Hur man firar boxningsdag

Boxningsdag, även känd som st. Stephens dag, brukar firas dagen efter Jul (26 december) i Förenade kungariket och andra länder med brittiska rötter. Även om ursprunget är oklart, är en populär teori att det härrör från den medeltida övningen av kyrkor som öppnar sina samlingslådor för de fattiga på denna dag, och så är välgörenhet ett viktigt tema till denna semester. Lär dig hur du kan införliva detta och andra tullar för att fira en traditionell boxningsdag.

Steg

Metod 1 av 4:
Att vara välgörenhet
  1. Bild med titeln Fira Boxing Day Steg 1
1. Volontär för kyrkans funktioner. Ta reda på om din kyrka följer traditionen att samla donationer från församlingen och distribuera dem till de mindre lyckliga på boxningsdagen. Fråga om de behöver hjälp. Om de gör det, donera din tid.
  • Bild med titeln Fira boxningsdag Steg 2
    2. Donera din tid någon annanstans. Förkroppsligar andan av rådlighet genom att ge och hitta organisationer som behöver frivilliga för program den dagen. Samla mat och / eller donationer för en matdrift. Hjälpa till med ett soppkök. Donera blod. Bidra till att förbättra andras liv.
  • Bild med titeln Fira Boxing Day Steg 3
    3. Planera framåt. Eftersom välgörenhet behövs året runt, använd boxningsdagen för att planera din kalender för det kommande året. Sök online för framtida händelser där du kan vara till hjälp. Planera en budget så att du kan donera till dina favorit välgörenhetsorganisationer regelbundet.
  • Bild med titeln Fira Boxing Day Steg 4
    4. Tipsa personer som ger dig service. Om du inte redan har en semesterbonus till din dörrvakt, postarbetare, leveransperson och någon annan som ger dig regelbunden service.
  • Även om detta brukade vara en stark tradition som har sitt ursprung när husdjuret bodde på plats med sina arbetsgivare, och erbjuder semesterbonus på boxningsdagen självt, sedan transporterat till den moderna eran. Eftersom många av de personer du vill tipsa kan ha dagen, var noga med att tipsa dem före tiden.
  • Bild med titeln Fira Boxing Day Steg 5
    5. Var en Wren Boy. Köp en fylld fågel och en fågelbur ljus nog att bära. Klä upp på fancy kvinnors mode. Parade runt staden och be om donationer från förbipasserande på gatan, kunder på pubar och restauranger, eller genom att knacka på hus från dörr till dörr.
  • Ursprungligen de verkliga briensen jagade och dödades för att använda som rekvisita, men hålla sig till att använda en fylld fågel istället för att undvika störande människor idag.
  • I tidigare dagar samlades donationer vanligtvis för att finansiera en dans på samma natt. Även om vissa lokaliteter fortfarande kan ha denna tradition, doneras många samlingar till välgörenhet.
  • "Good King Wenceslas" är en populär carol som är specifik för boxningsdagen. Albumet "Bells of Dublin" av det irländska bandet Hövdarna har också tre boxningsdagar: "St. Stephens dagmord, "" Ankomsten av Wren Boys "och" En Wren i Furze."
  • Metod 2 av 4:
    Spelar eller tittar på sport
    1. Bild med titeln Fira Boxing Day Steg 6
    1. Gå med i rävjakt. Även om att döda räven har i stor utsträckning kriminaliserats, förstår rävjakten som en populär boxningsdagstradition. Don den röda jackan, montera din häst och delta i den rättsliga ersättningen för att spola ut rävar med dina hundar (utan att döda räven) eller jaga en mänsklig ersättare istället.
  • Bild med titeln Fira Boxing Day Steg 7
    2. Spela fotboll. Eftersom fotboll (eller fotboll, för dig amerikaner) är en så viktig del av boxningsdagstraditioner och den övergripande kulturen i de länder som firar det, kommer ut ur huset och bränna av några av dessa semesterkalorier. Organisera ett grannskapsspel. Utmana din familj till en match. Om du är på ett ligalag, skapa en match med en lokal rival.
  • Bild med titeln Fira Boxing Day Steg 8
    3. Delta i spel och raser. Gå till någon av de många hästkapplöpningarna, fotbollsmatcher och cricket matcher planerade på boxningsdagen. Oroa dig inte för att resa - de flesta lag ser till att spela en annan som finns i närheten, så varken spelarna eller deras fans måste gå för långt hemifrån.
  • Bild med titeln Fira boxningsdag Steg 9
    4. Ta ett dopp. Delta i en av många isiga simbassar organiserade på boxningsdagen. Bära något absurt fancy, ta ett steg i vintersjön och vinna en medalj för modighet medan du värmer upp framför en strandbredje med alla andra vågiga själar. Många av dessa händelser ger pengar till välgörenhet, så överväga det en bra gärning!
  • Metod 3 av 4:
    Spendera tid med vänner och familj
    1. Bild med titeln Fira Boxing Day Steg 10
    1. Besök familj. Om din utökade familj är för stor för dig att se alla på antingen julafton eller juldag, använd boxningsdagen för att inkludera dem i din semester. Ha en formell semesterfest eller håll dig sann mot den mer avslappnade andan i boxningsdagen och ha en enklare get-tillsammans.
    • Populär mat som serveras som en boxningsdag måltid inkluderar kvarvarande julkalkon som serveras som smörgåsar eller en annan full måltid, eller växelvis en kall skinka eller rostbiff som biffer som en buffé för att minimera prep och matlagning. I Storbritannien och Kanada välkomnar många restauranger stora fester för boxningsdagar, eller bufféer som serverar rostkött skuren till beställning.
  • Bild med titeln Fira Boxing Day Steg 11
    2. Spendera tid med vänner. Om du redan har kontrollerat familjen av din lista över semesteruppgifter, var god att göra Boxing Day en tid att spendera med vänner istället. Gå till en sportevenemang eller titta på en på den lokala puben. Eller bara umgås tillsammans på någons hem.
  • Bild med titeln Fira Boxing Day Steg 12
    3. Hålla det lugnt. Sätt formaliteten på semestern bakom dig. Värd en potluck där alla är fria att bli av med sina rester. Gör det till en pyjamafest om du vill göra det ännu mindre formellt och mer inbjudande. Stämma in i fotbollsmaraton på TV, zon ut och vara glad.
  • Bild med titeln Fira Boxing Day Steg 13
    4. Gå på en utflykt. Eftersom sport och motion är så stor del av boxningsdagen, stanna i andan och få hela familjen få lite motion. Använd den här extra tiden tillsammans för att gå en lång vandring genom skogen eller gå igenom gatorna.
  • Bild med titeln Fira Boxing Day Steg 14
    5. Delta i en pantomime. Ta de unga barnen att se den här familjevänliga biten av livlig teater baserad på sagor, som traditionellt utförs på boxningsdagen. Sjunga med de musikaliska siffrorna och interagera med artisterna på scenen.
  • Metod 4 av 4:
    Handla
    1. Bild med titeln Fira Boxing Day Steg 15
    1. Jaga försäljningen. Dra nytta av den mer moderna traditionen av butiker som öppnar dagen efter julen, som erbjuder djupa rabatter. Gå till större kedjebutiker och köpcentra, eftersom mindre butiker är mer benägna att förbli stängda för semestern.
    • Kontrollera butikens timmar för boxningsdagen i förväg, eftersom de kan hålla sig till ett söndagschema oavsett vilken dag i veckan är det eller öppet ännu tidigare än normalt.
    • Anländer tidigt eftersom linjerna kan bilda ute innan butikerna är öppna.
  • Bild med titeln Fira Boxing Day Steg 17
    2. Stanna sant mot boxningsdagens rötter. Eftersom välgörenhet anses vara en viktig aspekt av semestern, använd rabatterna för att handla för andra som kan sakna medel för att ge även dessa försäljningar. Till exempel, köp kappor, filtar och andra vinterutrustning för de hemlösa.
  • Bild med titeln Fira Boxing Day Steg 16
    3. Gör det till en familjesemester. Behåll några av semesteranda och gör det till en utflykt för hela familjen. Inkludera presentkort bland dina andra julklappar till familjen så att de kan spendera dem dagen efter. Bygga en egen tradition runt den årliga försäljningen.
  • Tips

    Även om boxningsdagen i allmänhet är tänkt som dagen efter julen (26 december), observeras semestern på följande måndag om den 26: e råkar falla på helgen.
  • Om du är i ett land som firar boxningsdag som juridisk semester, kom ihåg att banker och myndigheter kommer att stängas och kollektivtrafik kan köras på begränsade scheman.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande