Hur man kommer framåt i skolan

Att komma framåt i skolan kan vara lätt och snabbt. Ägna 15 minuters tid (eller mer) lägger upp snabbt. Att göra en halvtimme extra varje dag i en månad, kommer du att ha 10.5 timmar mer erfarenhet än dina kamrater.

Steg

  1. Bilden med titeln Gå vidare i skolan steg 1
1
ACE TESTS lätt. Att få A på test är mycket lättare än du tror. Ett enkelt sätt att göra detta är att skapa studiehandböcker. Skapa en omfattande, mycket enkel studiehandledning. Leta upp Definition / lösningar på Wikipedia, Yahoo svar, och fråga Jeeves, även om du redan vet vad ordet betyder. Många av dessa webbplatser ger tydliga, enkla definitioner som är utformade så att vanliga människor kan förstå dem. Få en tydlig, korrekt och enkel definition för allt du behöver veta. Gå sedan tillbaka till läroboken eller granska dina anteckningar. Det blir mycket lättare att förstå dem nu när du faktiskt vet vad allt betyder. Då kan du fortsätta arbeta med din studiehandledning. Lägg till på dina enkla definitioner tills de är upp till nivån på din klass. Bara skriva ner dem hjälper dig att komma ihåg dem, och du kan se tillbaka på dem senare. En studiebok för 3 sidor kan hjälpa mycket och kan göras på under en timme. Om du delar dem med dina vänner, kan de dela sin nästa studiehandledning med dig. Att arbeta som ett lag som detta kan verkligen hjälpa dig.
  • Bilden med titeln Gå vidare i skolan Steg 2
    2. Lägga in extra tid. Om du har lite ledig tid och du är uttråkad, läs nästa kapitel i din lärobok. Gör några problem och när din klass fångas med dig, allt i det kapitlet blir enkelt. Om du inte har en lärobok för en klass, var nyfiken. Titta upp definitioner online, och leta efter lektioner som du tror kommer att komma upp.
  • Bilden med titeln Gå vidare i skolan steg 3
    3. Använd dina resurser. Sparknotes är vanligtvis inte lika bra som att läsa en bok, men det kan hjälpa mycket om du redan har läst kapitlet och läser sedan sammanfattningen på sparknotes. De sammanfattar det och betonar de viktigaste detaljerna. Om du har läst kapitlet, säger allt Sparknotes ökar din kunskap om kapitlet. Sparknotes listar vanligtvis bilder och teman, och du kan imponera på din lärare om du "hitta" en annan betydelse för ett kapitel.
  • Bild med titeln Gå vidare i skolan steg 4
    4
    Gör dina läxor effektivt. Många läxor kan faktiskt göras i skolan: på bussen, under ett långt tal, eller medan du väntar på att klassen ska börja. Gör så mycket som möjligt i skolan så att du har tid hemma för att komma framåt eller bara umgås. Du kan inte komma vidare om du är stressad hela tiden, så försök att lämna utrymme för att bara göra ingenting.
  • Bilden med titeln Gå vidare i skolan steg 5
    5
    Använd en mind-karta. Ta 10 minuter att rita en sinne karta över varje kapitel du är klar. Ett av de bästa sätten att behärska ett ämne är att ha en global och syntetisk vision om det. En sinne karta kommer också att vara en snabb och ovärderlig resurs för att revidera före tentor.
  • Bilden med titeln Gå vidare i skolan steg 6
    6
    Vara motiverad. Vill lära sig eller vara upphetsad om ett ämne kan vara mycket svårt, särskilt med matematik. Men massor av böcker och filmer kan göra dig mer intresserad av alla slags ämnen. Till exempel, filmen lever gratis eller dö hårt, presenterade en datorhackare som stängde hela världen. Detta kan få dig lite mer intresserad av dina datorer. Boken som tar ner huset är cirka 6 mit studenter som använder sin matte kunskap för att räkna kort och vinna enorma pengar på kasinon. Den här boken kan få dig mer intresserad av matte. Det låter konstigt men filmer och böcker kan intressera dig även i de mest tråkiga klasserna.
  • Bilden med titeln Gå vidare i skolan Steg 7
    7. Lär dig systemet. Liksom alla organisationer arbetar skolan genom uppsatta processer och system. Att göra det bra i skolan måste du bekanta dig med de system som används i din skola. Att uttrycka det helt enkelt måste du ta reda på vad det är att dina lärare förväntar sig av dig och då gör det. Det spelar ingen roll om du skriver absolut nonsens så länge det är vad läraren vill höra. Läraren kommer att släppa tips genom lärdomar om vad de förväntar dig, men det finns några enkla saker som du kan göra för att driva dina betyg högre - alltid stavningskontroll och punktera ditt arbete korrekt, använd en tesaurus för att ersätta vanligt använda ord med mer sofistikerade Villkor (detta kan återfyra, men du måste se till att det ord du använder passar det sammanhang där du använder det perfekt, annars kommer du att se dumt). Använd färg och humor i presentationer, arbete som ser ut som om det har haft en del ansträngningar i det kommer vanligtvis att få lärare som saliverar. Du kan också fråga dina lärare för extra hjälp, de flesta kommer att hoppa på chansen att hjälpa någon som ser ut som om de vill lära sig. Och sist men inte minst, gå alltid över uppmaningen, ta reda på vad läraren vill ha och gör sedan mer. Utan misslyckande kommer du att uppnå goda betyg. Det handlar om att arbeta systemet.
  • Bild med titeln Gå vidare i skolan steg 8
    8. Ta extra klasser. Om du vill komma fram är det bra att göra extra klasser för att få förutsättningar ur vägen, eller att bara få fler valfria innan du examinerar. De flesta skolor har bara 5 eller 6 klasser på en dag, även om vissa skolor har så många som 7 eller 8, om du är i en skola som erbjuder fler klasser än antalet krediter du behöver för examen, utnyttja det istället för bara Tar studiehallen. Ett annat sätt är sommarskolan - om du planerar att ta en klass i ett annat distrikt, se till att du pratar med din rådgivare för att se till att ditt distrikt kommer att acceptera krediten. Medan sommarskolan är bra för de i distrikt som tillåter någon att ta sommarkurser, tillåter vissa distrikt bara kreditåtervinningsstudenter att ta sommarskolan kurser. Om ditt distrikt inte tillåter dig att ta sommarskolan eller du har för mycket planerat på sommaren, prova online kurser - det är ofta dyrt även om de kommer att få dig det kredit du behöver / vill ha. När du letar efter online gymnasiet, se till att du kontrollerar ackrediteringen, om de inte är ackrediterade betyder inte något och du kommer inte få kredit för det. Kontrollera alltid med din rådgivare innan du registrerar dig för extra klasser.
  • Tips

    Du får bara så mycket som du ger. Om du inte sätter någon ansträngning för att komma framåt, så kommer du inte att komma framåt.
  • Gör det bra nu. Gör det bra i mellanskolan betyder att du kommer att läggas in i en.F. Klasser i gymnasiet. Det betyder att du kommer att kunna få fler krediter, och du kommer att gå till ett bättre college. Att gå till ett bättre högskola innebär att du kommer att ha fler karriärmöjligheter. Du kommer potentiellt att tjäna mer pengar och kunna göra fler saker i ditt liv. Allt lönar sig på lång sikt.
  • Kom ihåg att det smartare du är den bättre högskolan du kommer att delta i vilket innebär en bättre övergripande framtid. Även de smartaste barnen har en stor fördel eftersom lärare tenderar att gilla dem mer och de kan ge rekommendationer eller de kan bli valedictorier (toppen av sin examensklass).
  • Läsa, lösa pussel och även spela spel som bejeweled eller hjärnålder är bra för din hjärna.
  • Att vara smartare kan innebära att det inte är den mest populära personen i din klass eller skolan. Vem bryr sig? Ingen kommer att komma ihåg den typen av sak på 20 år. Det som är viktigt är vad du har lärt dig och hur du tillämpar det i ditt vardag.
  • Oroa dig inte om folk kallar dig en "nörd" eller a "lärarens husdjur". De är avundsjuk på dig.
  • Extra kredit är ett annat sätt att komma framåt. Om din lärare erbjuder det, ta det upp. Din betyg blir bara bättre.
  • När du kommer till gymnasiet blir arbetet hårdare. Du måste bara lyssna och ta anteckningar. Studera de anteckningar du tar varje natt i ungefär en timme.
  • Varningar

    Om det finns någon som lurar dig, ignorera dem, kommer du på lång sikt att bli mer framgångsrik att arbeta med ett högt betalat jobb medan de arbetar på McDonalds.
  • Det är absolut inget fel med att vara smart. Andra önskar att de hade tänkt arbeta så hårt som du och är avundsjuk - det är därför de försöker ta ner dig.
  • Se upp för svartsjuk förlorare. De kommer att försöka få dig att känna dig dålig om att vara smart.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande