Hur man äter chips

Chips är en utsökt behandling som kan ätas på egen hand, läggas till några av dina favoritmåltider, eller dunked i läckra dips. Utforska den massiva utbudet av chips som är tillgängliga - från klassisk potatis till tortilla till potatisalternativ, som kale och sötpotatischips. Om du inte redan har en favorit är chansen att det inte kommer att vara länge tills du upptäcker det chip du gillar det bästa!

Steg

Metod 1 av 3:
Njuter av chips på egen hand
  1. Bild med titeln Ät chips Steg 1
1. Utforska en mängd olika chips för att hitta din favorit. Från det klassiska potatischipet till det läckra tortillakretsen, bakad eller stekt, det finns många olika typer av chips att försöka. Gräddfil och lök, grill och cheddar och gräddfil är alla klassiska smaker, men det finns andra vildare där ute, också (tänk pickle, söt och kryddig, eller till och med ketchup smaksatt).
  • Eftersom chips är så populära, kan de hittas nästan överallt - från sportevenemang till bensinstationer till din lokala mataffär. Bläddra i Chip Aisle och plocka ut några olika slag att försöka.
  • Bild med titeln Ät chips Steg 2
    2
    Del ut dina marker så att du inte äter dem alla på en gång. Snarare än att äta direkt ur väskan, lägg några chips i en skål och sedan sätta resten av påsen bort. Det hjälper dig att träna bra delkontroll och kommer också att göra dina marker längre.
  • Du kan också köpa mindre påsar med chips som redan är utdelade.
  • Bild med titeln Ät chips Steg 3
    3. Rulla chipväskan för en natör som äter erfarenhet om du är på-the-go. När du har öppnat påsen med chips, vänd botten av påsen medan du rullar folien ner längs sidorna. Detta kommer att trycka på bottnen på påsen upp när du äter, håller chipsen nära öppningen så att du inte behöver gräva.
  • Du kan också rulla påsen ner från toppen, men det kan ibland rippa och spilla chipsen.
  • Bild med titeln Ät chips Steg 4
    4. Ät chips tyst om du är på en allmän plats, som ett kontor eller ett bibliotek. Öppna påsen med ett sax genom att skära ner varje sida så att du kan skala tillbaka framsidan av påsen som en flik. Försök att äta enstaka chips för att minimera bruset, eller samordna din munching med andra rörelser, som att vända sidor eller öppna och stänga lådor.
  • I slutändan finns det inget sätt att ljudlöst äta chips. Bara försök och vara omtänksam om dem om du är i ett gemensamt utrymme.
  • Bild med titeln Ät chips Steg 5
    5. Välj chips med potatisalternativ för hälsosammare snacking. Dessa alternativ är fortfarande läckra, men de har i allmänhet färre kalorier eller andra hälsofördelar som ditt klassiska chip inte. Prova chips gjorda av sötpotatis, kale, grönsaker, kikärter och till och med popcorn.
  • Du kan även göra din egen kale eller söta potatischips hemma!
  • Metod 2 av 3:
    Lägger till chips till huvudrätter
    1. Bild med titeln Ät chips Steg 6
    1. Sätt en liten handfull chips på din nästa smörgås För en god crunch. Försök använda smaksatta chips eller vanliga potatischips för att förstärka din smörgås äta erfarenhet. Jordnötssmör och gelé, tonfisk, kött och ost, grillad ost, Sloppiga joes, och även hotdogs kan göras bättre med lite crunch.
    • Om du packar din lunch, packa in chipsen separat och lägg sedan till dem i din smörgås innan du äter, annars får de fuktiga.
  • Bild med titeln Ät chips Steg 7
    2. Skapa en ostliknande dorito-skorpa för din nästa bakade kycklingrätt. Du behöver 1 kopp (34 gram) krossade doritos, 1 whisked ägg och 2 benfria, skinnfria kycklingbröst. Doppa kycklingbrösten i ägg och lägg dem sedan i de krossade chipsen. Baka dem i ugnen i 15-18 minuter vid 425 ° F (218 ° C).
  • Krossa doritos i en återförslutbar plastpåse för att innehålla röra. Du kan till och med kasta de äggbelagda kycklingbrösten i påsen för att enkelt belägga dem i Doritos.
  • Bild med titeln Ät chips Steg 8
    3. Göra klassisk nachos med tortilla chips för en rolig, delbar maträtt. Nachos är bra eftersom du kan ändra dem med dina favorit ingredienser. Linje ett bakplåt med tortilla chips och sedan stapla på några påfyllningar: markbiff, oliver, nachoost, jalapeño paprika, tomater och gräddfil. Eller prova grillad räkor, mango salsa och cotijaost för en rolig variation! Baka nachos vid 325 ° F (163 ° C) tills osten smälts.
  • Ha en Nacho Bar på din nästa fest: ge olika toppings, håll ugnen på och låt dina gäster skapa och baka sina egna personliga nachos.
  • Bild med titeln Ät chips Steg 9
    4. Skapa "exklusiva" nachos med chips, blåost och en balsamisk glasyr. Skikt botten av ett bakplåt med potatischips (räfflade eller inte, det är ditt val) och sedan strö 4 ounces (110 g) blå ost och några tärningar gröna lök och valnötter överfylld av chipsen. Baka dem vid 400 ° F (204 ° C) i 5-10 minuter, och sedan drizzle dem med 2 till 3 matskedar (30 till 44 ml) Balsama glasyr.
  • Försök lägga till lite färskt rosmarin eller timjan för en extra aromatisk upplevelse.
  • Bild med titeln Ät chips Steg 10
    5. Gör en promenad Taco för en snabb, på-the-go-måltiden. Köp de enskilda säckarna av antingen Doritos eller Fritos, bara beroende på vad du föredrar. Klipp påsen öppen längd, från toppen till botten. Koka upp några taco kött (eller helt enkelt värm upp rester) och lägg till en sked kött, någon strimlad ost, sallad, och vad som helst du kanske gillar din väska med chips.
  • Det här är också en bra måltidside om du har barn som behöver äta medan du kör runt eller om du bara inte vill hantera för många rätter.
  • Metod 3 av 3:
    Komplettera chips med dips
    1. Bild med titeln Ät chips Steg 11
    1. Göra en kryddig salsa att njuta av med tortilla chips. Bläddra i de tillgängliga salsorna i din lokala mataffär, eller prova din hand för att göra din egen hemma. Prova en traditionell pico de gallo med tomater, lök, koriander och kryddor, eller använd din matberedare att göra en tomatillo salsa.
    • Salsa kan också vara söt! Du kan också göra en söt och kryddig salsa med jalapeño, mango, cilantro, lime och rödlök.
  • Bild med titeln Ät chips Steg 12
    2. Använd avokado, rödlök, tomat, vitlök och lime att göra guacamole. Detta är ett annat stort dopp för tortilla chips, men för lite extra styrka prova de blå majs tortilla chips-de är lite tjockare än traditionella, vilket gör dem perfekta för en tung guacamole.
  • Försök att lägga till en eller flera av dessa unika ingredienser till ditt grundläggande guacamole recept: bacon, pumpa frön, honung, fetaost, valnötter, svarta bönor eller vad som helst du tror kan smaka bra.
  • Bild med titeln Ät chips Steg 13
    3. Prova att para dina klassiska potatischips eller fritos med ett franskt lökdopp. Köp franska lökdopp i butiken för ett bekvämt alternativ, eller gör dig själv hemma genom att kombinera 2 koppar (470 ml) kokta gula lök, 1 matsked (15 ml) malet vitlök, 1 kopp (240 ml) gräddfil , /2 kopp (120 ml) majonnäs och 2 matskedar (30 ml) hackad grön lök. Eller sök online för några roliga variationer av detta klassiska recept!
  • Försök att äta gräddfil och lökdopp med andra typer av chips, som olika smaker av doritos eller grillpotatischips.
  • Bild med titeln Ät chips Steg 14
    4. Par Buffalo Chicken Dip med chips för ett kryddigt, krämigt alternativ. Du måste kombinera 1 kopp (240 ml) strimlad kyckling, 8 ounces (230 g) krämost, /2 kopp (120 ml) blå ost eller ranch dressing, /4 Cup (180 ml) Franks Redhot och 1 kopp (240 ml) strimlad cheddarost och värm sedan den genom antingen på spisen, i ugnen eller i en crockpot.
  • Du kan använda konserverad kyckling för doppet, eller få en rotisserie kyckling för ännu bättre smak.
  • Bild med titeln Ät chips Steg 15
    5. Välj en söt behandling genom att doppa potatischips i smält choklad. Använd räfflad eller klassisk potatischips och doppa ändarna av dem i smält mjölk eller mörk choklad, beroende på din preferens. Du kan äta dem genast, eller lägg dem på lakan av pergamentpapper för att låta chokladet härda.
  • Om du använder mikrovågsugnen för att smälta choklad, ta ut det var 15: e sekund och rör den så det smälter snabbare.
  • Tips

    Var noga med att dricka extra vatten efter att ha ätit chips - de är höga i natrium.
  • Om du lägger ditt chip på tungan och mot taket på munnen, hjälper det verkligen dig att äta tystare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande