Hur man ritar en tesserakt

En Tesseract är en fyrdimensionell form. Det är den fyrdimensionella analoga av en kub. Det är möjligt att dra en kub på en plan yta genom att förvränga vinklarna och längderna på ett sätt som våra tankar uppfattar djupet. Det är också möjligt att dra extradimensionella former (som tesserakt) på detta sätt.

Steg

  1. Bild med titeln Rita ett Tesseract-steg en redone.jpg
1. Samla dina varor. Du behöver papper och något att skriva med. En penna är att föredra om du vill radera saker, men något skrivande redskap kommer att göra.
  • Bild med titeln Tesseract 1.jpg
    Bild med titeln Tesseract 1.jpg
    2. Rita en kvadrat ungefär i mitten av sidan. Att sätta ner det och till vänster eller höger kan göra resten av ritningen enklare. Det behöver inte vara perfekt. Inte ens datorgenererade rutor är.
  • Bild med titeln Tesseract 2.jpg
    Bild med titeln Tesseract 2.jpg
    3. Lägg till en fyrkant som länkar med den första. Det borde börja halvvägs över toppen av den första och korsningen igen halvvägs. Helst skulle dessa vara kongruent, men de behöver inte vara.
  • Bild med titeln Tesseract 3.jpg
    Bild med titeln Tesseract 3.jpg
    4. Observera att en tredje torg är gjord genom att länka dessa två. Rita en annan kvadrat som skär det här halvvägs överst och halvvägs ner. Du borde sluta med fem rutor, varav fyra kommer att vara uppmärksam på.
  • Bild med titeln Tesseract 4.jpg
    Bild med titeln Tesseract 4.jpg
    5. Skapa en kub ut ur de två små rutorna som du just länkat. Du kan göra det genom att dra linjer som ansluter motsvarande punkter. Det övre högra hörnet av de första fyrkantiga länkarna med början till höger om den andra, och så vidare.
  • Bild med titeln Tesseract 5.jpg
    Bild med titeln Tesseract 5.jpg
    6. Anslut motsvarande punkter på de första två rutorna också. Du borde få en form som ser ut som en kub inuti en kub.
  • Bild med titeln Tesseract 6.jpg
    Bild med titeln Tesseract 6.jpg
    7. Binda upp lösa ändar. Rita linjer som länkar motsvarande hörn från en kub till den andra. Varje vertex ska ha fyra linjer som sträcker sig från det, även om vissa inte kommer att dras på grund av formens perspektiv.
  • Tips

    Även om ingen av linjerna kommer att vara perfekta (även om du använder en linjal) ser en noggrant ritad tesserakt mycket bättre ut än en slarvig.
  • Om det hjälper, rita formen ur ett annat perspektiv än den i artikeln. Tänk på formen så här. Att gå från en punkt (0d) till en rad (1d) du dubbla poängen och anslut dem. Att gå från en linje och en torg (2d) du dubbla poängen och anslut dem igen. För att få en kub (3D) från en torg, dubbla poängen och anslut dem om igen. Varför ska en TesserAct (4D) vara annorlunda?
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande