Hur man rengör gutters

Rengöring av dina takrännor är inte det mest spännande jobbet i världen - det är smutsigt, det är fysiskt, och det är en mardröm för alla som är rädda för höjder. Tyvärr gör det inte minst två gånger om året (en gång på våren och igen på hösten) kan skapa allvarliga problem för ditt hus och sidospår. Så länge du vet hur man rengör dina rännor säkert och effektivt, kan du också åstadkomma den här nödvändiga uppgiften med lite oro!

Steg

Del 1 av 3:
Ta bort stora skräp
  1. Bild med titled Clean Gutters Steg 1
1. Ställ in din arbetsyta med verktyg, tarp och stege. Innan något annat, se till att du har alla dina verktyg tillgängliga - det är inget värre än att behöva sluta halvvägs genom ett projekt eftersom du inte planerade framåt! När du är redo att börja, sätt upp din stege på fast, jämn mark för att säkerställa stabilitet och sprida en tarp under för att samla skräp.
  • Det spelar ingen roll om du börjar det här projektet, eftersom du så småningom kommer att rensa hela området i dina takrätter.
  • Bild med titeln Clean Gutters Steg 2
    2. Använd lämpliga kläder för att skydda dig från nicks och skär. Du vill ha slitstarka kläder, för att begränsa risken för att drabbas av mindre blåmärken från stora skräp eller till och med från metallens metall. Långärmade tröjor är en bra idé, liksom arbetsbyxor och gummihandskar. Självklart är rengöring av dina takrännor en rörig uppgift, så bära kläder som du kan bli smutsig!
  • Det är en bra idé att bära latexhandskar under dina arbetshandskar, för extra skydd.
  • Bild med titled Clean Gutters Steg 3
    3. Ta bort den största skräp för hand. Innan du integrerar dina verktyg bör du bli av med den största skräpet med bara dina händer. Detta inkluderar grenar eller kvistar, eller kanske till och med en felaktig tennisboll eller två - allt stort som kan ha slutat i din rännor. Var försiktig med att säkerställa din säkerhet genom att öva rätt stege teknik.
  • Del 2 av 3:
    Ta bort små skräp
    1. Bild med titled Clean Gutters Steg 4
    1. Rensa mindre skräp med en scoop. När du har tagit bort grenarna och kvistarna - och tennisbollar! - Av din rännan, använd skopan för att rensa ut mindre skräp, till exempel löv och andra ackumuleringar. Se till att du är klar så mycket du kan (säkert!) på en plats innan du flyttar din uppsättning till nästa plats. Och eftersom du har satt upp din tarp under dig, kom ihåg att du bara kan kasta skräpet rakt på marken.
    • Om du inte har en skopa, fungerar ett barns sandlådaskovel bra också!
    • Om scoop är obekväma, försök helt enkelt använda dina händer för större manövrerbarhet.
  • Bild med titeln Clean Gutters Steg 5
    2. Spola rännan med en trädgårdsslang. När du väl har blivit av med allt som du kan samla med dina händer och scoop, måste du bli av med den finaste skräp. Ta bort silarna från downspouten och placera en trädgårdsslang i motsatta änden av rännan. Ställ in munstycket till sprayfunktionen och spruta slangen ner längden på rännan. Resten av skräp kommer att bli svept bort!
  • Bild med titled Clean Gutters Steg 6
    3. Kassera skräp via kompost eller dumpster. När du är färdig med att rensa din rännan, kommer du att ha en tarp full av skräp! Om du har en komposthög, är det enklaste sättet att kassera skräpet genom att lägga den till högen. Men om det inte är ett alternativ, finns det två alternativ: antingen ta skräpet till dumpan eller ring din lokala avfallshantering för att schemalägga en hämtning.
  • Innan du tar skräp till dumpningen, ring för att se till att de accepterar gårdsavfall!
  • Del 3 av 3:
    Felsökning
    1. Bild med titled Clean Gutters Steg 7
    1. Ta bort träskor i downspouts med en trädgårdsslang. Spola dina takrännor dubblar som en check efter täppt nedspjäll, så om dina takrännor inte dränerar dig snabbt vet du att du har ett problem! Det enklaste sättet att ta bort en clog är genom att sikta munstycket på din slang direkt i toppen av tuden. Om det direkta flödet inte rensar klotet, använd en rörmokare orm. Om Clog fortfarande inte kommer att klara, ring en professionell.
  • Bild med titled Clean Gutters Steg 8
    2. Dränera stående vatten genom att slutna dina takrännor. Om stående vatten förblir i en av dina takrännor efter en lyckad spolning, betyder det troligt att rännan inte är sluttande. Lossa rännhängarna och justera lutningen något, se till att vattnet nu strömmar fritt in i downspouten. Behålla den här nya vinkeln, och sätt tillbaka hängarna.
  • Bild med titeln Clean Gutters Steg 9
    3. Reparera läckande takrännor med tätningsmedel. Om läckan kommer från rännans sömmar, kontrollera först att varje rännansektion hålls tätt på plats mot varandra. Applicera gutter tätningsmedel till alla lederna, var noga med att täcka båda sidor. Om läckan kommer från ändkåpan istället, lägg till tätningsmedel längs insidan av foget också.
  • Varningar

    Undvik att stå på de tre bästa spåren av stegen.
  • Håll midjan mellan stegen på stegen.
  • Nå inte ut längre än du känner dig bekväm medan du står på stegen.
  • Saker du behöver

    • Stege
    • Skopa
    • Trädgårdsslang
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande