Hur får du gratis böcker

Vorliga läsare på en budget har många sätt att tillfredsställa sin önskan om böcker. Hundratals online bokgemenskaper handel och giveaway böcker, släpp dem "in i det vilda," eller organisera lokala möten. Lär dig om alla dessa alternativ, plus några sätt att hitta böcker genom ansikte mot ansikte interaktion.

Steg

Metod 1 av 2:
Få gratis pappersböcker
  1. Bild med titeln Få gratis böcker Steg 1
1. Handelsböcker online. Det finns flera kända platser dedikerade till handelsböcker. Här är några alternativ:
  • Gå med i en böcker-by-mail-webbplats som Bookmooch, Whatsonmybookshelf eller Paperbackswap. Du skickar ut böcker till andra användare, tjänar poäng för att begära böcker för dig själv.
  • Registrera dig för Bookcrossing för att gå med i ett globalt samhälle av läsare som passerar böcker från hand till hand.
  • För att undvika långdistansporto, sök online för landsspecifika webbplatser, till exempel Bookswapaustralia eller Storbritanniens läsning byt den.
  • Bild med titeln Få gratis böcker Steg 2
    2. Gå med i General Giveaway webbplatser. Dessa är inte begränsade till böcker, men det betyder inte att du inte kan hitta läsbara skatter. Några alternativ inkluderar:
  • Ansluta till en lokal Freecycle Att hitta gratis saker i ditt grannskap.
  • Titletrader för böcker, filmer och musik.
  • Den fria delen av webbplatser som Craiglist, Yertle eller FreeLelywheely. Var försiktig och träffa främlingar offentligt under dagen.
  • Bild med titeln Få gratis böcker Steg 3
    3. Organisera din egen bokbyte. Om du har extra böcker, bjuda in vänner och familj över att handla för dem. Det är bäst att handla alla böcker en-för-ett, oavsett värde. Detta håller saker som är vänliga och fokuserade på bra böcker, inte bra erbjudanden.
  • Bild med titeln Få gratis böcker Steg 4
    4
    Dumpster dyk på välgörenhetsbutiker. Välgörenhetsbutiker och sparsamhetsaffärer har ofta giveaway-burkar av saker som de inte kan sälja. Om du har tur kan du bo nära en "affär" som ger böcker bort, till exempel bokningscykel i Storbritannien.
  • Bild med titeln Få gratis böcker Steg 5
    5. Hitta offentliga bokhyllor. Det lilla fria biblioteksprojektet har spridit miniatyrfyllda hus över många gräsmattor och trottoarer. Många av dessa är registrerade på Projektets online-karta. Kaféer, bibliotek och college campus byggnader har använt detta "allmän bokhylla" idé för mycket längre, men de flesta av dessa kan bara upptäckas av munnen.
  • Om ingen av dina bokmaskvänner har upptäckt dessa, försök hitta ett onlineforum för ditt grannskap och fråga om dem där.
  • Att starta din egen är ett bra sätt att samla böcker och träffa andra läsare i ditt område. Om du bor i en lägenhetsbyggnad, fråga din hyresvärd om du kan lägga en bokhylla i lobbyn.
  • Bilden med titeln Få gratis böcker Steg 6
    6. Håll ett öga ut för bokföretag. Författare ger ibland sina böcker som en kampanj, eller i handeln för en offentlig recension. Du hittar det lättare på stora boka community-webbplatser som Bibliotek sak och Unga vuxna och barnböcker centrala.
  • #Amazongiveaway Twitter Hashtag har vanligtvis flera bok eller ebook giveaways pågår. Visa det "leva" istället för "Topp" För att se alla senaste resultat.
  • Små bloggar värd dessa tävlingar också, men det är inte värt att spåra dem om du inte följer bloggen redan. Titta igenom bokbloggen kataloger online om du är intresserad av att höra från författare, granskare och andra människor i boken världen.
  • Bild med titeln Få gratis böcker Steg 7
    7. Få ut det mesta av ditt bibliotek. Om du tror att du har uttömt ditt lokala biblioteks leverans, prata med en bibliotekarie. De flesta bibliotek gör att du beställer böcker från andra grenar, eller låna online-innehåll med ditt bibliotekskort.
  • Du kan begära en viss bok från huvudbibliotekaren eller en vän till bibliotekets organisation. Beroende på budget kan personalen vara villig att köpa den boken för samlingen, och meddela dig när den kommer.
  • Bild med titeln Få gratis böcker Steg 8
    8. Volontär i utbyte mot böcker. Om du känner någon med full vind eller garage, erbjuda att organisera det i utbyte mot böcker som du hittar i processen. Bokhandlare och bibliotek kan också vara villiga att ge dig överstock i några timmar av hyllor.
  • Metod 2 av 2:
    Hitta gratis e-böcker
    1. Bild med titeln Få gratis böcker Steg 9
    1. Hitta en gratis eReader för datorn. Många ebook-webbplatser erbjuder datorvänliga filformat, men att läsa PDF-filer eller textfiler kan vara en smärta. Om du inte har en Ereader-enhet men har en dator, prova dessa gratis alternativ:
  • Bild med titeln Få gratis böcker Steg 10
    2. Bläddra Gratis Ebook Collections. Det finns dussintals online-databaser dedikerade till gratis e-böcker. Dessa fokuserar ofta på nya, okända författare, men det finns undantag. Många böcker.Net, GetFreeBooks och Free-ebooks.netto är bara några ställen att börja.
  • Bild med titeln Få gratis böcker Steg 11
    3. Sök i upphovsrättsfria samlingar. Den mest kända av dessa är Project Gutenberg, med sin massiva samling av offentliga verk. Internetarkivet, ReadPrint.Com, Europeana, och digitalt offentligt bibliotek av Amerika är liknande projekt.
  • Om ditt land har strikta upphovsrättslagar är det möjligt att ett arbete fortfarande kan vara olagligt att ladda ner i ditt land. Till exempel innehåller Project Gutenberg Australien några arbeten som fortfarande är upphovsrättsskyddade i U.S.
  • Bild med titeln Få gratis böcker Steg 12
    4. Kontrollera de fria delarna av eBook-butikerna. Nästan alla ebook-butiker har en gratis sektion, inklusive Amazon Kindle Store, Kobo, Nook Books och Google Play Books. Mindre kända alternativ inkluderar smashwords, en populär indieutgivningsplats och matarböcker, en eBook-butik som riktar sig till mobila enheter.
  • Bild med titeln Få gratis böcker Steg 13
    5. Låna e-böcker från ditt bibliotek. Fler och fler bibliotek ger gratis, tillfällig ebook-nedladdningar, rakt på en personlig enhet. Kontrollera med ditt bibliotek för att ta reda på om det använder Overdrive-appen eller ett annat system.
  • Tips

    Om du inte har något emot att betala 2 USD eller mindre för en bok, kan du hitta billiga erbjudanden på Bibliotek Boka Försäljning och Lageravståndsförsäljning.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande