Hur man väljer en present till en kock

Presentgivande kan stumpa även den mest generösa personen. Om du får en present till en kock eller kock, är det en bra idé att få dem något som lagar mat. Begränsa dina val och ett öppet sinne. Genom att räkna ut vad de inte har och med tanke på vad de behöver, kan du se till att din gåva är unik och minnesvärd.

Steg

Metod 1 av 3:
Begränsa dina val
  1. Bilden med titeln överlever som en intellektuellt begåvad person Steg 2
1. Prata med dem om saker de saknas. För att undvika att göra dina intentioner uppenbara, starta konversationen med litet samtal, och ställ sedan frågor om deras kök. Lyssna aktivt på dem och spara en viss frustration som de har på grund av saknad utrustning. Till exempel kan de klaga på brist på skärbrädor, knivar eller annan köksutrustning. Alla dessa saker kan hjälpa dig att skapa en mental lista med saker som de kan behöva.
  • Fråga dem om saknad köksutrustning genom att säga, "Hur går jobbet? Är allt jämnt? Saknar ditt kök något?"
  • Bild med titeln Köp ett köksblandare Steg 2
    2. Hitta nyare modeller och uppgradera sitt befintliga redskap. Medan kockar kan ha mer matlagningsutrustning än den genomsnittliga personen betyder det inte att all sin utrustning är i perfekt skick. Notera några tråkiga knivar, krökt skärbrädor eller brutna porslin. Om kocken har en personlig knivuppsättning men ett gammalt och haggard-fall, överväga att köpa dem ett högre kvalitetsbyte. Undersök kvaliteten på deras nuvarande redskap och se om du kan hitta bättre kvalitetsalternativ.
  • Andra saker som du kunde uppgradera inkluderar nya krukor och kokkärl av ett bättre material, en mer avancerad långsam spis eller högkvalitativ läderugnmitts.
  • Krukor och kokkärl kan tillverkas av en mängd olika material, inklusive gjutjärn, koppar och kolstål. Överväg att få en av dessa dyrare variationer för en imponerande gåva.
  • Bild med titeln förhindra olyckor i köket Steg 4
    3. Titta i sitt kök för trasig eller gammal utrustning. Att köpa en present till en kock är lika lätt som att ge dem ett besök på middag. Föreslå en potluck eller social sammankomst så att du alla kan delta i matlagning tillsammans. Ta en mental inventering av sitt kök och saker som kan saknas.
  • Att be om en potluck kan du säga något som, "Jag undrade om du skulle vara intresserad av en potluck i ditt hus. Eftersom du är kocken, tänkte jag att du skulle ha alla saker vi skulle behöva värma upp och förbereda maten."
  • Ibland kommer en knivuppsättning eller panuppsättning att ha ett stycke som saknas eftersom det bröt eller gick förlorat. Detta är ett utmärkt tillfälle att slutföra sin uppsättning.
  • Bild med titeln sätta pengar på ett presentkort steg 3
    4. Överväg att få dem ett presentkort. Om du är helt osäker på vad du ska få din cook-vän, kan du få dem ett presentkort så att de kan få de köksredskap som de behöver. Hitta köksredskap runt där de bor eller får dem ett presentkort som de kan använda online. Du kan också leta efter restaurangpresentkort som de kan använda för att få en gratis måltid och ge dem en paus från köket. Tänk på de typer av mat som de gillar och köper ett presentkort för en restaurang som de tycker om.
  • När du får ett presentkort är det alltid bra att skriva en medföljande anteckning.
  • Några av de bästa köksredskaperna inkluderar Fantes i Philadelphia, huggningsblocket i Chicago, en kockens följeslagare i Brooklyn och Hardisty s i Santa Rosa.
  • Bilden med titeln överlever som en intellektuellt begåvad person Steg 19
    5. Fråga dem vad de skulle vilja. Om du inte behöver hålla din gåva en överraskning, frågar dem det mest direkta sättet att förstå vad de vill ha. Ge dem ett samtal på telefonen eller fråga dem personligen. Mottagaren kanske inte ens vill att du får dem något som lagar matrelaterat, så var beredd på någonting.
  • Du kan fråga genom att säga, "Hej, din födelsedag kommer upp. Vad vill du ha för det?"
  • Metod 2 av 3:
    Få något unikt
    1. Bild med titeln Dehydrate Foods Steg 2
    1. Överväg att få dem en dehydrator. En dehydrator är en underbar gåva eftersom många kockar och kockar inte har en. En dehydrator använder låga temperaturer för att extrahera vattnet från frukter, grönsaker och kött för att ge dig en torkad version av maten.
    • En dehydrator kan kosta var som helst från $ 30 till över $ 400.
    • Varumärken av dehydratorer inkluderar Nesco, Waring och Presto.
    • Du kan skapa biffjerky och kale chips med en dehydrator.
  • Bild med titeln Act när en kollega blir din chef Steg 3
    2. Sök efter utrustning som kan göra matlagning enklare. Det finns mindre gadgets som är unika men kan hjälpa till att laga på att påskynda processen med typiska uppgifter som peeling potatis eller skärning av en specifik grönsak. Andra verktyg kan integrera med teknik, till exempel en kökstermometer som kan fästa på din smartphone. Många av dessa gadgets kan hittas online eller på matlagningsvaror.
  • Andra verktyg inkluderar ett klipp på sil, väskaförseglare eller speciella vegetabiliska skivor.
  • Bild med titeln Köp den perfekta valentinen
    3. Köp en dyr ingrediens. Vissa ingredienser är en dröm för många kockar men är alltför kostsamma att köpa regelbundet. Överväg att köpa en av dessa dyra eller sällsynta ingredienser för kocken har du i åtanke. Exempel är vita italienska tryffel, Wagyu-nötkött och kaviar.
  • Endast specialgourmetmatbutiker säljer några av de dyrare ingredienserna.
  • Bild med titeln Anpassa till kryddig mat steg 5
    4. Titta på att köpa exotiska kryddor. Vissa kryddor som gurkmeja och saffran är dyra och ibland svåra att få. Leta efter speciala Spice-butiker i ditt område eller sök online för företag som bär dem. Andra kryddor som du kan leta efter inkluderar färsk kanel, kardemumma och kryddnejlika.
  • Den dyraste spanska saffran kostar runt $ 20 för 2 gram.
  • Bild med titeln Köp vin för en presentsteg 4
    5. Överväg att få dem ett sällsynt vin. Om kocken du köper en gåva för drycker, bör du tänka på att få dem en sällsynt eller dyr flaska vin. Besök en specialvin eller spritbutik i ditt område och leta efter vin som skulle vara lämpligt för tillfället.
  • Stora presentviner inkluderar 2010 Chappellet Signature Cabernet Sauvignon, 2010 Château Faizeau Montagne Saint-Emilion, och 2009 Kenneth Volks Mourvedre.
  • Metod 3 av 3:
    Inköp av gåvan
    1. Bild med titeln Skriv personliga mål Steg 17
    1. Begränsa din lista ner till saker i din budget. När du har en uppfattning om de saker du vill få kocken, skriv eller skriv ner en lista så att du kan organisera dina tankar. Gör forskning på varje gåva och bestämma vad som faller inom din budget. Försök att stanna inom ett lämpligt prisklass beroende på ditt förhållande till kocken. Till exempel, om de är i din närmaste familj eller en betydande annan, kanske du vill spendera mer pengar än om kocken var en bekant.
  • Bild med titeln Köp en present till din pojkvän Steg 1
    2. Välj en gåva som ingen annan kommer att få. Prata med människor som är nära kocken och fråga dem vad de får. Undvik duplicering av gåvor eller få dem en annan version av samma gåva. Sikta på att få något unikt och meningsfullt. Tänk på saker som du har pratat om och köper något som kan relatera till dina erfarenheter.
  • Bild med titeln Köp en present till din pojkvän Steg 11
    3. Tillåt tillräckligt med tid för frakt när du beställer online. Om du köper din gåva online vill du se till att du ger din order tillräckligt med tid att skicka och komma fram till ditt hus. Akta dig för semesterperioden, så ofta kan saker sälja eller bli försenad. Ge dig själv riklig tid innan du ger gåvan för att kompensera för eventuella oväntade förseningar.
  • Den genomsnittliga ordern till leveranstid under semestern är 6.7 dagar.
  • Bild med titeln Dekorera ditt skrivbord Steg 27
    4. Gör en sökning online för att hitta butiker som säljer produkten. Titta online för fysiska butiksplatser om du inte vill beställa gåvan online eller inte ha tillräckligt med tid att vänta på frakt. Om du redan har en uppfattning om vilken typ av gåva du vill få, ge butiken ett samtal för att se till att de har produkten i lager.
  • Bild med titeln svara på
    5. Få ett presentkvitto. När du köper gåvan, fråga att du får ett presentkvitto. Ett presentkvitto kommer inte att visa priset på gåvan men gör det möjligt för mottagaren att returnera den. En presentkvitto en stor försäkringsplan om de redan har vad du har fått dem eller någon får dem samma gåva.
  • Fråga kassören genom att säga, "Detta är en gåva för någon. Har du något emot att skriva ut ett presentkvitto?"
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande