Hur man blir en divemaster

Dykning är en utmanande, ansträngande och givande sport. Om du är en ivrig dykare, kanske du tänker på en karriär i SCUBA en dag. Statusen för Divemaster delas ut genom den professionella sammanslutningen av dykinstruktörer eller PADI, och är den första professionella nivån på dykning som du kan nå. Om du vill bli divemaster, ta 3 Scuba förutsättningar kurser, registrera dig i en divemaster kurs och skicka dina slutliga tentor för att börja arbeta inom dykning.

Steg

Del 1 av 3:
Kvalificera sig för att vara en divemaster
  1. Bildbeteckningen blir en divemaster Steg 1
1. Fyll i en öppen vattendykningskurs. Dessa kurser kan tas genom PADI på något av deras dykcenter. En öppen vattendykkurs kommer att lära dig hur man dyker upp till 60 fot (18 m) i öppet vatten med en professionell dykare. Du måste vara minst 10 år gammal för att anmäla sig till en öppen vattenkurs.
  • Bildbeteckningen blir en divemaster Steg 2
    2. Avsluta en avancerad öppen vattendykningskurs. Kursen kan tas genom PADI. I en avancerad öppen vattenkurs kommer du att lära dig hur man gör djupa dyk på upp till 100 meter (30 m). Du kan också lära dig specifika färdighetssatser, som undervattensfotografering eller fisk-ID, beroende på kursen du tar.
  • Du måste vara minst 12 år för att ta kursen.
  • Vanligtvis går dykare direkt från en öppen vattenbana till en avancerad öppen vattenkurs. Att göra dem tillbaka till baksida hjälper dig att stärka dina färdigheter.
  • Du kan hitta mer information om den avancerade öppna vattendykningskursen här: https: // padi.com / kurser / avancerat öppet vatten
  • Bildbeteckningen blir en divemaster Steg 3
    3. Ta en räddningskurs. Du kan anmäla dig till kursen genom PADI. En räddningsdykningskurs kommer att lära dig färdigheterna för att hjälpa andra dykare i det öppna vattnet. Du kommer också att slutföra en HLR / förstahjälp och sekundärvårdsutbildning under kursen. Du måste vara minst 12 år för att anmäla sig till en räddningskurs.
  • Även om du inte vill vara en professionell dykare, kommer en räddningskurs att lära dig värdefulla säkerhetslektioner.
  • Läs mer om PADIs Rescue Diver Course genom att följa den här länken: https: // padi.com / kurser / räddning dykare
  • Bildbeteckningen blir en divemaster Steg 4
    4. Få ett undertecknat medicinskt uttalande från din läkare. Besök din läkare och be dem att ge dig ett medicinskt uttalande som säger att du är lämplig att dyka. Om du nyligen har slutfört en dykkurs kan du ha en redan. Uttalandet måste vara från de senaste 12 månaderna.
  • Du kanske inte är medicinskt lämplig att dyka om du har en beslagstörning eller allvarliga allergier.
  • Bildbeteckningen blir en divemaster Steg 5
    5. Logga minst 40 dyk för att kvalificera sig till Divemaster-kursen. Loggade dyk är dyk som du har slutfört med en instruktör eller annan professionell dykare. Du kan skriva ner dessa på appar, webbplatser eller i bärbara datorer. Var noga med att notera webbplatsförhållanden, som var med dig, och vad synligheten var.

    Dricks: PADI har sin egen app där du snabbt och enkelt kan logga in dina dykar.

  • Bildbeteckningen blir en divemaster Steg 6
    6. Var minst 18 år gammal. En divemaster är den första yrkesnivån för träning du kan få som en dykare. Du måste vara minst 18 år innan du kan anmäla dig till eventuella kurser som rör divemasters eller ansöka om att vara en.
  • Del 2 av 3:
    Tar Divemaster-kursen
    1. Bildbeteckningen blir en divemaster Steg 7
    1. Köp grundläggande dykutrustning, plus en dykdator och en dykkniv. Basic Scuba-utrustning innehåller en mask, fenor, sele, 2 regulatorer, tvillingcylindrar, en våtdräkt och en torr kostym. För att ta en divemaster kurs måste du också ha din egen dykdator och en dykkniv. Kontrollera med dina lokala dykbutiker för att se om de har den utrustning du behöver.

    Varning: Scuba redskap kan variera beroende på var du dyker. Kontrollera med din kursinstruktör för att ta reda på exakt vilken utrustning du behöver.

  • Bildbeteckningen blir en divemaster Steg 8
    2. Anmäl dig till en divemasterkurs online eller personligen. Du måste besöka ett dykcenter för att slutföra dykdelen av din kurs, men akademikerna kan tas antingen online eller personligen. Registrera dig för en kurs för att börja träna för att vara en divemaster.
  • Om du vill ta Divemaster Course online, besök den här länken för att registrera dig: https: // apps.padi.com / scuba-dykning / eLearning / inköp.aspx?Coursetype = DM
  • Att leta efter ett PADI Dive Center nära dig, besök https: // Locator.padi.com /
  • Divemaster kurser kostar vanligtvis mellan $ 1500 och $ 3000, och kan ta var som helst från 4 veckor till 2 månader.
  • Bildbeteckningen blir en divemaster Steg 9
    3. Öva avancerade dykningstekniker, undervisande dykkurser och ledande dykare. Din instruktör lär dig hur du dyker i det öppna vattnet under svåra förhållanden. Du lär dig också att instruera andra studentdykare och få de färdigheter du behöver för att undervisa dykkurser.
  • Vissa divemaster kurser kan räknas som praktikmedel eftersom du kommer att hjälpa till att lära studenterna. En praktik kan minska kostnaden för din kurs.
  • Bildbeteckningen blir en divemaster Steg 10
    4. Pass kunskapstest under hela kursen. Du kommer att testas på hur bra du behåller de säkerhetsförmåga du lär dig under hela kursen med grundläggande kunskapsexaminer. Studera dina online- eller klassrumsdelar i kursen och se till att du övar med din instruktör.
  • Om du inte passerar ett kunskapstest, prata med din instruktör om att ta en återupptagning.
  • Del 3 av 3:
    Få divemasterstatus
    1. Bildbeteckningen blir en divemaster Steg 11
    1. Logga minst 60 dyk totalt vid slutet av din kurs. Eftersom du började med 40 loggade dyk innan du registrerade dig i Divemaster-kursen, behöver du bara slutföra 20 mer under hela kursen. Se till att du loggar varje dyk som du gör, oavsett hur kort.
    • Du kan göra mer än 20 dyk under hela kursen, och det är bra! 20 är minimumet.
  • Bildbeteckningen blir en divemaster Steg 12
    2. Passera dina kursundersökningar. Det finns vanligtvis 2 slutliga tentor under en divemasterkurs: 1 i mitten och 1 i slutet. Din instruktör kommer inte att låta dig ansöka om din divemasterstatus tills du passerar dessa tentor för att bevisa att du kan träna divemaster färdigheter säkert.
  • Varje kurs är annorlunda, och kan ha mer eller mindre tentor som du måste passera.
  • Bildbeteckningen blir en divemaster Steg 13
    3. Ansök om divemasterstatus via PADI. I slutet av din kurs hjälper din instruktör dig att fylla i allt det nödvändiga pappersarbetet för att bli en divemaster. När du har skickat det till PADI får du din divemasterstatus inom 1 till 2 veckor.

    Dricks: Divemaster Status ger dig tillgång till PADIs prowebbplats, där du kan hitta hundratals dykjobb postade per vecka.

  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande