Hur man njuter av juldagen tillbringade sig själv

Jultid är ofta förknippad med familjen och kommer ihop med kära. Men av olika skäl kan du ibland hitta dig själv att spendera jul ensam. Om så är fallet, förtvivla inte. Det finns gott om sätt att underhålla dig själv och njut av dagen. Från att fira dina favoritraditioner ensamma för att gå ut och utforska staden, hittar du en semester ensam överraskande roligt.

Steg

Del 1 av 3:
Delta i traditioner ensam
  1. Bild med titeln Njut av juldagen tillbringade allt själv Steg 1
1. Dekorera till jul. Medan det kan tyckas ovanligt att dekorera när det själv är ett bra sätt att komma in i julen och lyfta ditt humör. Sätt upp ditt träd, hänga dekorationer runt huset och sträng upp en krans eller två. Du kan också försöka stränga upp några lampor ut för att besökare ska se.
  • Om du hade en speciell dekorationstradition växer upp, kan du göra det på egen hand. Till exempel, kanske lägger du alltid en Santa hatt på toppen av ett julgran istället för en stjärna eller ängel. Engagera i denna tradition ensam kan hjälpa dig att känna dig nära dina nära och kära, även om du inte kan vara där med dem personligen.
  • Bild med titeln Njut av juldagen tillbringade allt själv Steg 2
    2. Köp en present för dig själv. Finns det något du har velat ha ett tag att du har varit tveksam att behandla dig själv? Om så är fallet, splurge lite i säsongens ande. Skäm bort dig själv i ett dyrt objekt som du normalt inte skulle köpa. Köp det några dagar före jul, men vänta tills juldagen öppnar den.
  • När du sparar på reseplaner har du råd med lite extra för dig själv. Det är okej att köpa dig något lite dyrt att fira säsongen.
  • Bild med titeln Njut av juldagen tillbringade allt själv Steg 3
    3. Få i den festliga andan med julkaroler. Du kan göra en julspellista på en webbplats som YouTube, Spotify eller Pandora. Du kan också köpa några jul-cd-skivor och spela dem på din bärbara dator eller stereo. Även om du är ensam, spelar några bra julkaroler kan du få dig i andarna.
  • Om du inte är ett fan av julkaroler, tänk på andra låtar som du associerar med semestern. Till exempel, spela låtar som påminner dig om familjemedlemmar som du inte ser i år. Tänk tillbaka för att komma ihåg om du var väldigt in i ett visst album en julsäsong och spela det igen för att ta tillbaka några förtjusta minnen.
  • Bild med titeln Njut av juldagen tillbringade allt själv Steg 4
    4. Njut av dina favoritferie godis på egen hand. Du behöver inte hoppa över dina favoritfirma måltider och godis bara för att du spenderar dagen ensam. Några dagar före jul, shoppa och få dig själv ingredienser för att göra några av dina semesterfavoriter.
  • Om du är orolig för att bli för mycket bara för dig själv, leta efter mindre portioner. Till exempel kan du få några skivor förkokt skinka från en lokal deli.
  • Om du gör en hel sats kakor, njut av några av dem själv. Skicka resten till kära i dagarna efter semestern.
  • Bild med titeln Njut av juldagen tillbringade allt själv Steg 5
    5. Påminna om tidigare semester. Gå igenom gamla bilder eller några minnen du har från tidigare jul. Även om du inte kan vara med din familj eller vänner, kan du njuta av de minnen du hade från förbi julen tillsammans.
  • Under reminiscing, försök att ringa dina kära att säga "Hej" och dela dina julminnen tillsammans.
  • Vissa människor kan känna sig ledsna, speciellt om du redan är ledsen om att vara ensam för semestern. Om du hittar minnen gör du bara upprörd eller homesick, försök att göra något annat för att tänka på det.
  • Bild med titeln Njut av juldagen tillbringade allt själv Steg 6
    6. Skicka julkort eller julemail. Detta kan vara ett bra sätt att känna kontakten med människor, även om du inte kan vara där själv. Plocka upp några julkort några dagar före jul och spendera säsongens skrivkort till kära. Om du inte har några kort, kan du skriva bokstäver och dekorera dem med saker som glitter och böjer dig själv. Du kan också enkelt skicka några e-postmeddelanden som önskar de du älskar en god jul.
  • Del 2 av 3:
    Njut av dig själv hemma
    1. Bild med titeln Njut av juldagen tillbringade allt själv Steg 7
    1. Tillbringa dagen i dina pyjamas. En del av anledningen till att många människor älskar jul är att det är en ursäkt att göra ingenting hela dagen. Det finns inget behov av att vakna och klä på morgonen för arbete eller skola. Skäm bort dig själv i lite extra avkoppling genom att kasta på ett bekvämt par pyjamas och hålla dem på för dagen.
  • Bild med titeln Njut av juldagen tillbringade allt själv Steg 8
    2. Gör några hantverk. Om du har hantverk till hands, försök att underhålla dig själv genom att göra lite semesterhantverk själv. Du kan göra presenter för kära eller små dekorationer för ditt eget hem. Hantverk kan vara mycket avkopplande och hålla dig ockuperad när du är hemma ensam.
  • Om du behöver inspiration, försök att leta upp hantverkshandledning på webbplatser som YouTube eller surfa pinterest för hantverksidéer.
  • Bild med titeln Njut av juldagen tillbringade allt själv Steg 9
    3. Komma ikapp på läsning. De flesta har av sig juldagen. Om du har en bra bok du har försummat, dra ut det för att läsa på jul. Njut av dagen lounging i din pyjamas engrossed i en bra bok.
  • Om du inte läser något, kan du försöka läsa några noveller. Du kan ibland komma in i novella historier snabbare än du kan komma in i en roman.
  • Bild med titeln Njut av juldagen tillbringade allt själv steg 10
    4. Ha din egen personliga julfilmmarathon. Om du har några semesterfavoriter, hyr dem online, titta på dem på en filmskärmservice, eller gräva ut dina DVD-skivor. Du kan tillbringa dagens marathoning semesterfavoriter som det är Ett underbart liv och En julsaga. Du kan också bläddra bland webbplatser som Hulu och Netflix för att se om några jul specialerbjudanden från dina favorit TV-program är online.
  • Om du inte gillar julfilmer, kan du bara marathon några av dina all-time favoritfilmer istället.
  • Bild med titeln Njut av juldagen tillbringade allt själv Steg 11
    5. Skäm bort dig själv. Gör något avgivande för den dag du inte normalt skulle ta tid att göra. Ta ett bubbelbad, ge dig en hemma manikyr, eller drick ett glas vin. Som alla andra är lite eftergivna för dagen, känner inte dig skyldig att behandla dig ensam.
  • Del 3 av 3:
    Går ut
    1. Bild med titeln Njut av juldagen tillbringade allt själv Steg 12
    1. Gå en lång promenad. Att ta en lång promenad runt din stad kan vara kul på juldagen. Många hus kommer att dekoreras för säsongen och det kommer sannolikt att vara mindre folkmassor eller trafik. Om du bor i ett område som snöar under vintersäsongen kan det finnas ett vackert snöfall att observera.
    • Se om det finns ett närliggande naturstig. Spendera en dag i det stora utomhuset kan vara ett bra sätt att njuta av tiden.
  • Bild med titeln Njut av juldagen tillbringade allt själv Steg 13
    2. Volontär för dagen. Volontärarbete kan vara särskilt användbart om du känner dig lite nere om att spendera dagen ensam. Om du går ut och gör något för andra, kan det lyfta dina andar. Se om några lokala välgörenhetsorganisationer eller kyrkor söker volontärer för juldagen och spendera dagens service.
  • Bild med titeln Njut av juldagen tillbringade allt själv Steg 14
    3. Besök restauranger som kan öppnas. Inte alla restauranger är stängda för jul. Restauranger som serverar mat från kulturer som inte traditionellt firar jul kan öppnas. Om du hittar en restaurang som inte har stängt sina dörrar för dagen, unna dig en måltid ensam. Ta med en bok och sparka tillbaka och njut av en lugn middag eller lunch.
  • Om du är osäker när du äter ensam, kan du alltid beställa ta ut.
  • Bild med titeln Njut av juldagen tillbringade allt själv Steg 15
    4. Gå till en religiös tjänst. Om du är religiös, se vilka lokala kyrkor som håller tjänster. Delta i en lokal tjänst på julmorgon eller på eftermiddagen. Detta kan hjälpa till att påminna dig varför dagen är meningsfull och ger dig lite skrift att reflektera över. Du kommer också att kunna interagera med kollegor, som kan lyfta ditt humör om du känner dig nere.
  • Bild med titeln Njut av juldagen tillbringade allt själv Steg 16
    5. Ta en vägresa. Om du har en bil, eller om kollektivtrafik fortfarande är öppen, ta dig själv för en dagstur till en plats du alltid har velat besöka. Kör ut till en lokal naturstig och ta en vandring. Besök en närliggande stad för att ta i juldekorationerna där. En vägresa kan vara spännande, om du tar en ensam.
  • Försök att göra en vägresor spellista med dina favorit julsånger.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande