Hur man klarar mark för hand

Övervuxna partier med underbrush och stora växter kan vara svåra att hantera, särskilt utan stor utrustning. Det kan tyckas omöjligt först, men bönderna har rensa mark utan stora verktyg i många år. För att göra processen mer hanterbar kan du dela landet i kvadranter och fokusera på en sektion i taget. Du kan också bryta ditt arbete i sektioner beroende på vad du hoppas kunna åstadkomma, som att rensa träd, borste och underborra, befrukta marken eller ta bort stubbar.

Steg

Metod 1 av 4:
Rensa träd och borste
  1. Bild med titeln Clear Land för hand Steg 1
1. Använd en yxa eller motorsåg för att ta bort större träd. Var alltid försiktig när du använder dessa verktyg. Om du aldrig har använt en tidigare, ha en vän eller familjemedlem som har haft mer erfarenhet ge dig en kort lektion innan du börjar arbeta.
  • Bild med titeln Clear Land för hand Steg 2
    2. Skär en 45 graders vinkel i trädet ungefär en fot från marken. Du bör planera att klippa trädet på den sida det kommer att falla mot. Kilen ska skära ungefär en tredjedel av vägen in i trädets diameter.
  • Bild med titeln Clear Land för hand Steg 3
    3. Skära en 45 graders kil på motsatt sida av trädet. På motsatt sida av det första haketet kommer du att hugga ytterligare 45 graders kil något högre än den första haket för att skapa ett gångjärn. Denna skärning ska nå ungefär halvvägs i trädet
  • Bild med titeln Clear Land för hand Steg 4
    4. Klipp in i hakan och använd din hand för att trycka på trädet för att falla. Om trädet inte omedelbart börjar falla, kan du behöva fortsätta hugga eller klippa in i det andra haket tills det blir ostadigt och börjar falla.
  • Bild med titeln Clear Land för hand Steg 5
    5. Hyr en professionell för borttagning av mycket stora träd. Om trädet är mycket stort (över 10-15 meter lång) och du inte vill behålla det på landet, kommer det sannolikt att vara i ditt bästa intresse att titta på att det är professionellt borttagen för att undvika att skada dig själv eller skada landet I processen med borttagning.
  • Sök efter certifierade arborister eller trädspecialister i ditt område. Kom ihåg att certifiering inte alltid betyder att de kommer att göra det bästa arbetet, bara att de har visat sin kunskap om trädborttagning.
  • Kontakta flera företag och be dem att utvärdera jobbet och ge dig ett pris citat. Var försiktig med yrkesverksamma som är villiga att citera dig ett pris via telefon.
  • Be om bevis på deras försäkring och certifieringar, och kolla deras referenser som har haft liknande arbete som slutförts.
  • Metod 2 av 4:
    Ta bort stubbar
    1. Bild med titeln Clear Land för hand Steg 6
    1. Gräva ut stubben för hand. Om trädet har grunda rötter och om stubben är tillräckligt liten kan du normalt gräva ut den med en spade. Gräva tills du exponerar rötterna och använd sedan en axel eller beskärningsskärmar för att skära och dra ut större rötter. När du har klippt alla rötter kan du dra ut stubben direkt.
  • Bild med titeln Clear Land för hand Steg 7
    2. Använd en stumpkvarn för stora stubbar med envisa rötter. Stump-slipmaskiner är stora elverktyg som når under jord för att avskilja rötterna med skarpa metalltänder. Ibland kan du hyra dem från en hemförbättringsbutik, eller du kan kontakta en professionell om du har många stubbar att ta bort.
  • Se till att du vet hur du säkert kan använda stumpkvarnen innan du använder den. Hemförbättringsbutiken kommer sannolikt att lära dig om de specifika instruktionerna för maskinen innan du hyr den.
  • Bild med titeln Clear Land för hand Steg 8
    3. Ta bort stubben med kemikalier om trädet har varit dött i över ett år. För att göra detta, borra 5-6 hål i toppen av stubben. Därefter häll pulveriserat kaliumnitrat i hålen och fyll dem med vatten.
  • Du kan hitta kaliumnitrat trädstubbe borttagning på de flesta hem förbättring butiker. Se alltid till att du bär handskar och skyddsglasögon vid hantering av kemikalier.
  • Vänta 4-6 veckor för stubben att ruttna, och sedan bryta upp och ta bort vad som är kvar av stubben med en axel och en spade eller spade.
  • Metod 3 av 4:
    Rensning
    1. Bild med titeln Clear Land för hand Steg 9
    1. Klipp ner stor underbrush med beskärningsskjuvning, motorsåg eller hatchet. Försök att skära så nära rooten av borsten som möjligt, men du kan behöva ta bort mycket stor borste, som buskar, i sektioner. Ta dig tid för att säkerställa att hela växten ner till roten tas bort innan du flyttar till nästa.
  • Bild med titeln Clear Land för hand Steg 10
    2. Dra små ogräs och ta bort pinnar och skräp för hand. Gör en liten hög på en klar mark där alla dina skräp kommer att staplas för borttagning. Du kan skapa en kompostlåda eller en hög om du vill använda skräpet för att befrukta marken.
  • Om du inte ska skapa en komposthög, bör du bunt eller påse skräpet som ska tas bort genom avfallshantering eller tas till en dumpster.
  • Bild med titeln Clear Land för hand Steg 11
    3. Gräva ut envisa ogräs med en spade eller spade. Om det finns en ogräs som inte kan avlägsnas genom att dra eller klippa, använd en spade eller spade för att gräva ut av rötterna. Gräva en cirkel runt gräset och nå under den med hjälp av spaden eller spade. Du kan också försöka dra på gräset ibland för att bryta rötterna ytterligare.
  • Bild med titeln Clear Land för hand Steg 12
    4. Använd ett verktyg för att ta bort borsten nära marken. Höga gräs och andra ogräs kan skäras med en manuell weed whip eller gasdriven gräs trimmer, som kommer att behålla jordens integritet medan du ger ditt land ett renare utseende.
  • Det är okej att lämna korta gräs eftersom de hjälper till att hålla näringsämnen i jorden. Om du planerar att odla marken kommer du sannolikt att vara tillägg eller gräva som kommer att ta bort de mindre gräset när du är redo för plantering.
  • Bild med titeln Rensa mark för hand Steg 13
    5. Använd en rake för att samla urklipp och överskott av skräp från marken. Detta kommer att bidra till att samla det mesta av den sneda underborsten i en stapel innan den placeras i behållare för borttagning eller tillsätt den till den större stapeln av skräp. Det är okej att lämna lite gräs eller pinnar, eftersom de kommer att blandas med jorden under tilling eller befruktning.
  • Bild med titeln Clear Land för hand Steg 14
    6. Kassera eventuella samlade skräp med hjälp av ett avfallshanteringssystem. De flesta lokala avfallshanteringssystem kommer att acceptera gårdsskräp om det är korrekt förberedt för hämtning. Du kan placera dina skräp för att hämta på kanten på några olika sätt:
  • Lösa behållare, som kan dumpas i en samlingsbil.
  • Komposterbara plastpåsar som finns i de flesta hemförbättringsbutiker.
  • Bruna pappersuppsamlingspåsar som finns i de flesta hemförbättringsbutiker.
  • Rensa plastpåsar, om ditt avfallshanteringsföretag tillåter detta. Du bör kontrollera deras hemsida, eftersom vissa företag inte kommer att hämta skräp i icke-biologiskt nedbrytbara väskor.
  • Metod 4 av 4:
    Tilling och befruktning
    1. Bild med titeln Clear Land för hand Steg 15
    1. Kontrollera jordens pH. Du kan kontrollera markens pH med ett testkit från en hemförbättringsaffär eller trädgårdscenter. Detta kommer att låta dig veta om din jord är surare eller alkalisk, vilket är en viktig faktor för att bestämma hur man befruktar din jord.
    • Börja med att gräva ett litet hål 2-4 tum i marken. Fyll hålet med destillerat vatten och vänta på en del av den omgivande jorden för att göra vattnet lerigt. Sätt sedan i testet och vänta i ungefär en minut.
    • En läsning på mindre än 7 betyder att jorden är sur och högre än 7 betyder att den är grundläggande eller alkalisk. De flesta växter växer bäst i ett phområde av 6.5-7, med några undantag, och tillämpa kompost kan returnera din jord till denna nivå.
  • Bild med titeln Clear Land för hand Steg 16
    2
    Till landet om du planerar att plantera grödor. Om du planerar att odla grödor, hjälper till med att blanda jorden så att den nedre jorden är på ytan och den övre marken flyttas ner i marken. Du kan göra det genom att använda en gasdriven rototiller för mycket mark eller en stor pitchfork för ett mindre område.
  • Om du inte har en rototiller kan du hyra en från de flesta hemförbättringsbutiker. Se till att du vet hur maskinen fungerar innan du använder den, och om du har några frågor, fråga hemförbättringsspecialisterna.
  • Bild med titeln Clear Land för hand Steg 17
    3. Blanda kompost i jorden. Naturlig kompost är ett bra sätt att befrukta din jord och få det redo för att växa. Du kan kompostera dig själv med biologiskt nedbrytbara matskrot och gårdsavfall. Du måste låta din kompost sitta i 2-3 månader innan den är klar att användas.
  • Bild med titeln Clear Land för hand Steg 18
    4. Spraya landet eller tillämpa kommersiellt gödselmedel för snabba resultat. Du kan hitta kommersiella gödningsmedel i de flesta hemförbättringsbutiker som förbättrar nivåerna av fosfor och nitrater i jorden. Även om den här metoden är lätt och fungerar snabbt kan det vara potentiellt skadligt för miljön, och de flesta tycker att det är ett bra naturligt alternativ.
  • Följ alltid anvisningarna på förpackningen för användning och applicering av gödselmedel, eftersom felaktig användning kan skada vattnet under din jord och eventuellt skada ditt land.
  • Varningar

    Använd alltid rätt säkerhetsutrustning vid hantering av elverktyg och kemikalier.
  • Om du har utomhusallergier, var alltid medveten om din omgivning och sluta arbeta omedelbart om du känner att du har en allergisk reaktion.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande