Hur man ritar perspektiv

Om du vill ta dina ritningar till nästa nivå, ge dem realistiskt djup. Välj försvinnande punkter som du placerar på horisonten av din ritning. Du kommer att göra linjer som sträcker sig från dessa punkter och använder det rutnät som de gör för att positionera dina ämnen. Eftersom linjerna flyttas tillbaka till horisonten, kommer teckning i perspektiv att göra att ditt ämne verkar ha djup. Öva med några enkla former innan de går vidare till landskap, stilleben eller stadsbilder i perspektiv.

Steg

Metod 1 av 4:
Exempel på olika perspektiv
  1. Bild med titeln Lägg till en rubrik (1)
1. Tre exempel på perspektiv är: Enpunktsperspektiv, tvåpunktsperspektiv, trepunktsperspektiv.
Metod 2 av 4:
Att lära sig att dra i ett punkter
  1. Bild med titeln Rita perspektiv Steg 1
1. Rita en horisontlinje över ditt papper. Tänk dig var du vill att din tittarens ögonnivå ska vara och skissa den linjen lätt med en penna. Om du vill ha en exakt linje, lägg en linjal över papperet och kör din penna längs den för att få en exakt horisontslinje.
  • Du kan placera horisonten var du än gillar. Rita den över det övre 1/3, mitten eller nedre 1/3 av ditt papper, till exempel. Positionering Horizon Low hjälper dig att skapa en vy som ser upp medan han sätter horisonten nära toppen kommer att rikta betraktaren för att titta ner.
  • 2. Gör ett penna på horisonten där du vill ha försvinnande punkten. Enpunktsperspektiv har alltid en enda kontaktpunkt i horisonten där alla räntor möts. Bestäm vart du vill att tittaren ska fokusera och göra en liten prick eller markera i horisonten för att göra denna försvinnande punkt.
  • Du har nog sett teckningar av en gata som har försvinnande punkten i mitten av horisonten. Detta skapar en mycket märkbar smalning av gatan, vilket kan göra det lättare för nybörjare att rita.
  • Dricks: Vanishing-punkten behöver inte vara i mitten av horisonten. Du kan placera den någonstans till båda sidor om du vill.

  • 3. Rita linjer som sträcker sig från din försvinnande punkt. Ställ in linjalen så att den passerar genom försvinnande punkten i horisonten. Du kan vinkla din linjal i vilken riktning som helst och kör lätt din penna längs den för att göra en perspektivlinje. Gör så många perspektivlinjer som du vill. Till exempel, om du gör en väg, vill du förmodligen rita 2 linjer som konvergerar på försvinnande punkten.
  • Perspektivlinjer kallas också ortogonala linjer. Du kan använda dem som riktlinjer för att dra andra ämnen i din ritning så att de också är i ett perspektiv.
  • 4. Skiss ett geometriskt objekt eller hus för att träna perspektiv. Använd din linjal för att skapa minst 3 eller 4 perspektivlinjer som sträcker sig från försvinnande punkten. Dra sedan en kvadrat inom dina perspektivlinjer så att torgets övre och nedre linjer är parallella med horisontlinjerna. Göra linjer som är vinkelräta mot horisonten för att ansluta sidorna på din låda.
  • Du kan prova detta med andra former. Rita den närmaste sidan av en form och anslut sina hörn till försvinnande punkten på din horisont.
  • 5. Öva ritning landskap eller gator med ett peksperspektiv. Om du försöker lägga till djupet på dina ritningar måste du välja en enda sak som drar betraktaren i. Till exempel kan du dra en gata som smalnar på avstånd och skiss hus eller träd bredvid det. Kom ihåg att ditt ämne också ska vinklas längs perspektivlinjerna.
  • Du kan också göra en ritning av havet med soluppgången eller inställning. Solen skulle vara den försvinnande punkten som gör att havet ser ut som om det sträcker sig långt ifrån dig.
  • Tänk på att ämnena närmare du borde vara större än de som är nära horisonten.
  • Expertips
    Kelly Medford

    Kelly Medford

    Professionell ArtistKelly Medford är en amerikansk målare baserad i Rom, Italien. Hon studerade klassisk målning, teckning och printmaking både i U.S. och i Italien. Hon arbetar främst en pleinluft på Roms gator, och reser också för privata internationella samlare på kommissionen. Hon grundade Sketching Rom Tours år 2012 där hon undervisar sketchbook journaling till besökare i Rom. Kelly är en examen från Florens Academy of Art.
    Kelly Medford
    Kelly Medford
    Professionell konstnär

    Skapa en referens för vinklar och perspektiv av klar plast.Rita en horisontell linje på en bit av klar plast eller plexiglas, dra sedan en X som möter i mitten. Du kan också rita rutlinjer om du vill. Då kan du hålla upp plexiglasset medan du ritar och använder den som en referens för att förstå vinklar och perspektiv. Med tiden börjar du träna dina ögon för att se vinklarna utan plexiglas.

  • Bild med titeln Rita perspektiv Steg 6
    6. Du har avslutat ett peksperspektiv. Läs vidare för att lära sig om tvåpunktsperspektiv!
  • Metod 3 av 4:
    Ritning i tvåpunktsperspektiv
    1. Bild med titeln Rita perspektiv Steg 7
    1. Använd en linjal för att rita horisonten på ditt papper. När du har bestämt dig där du vill att din tittare är ögonnivå att vara, lägg en linjal där på ditt papper. Rita en ljus linje över linjalen för att skapa horisonten.
    • Placera horisonten i någon del av ditt papper, inte bara i mitten. Du kan göra horisonten i den övre 1/3 eller lägre 1/3, till exempel.
  • 2. Markera 2 försvinnande punkter i horisonten. Rita 2 små prickar i horisonten så långt ifrån varandra som du vill. Även om det inte finns regler om var du ska placera dessa punkter, kom ihåg att symmetriskt placerade punkter inte ser ut som naturliga. För det mest realistiska perspektivet, försök att placera prickarna så att de är borta. De kan till och med vara utanför papperet!
  • Försök sätta 1 försvinnande punkt nära 1 kant av papperet i horisonten och gör den andra punkten av papperet i horisonten. För att göra detta, gör ett märke på din arbetsyta eller tejp ner ett papper av papper bredvid ditt ritpapper.
  • 3. Rita 3 eller 4 perspektivlinjer som sträcker sig från varje försvinnande punkt. Placera din linjal på en försvinnande punkt och dra en ljus linje till det område där du vill sätta ämnet för din ritning. Då gör 2 eller 3 fler linjer från samma försvinnande punkt. Upprepa detta för den andra försvinnande punkten så att alla perspektivlinjer från båda punkterna kommer ihop.
  • Om du lade en försvinnande punkt av papperet kan du fortfarande sätta din linjal på den. Dra linjalen så att den sträcker sig på ditt ritpapper. Då kan du göra perspektivlinjerna.
  • Visste du? Att dra flera perspektivlinjer kommer att skapa ett enkelt rutnät som du kan använda för att rita dina ämnen. När du är klar kan du radera linjerna.

  • 4. Använd perspektivlinjerna för att rita den platta toppen av en låda för ett övningsprojekt. Nu när du har ett rutnät är det mycket lättare att rita ditt ämne. Att träna tvåpunktsperspektiv, dra en låda eller rektangel längs perspektivlinjerna. Detta gör den platta toppen av din låda.
  • När du väl blir bekväm med att dra enkla former i tvåpunktsperspektiv kan du gå vidare till asymmetriska föremål.
  • 5. Gör vertikala linjer för att ansluta lådan ur ett tvåpunktsperspektiv. Placera din linjal vertikalt så det är vinkelrätt mot din horisontslinje. Därefter flyttar linjalen så att den är i ett hörn av din låda och dra en rak linje ner. Använd linjalen för att göra raka linjer som stänger av botten av din låda.
  • Tvåpunktsperspektiv är bra för att dra saker i ett stilleben eller avlägsen byggnader.
  • Bild med titeln Rita perspektiv Steg 12
    6. Du har slutat tvåpunktsperspektiv. Läs vidare för att lära dig om att lägga till en tredje försvinnande punkt.
  • Metod 4 av 4:
    Lägger till en tredje försvinnande punkt
    1. Bild med titeln Rita perspektiv Steg 13
    1. Använd ett trepunktsperspektiv om du vill att din ritning ska visa höjd. Du kommer förmodligen att använda tvåpunktsperspektiv för de flesta av dina ritningar om du inte vill att tittaren ska känna att de tittar upp eller ner i ämnet.
    • Använd till exempel ett tvåpunktsperspektiv om du skissar en landscen med en ladugård i avståndet. Använd ett trepunktsperspektiv om du drar skyskrapor nära tittaren.
  • Bild med titeln Rita perspektiv Steg 14
    2. Placera en försvinnande punkt ovanför eller under horisonten. Gör en horisontslinje med två försvinnande punkter på det som om du gör tvåpunktsperspektiv. Då bestämmer du om du vill lägga den tredje försvinnande punkten under horisonten eller över den. Om du vill skissa ner på ditt ämne, gör linjen under horisonten eller placera den ovanför horisonten om du vill att tittaren ska leta upp.
  • Kom ihåg att horisontlinjen representerar din tittarens ögonivå.
  • Dricks: Du kan behöva justera din horisontlinje om du vill visa ett extremt trepunktsperspektiv. Till exempel, om du drar en skyskrapa, ta horisonten lägre så att du har mer utrymme för ämnet.

  • 3. Rita linjer som sträcker sig från den extra försvinnande punkten. Ställ din linjal på den tredje försvinnande punkten och rita 3 eller 4 linjer som rör sig upp mot horisonten eller ner över horisonten.
  • Du kommer att använda detta rutnät med perspektivlinjerna från de andra försvinnande punkterna.
  • 4. Skapa geometriska former med extremt djup. För att göra en byggnad eller en kub, lokalisera perspektivlinjerna från de försvinnande punkterna som finns på din horisont. Gör en torg längs dessa linjer för att göra basen. Sedan, skissera längs linjerna från den tredje försvinnande punkten för att skapa sidorna och stänga botten av formen med hjälp av linjerna från horisontlinjens försvinnande punkt.
  • Observera att de vertikala sidorna av din byggnad eller kub inte kommer att vara parallell i trepunktsperspektivet. Istället bör de sneda upp eller ner mot en vinkel.
  • Bild med titeln Rita perspektiv Steg 17
    5. Nu är du redo att dra perspektiv! Se relaterade wikihows för mer hjälp att raffinera dina ritningsförmåga.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Du kan använda någon penna hårdhet du föredrar.
  • Försök hålla dina perspektivlinjer ljus så att du enkelt kan radera dem.
  • Gå till platser där du kan se strukturer som försvinner i horisonten och träna dem med olika perspektiv.
  • Saker du behöver

    • Pennor
    • Papper
    • Linjal
    • Suddgummi
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande