Hur får man klar hud på 1 vecka

De flesta upplever en tid när de önskar att deras hud skulle se bättre ut. Oavsett om det är en plötslig breakout eller en längre varaktig fråga är akne det sista du vill vara oroande för en kommande händelse, oavsett om det är en skoldans eller ett bröllop. Medan man behåller klar hud kräver det i slutändan, systematisk vård och uppmärksamhet, det är lyckligtvis gott om saker du kan göra för att förbättra din hud i bråttom.

Steg

Metod 1 av 2:
Använda butiksköpta material
  1. Bilden med titeln Ge Clear Hud i 1 vecka Steg 1
1. Gör dina önskade inköp. Om du letar efter det mest effektiva sättet att få tydligare hud i en nypa, är det bäst att titta först på butiksköpta alternativ. Även om du kan känna dig desperat att långa för det dyraste alternativet, är de inte ofta betydligt bättre än ett billigt, över-the-counter-alternativ. För ditt veckovisa mål kommer du att vilja:
  • En anständig rengöringsmedel.
  • En kemisk baserad exfoliant.
  • En astringent eller alkoholfri toner (beroende på din hud.)
  • Bild med titeln Ge Clear Skin i 1 vecka Steg 2
    2. Applicera en rengöringsmedel. En bra renare kommer effektivt att bli av med bakterier som har gjort sig i din hud. Även om en överhängande deadline kan ha dig till dermatologen för en avancerad rengöringsmedel, kan du hitta en stormarknadsrengöring fungerar lika bra. Spruta lite av rengöringen på dina händer och gnugga ansiktet med det i ungefär en minut. Använda små, cirkulära rörelser för att få det runt, kommer att se till att rengöringen är jämnt. Skölj ditt ansikte med varmt vatten efter att rengöringen har distribuerats.
  • Om du inte har en rengöringsmedel, kan en antibakteriell tvål vara tillräcklig som ett alternativ.
  • Bild med titeln Ge Clear Skin i 1 vecka Steg 3
    3. Exfoliera din hud. Medan en rengöringare avser att tvätta fast bakterier, är syftet med en exfoliator att skrubba bort döda hudpartiklar, vilket ger ditt ansikte mycket jämnare än tidigare. Detta steg borde komma efter att du har använt ett rengöringsmedel, de celler du vill skrubba bort kommer att vara sårbara. Det finns några sätt att du kan gå om det här:
  • Att få en fysisk exfoliator som en skrubb eller loofah kan vara ett effektivt knep som du kan arbeta i din dagliga dusch. Massera ditt ansikte med det när dina ansikts porer har öppnats. Detta är faktiskt en ganska tillfredsställande teknik, eftersom ditt ansikte kommer att känna sig märkbart jämnare efteråt.
  • Kemiska exfoliatorer innehåller alfa- och beta-hydroxisyror, och föredras generellt av dermatologer på grund av att de är utformade för att påverka huden på en djupare nivå än en loofah. Gnugga ditt ansikte försiktigt i en liten cirkulär rörelse i några minuter borde räcka för att låta exfoliatorn göra sitt arbete. Även om de kallas kemiskt baserade, är kemiska exfoliatorer oftast gjorda med naturliga ingredienser som socker. Men även om du kan hitta kemiska exfoliatorer att vara en snabbare fix än deras mekaniska och DIY-motsvarigheter, riskerar de att agitera känslig hud och tenderar att vara den dyraste vägen för de tre listade. Ändå - en kemisk exfoliator bör resultera i åtminstone en något uttalad strålning efter en användning, och om du letar efter en snabb fix för att få bättre hud snabbt, kan det här alternativet bara göra tricket.
  • Bild med titeln Ge Clear Hud i 1 vecka Steg 4
    4. Använd en hudtoner.Tonters används för att ytterligare rengöra huden och minimera synligheten till porerna. En bra toner hjälper till att återställa din huds naturliga pH-balans och bör användas efter din rengöringsmedel och exfoliator. Toner kan appliceras lätt med en bomullspinne. Återigen, som tidigare steg, finns det flera sätt att du kan gå om att få en hud toner:
  • Om du har fet hud, hjälper du med en astringent toner att ta bort överskott av oljan, hålla din hud i ren ordning. Astringenter har ofta alkohol och salicylsyra bland deras ingredienser och kan hittas i en stormarknad eller drogbutik.
  • Tvärtom är alkoholfria toner tillgängliga för dem med torr hud - användning av astringents riskerar att torka ut din hud om du redan saknar rätt oljor. Om du är osäker på vilken toner som är rätt för dig, kan det vara till hjälp att checka in med en hudläkare för att få en andra åsikt.
  • Bild med titeln Få klar hud i 1 vecka Steg 5
    5. Upprepa din rengöringsritual två gånger dagligen i en vecka. Om du vill få synligt tydligare hud på en vecka, utföra rengöringsritualen två gånger varje dag - en gång på morgonen och en andra gång på natten före sängen. Inte bara kommer detta praktiskt taget dubbla mängden rengöring i den givna veckan, men det kommer också att hålla några framsteg från att gå vilse under sömnen.
  • Håll ansiktet rent och fuktas hela dagen. Detta inkluderar att hålla händerna borta från ditt ansikte. Att röra ansiktet kommer att överföra olja och bakterier, vilket resulterar i nya finnar och fläckar.
  • Om det är varmt ute, var noga med att bära en solskyddsmedel med en SPF på minst 15.
  • Expertips
    Joanna Kula

    Joanna Kula

    Licensierad EstheticianJoanna Kula är den ledande estetiker på räddningsspa i Philadelphia. Med över 8 års erfarenhet av hudvård är hon specialiserad på transformativa ansiktsbehandlingar.
    Joanna Kula
    Joanna Kula
    Licensierad estetiker

    För extra hjälp att rensa din hud, schemalägga ett möte med en estetiker. Allas hud är annorlunda, så det finns inte en size-pass-all-tillvägagångssätt för att få tydlig hud. Om du bara har en vecka för att rensa din hud av fläckar, bör du överväga att planera ett möte med en professionell estetiker.

    Metod 2 av 2:
    Tar DIY-tillvägagångssättet
    1. Bild med titeln Få klar hud i 1 vecka Steg 6
    1. Tvätta ditt ansikte med ljummet vatten varje morgon. Se till att vattnet inte är för varmt, eftersom det kan ta bort ditt ansikte av naturliga oljor som är nödvändiga för huden. Du kanske vill prova en av de enklaste DIY-lösningarna innan du tillgriper lagringskrämer, särskilt om pengar är ett problem. Tvätta ditt ansikte är ett anmärkningsvärt effektivt sätt att rensa upp din hud.Om du har smuts och bakterier i din hud, kommer varmt vatten att öppna dina porer, vilket gör det lättare att rengöra gunken ut. Att använda en försiktigt blött ansiktshandduk ska göra tricket. Vattnet ska vara varmt, men inte så varmt att det är smärtsamt att ansöka om ditt ansikte.
  • Bild med titeln Få klar hud i 1 vecka Steg 7
    2. Gör en sockerbaserad skrubbe exfoliator. Chansen är att du redan har allt du behöver för att göra en sockerbaserad exfoliator hemma!Blanda först två matskedar socker i 2 matskedar vatten. En gång helt blandat, lägg till en annan matsked socker och rör om igen. Töm ut något av överskottet av vatten från din sockerblandning. Efter det, stänk lite vatten i ansiktet och gnugga blandningen på varje kind i en cirkulär rörelse i en minut vardera.
  • Bild med titeln Ge Clear Skin i 1 vecka Steg 8
    3. Gör och använd en citronbaserad toner. Om du är DIY-typen kan du approximera en bra toner hemma med en citron. Få ungefär tio droppar citronsaft på dina händer efter att du tvättat ditt ansikte.Smörj dropparna på ditt ansikte och torka bort efter några sekunder. Detta borde delta i smutspartiklarna som din rengöringsmedel kan ha missat. Var noga med att hålla citronsaften borta från dina ögon. Den resulterande irritationen kan vara smärtsam om den appliceras slarvigt. Apple Cider Vinäger är en bra alternativ toner om du inte vill använda citronsaft.
  • Bilden med titeln Få klar hud i 1 vecka Steg 9
    4. Avsluta din rengöring genom att gnugga en isbit på ditt ansikte. Detta kommer att innehålla slutet av din "rituella". Detta kommer att stänga dina ansikts porer igen och hålla smuts och bakterier från att komma in, så håller din hud klar. Tänk på det här steget som att lappa upp ett luftlås - nu att du har öppnat din hud och rensade ut mucken, vill du stänga dina porer igen så att dina framsteg är inte ångrade.
  • Om isbitar inte är tillgängliga, bör ett stänk av kallt vatten över ansiktet göra, även om det inte kommer att vara lika effektivt som metoden ovan.
  • Bilden med titeln Få klar hud i 1 vecka Steg 10
    5. Upprepa ovanstående steg två gånger varje dag i en vecka. Genom att göra en bi-daglig rutin i denna process fördubblar du effektivt hur mycket framsteg du kan göra för att få tydligare hud, än om du bara gjorde det en gång på morgonen. Se till att din hud är väl tenderad innan du lägger dig är lika viktig som morgonen.
  • Bild med titeln Få klar hud i 1 vecka Steg 11
    6. Ge din hud regelbunden uppmärksamhet på lång sikt. I slutet av en vecka, även om din hud inte har rensat helt, borde du fortfarande ha sett en märkbar förbättring av din huds tydlighet. Även om du inte behöver upprepa rengöringsritualen så ofta nu när din hud ser bättre ut, om du har en predisposition för akne, rekommenderas att du tar dig tid att upprepa det minst en gång i veckan för underhålls skull. Även om du vill att du kan fortsätta göra det som vanligt, bara för att vara säker.
  • Tips

    Få tillräckligt med sömn på natten. Detta kan låta som generiska råd att betjäna eventuella hälsofrågor, men faktum kvarstår att korrekt sömn är avgörande för nästan alla kroppens funktioner. Kom ihåg att din hud förnyar sig när du sover, så att du får en lång sträcka av oavbruten repose varje natt är avgörande för att hålla sig frisk, klar hud.
  • Att ändra din kuddväska varannan dag kommer att bidra till att förhindra en potentiell uppbyggnad av oljor.
  • Om du har torr hud, en icke-komedogen (icke-porstopp) olja efter din BI-Daily Skin Care-rutin. Använd bara ett tunt lager över hela ditt ansikte, eftersom det kommer att göra ditt ansikte glänsande. Även om du har fet hud, måste du hålla den hydratiserad så att din kropp inte gör någon överskjutande olja.
  • Drick mycket vatten eftersom det hjälper till att tvätta alla toxiner i din kropp som kan hjälpa till att rensa din hud.
  • Använd inte mycket smink, vissa kan täppa till porer - var noga med att tvättaall sminkföre sängen som det kan leda till täppt porer.
  • Varningar

    Inte irritera dina finnar om du har någon. Även om de poppar dem kan må bra, kan du riskera att permanent ärrbildning. Slåtterande metoder som fuktgivande är mycket säkrare.
  • Använd inte smink som täcker ansiktet, som Foundation. Foundation Stores bakterier och kan leda till finnar. Dessutom, med tydligare hud, ser du mindre anledning att använda den i första hand!
  • Medan du inte har hört råd för, kan det inte stressas nog att du ska hålla dig borta från "popping" finnar. Detta frestar långsiktig ärrbildning, och är inte värt den kortsiktiga utgåvan.
  • Använd aldrig växtbaserade produkter före eller efter användning av kemiska innehållande rengöringsmedel eller scrubs. Det får huden att brinna och kliar.
  • Se till att du inte överdriver det. Rengöring mer än två gånger om dagen kommer att få din hud att överkompensera för bristen på goda oljor genom att producera talg, vilket kommer att täppa till dina porer och skapa fläckar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande