Hur man skapar en tucked bun

En tucked bulle är en updo som kan stylas både tillfälligt och formellt. Du kan ordna ditt hår löst för ett avslappet utseende eller, för ett mer polerat utseende, kan du dra håret tättare och använda Bobby Pins för att säkra flywaysträngar på plats. Det finns många variationer på den tuckade bun. Innehåller vridningar och flätor kan hjälpa dig att uppnå olika utseende när du skapar den här stilen.

Steg

Metod 1 av 3:
Skapa en grundläggande tucked bun
1. Reta den övre delen av ditt hår lätt. Börja med torrt hår. Börja med att borsta ditt hår noggrant med en paddla borste för att ta bort några tangles du kan ha. Använda en kam eller plocka, lätt reta ditt hår på huvudets krona. Detta kommer att lägga till lite volym på toppen.
  • Om du vill ha ytterligare volym, använd ett volumiserande pulver eller torrschampo till rötterna på toppen av ditt huvud. Fluff sedan ditt hår försiktigt med fingrarna.
  • 2. Dra ditt hår tillbaka till en vanlig hästsvans. Borsta hela ditt hår på baksidan av huvudet med paddleborsten. Ta tag i håret där du normalt skulle placera en vanlig hästsvans. Vik ett hår elastiskt runt det en gång. Då, när du slänger elastiken runt andra gången, dra inte håret hela vägen genom det. Sluta ungefär halvvägs och släpp av den elastiska.
  • Detta kommer att skapa en rörig halvbulle, med den återstående hästsvansen som hänger lös rätt under den.
  • 3. Vrid hästsvansen runt 180 grader. Ta tag i hästsvanssektionen och vrid håret så att det nu är direkt ovanför bullen istället för under det. Använd båda händerna för att försiktigt dra på vardera sidan av bun, som kommer att platta ut och lossa upp det lite.
  • 4. Skapa öppningen för bun. Placera dina indexfingrar på håret direkt ovanför bullen. Dra dina fingrar i motsatta riktningar, dra ditt hår tillsammans med dem. Att dra håret från varandra kommer att skapa en öppning, vilket är där du kommer att klara bulle och hästsvans.
  • 5. Vänd bullen över och ta den ner i öppningen. Använd fingrarna för att trycka bungen hela vägen in i den öppning du skapade. Sedan tuck resten av hästsvansen inuti öppningen. Allt ditt hår och håret elastik bör nu tuckas snyggt in i öppningen och inte längre synlig.
  • 6. Ställ in din tucked bun style med din favorit hårspray. Säkra stilen med Bobby Pins om du behöver extra håll eller planerar att vara ute i fuktigt väder. Om du vill mildra utseendet lite, dra ut några strängar i ditt hår runt ditt ansikte för att rama det. Du kan använda Pomade för att definiera dessa strängar.
  • Metod 2 av 3:
    Skapa en flätad chignon tucked bun
    1. Skapa volym genom att reta ditt hår på kronan. Börja med torrt hår. Borsta igenom den för att säkerställa att det är smygfritt. Lyft håret längst upp på huvudet och använd en plocka eller kamma för att lätt reta det på rötterna. Detta kommer att mildra stilen och ge en liten volym.
    • Använd ett volumiserande pulver eller torrt schampo för att skapa ytterligare volym, om så önskas.
  • 2. Braid två sektioner av hår på varje sida av ditt huvud. Börja på vänster sida. Använd fingrarna för att separera en bit av ditt hår på huvudets krona. Separera sedan en annan bit, ungefär samma storlek som den första, precis ovanför ditt öra. Löst flätat båda bitarna och säkra ändarna tillsammans med ett klart hår elastiskt.
  • 3. Upprepa exakt samma åtgärder på höger sida. Sedan säkra båda sidor av dubbelflätor tillsammans med en enda elastik på baksidan av ditt huvud. Se till att du säkrar dem löst. Flätorna ska drapera istället för att dra.
  • 4. Samla ditt återstående hår i en lös låg hästsvans. Håll den låga hästsvansen på plats med handen, men säkra inte den med en elastik. Använd din andra hand för att samla ändarna tillsammans och dra upp dem. Slinga allt ditt hår runt och tuck de ändar ner mellan flätorna för att skapa en lös bulle. Dra ändarna igenom och säkra dem på plats med Bobby Pins.
  • För ett lite annorlunda utseende, skapa en mycket lös vinklad fläta med ditt återstående hår, sedan slinga det runt för att skapa bun.
  • 5. Ställ in stilen med hårspray. Om några områden känner sig lös, använd några fler Bobby Pins under bullen för att hålla allt på plats. Dra ut några ansiktsramar för att mjukna upp det övergripande utseendet. Mist hela ditt huvud med hårspray.
  • Metod 3 av 3:
    Skapa en twist-tuck bun
    1. Börja med andra dag hår. Det här är en bra stil när du vill ha ett mjukt "ångrat" utseende. Andra eller tredje daghåret kommer att ge ditt hår extra grepp och textur, som båda komplimangerar det här utseendet. Om du vill lägga till mer textur, dimma en texturering hairspray på ditt hår. Om du vill ha ytterligare kropp, applicera ett volumiserande pulver. Torr shampoo fungerar bra för det här också.
    • Se till att du börjar med torrt hår.
  • 2. Separera en del av håret på varje sida av ditt huvud. Samla en hälsosam bit av hår på varje sida av ditt huvud, precis ovanför dina öron. Dessa separerade bitar kommer att skapa vridningar i det här utseendet. Stift bitarna ur vägen för nu.
  • 3. Sätt resten av ditt hår i en låg hästsvans. Samla allt ditt återstående hår vid nacken. Säkra håret med en elastik för att skapa en grundläggande låg hästsvans. Se till att du inte sätter håret för hårt, eftersom slutresultatet ska se lite rörigt och mjukt ramar ditt ansikte.
  • 4. Vrid håret på vänster sida. Unpin avsnittet och vrid det hela vägen till ändarna. Dra den vridna sektionen tillbaka mot din låga hästsvans. Dra änden över hästsvansen, som täcker elastiken och säkra allt med Bobby Pins under hästsvansen.
  • 5. Vrid håret på höger sida. Upprepa exakt samma åtgärder med den högra delen av håret. Se till att båda vridningarna är säkra. Om inte, använd några fler Bobby Pins för att hålla allt på plats. Du kan vrida håret tätt för ett polerat utseende eller vrid det löst för att få en "ångrad" stil.
  • 6. Tuck den låga hästsvansen och rulla den under för att skapa en bulle. Ta slutet av hästsvansen och rulla den under för att skapa en slinga. Ta sedan slutet av hästsvansen upp, precis under det område där vridningarna möts. Stift ändarna på plats, under vridningarna, för att skapa en lös bulle.
  • 7. Ställ in stilen med hårspray. Om din bulle har några lösa bitar faller ut, säkra dem med bobby pins. Om du föredrar ett mjukare utseende, var god och lämna strängarna ut. Dra ut några hårsträngar runt ditt ansikte för att rama det. Dra inte något av håret för hårt eller stift det för exakt, eftersom stilen ska se lite rörig ut.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande