Hur man blir en inredare

Om du har en kärlek att dekorera och en knack för att ordna möbler och välja inredning och färg, kan en karriär som inredningsdekorator vara perfekt för dig. Att bli en "dekoratör" Du behöver inte en omfattande utbildning eller en fin grad, bara ett bra öga och en passion för jobbet. Men om du är intresserad av inredning måste du ta specialkurser och få rätt licensiering från staten, beroende på vilket tillstånd du är i.

Steg

Del 1 av 3:
Få erfarenhet
  1. Bild med titeln Bli en inredningsdekorator Steg 1
1. Utvärdera dina färdigheter, styrkor och svagheter. Om människor regelbundet komplimangerar dina dekorativa färdigheter och vänder dig till råd, det är ett gott tecken på att du har den naturliga talangen att vara en inredare. Men när du arbetar för andra, kommer du att bli utsatt för en mängd olika smaker och stilar. Du måste kunna visa en omfattande kunskap om rymdplanering, tyger och material och du måste också kunna arbeta med olika personligheter. Lista områden som kan vara utmanande, och börja arbeta med dem.
  • Du behöver också bra organisatoriska och affärskunskaper för att hantera jobb kompetent och effektivt.
  • Bild med titeln Bli en inredningsdekorator Steg 2
    2. Få utbildning. Du behöver inte ha en examen att arbeta som inredningsare, men vissa klasser eller certifieringar kan ge dig större trovärdighet. Många gemenskapskollegier erbjuder intresseföretag, och högskolor har ofta certifieringsprogram eller korta kurser på inredning. Online-program och klasser i hemmet eller organisering kan också vara till hjälp. Förutom allt detta kan du börja lära dig omedelbart. Lär dig grunden, som typer av material, dekorationshistoria och populära dekorationsstilar.
  • Bildtiteln Bli en inredningsdekorator Steg 3
    3. Öva inredning. Volontär för att hjälpa vänner och familj med dekorationsprojekt. Leta efter frivilliga projekt med lokala organisationer. Leta efter serviceorganisationer som livsmiljö för mänskligheten och lokala bostäder. Även dekorera utrymmen för speciella evenemang är en bra upplevelse.
  • Bild med titeln Bli en inredningsdekorator Steg 4
    4. Sammanställas en portfölj. Var noga med att ta bilder av alla projekt som du fyller i. Håll hårda kopior såväl som att visa ditt arbete online. Grupper på Flickr, HGTV och andra designwebbplatser samt dekorera bloggar erbjuder alla möjligheter att visa upp ditt arbete såväl som nätverk med andra som delar ditt intresse och kan ge dig mer information om hur man blir en inredare.
  • Du kan behöva ta jobb gratis först för att kunna expandera din portfölj.
  • Se till att din portfölj övergår till en elektronisk form är kritisk. För att få ut det mesta av din portfölj vill du skapa en webbplats som belyser ditt arbete och håller en aktiv blogg för att främja vad du har gjort.
  • Använd alla och alla populära sociala medier, som Facebook, Twitter, Pinterest eller Wanderfly. Dessa webbplatser är stora utrymmen för att dela ditt arbete och engagera sig i diskussioner med andra personer som är intresserade av inredning.
  • Bild med titeln Bli en inredningsdekorator Steg 5
    5. Hitta ett jobb. Leta efter ett jobb i inredning eller visuell merchandising. Konkurrensen är hög, så ett högt betalande, professionellt jobb kanske inte är lätt att hitta. Du kan dock komma igång genom att arbeta i en möbelaffär, designcenter eller lokal varuhus. Ett jobb som ger en chans att göra lite dekoration och visuell merchandising - arrangera saker som lockar köpare uppmärksamhet och är glädjande för ögat - kommer att lägga till din erfarenhet och portfölj.
  • Del 2 av 3:
    Starta ett inredningsverksamhet
    1. Bild med titeln Bli en inredningsdekorator Steg 6
    1. Utkast till affärs plan. Det första steget i att starta ett företag utarbetar en användbar affärsplan. Du kan hitta lite hjälp med den här processen här. En bra affärsplan består av många saker. Du försöker skissera några grundläggande begrepp, som hur ditt företag kommer att generera pengar och kunder, hur mycket det kostar att driva verksamheten och hur du tänker expandera eller växa ditt företag. Några saker att ta itu med är:
    • Det kan vara till hjälp att träffas med ditt lokala småföretagsutvecklingscenter. SBDC ger hjälp under alla stadier av en företags livscykel och kan hjälpa dig att sätta en affärsplan tillsammans.
    • Adressera din kundbas. I din affärsplan måste du identifiera hur du kommer att trumma upp affärer. Med inredningsföretag är ord av mun och lokala reklam effektiva sätt att bygga en kundbas.
    • Adressera din ekonomiska situation i din affärsplan. Beroende på hur stor eller liten du vill gå med din inredningsverksamhet, kan du behöva rallyinvesterare för att stödja dina ansträngningar. För att få andra att investera i ditt företag måste du bestämma hur mycket pengar du behöver, hur mycket du kommer att generera, och hur du betalar tillbaka några investerare.
    • Om du tror att ditt företag behöver anställda, se till att du diskuterar att hyra taktik och vad dessa anställda kostar dig i din affärsplan.
  • Bilden med titeln Bli en inredningsdekorator Steg 7
    2. Få en företagslicens. Även om du planerar att hålla ditt företag små och de kostsamma kostnaderna, behöver du ett företagslicens från township, stad eller kommun där du tänker driva verksamheten. Att få rätt licenser kan hjälpa dig att få rabatter på material och ökar din legitimitet i potentiella kunders ögon.
  • Din inredningsverksamhet kommer sannolikt att kräva en "affärsbyggnadstillstånd". Dessa licenser förvärvas från din stad eller township, är ganska billigt och kräver inte platsinspektioner.
  • 3. Förvärva startkapital. Du behöver lite pengar för att få saker som startat, främst för att täcka kostnaden för material. Dina uppstartskostnader för ett inredningsverksamhet kan vara låg, men du behöver en företagslicens. Du kan också behöva hyra kontor eller lagringsutrymme, beroende på hur stor du vill att ditt företag ska vara.
  • Bilden med titeln Bli en inredningsdekorator Steg 9
    4. Få material. Hitta källor för material och tillbehör. Utan licens kan du inte ha rätt till Designerrabatter. Du kan dock börja förhandla med leverantörer om du köper i bulk. Du kan också lära dig att hitta billiga källor för material som överstocks butiker och sparsamhetsbutiker.
  • Bildbeteckningen blir en inredningsdekorator Steg 10
    5. Sprid ordet. Du kommer att vilja annonsera dina tjänster till potentiella kunder. Betald reklam på lokal tv eller den lokala tidningen kan vara effektiv. Se också till att du vidtar nödvändiga steg för att marknadsföra ditt företag online, eftersom en majoritet av människor som behöver interiördesign hjälper förmodligen att vända sig till Internet för att hitta någon. Slutligen kommer ditt företag att förlita sig tungt på ord av munannons. Människor som ser ditt arbete får ditt namn från vänner, familj och bekanta och söker ut dig.
  • Du måste absolut ha ett visitkort i den här arbetslinjen. Se till att dina kort ser professionellt ut och handlar ut dem liberalt. Lämna kort med varje klient du jobbar med.
  • Bilden med titeln Bli en inredningsdekorator steg 11
    6. Anställa hjälp. Du kan upptäcka att ditt företag expanderar till en punkt som du inte kan hantera allt arbete själv. Om det händer, måste du anställa lite hjälp. Var säker på att den person eller personer du anställer har samma känsla och attityd att dekorera som du gör. Du vill att ditt inredningsföretag ska ha sin egen stil.
  • Bilden med titeln Bli en inredningsdekorator steg 12
    7. Överväga virtuell dekorering. Du kan arbeta på distans i inredning. I huvudsak, människor tar bilder av det utrymme de måste dekoreras, skicka dem till dig, och du, mot en avgift, kan utarbeta en dekorationsplan för kunden utan att någonsin gå fot i sitt hem eller företag. Detta kan vara ett riktigt effektivt sätt att arbeta i inredning utan att bibehålla en tegel och murbruk.
  • Del 3 av 3:
    Bli en inredare
    1. Bild med titeln Bli en inredningsdekorator Steg 13
    1. Känna till skillnaden. En inredningsdesigner är inte en inredare. Det här är två olika jobb, som kräver lite olika färdighetssätt och har olika utbildnings- och certifieringskrav. Som en allmän regel är inredningsdesigners mycket mer anställbara och tenderar att tjäna mer pengar än inredare.
  • Bilden med titeln Bli en inredningsdekorator Steg 14
    2. Ta kurser. Huvudskillnaden mellan en designer och en dekoratör är utbildning. För att bli en inredare måste du anmäla dig till kurser på inredning på ett universitet, Community College eller Design School. Dessa kurser hjälper dig att lära dig om inredningsdesign för att godkänna licens- och certifieringsexaminer, samtidigt som du hjälper dig att lära dig de tekniska aspekterna av design, till exempel att arbeta inom riktlinjerna i lokala och kommunala byggförordningar.
  • Bildbetatled blir en inredningsdekorator steg 15
    3. Få din licens. Beroende på vilken stat du bor i är licensieringskraven och riktlinjerna olika. Vissa stater kräver ingen licensiering för inredningsdesigners medan andra stater inte tillåter dig att arbeta i inredning utan licens. Oavsett om din stat kräver licensiering eller inte, behöver du verkligen en licens som ska ses som en legitim och anställbar inredare.
  • I många stater måste du vidarebefordra NCIDQ (National Council for Interior Design Qualification) examen för att få din licens att träna inredning.
  • Kalifornien har sin egen certifieringsprocess som övervakas av CCIDC (California Council for Interior Design Certification).
  • Du måste identifiera licensprocessen för inredningsdesigners i ditt tillstånd, eftersom praxis och tentor varierar mycket.
  • Bild med titeln Bli en inredningsdekorator Steg 16
    4. Bygg en portfölj. Precis som dekoratörer måste designers hålla en rekord av de jobb de har slutfört och har bevis på kvaliteten på sitt arbete. Du kan fylla i din portfölj snabbare om du är ursprungligen villig att arbeta gratis eller ta på designprojekt för vänner eller välgörenhetsorganisationer med små budgetar. Se till att du tar högkvalitativa fotografier av ditt arbete att inkludera i din portfölj.
  • Det är klokt att kunna konvertera din portfölj till ett elektroniskt format. Detta kommer att vara till hjälp när du ansöker om jobb eller främjar dina färdigheter på Internet.
  • 5. Få arbete. Inredningsdesigners behövs för bostads- och kommersiella jobb. De är också mycket mer anställbara än dekoratörer, vilket gör det lättare att hitta ett jobb. Titta på någon populär jobbsökningsplats (som Monster, faktiskt eller CareerBuilder) för arbete i inredning.
  • Tips

    Se till att du vet och förstår skillnaden mellan inredning och inredning. Designers behöver en viss grad och måste vara bekant med lokala förordningar och byggkoder. Dekoratörer, å andra sidan, är inte skyldiga att bekanta sig med lokala byggkoder och behöver ingen specifik licensiering eller grad att träna.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande