Hur man får erfarenhet av fotografering

Det kan tyckas svårt att få arbetslivserfarenhet som fotograf, speciellt när människor som anställer fotografer verkar kräva tidigare erfarenhet i första hand. Medan du har liten erfarenhet kan utgöra en utmaning att landa en fotografering, det är fortfarande möjligt. Fokusera på att lära dig om din kamera, Utveckla din portfölj, och nätverk din väg till framgång.

Steg

Del 1 av 3:
Lär dig om din kamera
  1. Bild med titeln Gain erfarenhet i fotograferingssteg 1
1. Lär dig vilken filtyp som ska användas när. De två vanligaste fotofilerna är JPEG och RAW, med råvara vidare uppdelad i M-RAW och S-RAW. Vanligtvis är RAW-filer större men har mer information, medan JPEG-filer är mer komprimerade filer som är enklare att visa. Överväg att använda RAW eller en av de råa ändringarna om du vill vara en professionell fotograf, eftersom det ger dig större bilder med bättre kvalitet.
  • S-RAW och M-RAW erbjuder små ändringar på RAW-filen, för det mesta skapar mindre filstorlekar på bekostnad av att förlora upplösningen.
  • Du kan vanligtvis inte visa RAW-filer tills du laddar upp dem till en dator.
  • Bild med titeln Gain erfarenhet i fotograferingssteg 2
    2. Experimentera med dina kamerainställningar. Bli en fotograferingsexpert genom att fida med din kamera och prova varje inställning. Oroa dig inte för att ta dåliga bilder. Istället fokusera på att förstå vilken bländare, slutartid och iso gör till en bild.
  • Aperture betyder hur stor linsen öppnas under bilden. Detta påverkar skärpedjupet och kan skärpa eller sudda din bakgrund.
  • Slutartid Är hur länge kameralinsen är öppen och samlar ljus. Snabb slutartid är bra för åtgärdsskott, medan långsam slutartid kräver ett stativ för att ta ett rent skott.
  • ISO bestämmer hur känslig kameran är att tända. Detta styr exponeringen av din bild. Öka eller minska din ISO när du är i mörkare eller lättare situationer.
  • Kom ihåg att bländare, slutartid och ISO alltid är anslutna - om du ändrar en, kommer den andra att påverkas av den ändringen!
  • Bild med titeln Gain erfarenhet i fotograferingssteg 3
    3. Öva regeln för tredjedelar. Dela sökaren i imaginära tredjedelar horisontellt och vertikalt. Ditt imaginära rutnät ska ha nio lådor och fyra korsningspunkter. Bilder där bilden i bilden ligger vid korsningspunkterna tenderar att vara mer "intressanta" till det mänskliga ögat. Öva att ta skott där ämnet för din bild är i en av de fyra korsningspunkterna.
  • Det här är inte en hård regel, så hitta det som fungerar bäst för dig med träning genom försök och fel!
  • Bild med titeln Gain erfarenhet i fotograferingssteg 4
    4. Experimentera med Olika belysningsstilar. Belysningsfrågor, och det "bästa" ljuset för ditt foto kommer att förändras baserat på vilken stil du syftar till. Oavsett om du övar porträtt, actionfotografi, tidsförskjutningar eller något annat, övar snäppa bilder i den stilen och experimentera med din belysning. Ta bilder på olika olika tider på dagen, i mörkret, och med Flash.
  • För exempel på olika optimala belysningar tenderar det "bästa" ljuset för porträttbilder att vara mindre "hårda" solljus från tidig morgon eller sen eftermiddag, medan det "bästa" ljuset för actionbilder är full sol så att du kan ta snabba bilder och har fortfarande tillräckligt med ljus.
  • Om du kan få en vän att komma hjälpa dig, överväga att köpa en reflekterande styrelse och träning och skapa din egen belysning.
  • Bild med titeln Gain erfarenhet i fotograferingssteg 5
    5
    Ta massor av bilder när du kan. Så mycket som du kan studera och lära dig användningen av en kamera, det finns saker du inte kommer att lära dig tills du fysiskt prova dem. När du förstår hur bländare, slutartid och ISO påverkar en bild, tränar du bilder av ett vattenfall eller ett sportspel och manipulerar bländare, slutartid och iso att ta skarpa, tydliga bilder.
  • Investera i ett stativ för långsammare skott som lång exponering eller nattfotografi.
  • Del 2 av 3:
    Bygga dina färdigheter
    1. Bild med titeln Gain erfarenhet i fotograferingssteg 6
    1. Utveckla din portfölj. Du vill ha en portfölj med en rad stilar och betoning på kvalitetsarbete. Om du inte hittar några fotografier, erbjuda att ta bilder av din familj och vänner, och be dem att skicka dem på sociala medier och ge dig kredit. Bygg ett rykte för de typer av fotografering du vill arbeta med.
  • Bild med titeln Gain erfarenhet i fotograferingssteg 7
    2. Driva en examen i fotografering. En fotografering ger dig arbetsutsikter och erbjuder professorer och yrkesverksamma som kan hjälpa till med frågor. Det kommer också att ge dig tid och färdigheter att utveckla en portfölj och dyk djupt in i fotografiska konst.
  • Bild med titeln Gain erfarenhet i fotograferingssteg 8
    3. Lär dig att använda professionell fotoredigeringsprogram och tekniker. En stor del av professionell fotografi är "Avsluta" bilden med professionella fotoredigeringstekniker. Ta en klass, prova en handledning, eller lär dig själv hur du använder programvara och avsluta dina foton. Några professionella fotoredigeringsmedel inkluderar Adobe Photoshop, Phase One Capture One Pro, och Serif Affinity Photo.
  • Vissa fotografer gillar också att utveckla speciella "varumärke" fotoredigeringsförmåga. Till exempel kan en fotograf betona röda toner något, medan en annan kan ta speciell stolthet i sin förmåga att sammanfoga två bilder tillsammans och skapa en ny konststycke.
  • Bild med titeln Gain erfarenhet i fotograferingssteg 9
    4. Ta inte bort bilder tills du kommer till din dator. Under en fotograferingssession kan du bli frestad att titta ner på din kamera, ta en paus och tumme genom dina bilder. Tänk på att du tittar på en bild på en liten skärm, och du kanske saknar den fulla bilden. Vänta tills du kommer tillbaka till din dator för att titta på hela bilden innan du bestämmer dig för att hålla den eller inte.
  • Att radera bilder på din kamera är inte heller bra för minnesstickan, eftersom det kan orsaka att röran saktar ner ditt minne.
  • Du kan alltid försöka rädda ett foto en professionell fotoredigeringsprogramvara.
  • Kom ihåg: Ju mer tid du spenderar titta ner på din kamera, desto mindre tid du spenderar letar efter ett skott.
  • Del 3 av 3:
    Utöka ditt nätverk
    1. Bild med titeln Gain erfarenhet i fotograferingssteg 10
    1. Behandla fotografi som ett företag. Om du försöker bryta in i frilansfotografering, ge inte bort dina tjänster gratis. Välj om du vill prissätta din fotografi per timme eller per färdig bild och ställ dina priser. Om du presenterar dig som professionell, kommer folk att se dig som en.
    • Pris för din lokala marknad. Om du priser för högt kan du ha svårt att hitta kunder!
    • Det genomsnittliga priset för en amatörfotograf i 2017 är mellan $ 25 och $ 100 per timme (amatörfotografer laddar i allmänhet inte per bild).
    • Det genomsnittliga priset för en semi-professionell fotograf som försöker bryta sig in i fotografivärlden 2017 är mellan $ 50 och $ 150 per timme eller mellan $ 25 och $ 100 per färdig bild.
    • Det genomsnittliga priset för professionella fotografer 2017 är mellan $ 75 och $ 250 per timme eller per färdig bild.
  • Bild med titeln Gain erfarenhet i fotograferingssteg 11
    2. Utveckla en hemsida Där potentiella kunder kan se ditt arbete. Se till att din fotografering webbplats är lätt att navigera och har portföljbilder som visas i hög upplösning. Inkludera en om sida så att kunder kan lära sig mer om dig och en kontaktsida så att de kan anställa dig om de är intresserade!
  • Bild med titeln Gain erfarenhet i fotograferingssteg 12
    3. Bli en assistent / andra shooter. Ofta anställde professionella fotografer för att skjuta stora spelningar som bröllop kommer att anställa en andra kamera för att fånga bilderna från en annan vinkel. Nå ut till lokala bröllopsfotografer och se om de skulle vilja ha en andra skytt för ett bröllop eller en säsong. Var noga med att följa sina regler och upprätthålla professionalism.
  • Bild med titeln Gain erfarenhet i fotograferingssteg 13
    4. Utöka ditt nätverk med sociala medier. När du är fotograf är sociala medier din bästa vän. Använd sociala medier för att skicka bilder online och annonsera ditt företag. Håll dina sociala medier uppdaterade, och skicka bilder på det arbete du gör, eller till och med ge dina fans några bakom-scenes skott. Om du tar bilder av människor, be dem att inkludera ditt namn och hemsida om de skickar det online var som helst.
  • Om du är på olika olika sociala medieplattformar, curate dina fotografier till varje plattform. Till exempel kan du använda Facebook eller Instagram för mer polerade bilder, eller använd Snapchat för att visa att du är bra på att komponera ett skott även utan att redigera det.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande