Hur man är en social entreprenör

En social entreprenör är någon som utvecklar ett företag eller icke-vinst med målet att skapa social förändring. Du kan starta din egen ideella eller utveckla ett program inom din nuvarande arbetsplats. Först, arbeta på din färdighetsuppsättning. Du måste vara en utmärkt, fjädrande ledare. Identifiera sedan det problem du vill adressera. Därifrån kan du utveckla ett företag baserat på att främja social förändring.

Steg

Metod 1 av 4:
Utveckla färdighetsuppsättningen
  1. Bild med titeln kommunicera effektivt steg 9
1. Få ledarskapsupplevelse. För någon position som entreprenör är ledarskapsupplevelse nyckeln. Under hela din karriär och utbildning, vara på utkik efter möjligheter att leda.
  • Gå med i klubbar och ta ställning till auktoritet. Om du är i skolan, gå med i en intresse för dig och försöka vara något som sekreterare, president eller vice ordförande.
  • Volontär med en organisation. Du kan faktiskt hitta ledarskapsmöjligheter om du volontär i en viss organisation och arbeta dig upp. Du kan börja, säg, hjälpa till med grundläggande arbete och så småningom frivilligt att hjälpa till att träna andra volontärer, planera händelser och mer.
  • Som sociala entreprenörer förespråkar för en viss orsak, hitta ledarskapsmöjligheter relaterade till den orsaken. Om, säg, ge prisvärd, hälsosam mat till missgynnade områden är viktigt för dig, jobba på en lokal matbank.
  • Bildbetaget Skriv ditt kongressrepresentant Steg 12
    2. Leta efter möjligheter att bygga din sociala intelligens. Sociala entreprenörer behöver veta hur man arbetar med andra. Du måste få folk och företag ombord med din sak. All erfarenhet du kan få som bygger social intelligens hjälper dig med din karriärväg.
  • Leta efter jobb där du jobbar med människor. Ett sommar kundservice jobb kan lära dig hur du bäst kan interagera med människor. Du kan också försöka arbeta på en telefonbank som tar donationer, eftersom ökning av pengar för din sak kommer att vara en viktig del av ditt jobb.
  • Om du är i skolan, ta kurser som psykologi för att hjälpa dig att lära dig hur folk tror.
  • Bild med titeln Skriv ett tidskriftssteg 11
    3. Utöka din kreativitet. Sociala entreprenörer måste vara kreativa. Du måste hitta innovativa sätt att driva välgörenhetsorganisationer och ideella organisationer för att maximera donationer och genomföra åtgärder. Allt du kan göra för att öka din kreativitet kan hjälpa här.
  • Aktiviteter som yoga och meditation kan öka kreativiteten. Försök ta en klass i ett av dessa områden.
  • Skriva. Håll en anteckningsbok och jot ner idéer. Skriver gratis där du utforskar dina känslor och framtida planer.
  • Inkorporera spel. Att spela kan tyckas tanklösa, men saker som videospel, brädspel och strategispel kan faktiskt öka din kreativitet.
  • Bild med titeln vara en man steg 14
    4. Främja den rätta tankegången. Resiliency och Grit är viktiga för att bli en social entreprenör. Att förespråka för en sak kan vara grov, eftersom det kommer att finnas många motgångar längs vägen. Du måste också ta itu med mycket misslyckande och avslag som du försöker etablera dig professionellt. Att utveckla en burk-attityd är nyckeln till en framgångsrik karriär som en social entreprenör.
  • Försök att ha en positiv attityd. När du är i en svår situation, leta efter de dolda förmånerna. Till exempel saknar du din buss och måste gå till jobbet. I stället för att bli frustrerad, tänk på hur den långa promenaden låter dig rensa huvudet innan du börjar jobba.
  • Utveckla en bra humor. När något inte går på dig, knäcka ett skämt. Skrattar på negativa situationer kan hjälpa dig att studsa tillbaka från dem snabbare.
  • Ta hand om dig själv. Utveckla en rutin där du äter rätt, få tillräckligt med sömn och träna regelbundet. Du kommer att känna dig starkare och mer motståndskraftig om du är i god hälsa.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb i Dubai Steg 6
    5. Se upp för träningsprogram. Det finns ingen specifik utbildningsväg till att bli en social entreprenör, även om en viss verksamhet kan hjälpa till. Det kan dock finnas kortsiktiga program och konferenser där du lär dig grunderna i fältet. Var på utkik efter dessa typer av möjligheter på jobbet och skolan. Något som ett sexdagars träningsprogram kan tyckas kort, men du kan få mycket värdefull information och göra anslutningar.
  • Du kan också söka råd från personer som driver icke-vinster och välgörenhetsorganisationer. Försök att sitta ner möte med någon som är involverad i en sak som intresserar dig.
  • Metod 2 av 4:
    Genomförandet av en affärsplan
    1. Bild med titeln Identifiera dina styrkor och svagheter Steg 3
    1. Identifiera ett problem. När du är redo att börja sträva efter social förändring, identifiera ett problem. Ta reda på var du ska fokusera din energi. Det finns många orsaker i världen, och det kan vara svårt att välja bara en. Men företagen är mest tilltalande för konsumenterna när de har en viss riktning. Du måste begränsa vilken typ av problem du vill adressera.
    • Tänk på vad som är viktigt för dig. Det finns många frågor i världen, såsom föroreningar och fattigdom, som behöver ta itu med. Vad driver dig personligen? Du kommer att vara mer motiverad i din karriär om du arbetar med något du verkligen bryr dig om.
    • Försök att göra en lista med orsaker och därifrån, minska den. Till exempel är djurrättigheter mycket viktiga för dig. Vad kan du adressera, specifikt, under denna paraplyperiod? Kanske kan du öka medvetenheten om djurprovning och hitta sätt att hindra det från att hända.
  • Bild med titeln har ett bra jobbintervju steg 9
    2. Se om du kan skapa ett socialt bra program inom ditt nuvarande företag. Om du för närvarande är anställd är många företag upphetsade om begreppet ett socialt bra program. Ett socialt bra program kan skapa positiva PR för ett företag och förbättra sin bild. Prata med din chef om att starta ett initiativ för socialt gott genom ditt eget företag.
  • Sälja idén till din chef. Påminn dem om att yngre människor är oroade över social förändring, och kan betala mer för produkter som hjälper till att förändra världen.
  • Tänk på ett sätt du kan innehålla din sak i ditt nuvarande företag. Till exempel, säg att du arbetar på ett kosmetikföretag. Du testar inte på djur, men många av dina konkurrenter gör. Du kan föreslå att ditt företag börjar donera 1% av smink vinster mot skydd som rehabilitera djur som har använts för kosmetisk testning.
  • Bild med titeln Köp Small Business Insurance Steg 15
    3. Syfte att köra saker som ett företag. När du har hittat ett sätt att börja förespråka för din sak måste du ha en affärsmässig mentalitet. Även om du slutar arbeta för en ideell, är en affärsmodell viktig för framgång. Välorganiserade organisationer kör bättre och bli mer gjort.
  • Utkast till en affärsplan. Detta är ett dokument som innehåller en beskrivning av ditt företag, hur det är organiserat, hur du planerar att samla in pengar, och alla andra aspekter av hur du kommer att driva din sociala entreprenörs strävan.
  • Om du inte har erfarenhet i affärer, rekrytera folk för att hjälpa dig. En affärsplan är ett komplext dokument och du behöver någon med erfarenhet av start-ups för hjälp om din personliga bakgrund inte är i affärer.
  • Bild med titeln Få ett jobb snabbt steg 4
    4. Rekrytera begåvade människor. När du börjar förespråka för din orsak, sök ut människor mer begåvade och erfarna än du. De bästa företagen, välgörenhetsorganisationerna och idealen består av otroligt begåvade människor.
  • Många människor är rädda för att anställa människor med mer erfarenhet än dem. Du kan vara rädd att du kommer att falla ut ur strålkastaren eller folk kommer att överträffa dig och ta ditt jobb. Kom ihåg att din sak är vad som är viktigt och inte du som individ. Människor som är villiga att arbeta mot en viss orsak är osannolikt att vara konkurrenskraftiga. De kommer att samarbeta med dig för det större bra.
  • Du kan rekrytera människor med din entusiasm. Annonsera positioner som fokuserar på exakt hur du ska jobba mot social förändring. Om du är motiverad av din sak, kommer den entusiasmen att gnugga på andra. Du borde kunna få många människor intresserade av att arbeta med dig.
  • Metod 3 av 4:
    Bygga din popularitet
    1. Bild med titeln Marknad En produkt Steg 3
    1. Varumärke själv. Oavsett om du kör ett ideellt eller ett socialt initiativ genom ditt företag är ett solidt varumärke viktigt. Företag som säljer produkter som tandkräm arbetar mycket hårt för att etablera ett varumärke för att få konsumenternas uppmärksamhet. Om din sak är viktig för dig, måste du hitta ett sätt att generera entusiasm.
    • Hur kan du skilja dig från andra välgörenhetsorganisationer? Vad gör din sak unik? Arbeta med ditt lag här för att hitta en viss vinkel som människor kan komma bakom.
    • Saker som social media marknadsföring kan fungera bra. Få inspiration från saker som Ice Bucket Challenge, som var populär i 2014. Om konsumenterna måste slutföra en utmaning att donera, kan detta få mycket uppmärksamhet.
  • Bildtiteln blir en senator steg 12
    2. Var transparent med konsumenterna. Konsumenterna är mer benägna att donera till en välgörenhet om de vet exakt var deras pengar går. Driva från en plats för ärlighet och transparens. Detta hjälper dig att få mer support och i sin tur att ändra ändring.
  • Berätta folk om din sak. Ha en sektion på din webbplats som markerar dina övertygelser och vad du försöker åstadkomma. Förklara till exempel din motstånd mot djurprovning, vad du vill ändra och hur du planerar att skapa den förändringen.
  • Låt folk veta var deras donationer går mot. Dela specifik statistik och milstolpar. Till exempel, om donationer lyckades finansiera en extra vinge i ett vildmarksreservat, skicka ut ett personligt tack till alla dina givare som förklarar hur deras ansträngningar hjälpte.
  • Bild med titeln Skriv ett blogg Post Steg 1
    3. Söka företag att arbeta med. Sociala entreprenörer är ofta nätverk med företag som tror på deras anledning. Nå ut till likasinnade företag och hitta sätt att nätverk med dem.
  • Leta efter företag som redan tror på din sak och har etablerat relationer med konsumenterna. Till exempel, nå ut till ett populärt kosmetikföretag som har tagit ett starkt ställe mot testning på djur.
  • Kom ihåg att företagen är verksamma för vinst. Se till att du låter företag känna till den potentiella lönen. Påminna dem till att många konsumenter kommer att betala mer för produkter om de säljs av etiska företag och att ett socialt entreprenörsinitiativ kan generera mycket positiv publicitet, vilket kan översättas till mer vinst.
  • Bild med titeln Gör en försäljningspresentation Steg 4
    4. Arbeta med att skapa känslomässiga anslutningar med konsumenterna. Vet lika mycket om din sak som möjligt. Detta gör det möjligt för dig att vädja till konsumenterna emotionellt. Annonser och donationsförfrågningar gjorda av en plats för starka känslor kommer att få dig mer uppmärksamhet och pengar.
  • Använd saker som videor och bilder. Om tittarna kan se och höra effekten av något, är de mer benägna att hjälpa. Du kan till exempel visa bilder från djurprovningsanläggningar.
  • Se om du kan hitta kända personer för att hjälpa till att förespråka för din sak. En kändis godkännande kan verkligen ta fram människors känslor.
  • Metod 4 av 4:
    Att hålla dina orsaker starka
    1. Bild med titeln lyckas i nätverksmarknadsföring steg 10
    1. Fortsätt att bygga ditt nätverk. När ditt företag växer, fortsätt till nätverket. Detta gör att du kan bibehålla styrka genom åren och anta positiva förändringar i världen.
    • Delta i konferenser, finansieringshändelser och andra evenemang centrerade kring välgörenhet och sociala entreprenörer. Hitta personer och organisationer att samarbeta med den förespråden för orsaker som är liknar din.
    • Var inte blyg. Gå upp till människor du är intresserad av att arbeta med, slå upp konversationer och skicka ut ditt visitkort.
  • Bild med titeln Gör ett försäljningssteg 16
    2. Håll sakerna roliga. Konsumenterna är mer benägna att donera whenthey`re ha kul. Utveckla saker som spel, utmaningar och telefonapplikationer. Använd din marknadsföring och kreativ team till din fördel för att skapa roliga, engagerande media som uppmuntrar konsumenterna att ge.
  • Bild med titeln avgå graciöst steg 16
    3. Bygg upp resurser. Leta alltid efter sätt att slash din budget och spara resurser. Det är viktigt att ha ett boägg på plats i händelse av en stor katastrof eller bakslag. Att fungera som en liten budget som möjligt kan hjälpa dig i händelse av en nödsituation.
  • Efter att ha skrivit upp din affärsbudget, Försök att minska kostnaderna i hälften där det är möjligt.
  • Ta ut ett sparkonto och sätt några extra pengar du har i det. Om något går fel kan ett boägg rädda din välgörenhet eller ideell.
  • Bildbeteckningen blir ett revisor Steg 3
    4. Fortsätt utvecklas över tiden. Kom ihåg att du borde köra din ideella eller välgörenhet mycket som ett företag. Om du vill vara lyckas driva ett företag, Evolution är viktigt. Du måste vara flexibel och justera dina marknadsföringsstrategier och affärsmodell för att hålla fast vid de senaste trenderna.
  • Var uppmärksam på skift i din bransch. Hyr ett marknadsundersökningsgrupp för att hålla dig uppdaterad om de senaste trenderna och hur man bäst anpassar dina strategier.
  • Lär dig nya sätt att vädja till givare. Notera framgångsrika välgörenhetsenheter och medvetenhetskampanjer i rubrikerna. Justera ditt tillvägagångssätt i enlighet med detta.
  • Bild med titeln utveckla kritiska tänkande färdigheter steg 9
    5. Kom ihåg ditt uppdrag. Att bli någon form av entreprenör kan vara stressande ibland. Du kan ha några dåliga dagar, eller dåliga månader, och det kommer att misslyckas under vägen. Om du känner dig förlorad, kom ihåg din sak. Minns varför du blev involverad i början. Att komma ihåg din sak kan hjälpa dig att hålla dig på spår och generera nya idéer när du känner dig utbränd.
  • Det är alltid en bra idé att lära dig mer om din sak. Följ några nyheter om frågan du kämpar för. Detta kan hjälpa dig att hålla din motivation.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande