Hur man skapar en fotograferingsportfölj

En bra fotograferingsportfölj kan öppna dörrar för dig som professionell fotograf, men hur exakt ska du gå om att sätta en tillsammans? Oroa dig inte-Vi har sammanställt några av de bästa tipsen för att skapa en jobbvinnande fotograferingsportfölj. Kolla in stegen nedan för att lära dig att bestämma mellan en tryck och digital portfölj, välj ditt bästa arbete och organisera din portfölj på ett övertygande sätt.

Steg

Del 1 av 3:
Definiera ditt syfte och mål
  1. Bild med titeln Skapa en fotograferingsportfölj Steg 1
1. Identifiera syftet med din portfölj. Detta kommer att diktera hur du sätter din portfölj tillsammans och det går i det. Skapar du det för en jobbintervju? Försöker du få ditt arbete som visas i ett galleri? Ansöker du på ett college-konstprogram? Kanske är det för en presentation? Oavsett din anledning är, identifiera det innan du börjar. Besluta vad som går in i din portfölj är mycket lättare när du har ett specifikt mål i åtanke.
  • Till exempel, om syftet med din portfölj är en arbetsintervju, skulle ditt mål vara att visa vissa färdigheter och tekniker som jobbet kräver.
  • Å andra sidan, om din portfölj är för en galleriutställning, skulle ditt mål vara att visa ett tydligt och sammanhängande tema som skulle göra det bra i en galleriinställning.
  • Bild med titeln Skapa en fotograferingsportfölj Steg 2
    2. Tänk på din publik. Ange syftet med din portfölj ger dig en solid idé om vem din publik är. Vilken typ av svar eller reaktion vill du ha från din publik? Tänk på vad du vill visa dem. Försöker du utmana dem, snälla dem, imponera på dem eller överraska dem? Skräddarsy ditt innehåll till din publik.
  • Till exempel, om din portfölj är för en arbetsintervju med en matlagningsmagasin, kommer din publik att vilja se hur bra du fotograferar mat och vad din personliga stil är.
  • Kanske är din publik ägare till ett oberoende konstgalleri. Innehållet du skulle välja för tidskriftsredaktörerna är mycket annorlunda än innehållet du skulle välja för galleriägarna.
  • Bild med titeln Skapa en fotograferingsportfölj Steg 3
    3. Besluta om ett förenande tema. I de flesta fall behöver din portfölj inte visa upp det bästa av hela din kropps kropp. Istället bosätta sig på ett koncept som kommer att förena en stark serie bilder. Detta kommer att resultera i en mer sammanhängande och effektiv portfölj. Temat kan vara allt du vill - du kan fokusera på bilder som visar ett specifikt ämne, en viss stil eller foton som tagits med en viss typ av kamera.
  • Till exempel, för ett konstnärligt syfte, kan du bara begränsa din portfölj till skarp svartvitt fotografi.
  • Om du försöker få ett jobb som fastighetsfotograf, kan ditt tema vara dynamiska bilder tagna av olika typer av byggnader.
  • Bild med titeln Skapa en fotograferingsportfölj Steg 4
    4. Välj ett portföljformat. Oavsett om du går med ett tryck eller en digital portfölj är helt upp till dig. Håll din publik i åtanke när du fattar ditt beslut. Till exempel kan galleriägare och traditionella artister föredra att se en vackert bunden utskriftsportfölj. Å andra sidan kan personer som är anslutna till industrier som media och annonsera att du vill se ditt arbete digitalt.
  • Du har alltid möjlighet att skapa båda, också.
  • Ett elektroniskt format kan hjälpa dig att betona olika aspekter av ditt arbete än ett tryckt formatburk, och vice versa.
  • Del 2 av 3:
    Samla innehållet
    1. Bild med titeln Skapa en fotograferingsportfölj Steg 5
    1. Gå igenom din arbetsgrupp. Vid denna tidpunkt har du definierat ditt syfte, ditt mål, publiken och det förenande temat. När du går igenom möjliga bilder för portföljen, behåll dessa saker fast i åtanke. Lägg undan alla bilder som uppfyller de kriterier du har etablerat.
    • Oroa dig inte för att göra några slutliga beslut nu.
    • Fråga dig själv om varje foto uppfyller kriterierna eller inte. Sortera bilderna i en "ja" och "nej" hög.
  • Bild med titeln Skapa en fotograferingsportfölj Steg 6
    2. Bedöm kvaliteten på varje foto individuellt. När du undersöker varje bild, tänk på om det representerar ditt valda koncept eller inte. Är bilden stark nog att stå på egen hand utan förklaring? När du ses med andra bilder är det lika starkt? Visar det tillräckligt med din behärskning på mediet? Är det förenligt med din huvudsakliga kropp?
  • Prioritera bilder som får dig att känna någon form av känslor, som en brudgum som gråter när han ser sin brud eller ett skott av parets första dans.
  • Bild med titeln Skapa en fotograferingsportfölj Steg 7
    3. Var konsekvent. När du sänker det vidare, kom ihåg att de bilder du väljer måste vara konsekvent i format. I de flesta fall ska den slutliga uppsättningen inte vara en blandning av horisontella och vertikala bilder. Vara förenlig med den ena eller den andra. Stilen ska också vara konsekvent hela. Till exempel bör din portfölj inte hoppa fram och tillbaka mellan skarpa svartvita skott och drömmande bilder tryckta i färg.
  • Bild med titeln Skapa en fotograferingsportfölj Steg 8
    4. Ta bort eventuella felaktiga eller repetitiva bilder. Bli av med bilder som är ute av fokus eller som har synliga brister. Det är bättre att ha ett litet antal exceptionella skott än en stor grupp anständiga. Undvik att inkludera för många bilder som ser väldigt ut som varandra. Du måste inkludera en mängd bilder som utforskar ditt tema.
  • Till exempel bör din portfölj inte bestå av bilder som alla sköt under samma session. Du kommer förmodligen att ha cirka 20 fotografer under ditt bälte innan du sätter din portfölj så att du har en mängd foton att välja mellan.
  • Att kunna lura ut felaktiga och överflödiga bilder visar att du kan korrekt utvärdera ditt eget arbete med ett kritiskt öga.
  • Bild med titeln Skapa en fotograferingsportfölj Steg 9
    5. Få uppfattningen av någon du litar på. Det är viktigt att kunna utvärdera ditt eget arbete kritiskt, men det blir svårt att vara helt objektivt. Vara så objektivt som du kan, men överväga att få en opartisk åsikt från någon du litar på. Ta med den här personen när du är i de sista stadierna av urvalet.
  • Avslöja inte ditt koncept eller ge personen någon information på förhand. Se om de kan hitta vad du går för utan att bli tillsagd.
  • Begär att de ger så mycket feedback som möjligt och ta anteckningar om du behöver.
  • Del 3 av 3:
    Sätta ihop allting
    1. Bild med titeln Skapa en fotograferingsportfölj Steg 10
    1. Bosätta sig på tio till tjugo sista bilder. Det finns inte ett visst antal bilder En portfölj bör innehålla och åsikter om detta tenderar att variera. De flesta yrkesverksamma är dock överens om att mindre är mer. Tjugo bilder bör vara maximalt - närmare tio är att föredra.
    • Kom ihåg att var och en av dessa bilder starkt representerar din skicklighetsnivå.
    • Utförandet av varje skott ska vara nära perfekt och det borde inte finnas några synliga brister i någon av dem.
  • Bild med titeln Skapa en fotograferingsportfölj Steg 11
    2. Tweak dina sista bilder om det behövs. Undersök din uppsättning noga. Tänk på några steg du behöver ta för att perfekta dina valda bilder. Kanske måste du tweak en negativ för ett bättre tryck eller gröda något något annorlunda. Slutför datorn eller det mörka rummet som är nödvändigt för att slutföra din serie bilder.
  • När du tweak bilderna, glöm inte att ett konsekvent tema ska vara uppenbart och serien av bilder ska passa ihop på ett sammanhängande sätt. Ändra inte bilderna så mycket att du förlorar sammanhållning.
  • Bild med titeln Skapa en fotograferingsportfölj Steg 12
    3. Organisera bilderna i en viss sekvens. Det finns inget "rätt" sätt att beställa dina bilder. Den första bilden i din portfölj bör dock vara en av de starkaste. Du vill ha det första fotot för att göra ett tydligt uttalande. Det behöver också skapa tillräckligt intresse för att betraktaren vill fortsätta titta igenom serien. Ordna resten så att färgerna, tonerna och humören komplimangerar och spelar upp varandra.
  • Det kan hjälpa till att tänka på att ordna dem på ett sätt som berättar en sammanhängande historia eller framkallar ett visst humör.
  • Den slutliga bilden ska på lämpligt sätt summera resten av serien.
  • Undvik att tränga de "bästa" bilderna på framsidan och sedan padding slutet med svagare bilder. Det borde inte finnas några svaga bilder i gruppen.
  • Bild med titeln Skapa en fotograferingsportfölj Steg 13
    4. Använd högkvalitativa material. Din portfölj är mer än bara en handfull bra bilder. Det sätt du presenterar dem är oerhört viktigt. En bunden bok med utvalda verk är det mest traditionella alternativet. Boken du ordnar dem borde representera innehållet inuti. Välj tekniker, gränser och bakplåtsfärger som förbättrar samlingen. Gör dina utskrifter på bra papper.
  • Vara konsekvent och välj antingen matt eller blank - inkludera inte en kombination.
  • Paketera allt som attraktivt och professionellt som möjligt.
  • Bild med titeln Skapa en fotograferingsportfölj Steg 14
    5. Sätt bilderna i din portfölj. De flesta artister föredrar att göra detta själva. De monterar antingen bilderna på stödpapper eller de glider bilderna i plastmuffarna som deras inköpta portfölj ger. Om du föredrar att ha en professionell göra den här delen, undersöka ditt område för butiker som gör anpassad utskrift. Bilderna ska placeras i portföljen i den sekvens du har arbetat tidigare.
  • Du kan ordna en bild per sida, eller du kan kluster två eller tre bilder tillsammans för att skapa en "kapitel."
  • Kom ihåg att sekvensen ska vara meningsfull. Berätta en historia med dina bilder.
  • Bild med titeln Skapa en fotograferingsportfölj Steg 15
    6. Lägg till efterbehandlingen. Mängden ytterligare information som du innehåller i din portfölj är upp till dig. Överväga att lägga till slutliga element som en konstnärsredovisning, En titellista över fotografierna i portföljen, eller en omslagsbild som representerar portföljen som helhet. Du vill att bilderna är ensamma och talar för sig själva, men det är inget fel med att inkludera ytterligare information som kan förbättra portföljen.
  • Bild med titeln Skapa en fotograferingsportfölj Steg 16
    7. Tänk på en onlineportfölj. Digitala portföljer blir vanligare, särskilt inom teknik och mediefält. Det finns två alternativ - skapa din egen hemsida eller använda en portföljhotell som smugmug eller zenfolio. Om du inte är beredd att köpa webbutrymme och skapa en webbplats från början, är värdsidan ett bättre alternativ. Dessa webbplatser låter dig ladda upp dina foton till gallerier och då kan du anpassa ordern och utseendet.
  • Digitala portföljer kan uppdateras ofta, medan en utskriftsportfölj är vanligtvis ett färdigt arbete. Online kan du lägga till och ta bort bilder och kontinuerligt anpassa din portfölj.
  • Du bör fortfarande försöka hålla dina valda bilder, men med digitala portföljer är det acceptabelt att visa några fler bilder än ett tryck som skulle. 20-30 är ett bra nummer.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande