Hur man blir en modefotograf

Om du blir en modefotograf är din dröm, är det möjligt att uppnå det med mycket hårt arbete, talang och uthållighet. Fältet är notoriskt svårt att bryta sig in, men allt är möjligt, och det finns sätt att öka dina chanser för framgång.

Steg

Metod 1 av 4:
Montering av ditt arbete
  1. Bild med titeln Förbered en modedesignportfölj Steg 8
1. Skapa en portfölj. Detta är viktigt om du vill bli ett sätt fotograf. Du måste skapa en portfölj som visar ditt professionella arbete.
  • Dessa dagar skapar många fotografer webbplatser för att visa upp sitt bästa arbete. Du kan göra det gratis genom webbplatser som WordPress eller få en webbplats professionellt klar.
  • Se till att din webbplats uppdateras med ditt färskaste arbete och visar en mängd vad du kan göra. Du vill visa dina modefotografier. Om du inte har någon att visa ännu, måste du jobba med att ta några bilder innan du försöker boka en skjut.
  • Bildbeteckningen blir en modefotograf Steg 2
    2. Gör en fotobok. Många människor vill se vad som kallas en bok. I den här fotoboken kommer du att skriva ut dina bästa bilder för att visa för agenter och tidskrifter.
  • Den här boken innehåller i allmänhet 4 x 5 tums OH-film för att visa upp arbetet. Generellt vill du inkludera 20 bilder du har gjort i din bok. Välj bilder som visar din personlighet som fotograf. Om ditt arbete faktiskt har varit i en tidning, visa det här.
  • Välj bilderna för att matcha det jobb du söker. Du kommer att vilja skräddarsy valen och boka för olika jobb. Kasta några bilder i varje bok som visar att du har utbud, men.
  • Bildtiteln blir en modefotograf Steg 3
    3. Arbeta gratis först. Detta är ett utmärkt sätt att bygga en portfölj. Du kan behöva göra några skott gratis för ett tag. Detta är precis som det fungerar. Många aspirerande modeller skulle gärna få dig att ta bilder av dem eftersom de försöker göra det i sitt fält också.
  • Gör inte det för alltid eller låt dig tas ständigt fördel av. Men du bör överväga att arbeta gratis att träna och bygga din portfölj när du bara har börjat. Försök att arbeta tillsammans med nätverk och mycket begåvade människor.
  • Hur kan du hitta platser att arbeta gratis? Kontakta modelleringsbyråer och ideella organisationer och erbjuda dina tjänster. Använd word-of-mouth för att hitta aspirerande modeller som behöver bilder tagna eller annonsera dina tjänster online (vissa människor kan vara försiktiga med sådana erbjudanden, så vara beredda att ge din befintliga portfölj och förklara din träning på college och så vidare). Du kan också fråga ett college mode design program eller skönhetsskola om du kan ta bilder.
  • Även om du inte får betalt, lär du dig mycket och gör värdefulla anslutningar som kan leda till att du betalar jobb. Nätverk är extremt viktigt om du vill göra det som en modefotograf. Om du arbetar gratis, får du nytta av att behålla kreativ kontroll, och det kan ibland låta dig göra ditt bästa arbete.
  • Bildbeteckningen blir en modefotograf Steg 4
    4. Få en praktik i modefotografering. Ett annat sätt kan du bygga din portfölj när du bara börjar är att få en praktik.
  • Du kan hitta många webbplatser som listar praktik i modefotografering online. Helt enkelt google termen "Fashion Photography Printships" och många kommer upp. Du kan behöva ta en relaterad praktik i fotografering om du inte kan hitta något i modefotografering omedelbart.
  • Den typiska inlägget för modefotografering kan kräva att du har några portföljprover (även om det är saker du har gjort gratis eller via en högskole klass) och de kommer ofta att be dig att få din egen utrustning. Du kan behöva flytta till New York eller utomlands för de bästa praktikerna.
  • Metod 2 av 4:
    Marknadsför dig själv för fotojobb
    1. Bildbeteckningen blir en modefotograf Steg 5
    1. Gör din forskning. Innan kall kallar en fotoredigerare i ett försök att få arbete, bör du göra dina läxor. Förstå, till exempel, vad tidningen gör.
    • Känna namnet på den faktiska fotoredigeraren, snarare än att bara hänvisa till honom eller henne generiskt. Ring tidningen och be om namn och titel. Välj en tidning som passar din stil.
    • Etikettera allt. Du kommer att vilja se till att du inkluderar ditt namn och telefonnummer när du skickar i ditt arbete. Skicka inte in originalfoton. Inkludera ett stämplat, självadresserat kuvert om du vill få jobbet skickat tillbaka till dig.
  • Bildbeteckningen blir en modefotograf Steg 6
    2. Få ett fotoagent. Det finns byråer som existerar för att hjälpa till att sälja fotografers arbete till kunder. De kan hjälpa dig att få jobb. Målet är att bokas för skott, men vissa tidskrifter kommer också att köpa dina stock foton.
  • Vissa myndigheter kommer att representera människor som bara börjar. Att få en agent kan spara tid så att du kan fokusera på ditt hantverk och låt dem göra förhandlingarna.
  • Agenter försöker ofta att sälja ditt arbete på olika marknader, och de kan känna till marknaderna bättre än du gör. Forskning agenten, och hitta en som inte representerar fotografer som gör exakt samma slags arbete som du gör. Annars kan de andra fotograferna känna sig för konkurrenskraftiga. Agera som din första kontakt med agenten är en arbetsintervju.
  • Bild med titeln Bli en modefotograf Steg 7
    3. Markera dig själv. Idag får bra fotografer sitt arbete sett och få jobb genom att använda sociala medier och traditionella portföljer.
  • Ha en professionell social media närvaro där du fokuserar på att skapa ett varumärke för dig själv och där du presenterar något av ditt bästa arbete.
  • Ange bara ditt bästa arbete där i världen, om det är genom sociala medier eller i en portföljbok. Du måste ständigt marknadsföra dig själv för att göra det som en modefotograf.
  • Bild med titeln Kör ett framgångsrikt modeblogg Steg 12
    4. Starta en modeblogg. En modeblogg är ett bra sätt att visa upp ditt arbete och till och med börja varna själv genom att bygga ett online rykte för dig själv.
  • Välj ditt eget domännamn och göra uppdraget för din blogg klar. Håll bloggen fokuserad på ditt senaste och ditt bästa arbete.
  • Du kan skapa en blogg via en gratis tjänst som WordPress. Se till att du håller bloggen uppdaterad. Det kan hjälpa dig att komma upp när människor söker efter nyckelord. Se till att bloggbilderna är konsekvent professionella, med korrekt belysning och bakgrund. Tänk på det som en förlängning av din formella portfölj.
  • Metod 3 av 4:
    Få ditt arbete sett
    1. Bildbeteckningen blir en modefotograf Steg 9
    1. Visa dina foton i ett konstgalleri. Detta är ett sätt att uppmärksamma professionella som ska betala dig för ditt arbete eller anställa dig för jobb.
    • Skapa ett förhållande med ett fotogalleri först. Du kan hitta listor över fotogallerier genom fotografi, som är en bimontly listingsguide, och genom föreningen av internationella fotografiska konsthandlare. Typiskt får fotografen 50 procent av fotoförsäljningen.
    • Telefonera galleriet och fråga om inlämningspolitik. Gallerier har olika regler. Vissa kommer bara att granska inlagor flera gånger om året. Om de är intresserade, vill de se en portfölj. När du börjar, kan ditt arbete publiceras som inventering mot att få sin egen show.
  • Bildtiteln blir en modefotograf Steg 10
    2. Fokusera på kvalitet. Det är viktigt att ditt arbete är konsekvent. Det här är väldigt viktigt. Du bör fokusera på att göra varje fotografi, särskilt de i din portfölj, högsta kvalitet.
  • Var kreativ, men. Göra trender, följ inte bara dem. Skapa din egen signaturstil som är sant mot dig själv. Var noga med att fånga dina ämnes känslor och personligheter i dina skott. Ditt arbete kommer att sticka ut mer om du har en konsekvent stil som är din egen. Du vill att folk ska känna bilder är din egen helt enkelt för att de har ditt eget utseende.
  • Investera i god utrustning för att säkerställa kvalitet. Om du inte har en bra kamera, kommer du inte att ta professionella kvalitetsbilder. Köp några kvalitetslinser och lär dig att arbeta med naturligt ljus. Var försiktig med detaljerna. Kläderna ska inte rynkas. Bakgrunden ska inte vara smutsig, och så vidare.
  • Bildbeteckningen blir en modefotograf Steg 11
    3. Överväg att komplettera din inkomst. Det kan vara väldigt svårt att leva som en kämpande fotograf när du börjar.
  • Det är ofta en bra idé att ha backup planer att tjäna pengar medan du försöker komma ur marken. Du kan ta företagsbilder eller foton för bröllop, till exempel.
  • Du bör anta att du inte kommer att tjäna pengar på ett tag, och du bör överväga om det här är karriären för dig som ett resultat.
  • Bildbeteckningen blir en modefotograf Steg 12
    4. Överväga att flytta. Låt oss vara ärliga. Om du verkligen vill göra det stort som en modefotograf är det kusterna där du förmodligen behöver vara.
  • New York och Los Angeles har blomstrande mode scener. Europa gör också. Om du vill stanna i din lilla stad, kommer du förmodligen inte att ha många möjligheter.
  • Det är möjligt i vissa medelstora städer att få arbete för kataloger eller lokala modelleringsorgan, men att vara på den stora stadsplatsen är det bästa sättet att nätverket om du vill bryta den stora.
  • Metod 4 av 4:
    Lär dig om modefotografering
    1. Bildbeteckningen blir en modefotograf Steg 13
    1. Ta college kurser. Du kan behöva få professionell träning i modefotografering för att lära sig att gå vidare från att vara en amatör till en professionell. Skolor i stora städer med blomstrande mode scener, som London och New York, kommer att vara mer benägna att erbjuda kurser i modefotografering.
    • De flesta universitet erbjuder fotograferingsklasser, och vissa erbjuder också fotograferingsgrader. Forskning ett universitet i ditt område och registrera dig. Professorerna har ibland också goda kontakter i branschen. Vissa skolor erbjuder också modefotograferingsprogram. Du kommer att träna i varje fas av en modeskott, från modellriktning till marknadsföring.
    • Modefotografer är inte skyldiga att ha högskoleexamen, men du kan lära dig mycket om belysning, digital fotografering och hur fältet fungerar på universitetet eller handelsskolan.
  • Bildtiteln blir en modefotograf Steg 14
    2. Lär dig redigering. De bästa modefotograferna är experter på att redigera sina bilder för att träffa klientbehov, inte bara att ta bilderna.
  • Du måste lära dig hur du använder datorprogramvara för att beskära bilder, korrigera brister i dem och ändra bilder. Du måste kunna kommunicera tydligt med kunder om deras behov och önskemål. De flesta professionella fotografer använder redigeringsprogram för att förbättra utseendet på sina foton.
  • Du kan lära dig dessa färdigheter genom att ta en klass i fotoredigering på en lokal högskola eller teknisk skola, om du inte kan hitta ett sätt att lära dem på egen hand.
  • Bildbeteckningen blir en modefotograf Steg 15
    3. Vara kvar. Det finns många människor som vill bli modefotografer, så du borde vara medveten om att du sannolikt får mycket avslag först. Modefotografering är inte ett enkelt fält.
  • Fortsätt med det. Skicka ut ditt arbete till många tidskrifter och agenter. Fortsätt försöka. Förbättra ditt fotografi med mer övning för att öka dina chanser att acceptera. Nätverk!
  • Få en rekommendation. Vissa tidskrifter kommer bara att titta på portföljer från personer som de vet. Så nätverk! Du kan hitta någon som känner till människor på de platser där du vill arbeta om du blir involverad i bransch- och industrins funktion.
  • Tips

    Du måste kunna fungera bra som en lagmedlem och teamledare.
  • Arbeta som praktikant på en modefotografistudio eller en modepublikation för att få praktisk erfarenhet.
  • Lär dig allt du kan om mode och konst. Att veta förflutna och nuvarande trender hjälper dig att få en bättre förståelse för hur du presenterar dina fotografier.
  • Du behöver konstnärlig känsla.
  • Organisatoriska färdigheter är avgörande för planeringsskott och, om du vill vara frilansare, driva ditt eget företag.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande