Hur man undviker kreditkortsskulden

Många människor i alla åldrar kämpar för att kontrollera sin kreditkortsskuld.Men skulden är inte en oundviklighet.Förstå anmälningsprocessen, endast med ditt kreditkort endast i nödsituationer under korta perioder, och att ta hand om din ekonomi hjälper dig på lång sikt.Eller, du kan helt hoppa över kreditkortet och bara använda ett betalkort för att göra kreditkortsköp. Med lite självkontroll och ekonomisk planering behöver du aldrig hantera kreditkortsskulden.

Steg

Metod 1 av 3:
Öva ekonomiskt ansvar
  1. Bilden med titeln Gå ut ur skuldsteget 4
1. Få ett betalkort istället för ett kreditkort.Om du är trött på besväret med att betala kontanter, men vill inte racka upp kreditkortsskulden, med ett betalkort är det perfekta tredje sättet.Ett betalkort fungerar precis som ett kreditkort: med en lätt svep av kortet, kan du göra inköp nästan var som helst.Men medan ett kreditkort i grunden fungerar som ett låneverktyg, kan ett debetkort du kan knacka direkt på ditt bankkonto.På det här sättet kommer du inte att sluta med att betala kreditkortsföretaget tillbaka när du köper.
  • Var försiktig.Öva ansvarig köp med ditt betalkort precis som du skulle med dina kreditkort.
  • Bild med titeln Få ett kreditkort Steg 8
    2. Tänk noga innan du köper med ditt kreditkort.Innan du köper någonting, fråga dig alltid: "Behöver jag det här?"Om du tror att köpet är värdigt, följ upp med frågan" Kan jag betala kontant?Eller behöver jag ladda detta till mitt kreditkort?"
  • Om du väljer att köpa lyxartiklar med ditt kreditkort, ge dig en väntetid innan du bestämmer dig för att göra det.När du ser något i en butik eller online som du vill köpa, frysa ditt kreditkort i en plastkanna av vatten.Placera krukan i kylskåpet efter att den är helt frusen.Om du fortfarande tror att köpet skulle vara en klok investering efter att kortet har blivit frammän, och du har hört din partner om det, gör inköpet.
  • Använd inte ditt kreditkort på saker som bilar och kläder.Lyxiga saker som Home Gym Equipment och nya TV, bör på samma sätt köpas med kontanter.Slutligen, undvik att få engångsartiklar som mat och toalettartiklar på kredit.Om du bär en balans ska du betala intresse på saker som eventuellt inte ens existerar längre.Detta är inte klok användning av dina pengar.
  • Bra investeringar med kreditkort inkluderar utbildnings- eller företagskostnader.Nödfall, särskilt medicinska nödsituationer, kan också kräva användning av kreditkort.
  • Försök leva utan ditt kreditkort i trettio dagar.När du bara använder pengar är du mycket mer sannolikt att märka var dina pengar går och hur ofta du går ut.Kanske drar du tillbaka $ 200 tänker du är täckt för veckan, men slutar med att behöva $ 300.Tänk på skillnaden mellan de förväntningar du har av dina utgifter och det faktiska sättet du spenderar dina pengar kan chocka dig till att vara mer omtänksam med din ekonomi, och slutligen ändra hur du spenderar när du går tillbaka till att använda kreditkort i slutet av trettio dagar.
  • Bild med titeln Förbered en budget Steg 5
    3. Skapa en regnig dag fond.Avlägsna en del av din månadsinkomst för finansiella nödsituationer.Om du förlorar ditt jobb eller behöver investera i något dyrt som operation, kommer du att vara glad att du har pengarna.En annan lika viktig användning kan du kanske lägga pengarna till kreditkortsskulden.Om du känner din skuld börjar spiral ut ur kontrollen (upplyfta många avgifter och högt intresse), doppa in i den här fonden för att betala ner din skuld.
  • Bild med titeln Få ett kreditkort Steg 14
    4. Identifiera tecken du kan vara en spendthrift.Om du är en spendthrift, kommer du att köpa saker du inte behöver regelbundet.Din utgiftsvanor kommer att vara så utslag och hänsynslös att det kan tyckas som om dina pengar förångas i tunn luft.
  • Andra tecken du är en spendthrift inkluderar att känna en rush av spänning medan du handlar och köper, men känner dig skyldig efter att ha kommit hem eller konfronteras av din make eller partner om vad du har köpt.
  • Du kan också ha många saker i ditt hem med sina prislappar fortfarande bifogade.
  • Om du letar efter din make eller partner om hur mycket du har spenderat, eller det verkar som två ständigt kämpar om dina utgiftsvanor, kan du vara en spendthrift.
  • Bild med titeln vara mogen steg 5
    5. Hitta hjälp för din tillbörjningsvanor.Att vara en spendthrift är inte ett permanent tillstånd.Det första steget mot att förändras är att du har en tillbörjande vana och vill sluta.Fråga din make, partner eller vänner att regera dig om de ser att du överväger att göra stora, onödiga inköp.Prata med en terapeut om ditt beteende för att se om du kan identifiera grundorsaken (er) som driver dig för att spendera pengar så hänsynslöst.
  • Alternativt, prata med en finansiell rådgivare om hur du budgeterar dina pengar och hitta områden där du kan sänka utgifterna.
  • Metod 2 av 3:
    Anmäl dig till ett kreditkort
    1. Bild med titeln Tvist En försäkring Total förlust på en bil Steg 3
    1. Förstå ditt kreditkorts användarvillkor.Kreditkort gör att du kan köpa varor nu och betala för dem senare.Det fina trycket reglerar dock när du betalar kreditkortsföretaget tillbaka - hur mycket kredit du är berättigad att få-intresse för de utestående saldon, och vilka avgifter kommer att bli jämn mot dig i händelse av sen eller icke-icke- betalning.Det är viktigt att läsa ditt kreditkortsavtal nära innan du registrerar dig för ett kreditkort.
    • De flesta kreditkortsföretag har service linjer tillgängliga 24 timmar om dygnet.Om du någonsin är oroad över din kreditgräns, avgifter eller avgifter, ring ditt kortutgivande företag.
    • Om du fick ditt kreditkort via en kreditförening eller bank, kan de ofta hjälpa dig att räkna ut hur mycket du är skyldig, vad konsekvenserna är för sen betalning och identifierar eventuella avgifter som kan gälla för dina omständigheter.
    • Generellt kommer idealiska kreditkortsvillkor att erbjuda:
    • Ingen årlig avgift (avgiften du får laddad för att ha och använda kreditkortet)
    • En lång graceperiod (tidsperioden innan dina avgifter börjar upplysande)
    • Lågräntor (den kurs som dina avgifter ökar innan du har betalat dem tillbaka)
  • Bild med titeln fokus på studier Steg 5
    2. Anmäl dig inte till Extra när du ansöker om ditt kreditkort.Många kreditkortsföretag erbjuder tjänster som livförsäkring eller kreditkortsbedrägerier.Dessa extras tenderar att vara dyr och onödigt.Registrering av dessa extrafunktioner innebär vanligtvis att de har sina kostnader automatiskt debiteras till det kort som de erbjuds med.Dessa avgifter kan snabbt ackumuleras och leda till kreditkortsskulden.
  • Om du ser ett kreditkort som är buntat med ett sådant erbjudande, registrera dig inte för det.
  • Bild med titeln Få ett kreditkort utan kreditsteg 12
    3. Håll balansen lågt på ett höggränsskort. Att ha en hög kreditgräns är inte en dålig sak, men högre kreditgränser har en högre risk för skuld. Se till att du håller din balans låg på några kreditkort som du har, särskilt på höggränskort. Till exempel, om din kreditgräns är $ 5.000, borde du ha en balans på högst $ 500.
  • Om du uppmanar tung skuld på ett kreditkort med hög gräns, kan ditt kreditkortsföretag skära din gräns ner till en lägre nivå och debitera dig för att göra det. Detta kommer att skada din kreditpoäng och göra det svårare att få lån eller andra kreditkort i framtiden.Det är bäst att försiktigt välja en låg kreditgräns på ditt kort.
  • Bild med titeln Gör en månadsbudget Steg 14
    4
    Hantverk en hushållsbudget. Spendera inte bara nonstop tills du slår på din kreditkortsgräns.Ta kontroll över din ekonomi för att få bättre besluts beslut och undvika kreditkortsskuld.Tabulera din totala hushållsinkomst, inklusive intäkter du får inte bara från ditt eget arbete, men från din make och någon annan som bidrar ekonomiskt till att betala hushållskostnader.Beräkna sedan dina totala hushållsutgifter.Subtrahera kostnaderna från inkomstens totala kommer att ge dig en tydlig bild av vad din ekonomiska situation är.
  • Om du genererar mindre inkomst än du spenderar, identifiera onödiga utgifter och eliminera dem.
  • Metod 3 av 3:
    Använd ditt kreditkort ansvarsfullt
    1. Bild med titeln Pension Rich Steg 11
    1. Göra kloka utgiftsbeslut. Det kan vara frestande att använda ett kreditkort för att köpa saker som du inte behöver. För att undvika att göra fattiga utgiftsbeslut måste du lära dig att tänka innan du köper något och undviker att köpa saker som du vill ha men behöver inte.
    • Bestäm om du behöver eller vill ha objektet. Till exempel kanske du vill köpa några nya outfits, men du kanske behöver en ny dator om din är trasig. Köp aldrig objekt med ditt kreditkort som du vill ha. Om du måste använda den, använd det bara för saker som du behöver.
    • Ett annat sätt att förhindra att du använder ditt kreditkort utan att tänka är att lämna ditt kreditkort hemma så att du inte är frestad att använda det när du är ute.
    • Kom ihåg att du bara ska använda ditt kreditkort för tillgångar och aldrig för engångsartiklar som matvaror eller gas.
  • Bild med titeln Få ett kreditkort utan kreditsteg 10
    2. Betala hela saldot varje månad.Betala ditt fulla balans varje månad säkerställer att du använder kortet eftersom det är tänkt att användas: ett bekvämt alternativ till kontanter.Genom att betala hela saldoten, ser du till att skulden inte kommer att ackumuleras.Du kommer också att undvika att betala sena avgifter och intresse för din balans.
  • Om du upprepade gånger betalar dina räkningar sen, kan kreditkortsföretaget som utfärdat ditt kort sticka upp din ränta och gräva dig ännu djupare till skuld.
  • Bild med titeln Gör en bakgrund Kontrollera steg 19
    3. Betala så mycket av balansen som du kan.Försök att betala mer än den minsta betalningen som krävs varje månad.Att inte betala hela beloppet kommer endast att lägga till nästa faktureringsdeklaration och förhöjas med ränta och tilläggsavgifter.Eftersom intresse och avgifter ackumuleras, kan du snart hitta dig i kreditkortsskulden.
  • Försök att göra betalningar mer än en gång per månad, kanske vid varje löneperiod för att minimera din balans och räntekostnader.
  • Bild med titeln Få makt av advokat Steg 8
    4. Organisera dina kreditkortsutlåtanden.Att organisera kreditkortsutlåtanden och gå över dem noga hjälper dig att se hur du spenderar dina pengar.Du kan spendera mer än du tror.Organisera och läsa dina kreditkortsutlåtanden kan också avslöja utgifter som du inte visste att du gjorde.
  • När du tittar på dina uttalanden, bekräfta att varje avgift är lämplig och i rätt mängd. Se till att du omedelbart meddelar kreditkortsutgivaren om du hittar en avvikelse.
  • Beställ dina uttalanden från nyaste till äldsta, med den nyaste på toppen.Placera dem alla i en mapp och märka mappen med namnet på kreditkortet (till exempel "Amazon Card", "bankkort" etc.).Varje gång du får ett kreditkortsutlåtande, placera den ovanpå stapeln i mappen.
  • Om du har flera kort, skapa en separat mapp för vardera, men håll mapparna på ett säkert ställe tillsammans.Om du har ett hemkontor eller skrivbord, håller dem ett bra alternativ.
  • Om du redan kämpar för kreditkortsskulden, har du att få dina uttalanden tillgängliga och organiserade hjälpa dig att spåra hur mycket framsteg du gör för att betala ner din skuld.
  • Många banker erbjuder online-banking där kreditkortsutlåtanden är synliga.Fråga ditt bank- eller kreditkortsföretag och hur du kan anmäla dig till online-uttalanden, eller få uttalanden som skickas till dig.Om du kan få dem att mailas, se till att du behåller e-postmeddelandena och ladda ner påståenden till en mapp där du kan organisera dem alla efter datum.
  • Om du är förvirrad av ditt kreditkortsutlåtande, utbilda dig själv om sina stora element.
  • Bild med titeln Var kunnig Steg 14
    5. Förstå hur återkommande fakturering fungerar.Många människor som gör donationer till välgörenhetsorganisationer, registrerar sig för månatliga tidskrifter, eller prenumererar på videostreamingstjänster får räkningar för samma belopp varje månad.Dessa automatiska månatliga, bimtonthly, eller kvartalskostnader är återkommande räkningar.Många anmäler sig till återkommande betalningsplaner för bekvämligheten, men senare glömde de det.Kontrollera ditt kreditkort för sådana regelbundna men osynliga utgifter hjälper dig att bestämma om du fortfarande är i en position där du har råd att göra dem.Om du misslyckas med att ta hänsyn till dem när du balanserar din ekonomi, kan du snabbt springa i skuld.
  • Bild med titeln Få ett kreditkort Steg 13
    6. Begränsa antalet kreditkort som du anmäler till.De flesta anser att flera kreditkort ska finansiera sina behov. Men att ha mer än två kommer bara att fresta dig att använda dem onödigt.
  • Falla inte för gimmicks som lockar dig att anmäla dig till nya kreditkort.Många kreditkortsföretag lurar potentiella kunder med löften om gratis luftmiljöer med vissa flygbolag, fri bensin vid vissa stationer och krediter av andra slag i olika butiker.Medan erbjudandenen kan vara tekniskt sant, kan du sluta betala mer än värdet av anmälningsgåvan i utgifter som behövs för att hålla kortet aktivt (och undvik avgifter).
  • Bild med titeln Använd en bankomat för att sätta in pengar steg 12
    7. Får inte kontantförskott.Ett kontantförskott är en tjänst som erbjuds av kreditkortsföretag där du kan ta ut pengar och betala tillbaka senare.Men att ta ut kontantförskott får dig att betala högre intresse- och transaktionsavgifter.Utöver det kommer du inte att ha en graceperiod, så intresse för de pengar du återkallar börjar sluta omedelbart.
  • Använd ett ATM-kort eller gå till din bank för att göra ett uttag istället för att få kontantförskott.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande