Hur stänger du en påse med chips genom att vikla den

Om du inte har en kasse, Du har några alternativ när det gäller att hålla dina marker fräscha. Det enklaste sättet att göra detta är att vika toppen av påsen över sig själv flera gånger efter att ha tvingat utskottet. Om du gör det, lagra dina marker med vikningarna vända ner och placera ett tungt föremål över vikarna för att hålla påsen förseglad. Ett annat alternativ är att vika hörnen mot mitten av påsen innan du vikar några lager ovanpå hörnen. Sedan, håll ner tummen i hörnet och vrid dem över toppen av påsen för att skapa en lufttät tätning.

Steg

Metod 1 av 2:
Skapa en enkel vikning
  1. Bild med titeln Stäng en påse med chips genom att vika det steg 1
1. Lägg påsen ner och släta påsen ut för att ta bort luft. Skaka påsen lite för att låta chips bosätta sig i botten av din väska. Ställ din väska med chips på ryggen så att etiketten är uppåt. Släta ner den övre delen av påsen 3-4 gånger tills dess platta. Arbeta från botten av påsen till toppen för att ta bort överskottsluften från påsen.
  • Denna metod är lätt, men det kommer inte att hålla ut luften om du inte lagrar öppningen under ett tungt föremål.
  • Ju mer luft det finns påsen, desto snabbare kommer dina marker att bli inaktuella.
  • 2. Vik öppningen av påsen ovanpå sig själv. Rotera påsen så att öppningen av påsen står inför dig. Greppa hörnen av det öppna änden med ditt pekfinger ovanpå påsen och tummen under. Vik topp 1-2 tum (2.5-5.1 cm) av påsen över på toppen av sig för att stänga påsen.
  • 3. Fortsätt vikla påsen i 1-2 i (2.5-5.1 cm) lager. Med din första vikning, tryck ner den sömmen där du viks den. Skjut sedan tummen under vikningen och ta toppen av påsen. Skapa en extra vik som är lika stor som din första vikning. Upprepa processen tills du har skapat 5-6 veckor.
  • Tryck ner längs toppen av påsen efter varje vik för att hålla den stängd.
  • Dricks: Du kan också fortsätta att vika påsen tills du når chipsen längst ner om du föredrar. Ju mer veck du gör, desto mer sannolikt är väskan att unravel.

  • Bild med titeln Stäng en påse med chips genom att vikta det steg 4
    4. Förvara påsen upp och ner ovanpå sig själv. Ta din väska och vänd den upp och ner så att vikarna är på botten av påsen. Din väska med chips ska vara vikta automatiskt. För att hålla veckorna från att unraveling över tiden, placera en vas, skål eller något tungt ovanpå vikarna för att hålla dem vägda ner.
  • Dina veck kan långsamt komma bort om du inte väger dem alls.
  • Metod 2 av 2:
    Gör en starkare vik
    1. Bild med titeln Stäng en påse med chips genom att vika det steg 5
    1. Lägg påsen på ett bord och platta toppen för att ta bort överflödig luft. Skaka din väska lite för att samla in chipsen längst ner på påsen. Placera din väska på en plan yta och lägg den på ryggen så att etiketten är uppåt. Använd sedan handflatan för att platta den övre halvan av påsen. Gör det här 4-5 gånger för att öka sidorna av påsen.
    • Denna metod skapar den bästa tätningen men det kräver lite mer arbete. Du behöver också mer av påsen att vara tom, så du kanske inte kan göra det om din väska är mestadels full.
    • Denna metod är verkligen svår att dra av om du har en mindre påse chips. Du är bättre, helt enkelt vikar mindre påsar över.
  • 2. Vika de övre hörnen av påsen mot mitten så att de möts. Håll påsen platt, vika varje hörn av den öppnade änden mot mitten av påsen. Vinkel varje hörn nedåt så att båda hörnen möter 2-3 tum (5.1-7.6 cm) under väskans öppning.

    Alternativ: Om du har problem med att hålla påsen platt som du gör det, lägg ett finger över hörnet av påsen där du vill placera din veck. Använd sedan din fria hand för att vika hörnet över ditt pekfinger innan du glider ut och tryck ner veckningen. Upprepa denna process på andra sidan för att vika dina hörn.

  • 3. Vik topp 1 i (2.5 cm) över hörnen. Håll dina hörn pressade platt när du knippar toppen av påsen vid lederna där hörnen börjar vinkla ner mot mitten av påsen. Vik försiktigt topp 1 i (2.5 cm) på påsen ner över toppen av hörnen.
  • Att hålla påsen hålls nere borde inte vara svårt. Det enklaste sättet att göra det är att använda din mitten, ring och pinky fingrar för att trycka på dem i tabellen medan du vikar.
  • 4. Fortsätt vikla toppen av påsen tills du har 2-3 lager. Ta din vik och upprepa processen. Ta toppen av din första vikning och skapa en andra vik som är samma storlek som ditt första lager. Upprepa denna process tills du har skapat 2-3 lager. Du måste ha minst 1 i (2.5 cm) av hörnen som finns under dina veck för att detta ska fungera.
  • Tryck på din handflata i de vikta sektionerna av påsen för att platta dem.
  • 5. Stick dina tummar i hörnflikarna och invertera toppen av påsen. För att försegla påsen, håll vikningarna längst upp på påsen ner med ditt index, mitt, ring och pinky fingrar. Sätt i tummen mellan hörnen och påsen. Lyft upp påsen upp och tryck dina veck ner medan du drar hörnen för att invertera toppen av påsen och stäng den på sig själv.
  • I huvudsak kommer spänningen mellan hörnen och vikarna på toppen att hålla påsen förseglad.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Varningar

    När en påse chips har öppnats, börjar de bli dåliga. Konsumera dina marker med de närmaste 1-2 veckorna för att njuta av dem medan de är färska.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande