätt näringsämnen i din kost är ett viktigt steg för att skapa vacker hud. Var noga med att inkludera frukter och grönsaker vid varje måltid. Dessutom äter lean-proteiner som kyckling och fisk - hälsosamma fetter som nötter, avokado och fiskhylla - och lågfett mejeri.
  • Undvik livsmedel som är höga i fetter, sockerarter och bearbetade kolhydrater, som chips, läsk, godis, snabbmat och stekt mat.
  • Visste du? Efter en hälsosam kost kan också bidra till att förebygga akne.

  • Bild med titeln Få vacker afroamerikansk hud steg 10
    3. Sluta röka cigaretter, om du använder dem. Det kan vara väldigt svårt att sluta, men om du vill ha frisk hud, bör du sluta röka eller använda några andra produkter som innehåller nikotin. Cigaretter berövar din hud av syre. I sin tur, inte så många näringsämnen bärs till dina hudceller, vilket kan leda till fler linjer och rynkor.
  • Om du behöver hjälp att sluta, prata med din läkare och fråga dina vänner och familj för support.
  • Bild med titeln Få vacker afroamerikansk hud Steg 11
    4. Håll stress under kontroll. Medan du kanske vet att stress kan påverka din hälsa, kanske du inte vet att det kan påverka din hud. Till exempel kan stress orsaka akneutbrott på ditt ansikte, vilket då kan leda till ärrbildning.
  • En sak du kan göra för att skära ner på stress är att lära dig att säga "Nej" När du har för mycket pågår. Om du jonglerar en stressig situation hemma och ett nytt jobb är det okej att säga "Nej" att baka för skolbakens försäljning.
  • För att hjälpa till att lindra stress, delta i hobbies du tycker om. Oavsett om du gillar att skål, måla eller titta på filmer, se till att du gör tid för de saker du tycker om.
  • Du kan också försöka öva djupt andning när du befinner dig stressad. Ta en stund att hitta en lugn plats. Stäng dina ögon och fokusera på din andning. Andas in långsamt, räkna till 4 i huvudet. Andas sedan och räknar till 4 igen. Håll det tills du känner dig lugn.
  • Bild med titeln Få vacker afroamerikansk hud steg 12
    5. Få en god natts sömn varje natt. Sömn är avgörande för många olika skäl, men det kan faktiskt påverka din hudhälsa också. Det beror på att sömn hjälper till att återställa balansen mellan vätskor i din kropp som är nödvändiga för frisk, glödande hud.
  • Dessutom kommer du att få gott om sömn hjälpa dig att hantera stress bättre, vilket också kan påverka din hud.
  • Bild med titeln Få vacker afroamerikansk hud Steg 13
    6. Lägg till fukt till ditt hem för att bekämpa torr hud. Om du kämpar med torr hud kan det vara fördelaktigt att göra ditt hem mer fuktigt för att hålla din hud att bli torr och ashy. Överväg att lägga till en luftfuktare till ditt sovrum för att njuta av fördelarna med mer fuktig luft.
  • Medan du kan göra det när som helst, är det särskilt fördelaktigt under de torra vintermånaderna.
  • Metod 3 av 3:
    Hantera specifika hudproblem
    1. Bild med titeln Få vacker afroamerikansk hud steg 14
    1. Behandla akne omedelbart för att förhindra ärrbildning. Om du har mörkare hud och är benägen för akne, kan du ha mer inflammation när du får en bump. I sin tur kan det leda till mörka märken och ärr, så du vill se till att behandla din akne så fort du ser en breakout för att hjälpa till att minska effekten.
    • Börja med aktuella krämer, såsom de som innehåller retinoider, antibiotika eller bensoylperoxid, även om bensoylperoxid kan vara irriterande. Fråga din läkare vilken behandling är bäst av dig.
    • Du kan också fråga din läkare om en oral behandling, som antibiotika eller Accutane, om din akne är särskilt svår.
    • Prata med din läkare eller dermatolog om du ska använda andra hudvårdsprodukter för att hjälpa till att bekämpa din akne. Till exempel har vissa fundament inbyggda ingredienser, såsom salicylsyra, för att behandla och förhindra breakouts.
  • Bild med titeln Få vacker afroamerikansk hud steg 15
    2. Raka i riktning mot ditt hår för att förhindra rakhyvlar. För att undvika att bli smärtsamma, irriterade rakhyvlar, raka alltid håret i den riktning som den växer. Eftersom afroamerikanskt hår tenderar att vara lockigt, kan hårets spets växa tillbaka i huden om den har rakat för kort.
  • Använda en säkerhets rakhyvel och rakning varannan dag, snarare än dagligen, kan också bidra till att minska rakhyvlar.
  • Om du får rakhyvlar, kan du behandla dem med aktuella salvor som glykolsyra lotion eller en aktuell antibiotikumgel, som din läkare kan ordinera. Ta en paus från rakning tills håret växer ut kan det också hjälpa.
  • Bild med titeln Få vacker afroamerikansk hud Steg 16
    3. Exfoliera för att förhindra hyperpigmentering och akne ärr. Hyper-pigmentering betyder bara att din hud är fläckig, och den är vanlig bland afrikanska amerikaner. Ibland kan finnar och akne lämna mörkare områden. Ett sätt att hantera denna fråga är att använda en exfoliant, såsom en kemisk exfoliant som har alfa eller beta hydroxi. Gnugga försiktigt den exfoliate på din hud och skölj den.
  • Ett annat alternativ är en fysisk exfoliant som exfoliating handskar eller till och med en grundläggande tvättduk. Gnid bara försiktigt din våta hud i en cirkulär rörelse upp och ner i kroppen.
  • Tips

    Varningar

    Undvik laserbehandlingar för hårborttagning eller hudspänning, eftersom de kan leda till hyperpigmentering.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande