Hur man blir glödande hud på bara en vecka

Att ha klart, glödande hud kan vara en stor ökning till ditt självförtroende, men det kommer inte alltid naturligt.Efter en strikt regim i en vecka inklusive rening och fuktgivande kommer ditt ansikte att hjälpa dig att uppnå det glöd, men rätt hudvård är så mycket mer än att bara tvätta ditt ansikte. Att få en glöd och bibehålla det innebär mycket av dina dagliga vanor och att hålla dem i kontroll hjälper dig att behålla strålande hud under lång tid.

Steg

Del 1 av 4:
Bestämning av din hudtyp
  1. Bild med titeln Ge glödande hud i bara en vecka Steg 1
1. Lär dig de grundläggande hudtyperna. Det finns fem olika typer av hud: torr, oljig, kombination, normal och känslig, och det är viktigt att veta vilken som är din innan du börjar behandla din hud. Varje hudtyp behandlas annorlunda, så lärande hur man behandlar din kommer att ge dig den mest strålande glöden.
  • Bilden med titeln Ge glödande hud på bara en vecka Steg 2
    2. Rengör din hud. För att testa huden för att bestämma vilken typ av hud du har, är det viktigt att rengöra det med en mild rengöringsmedel för att ta bort eventuella överflödiga smuts, smink och oljor. Sedan klappa med en handduk, men gnugga inte som du inte vill irritera din hud.
  • Bild med titeln Ge glödande hud i bara en vecka Steg 3
    3. Tryck på tissuepapper eller en servett till T-zonen. När du har rengjort och torkat din hud, vänta ca 30 minuter och testa sedan huden på din T-zon. Ta tissuepapper eller en servett, tryck försiktigt ner på din T-zon, se till att hela området gör kontakten med papperet.
  • T-zonen innehåller pannan och näsan. Bild gör en t, med toppen av T ovanför dina ögonbryn och längden på t längs näsan.
  • Bild med titeln Ge glödande hud på bara en vecka Steg 4
    4. Undersök vävnaden. Ta bort papperet från ditt ansikte och titta på smuts och olja kvar på den från din hud för att bestämma din hudtyp. Här är några olika saker du kan se:
  • Torr: Hud känns stretchy och spänd, det finns tecken på fläckig och död hud efter att du har rengjort ditt ansikte, och porerna är små. Med denna hudtyp måste du ta extra försiktighet i fuktgivande det.
  • Oljigt: Glänsande ansikte och olja på vävnaden, med stora öppna porer. För att uppnå en glöd med detta ansikte måste du hålla oljeproduktionen nere med hjälp av lättare produkter. Du vill inte att ditt ansikte ska ha en glöd precis från oljan!
  • Kombination: Vävnaden kommer att vara oljig på grund av T-zonen, men dina kinder och andra delar av ditt ansikte kan vara normalt eller torrt. Detta är en mycket vanlig hudtyp och kan behandlas enkelt.
  • Normal: Vävnaden kommer att ha liten olja och det kommer inga flingor av huden. Detta betyder egentligen bara att ditt ansikte är friskt och producerar en tillräcklig olja - inte för mycket, inte för lite. Du vill fortfarande behandla ditt ansikte dagligen, för att behålla sin normala.
  • Känslig: Detta kommer inte nödvändigtvis visa på din vävnad, men det kan visa på ditt ansikte efter att du har tagit bort vävnaden. Ser ditt ansikte rött eller irriterat? Känner du ofta en brinnande känsla på ditt ansikte efter att ha använt ansiktsvårdsprodukter? Om så är fallet har du sannolikt känslig hud och behöver bara ta extra försiktighet när du rengör ditt ansikte för att du inte använder produkter som är för hårda på din hud.
  • Del 2 av 4:
    Efter CTM
    1. Bild med titeln Ge glödande hud på bara en vecka Steg 5
    1. Lär dig CTM (rengöring, toning och fuktgivande) och hålla fast vid en daglig rutin. Det är viktigt att du följer denna rutin varje dag, eftersom det ger din hud med fukt och renlighet det behöver. Att göra detta på morgonen kommer att hjälpa till att starta din dag genom att ge dig ett nytt, rent ansikte och sedan upprepa rutinen på natten.
    • Människor som har mer känslig hud eller torr hud bör bara göra det en gång per dag, eftersom rengöring av din hud för mycket kan torka ut det ännu mer och få det att vara mer irriterad. Om du har torr hud, försök följa CTM på morgonen och sedan ta bort din smink och fuktar ditt ansikte på natten innan du går och lägger dig.
    • Kom ihåg att exfoliering är också viktigt. Exfoliera med ett ansiktsskrubb eller ett enzym exfoliant två till tre gånger i veckan för normal eller fet hud, och en till två gånger i veckan för torr eller känslig hud.
  • Bild med titeln Ge glödande hud på bara en vecka Steg 6
    2. Rengör ditt ansikte. Köp en mjuk, mild renare för att tvätta ansiktet med varje dag. Börja med att skölja ditt ansikte med varmt vatten för att hjälpa till att lyfta smuts ut ur huden och sedan använda en rengöringsmedel för att ta bort olja och rengör ansiktet. Sätt rensaren på fingertopparna och gnid försiktigt på ditt ansikte och nacke med cirkulära rörelser och träna från mitten av ditt ansikte. Skölj sedan med varmt vatten och klappa torrt med en handduk.
  • Se till att du får en renare som passar din hudtyp. När du köper en rengöring är det ofta information om flaskan som förklarar vilken typ av hudtyp som rengöraren är bra för. Du kan också använda Naturliga ansiktsrengöringsmedel Det kommer troligen att vara mindre irriterande på ditt ansikte.
  • En kräm rengöring är mer hydratisering så det kan känna sig mer uppfriskande på ditt ansikte och kan vara bättre om du har torr hud. Du kan dock också använda en gelrengöringsmedel om du har mer fet hud eller vill ta bort smink.
  • Ta alltid bort smink innan du lägger dig, även om du brukar rengöra ditt ansikte på morgonen. Lämnar någon smink på ditt ansikte medan du sover kommer att lämna ditt ansikte känner sig mer oljigt på morgonen och kan täppa till porer. Du kan använda sminkborttagare eller rengöringsdukar för att snabbt ta bort något öga eller ansiktsmakeup.
  • Bild med titeln Ge glödande hud på bara en vecka Steg 7
    3. Applicera toner. Ta en bomullsboll och häll toner över den, eller doppa bomullsbollen i tonern och sedan svepa på din T-zon och andra drabbade områden. Om du har fet hud, är tonern bra för att rikta in dessa problemområden.
  • Om din hud är torr eller känslig, var försiktig när du använder toner så det torkar inte ut din hud ännu mer och alltid testa toner ut på ett litet område för att se hur det påverkar din hud. Vissa toners kan vara starkare än andra så du vill läsa flaskorna och göra lite forskning om vilken toner som är bäst för torr eller känslig hud.
  • Bild med titeln Glowing Hud i bara en vecka Steg 8
    4. Fuktar din hud. När du har rengjort ditt ansikte kan du tillämpa fuktkräm för att hålla ansiktet hydratiserat och friskt. Fuktighetsgivare kommer i alla olika typer, så du borde kunna hitta en passar för din hud. Även om du har fet hud vill du fukta det - bara köpa en som är lättare och specifikt för fet hud. Att köpa en fuktkräm med SPF är en bra idé att förhindra solskador under dagen.
    Expertips

    För att få duggig hud, använd en hydrerande fuktkräm följt av en fuktgivande primer och en tonad fuktkräm.

    Laura Martin

    Laura Martin

    Licensierad Cosmetologistlaura Martin är en licensierad kosmetolog i Georgien. Hon har varit en frisör sedan 2007 och en kosmetologilärare sedan 2013.
    Laura Martin
    Laura Martin
    Licensierad kosmetolog
  • Bild med titeln Ge glödande hud på bara en vecka Steg 9
    5. Använd ögonkräm. Eftersom området under ditt öga är den tunnaste delen av din hud, saknar det mycket fukt. Klappa en pea-stor mängd ögonkräm under ditt öga runt det orbitalbenet och låt grädden suga in i din hud. Detta kan också hjälpa om du har mörka cirklar under dina ögon, rynkor eller ögonpuffiness.
  • Del 3 av 4:
    Övervakning av dina livsstilsvanor
    1. Bild med titeln Ge glödande hud på bara en vecka steg 10
    1. Tänk på stressorerna i ditt liv. Känner du dig överväldigad, överarbetad eller stressad över någonting? Stress kan orsaka en ökning av akne, så övervaka de saker som gör att du känner dig överväldigad och försök att hitta ett sätt att skära dem ur ditt liv eller minska deras inverkan på din hälsa.
    • När du är stressad släpper din kropp stresshormoner, inklusive kortisol, som utlöser en ökning av hudens oljeproduktion, vilket leder till ökad akne.
    • Att få tillräcklig sömn kan också sänka stressnivåerna. När du förlorar en timmes sömn ökar din risk för psykisk stress med 14%. Tänk dig att förlora fyra timmars sömn på en natt --- som ökar dina chanser med över 50%! Försök att sikta på sju timmars sömn så att du inte riskerar att utveckla akne från stress som är relaterad till otillräcklig vila.
  • Bild med titeln Ge glödande hud på bara en vecka Steg 11
    2. Undvik ohälsosamma livsmedel. Din kost är en av de viktigaste delarna av att hålla ren hud. Om du äter mycket fet, oljig mat eller skräpmat, kommer din hud att reagera på den maten och vara benägen för mer breakouts. Var uppmärksam på den typ av mat du har ätit och se om det korrelerar till dina breakouts på ditt ansikte.
  • En diet som är hög i raffinerade sockerarter, även känd som en hög glykemisk indexdiet, kan också orsaka breakouts, så läs näringsmärken och försök att undvika livsmedel som är höga i dessa sockerarter.
  • Bild med titeln Ge glödande hud på bara en vecka steg 12
    3. Ät mat hög i antioxidanter, vitaminer och andra goda näringsämnen. Även om det finns många livsmedel som förvärrar din hud, finns det också många livsmedel som kan gynna din hud, vilket ger det rätt näringsämnen som det behöver bibehålla hydratisering och vara frisk. Några bra saker att fokusera på när man väljer mat för din kost är:
  • Selen - det är ett mineral som hjälper till att skydda din hud från att få fria radikaler som kan orsaka rynkor, torrhet och vissa sjukdomar. Du kan hitta dessa mineraler i livsmedel som brasilianska nötter, räkor, lamm, tonfisk, lax, helvete pasta, ljust kalkon och kokta nötkött.
  • Antioxidanter - Dessa hindrar också fria radikaler från att komma in i kroppen. Färgglada frukter och grönsaker som bär, tomater, spenat, betor, squash och sötpotatis har alla antioxidanter.
  • CoQ10 - Det här är en viktig antioxidant som minskar i din kropp när du blir äldre. Du kan hitta detta i lax, tonfisk, fjäderfä, lever och hela korn. Vissa hudvårdsprodukter innehåller också detta för att förhindra rynkor.
  • Vitamin A - Detta förhindrar torr, fläckig hud och finns i morötter, cantaloupes och apelsiner tillsammans med lummiga gröna, ägg och lågfettiga mejeriprodukter. Du kan också köpa receptbelagda akneprodukter som innehåller vitamin A kallad retinoider som hjälper till att behandla rynkor och bruna fläckar.
  • Vitamin C - Detta hjälper till att skydda dig från solen och förhindra solskador. Hitta detta vitamin i citrusfrukter, röd paprika, papaya, kiwis, broccoli och brusselspiror.
  • Vitamin E - det här är en annan antioxidant som kan hjälpa till att rädda din hud från solskador och förhindra inflammation. Ät mat som nötter, frön, vegetabiliska oljor, oliver, spenat, sparris och lummiga gröna för att få detta vitamin.
  • Friska fetter - ja, vissa fetter är bra för dig! Leta efter omega-3s och omega-6s för att hjälpa till att skapa din huds naturliga oljebarriär, som håller bort torrhet och fläckar samtidigt som huden ser yngre och mjukare. Du kan hitta dessa fettsyror i olivolja och canolaoljor, linfrö, valnötter och kallvattenfisk som lax, sardiner och makrill.
  • Grönt te - detta anses vara a "magisk dryck" För din hud eftersom det kan hjälpa till att stoppa inflammation, långsam DNA-skada och förhindra solskador.
  • Bilden med titeln Glowing Hud i bara en vecka Steg 13
    4. Drick mycket vatten. Vatten är så viktigt för din hälsa av så många anledningar, och att dricka tillräckligt med vatten under dagen kommer att ge din hud att hydratiserad glöd. Öka ditt vattenintag till åtta glasögon om dagen för att befria din kropp och hud av toxiner.
  • Precis som alla organ i din kropp består huden av celler som, utan vatten, kommer inte att fungera ordentligt. Hud är en av de sista organ som ska nås med vatten du har full, så se till att du dricker ett tillräckligt belopp så att det hydrerar din hud.
  • Bild med titeln Ge glödande hud på bara en vecka steg 14
    5. Träna ofta. Utövandet av regelbundet bidrar inte bara till att minska stressnivåerna, men det ökar också din blodcirkulation som skickar mer syre till dina hudceller och bär cellavfall bort. Tänk på att svett kan orsaka breakouts, så se till att du övar ordentlig hygien efter träning.
  • Bild med titeln Ge glödande hud på bara en vecka steg 15
    6. Använd solskyddsmedel. Detta kan inte betonas tillräckligt. Ett av de största sätten att skada din hud är genom överexponering mot solen. Du kanske tror att du får det "naturlig glöd" genom garvning, men exponering för solen utan att skydda din hud ökar risken för hudcancer och kan skapa solstrålar på din hud och göra din akne sämre genom inflammation i en solbränna.
  • När som helst du går ut, sätt solskyddsmedel på. Solskyddsmedel är gjorda för olika hudtyper, så om du har fet hud, hitta en lättare solskyddsmedel med ingredienser som avobenson, oxybenson, metoxikinnamat, oktocrylen och zinkoxid. Du kan också söka efter en etikett som säger ickecomedogen, vilket betyder att det inte kommer att täppa till dina porer.
  • Bilden med titeln Glowing Hud i bara en vecka Steg 16
    7. Undvik att röra ditt ansikte. Det kan tyckas dumt, men akne kan utlösas av oljorna på dina händer. Under hela dagen, var uppmärksam på var du lägger dina händer. Vilar du din haka eller kind i din handflata? Plockar du ständigt på fläckar på din hud eller swiping ditt hår ur ditt ansikte? Alla dessa saker bidrar till oljan på ditt ansikte, vilket i överskott kan leda till mer akne.
  • Din mobiltelefon bär också mycket bakterier och oljor som lätt kan fästa på ditt ansikte. Värmen som produceras av din mobiltelefon kan multiplicera bakterier och när du lägger den till ditt ansikte för att prata i telefonen utsätts du för mycket av de bakterierna. Komma in i praktiken att rengöra din telefon med en torkning eller hand sanitizer en gång om dagen.
  • Del 4 av 4:
    Smink
    1. Bilden med titeln Glowing Hud i bara en vecka Steg 17
    1. Även ut din hudton. Många människor har hud som är missfärgad eller splotchy, så kväll ut din hudton för att ta bort rodnad är ett viktigt steg för att uppnå en hälsosam glöd. Applicera en tonad fuktkräm, blanda den i jämnt över din hud. Se till att du använder en som liknar din hudton (du vill inte använda en som är brons om du har elfenbenskinn) och tår inte den på. Leta efter en tonkorrigering av fuktkräm som är relativt ren.
    • Om din hudton är mellan två nyanser, välj skuggan lite lättare än din hud.
  • Bild med titeln Ge glödande hud på bara en vecka Steg 18
    2. Applicera concealer. Använd en concealer lite lättare än din hud. Detta kommer att hjälpa till att täcka fläckar, rodnad och mörka cirklar. DAB små mängder på dina problemområden och blanda lätt med fingret. Applicera detta under dina ögon för att lätta upp dem och täcka eventuella puffiness eller mörka cirklar eller var som helst du har rodnad eller ojämn hudton är också en bra användning av concealer.
  • Se till att du bara använder rätt mängd. Om du använder för mycket concealer och inte gnugga det bra, kommer du bara att uppmärksamma dina fläckar. Å andra sidan, om du använder för lite, kommer du inte att kunna täcka upp dina fläckar eller problemområden på ett adekvat sätt.
  • Bild med titeln Ge glödande hud på bara en vecka Steg 19
    3. Borsta på en bronzer. Välj en bronzer som är en nyans eller två mörkare än din hudton, och med en kabuki borste, damm ditt ansikte med bronzer och sedan nacke och bröst för att blanda. Doppa borsten i bronzeren, tryck på överskott av bronzer och använd cirkulära rörelser för att ansöka.
  • En Kabuki-borste finns i de flesta drogbutiker i den kosmetiska sektionen. Den har ett kupolformat huvud för bred, även täckning med korta, täta borstar.
  • Bild med titeln Ge glödande hud på bara en vecka Steg 20
    4. Lägg till en pop av färg. För att skapa en glöd på dina kinder, välj en ljusrosa eller peachy rodnad och borsta längs dina kindben. Le i spegeln och applicera på äpplen av dina kinder, blanda rodnaden mot dina tempel, bara använda tillräckligt för att det skapar en liten glöd. Blush hjälper till att förhindra att ditt ansikte ser för platt.
  • Bilden med titeln Ge glödande hud på bara en vecka Steg 21
    5. Applicera en kräm highlighter. Detta steg är valfritt, men det kan hjälpa till att lyfta fram konturen i ditt ansikte och skapar en pärlar. Svepa grädden highlighter på kindbenen, näsens spets, kupidens båge (mitten av din överläpp där det skapar en konkav), och längs bågens båge. Sedan blanda med fingertopparna för att få höjdpunkterna att se naturligt.
  • Bilden med titeln Glowing Hud i bara en vecka Steg 22
    6. Beundra resultaten. När du har avslutat din smink, kolla på dig själv i spegeln och beundra din naturliga glöd! Denna smink stil är tänkt att se väldigt naturlig, som om du inte har någon smink, så om din smink är synligt märkbar kan du överväga att gå lite lättare.
  • Vilka procedurer kan lysa hudens hudfärg?

    Titta på den här Premium Videoupgrad för att titta på denna Premium VideoMet Råd från en branschexpert i denna Premium-video

    Adarsh ​​vijay mudgil, mdAdarsh ​​vijay mudgil, mdboard certifierad dermatolog och dermatopatolog

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ibland är en enkel tvålstång bra för rengöring, speciellt om du reagerar negativt på andra produkter.
  • Om din akne är väldigt dålig, besök en dermatolog som kanske kan ge dig andra förslag eller förskriva dig specifik medicin.
  • Ändringar händer knappast över natten, så var tålmodig i denna process och fortsätt att skapa goda vanor. Vara beständig och konstant. Skapa goda vanor som dessa tar tid och konsistens, så om du hoppar över en hel vecka kan det vara svårt att komma tillbaka på rätt spår.
  • Tvätta dina ark regelbundet så att oljan inte bygger upp för mycket på dina kuddar.
  • Varningar

    Välj aldrig på dina finnar. Detta kan skapa ärr och du lägger till oljan redan på ditt ansikte genom att röra den.
  • Om du upptäcker att du använder ansiktsrengöringsprodukter men fortfarande utbrott, kan produkterna innehålla hårda kemikalier som irriterar ditt ansikte. Försök att byta till en annan produkt, och du kan också försöka bara tvätta ansiktet med rengöraren en gång om dagen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande