Hur man är mindre osäker (för tonårsflickor)

Skolan är tuff och det sista vi behöver är att vara osäker.Det finns saker överallt som gör tjejer idag osäkra: tidskrifter, tv, även medkvinnor.Så, om du är sjuk att känna att du inte helt älskar dig själv, följ dessa steg för att bygga upp det påståendet!!

Steg

Bild med titeln vara mindre osäker (för tonårsflickor) Steg 1
Bild med titeln vara mindre osäker (för tonårsflickor) Steg 1
1. Omgiv dig med människor som gillar sig själva.Det är fantastiskt hur mycket folket runt oss påverkar vår självuppfattning.Om du hänger med andra tjejer som ständigt läser matetiketter och klagar på sig själva finns det en mycket bra chans att deras osäkerheter gnuggar på dig!Det är svårt att avsluta vänskap, men om de skadar ditt självkänsla är det dags att hitta nya vänner.Hitta personer som verkligen gillar och respekterar sig själva.Chansen är deras förtroende kommer att gnugga på dig.
  • Bild med titeln vara mindre osäker (för tonårsflickor) Steg 2
    Bild med titeln vara mindre osäker (för tonårsflickor) Steg 2
    2. Spegel pep-talk.Varje morgon, när du ser dig själv i spegeln, hitta en del av din kropp som du tycker ser speciellt fantastisk den dagen (ex: "Wow, mina ögon ser väldigt snygg ut idag!" "Idag är en fantastisk hårdag!" etc).För varje fel ser du i dig själv tvinga dig själv att hitta två goda egenskaper.
  • Bild med titeln vara mindre osäker (för tonårsflickor) Steg 3
    Bild med titeln vara mindre osäker (för tonårsflickor) Steg 3
    3. Hitta något du är bra på...och hålla fast vid det!Om du är en bra sångare gå med i en kör!Om du är bra på en viss sport, gå med i ett lag.Du kommer inte bara att kunna stolta över dina färdigheter (och kanske skryta lite om dina prestationer) men du hittar personer med liknande intressen som kommer att respektera dig för din talang.
  • Bild med titeln vara mindre osäker (för tonårsflickor) Steg 4
    Bild med titeln vara mindre osäker (för tonårsflickor) Steg 4
    4. Ta hand om din personliga hygien.Det är svårt att respektera dig själv när du inte känner att ditt bästa och människor kommer att reagera negativt mot dig om du inte tar hand om din kropp. Se till att du duschar dagligen (helst före skolan), försök att behandla de irriterande finnar, borsta tänderna varje dag och se till att du luktar fräsch och ren.
  • Bild med titeln vara mindre osäker (för tonårsflickor) Steg 5
    Bild med titeln vara mindre osäker (för tonårsflickor) Steg 5
    5. Var medveten om ditt utseende.Människor kommer i alla olika former och storlekar.Om du verkligen är samvetsgrann om din vikt, kanske försök att slå på gymmet för att kasta några pund.Dessutom kommer de naturliga endorfinerna att göra dig lyckligare!Hitta också kläder som visar dina naturliga aspekter.Undvik baggy t-shirts och jeans-de är inte smickrande på någon, även killar.
  • Bild med titeln vara mindre osäker (för tonårsflickor) Steg 6
    Bild med titeln vara mindre osäker (för tonårsflickor) Steg 6
    6. Vårda relationer. Känn inte dåligt om du inte har en partner.Trots vad Facebook säger, är inte alla "i ett förhållande".För att vara ärlig är de flesta gymnasiet killar (särskilt 16-åringar) mer i anslutningar än faktiska relationer.Eller de föredrar hittills yngre tjejer eftersom de tror att de inte kan få tjejer sin egen ålder (Yep, killar blir osäker!).Så skaka av de enda bluesen och fokusera på att njuta av livet för vad det är.
  • Bild med titeln vara mindre osäker (för tonårsflickor) Steg 7
    Bild med titeln vara mindre osäker (för tonårsflickor) Steg 7
    7. Har personlighet.Ändra inte vem du är!Att vara säker och självsäker betyder inte att vara en social fjäril.Om du är blyg är det fortfarande möjligt att avge den vibe av självförtroende.I slutändan är du personlighet allt du har och det är vad som kommer att vinna människor över på lång sikt.
  • Bild med titeln vara mindre osäker (för tonårsflickor) Steg 8
    Bild med titeln vara mindre osäker (för tonårsflickor) Steg 8
    8. Volontär.Hjälp ut på en lokal välgörenhet, bibliotek eller daghem.När du är upptagen med att hjälpa andra, tänker du inte på dig själv.Att hjälpa till med platser som frälsningsarmén eller ett soppkök kommer att visa dig hur bra du har det.Du kommer att komma ifrån erfarenheten som en bättre person på insidan.
  • Bild med titeln vara mindre osäker (för tonårsflickor) Steg 9
    Bild med titeln vara mindre osäker (för tonårsflickor) Steg 9
    9. Var inte en mobbning.Flickor kommer ofta att göra roliga med andra på grund av sina egna osäkerheter.Snälla, gör det inte.Om du någonsin har haft någon prata om dig bakom din rygg vet du att det suger.Det är normalt att vara avundsjuk på de perfekta tjejerna men visa inte det.Om du inte har något trevligt att säga, säg inte någonting alls.Dessutom gillar ingen en genomsnittlig skvaller.
  • Bild med titeln vara mindre osäker (för tonårsflickor) Steg 10
    Bild med titeln vara mindre osäker (för tonårsflickor) Steg 10
    10. Kom ihåg.Kom ihåg att även de vackraste, smartaste, mest perfekta tjejerna har problem.Tänk på det så här: någon, där ute, skulle ge något att byta platser med dig.Men min kära, gräset är verkligen aldrig grönare på andra sidan.
  • Tips

    Om du är extremt osäker och någonsin ansett att du skadar dig allvarligt eller självmord, se en läkare. Att ha en terapeut betyder inte att du är svag.Faktum är att ingen utom dig och dina föräldrar behöver veta.
  • Om du är en av de tjejer som hatar när killar stirrar på bröstet (de flesta tjejer verkar vara så här) kom ihåg att stirra din "kvinnliga delar" är deras sätt att säga att du är het.Om det fortfarande stör dig, försök hålla dina bärbara datorer på ett sätt som täcker bröstet. På det sättet har de inget att titta på.
  • Om du känner dig riktigt djärv, nästa gång du får en kille som ser medan du har en konversation, håll din handnivå med bröstet och rörelsen uppåt mot ditt ansikte.Var noga med att bära konversationen på normalt - det kommer helt och hållet kasta av honom!
  • Varningar

    Osäkerhet kan inte ändras över natten.För många tar det ett liv att bli bekväm med vem de är.Så var tålamod, förlora inte hjärta och håll dig positiv.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande