Hur man väljer ett pappersämne

Att skriva ett papper kan vara skrämmande, men det kan vara ännu svårare att välja ett ämne. Det kan vara svårt att veta var du ska börja eller om ditt intresseområde kommer att ha tillräckligt med resurser för att stödja en avhandling. Genom brainstorming idéer, utför preliminär forskning och förädling av din breda idé, kan du välja ett tankeväckt pappersämne som du kommer att känna dig upphetsad och beredd att skriva om.

Steg

Del 1 av 3:
Brainstorming pappersämnen
1. Bestäm om papperet behöver ha ett specifikt fokus. Om du inte får välja ditt eget ämne, bör du noggrant följa anvisningarna från din lärare eller professor. Du kan behöva skriva ett papper om en viss text, eller en rad ämnen kan ges för dig.
  • Om du är skyldig att skriva om en viss text, tänka på de stora teman i romanen eller slutsatserna i en nonfiction-bok. Detta borde hjälpa dig att begränsa ditt fokus.
  • Om du har en rad ämnen att välja mellan, överväga vilka intressen du mest. Du kanske också vill göra en preliminär forskning om flera ämnen för att avgöra vilken som har den mest tillgängliga informationen.
  • Bild med titeln Välj ett pappersämne Steg 1
    2. Konsultera kursplanen. Om du har fått gratis sortiment för att välja ditt eget pappersämne, kontakta kursplanen för att se vilka områden som är mest relevanta för kursen och professorns intressen. Läs över kursens mål och granska uppdragen hittills för att få några idéer som flyter.
  • Var det några projekt eller avläsningar som särskilt intresserade dig? Använd detta som en guide för att börja brainstorming potentiella idéer.
  • Bild med titeln Välj ett pappersämne Steg 2
    3. Gör en tidsbestämd träning för att skapa en lista. När du har uppdaterat dina minnen av det senaste arbetet, samla en penna och papper för att skapa en lista. Ställ in en timer i 5 minuter och skriv ner så många potentiella ämnen som du kan tänka på på den tiden. Var inte för kritisk mot dig själv på det här tidiga scenen - du försöker bara få några idéer ut. Du kan upptäcka att din hjärna gör oväntade och trevliga anslutningar.
  • Dessa behöver inte vara sammanhängande avhandlingsutlåtanden. Börja bara skapa en bas av idéer.
  • För en klass på arkitektur, kan du skriva ner: Frank Lloyd Wright, Mid-Century Modern, Förändringar Över tiden, Chicago, Urban Planning, Inflyter arkitekter, Mies van der Rohe, massor av fönster, prärie stil, natur.
  • Bild med titeln Välj ett pappersämne Steg 3
    4. Leta efter mönster eller intressanta områden. Gå igenom din lista och använd symboler, till exempel stjärnor eller asterisker, att notera relaterade idéer. Överväga vilka idéer som har många riktningar att välja mellan och som har färre. Har du mycket att säga om ett ämne men kämpade med andra? Leta efter mönster för att bättre förstå var ditt intresse ligger.
  • Du är mer benägna att skriva passionerat om något som verkligen intresserar dig.
  • Bild med titeln Välj ett papper Topic steg 4
    5. Begränsa din lista ner till tre potentiella ämnen. Använd din brainstormlista som en guide, eliminera mindre intressanta idéer tills du har tre potentiella ämnen eller relaterade sökord som du kanske gillar att ta itu med. Dessa behöver inte vara fasta avhandlingar än, de kan bara vara smalare fokusområden som du vill utforska.
  • Till exempel, med hjälp av arkitektektexemplet ovan, kan tre idéer vara: Mies van der Rohe och Chicago-natur och präriestil- och Frank Lloyd Wright och Mid-Century Modern.
  • Del 2 av 3:
    Att utföra forskning för att välja ett brett ämne
    1. Bild med titeln Välj ett pappersämne Steg 5
    1. Slita djupare med hjälp av encyklopedi. Använd Encyclopedia Americana, Encyclopedia Britannica, eller en annan ansedd Encyclopedia för att söka efter nyckelvillkoren i de tre breda ämnena du skisserade.
    • Läs artiklarna som kommer upp och håll en pappersplatta i närheten för att skriva ner några intressanta fakta eller viktig information du upptäcker. Detta ger dig en mer grundlig förståelse av ämnena till hands.
  • Bild med titeln Välj ett papper Topic Steg 6
    2. Läs aktuella tidningsartiklar om dina potentiella ämnen. Sök i databaser av välrenommerade tidningar, som Washington Post och New York Times, för ditt ämne Nyckelord. Detta kommer att ge några aktuella artiklar om dina ämnen. Detta kommer också att hjälpa dig att förstå om det finns någon ny eller viktig utveckling att överväga när du väljer ett område för att skriva om.
  • Vissa tidningsdatabaser sträcker sig tillbaka till 1800-talet, så det kan också ge ett historiskt perspektiv.
  • Spara webbadresserna för några särskilt bra eller hjälpsamma artiklar, eftersom de kan vara användbara källor för dig senare. Den här informationen kan hjälpa dig att sätta ihop en bestrukad lista.
  • Bild med titeln Välj ett pappersämne Steg 7
    3. Fråga en bibliotekarie för hjälp. Gör ett möte med en bibliotekarie på din skola eller offentliga bibliotek. Ta med några anteckningar du har tagit om din tidiga forskning. Prata genom dina potentiella ämnen med bibliotekarie och se vilka unika böcker eller databas som de tycker kan vara relevanta för din forskning. Detta kan presentera dig för nya vinklar på ditt potentiella ämne.
  • Till exempel, i vårt arkitektur exempel, kan en bibliotekarie kunna få dig tillgång till det digitala arkivet av arkitektoniska smälta eller tidigare artiklar av Urban Land Institute.
  • Skriv ner några viktiga lösenord eller användarnamn du behöver för att komma åt de resurser som din bibliotekarie gör tillgängligt.
  • 4. Tala med en expert. Tänk på om du känner till någon som arbetar i fältet du undersöker. Om inte, fråga vänner och familjemedlemmar om de känner till någon, eller gör en online-sökning efter experter på det området. I många fall kan du kanske kontakta dem via telefon eller e-post för att fråga dem frågor.
  • En expert i ämnet kan ha en djupare förståelse för dina ämnesidéer. De kan eventuellt ge dig djup och specifik expertis eller råd.
  • 5. Var försiktig med att använda onlinekällor. För akademiska papper är webbplatser som Wikipedia i allmänhet inte tillåtna. Du kan dock använda en webbplats som Google Scholar för att hjälpa dig att hitta kvalitetskällor. Var noga med att välja källor som är faktiska, snarare än opinionerade, och det följer alla riktlinjer som tillhandahålls av din professor eller lärare.
  • Bild med titeln Välj ett pappersämne Steg 8
    6. Bestäm vilka ämnen som har de flesta källor att dra från. Efter din preliminära forskning, ta reda på vilka breda ämnen har många kritiska resurser och som har färre. Jämför dina anteckningar i var och en av de tre områdena. Du vill ha massor av bra material för att stödja din avhandling senare.
  • Bild med titeln Välj ett pappersämne Steg 9
    7. Välj ett brett ämne för ditt papper baserat på din forskning. Processen att lära känna ämnena bättre borde ha hjälpt dig att bättre känna dig vilket område som är mest av intresse för dig. Väga ditt intresse för vad du har hittat och tillgängliga resurser. Ett område med högt intresse med många resurser är idealiska.
  • Det är en bra idé att skapa en arbetsuppsats när du går för att få en känsla för vilken typ av tillvägagångssätt som gör det mest framgångsrika papperet.
  • I vårt arkitektursexempel kan natur och prärie stil arkitektur vara ditt breda ämne för att ytterligare förfina.
  • Del 3 av 3:
    Raffinering av ditt bredare ämne
    1. Bild med titeln Välj ett papper Topic steg 10
    1. Fras ditt ämne som en forskningsfråga. Med din preliminära forskning som en guide, vänd din breda idé till en forskningsfråga som du kommer att försöka svara med ditt papper. Det kan vara till hjälp att överväga förhållandet mellan dina sökord.
    • Gjorde man eller påverka den andra? Hände de eller levde samtidigt? Naturen på din breda idé kommer att informera den typ av fråga som är meningsfull.
    • Så, till exempel, snarare än bara natur och prärie stil arkitektur, kan en forskningsfråga vara: Hur representerade prärie stilarkitekterna naturen i sin arkitektur?
  • Bild med titeln Välj ett pappersämne Steg 11
    2. Begränsa räckvidden av din fråga genom att lägga till detaljer. Gör din fråga mer specifik så att du adresserar ämnet på ett unikt sätt. Det bästa sättet att göra detta är att begränsa ämnet genom att lägga till förhållanden. Begränsningar om geografi, tidsram eller befolkning är några populära sätt att göra detta.
  • Så, hur representerade präriestilarkitekterna naturen i sin arkitektur på Chicagos västra sida? Eller hur representerade prärie stilarkitekterna naturen i sin arkitektur på 1950-talet?
  • Bild med titeln Välj ett papper Topic Steg 12
    3. Bilda en avhandling. Använd nu din preliminära forskning för att bilda ett grundläggande svar på den fråga du skapade. Detta kommer att vara ämnet i ditt papper och tanken runt vilken du centraliserar djupare forskning framåt. Svaret kan vara uppenbart enligt din åsikt baserat på vad du har läst, eller du kanske vill återvända några artiklar och källor nu när du har minskat ditt ämne.
  • Ofta finns det inget rätt svar på en forskningsfråga, och det behöver inte vara! Svaret beror på din åsikt och hur du tolkar det du har läst. Var inte rädd för att rita dina egna nya slutsatser.
  • Så, till exempel, hur representerade präriestilarkitekter naturen i sin arkitektur på Chicagos västra sida? Frågan kan besvaras, "de breda öppna gröna utrymmena i Chicagos västra sidan inspirerade Prairie-stilarkitekter för att lägga till stora fönster. "Det här kan vara ditt pappersämne framåt.
  • Tips

    Undvik väl troddade ämnen som pistolkontroll, självmord och graviditet om du inte känner att du har ett unikt perspektiv på en av dessa problem.
  • Läs uppdraget noggrant för att se till att du respekterar några begränsningar eller begränsningar på pappersämnen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande