Hur man rymmer bröllopsgäster med kostbegränsningar

Om du planerar att betjäna en måltid eller hors d`oeuvres på din bröllopsmottagning måste du ändra eller ändra din meny för att rymma gäster med kostbegränsningar, inklusive allergier. Be gästerna att informera dig om alla relevanta kostbegränsningar i god tid före mottagningen. Du måste informera din caterer av det nödvändiga kosten, och även innehålla små tecken i receptionen att notera vilka livsmedel som rymmer olika kostbegränsningar.

Steg

Metod 1 av 3:
Tillhandahålla ett glutenfritt alternativ
  1. Bild med titeln rymmer bröllopsgäster med kostbegränsningar Steg 1
1. Tala med din catering. Om du har din bröllopsmottagning tillgodoses, kontakta din caterer och informera dem om att det kommer att finnas glutenfria gäster i närvaro. Be dem att förbereda minst en eller två glutenfria rätter (E.g. en huvud och ena sida). Eftersom det för närvarande är en populär kosttillverkning, kommer cateringföretaget sannolikt att användas för att ge ett glutenfritt alternativ.
  • Om du inte har en caterer, men familjemedlemmar eller vänner förbereder maten för din bröllopsmottagning, måste du ha en liknande konversation med dem.
  • Bild med titeln rymmer bröllopsgäster med kostbegränsningar Steg 2
    2. Ta reda på ingredienserna i disken som serveras i receptionen. Fråga din caterer (eller vänner och familj som förbereder mottagningsmat) för att ge en lista över alla ingredienser som används för att förbereda. På så sätt, om bröllopsgäster är osäkra om de kan äta en viss maträtt, kan du informera dem om de specifika ingredienserna.
  • Kockar och caterers som inte är bekanta med att servera glutenfri mat kan oavsiktligt inkludera gluten i en maträtt. Om du upptäcker listan över ingredienser i förväg, kan du varna kockarna och caterers och begär att de tar bort gluten.
  • Bild med titeln rymmer bröllopsgäster med kostbegränsningar Steg 3
    3. Servera rätter med frukt och grönsaker. Eftersom många populära bröllopsmat innehåller korn som korn, vete och råg, är det en smart idé att ge frukt och grönsaker för din mottagning. Glutenfria gäster kommer att kunna äta dessa om inget annat.
  • Du kan servera en säsongsbetonad fruktsallad, eller en grönsaksbaserad sallad, förutom en mer traditionell Caesarsallad.
  • Bild med titeln rymmer bröllopsgäster med kostbegränsningar Steg 4
    4. Erbjuder ett glutenfri drinkalternativ. Om du kommer att betjäna alkohol vid bröllopsmottagningen, kom ihåg att öl också innehåller gluten. Om dina glutenfria bröllopsgäster är över 21 och planerar att dricka, antingen hitta en glutenfri öl att servera, eller erbjuda ett vinalternativ.
  • Fråga ditt cateringföretag vad de brukar göra när de tar alkohol till ett bröllop som har några glutenfria gäster som deltar.
  • Bild med titeln rymmer bröllopsgäster med kostbegränsningar Steg 5
    5. Placera små tecken som indikerar vilka rätter är glutenfria. I receptionen måste du signalera till gäster vilka rätter som är glutenfria och som innehåller kött eller andra djurbiprodukter. Gör detta genom att placera ett litet tecken som läser "glutenfri" framför respektive rätter. Som det är vanligt, notera "kyckling" "nötkött," etc. Framför andra rätter också.
  • Cateringföretaget kommer sannolikt att ge dessa tecken om de är vana vid att servera händelser med glutenfria gäster.
  • Metod 2 av 3:
    Serverar veganska gäster
    1. Bild med titeln rymmer bröllopsgäster med kostbegränsningar Steg 6
    1. Planerar att tjäna en vegansk entré. Om du har en eller flera veganska gäster som deltar i bröllopsmottagningen, kan du rymma dem genom att servera en helt vegansk entree-eller åtminstone några veganska hors d`oeuvres. Koordinera detta med din caterer eller individerna som förbereder maten för bröllopet. Pasta och grönsaksrätter är vanliga veganalternativ vid bröllopsmottagningar.
    • När du äter stora, catered måltider, blir veganer ofta fast att ha att äta sallad eller en blötplatta av grönsaker i stället för en fullständig måltid. Om du serverar en vegan entrée, kommer veganer att kunna ha en mer intressant måltid.
  • Bild med titeln rymmer bröllopsgäster med kostbegränsningar Steg 7
    2. Berätta caterers att gästerna har mjölk eller äggallergier. Om du är oroad över att catering inte kommer att ta på allvar förfrågan om att ha vegansk mat serveras kan du berätta för dem att gästerna har mjölk eller äggallergier. Cateringföretag kommer att ta dessa uttalanden mer allvarligt.
  • Du kan föreslå att, för att tillgodose dessa påstådda allergier, gör caterers en entré med hjälp av ingredienser tofu och mandelmjölk.
  • Om du serverar kaffe, planerar du att betjäna antingen soja, ris eller mandelmjölk utöver regelbunden mjölkmjölk för gästerna att lägga till sitt kaffe.
  • Bild med titeln rymmer bröllopsgäster med kostbegränsningar Steg 8
    3. Ange för gäster vilka rätter är vegan. Som när du tillmötesgående andra kostbegränsningar, om du serverar matbuffé, behöver du ett sätt att informera dina veganska gäster vilka rätter de kan konsumera. Gör detta genom att skriva ut små kort som läser "vegetarisk" eller "vegan", "respektive. Detta kommer att rädda gäster från förvirring och rädda dig från att behöva svara på många överflödiga frågor om vilka rätter eller inte är vegan.
  • Om medlemmar av cateringpersonalen kommer att bemanna buffébordet, se till att de också vet vilka rätter som är glutenfria.
  • Om catering vänta personal som tar plattorna direkt till sittande gäster, ska personalen ha en fullständig lista över vilka gäster som behöver en vegansk måltid.
  • Metod 3 av 3:
    Tillmötesgående andra kostbegränsningar
    1. Bild med titeln rymmer bröllopsgäster med kostbegränsningar Steg 9
    1. Informera din cateringare om några gäster med nötallergier. För att tillgodose mutterallergier måste du be caterer att servera en entré som inte innehåller nötter. Även om detta är relativt enkelt, måste entrees för gäster med nötallergier vara beredda och pläterade separat. Stress till vänta personal Betydelsen av att hålla dessa rätter helt separata från några måltider eller matleveranser som har kontaktat eller innehåller nötter.
    • Nötallergier kan vara mycket allvarliga personer som är allergiska mot nötter kan ha svåra allergiska reaktioner, och mutterallergier är ibland dödliga. Till skillnad från några andra kostpreferenser kan det finnas allvarliga konsekvenser för att inte ta emot en mutters allergi.
  • Bild med titeln rymmer bröllopsgäster med kostbegränsningar Steg 10
    2. Ge ett Kosher Meal-alternativ. Om du har koshergäster som kommer till bröllopet, måste du ge minst en kosher sida eller huvudrätt. Koordinera detta med receptionen caterer, eller familjemedlemmarna förbereder maten. Om ett stort antal av dina bröllopsgäster är kosher, kan du behöva kontakta en separat cateringstjänst som specialiserar sig på att servera kosherrätter.
  • Kosher matlagar är komplexa, men vanligtvis ätit icke-koshermat inkluderar fläsk (eller något griskött) och många typer av fåglar. Kosherlagar kräver också att maten är beredd på specifika sätt.
  • Bild med titeln rymmer bröllopsgäster med kostbegränsningar Steg 11
    3. Rymma laktosintoleranta gäster. Detta är en relativt enkel kostbegränsning för att undvika, även om mjölk och dess biprodukter är närvarande i ett överraskande antal livsmedel. Kontrollera med dina cateringfirma eller andra individer som förbereder maten och se till att det finns minst ett eller två matalternativ som inte innehåller något mejeri.
  • Non-mejeri rätter måste inkludera ingen kräm, ost eller mjölk, och bör hanteras och pläteras bort från rätter som innehåller mejeri.
  • Tips

    Du kan fråga om bröllopsinbjudan om dina gäster har kostbegränsningar och behöver en vegan eller glutenfri måltid eller annat boende. Det är vanligt att tillhandahålla matalternativ på bröllopsinbjudan, och inbjudan kan innefatta lådor för att söka efter "vegan", "glutenfri" och ett litet område för gäster att notera eventuella matallergier.
  • Du kan behöva inkludera en insats med inbjudan själv, om mat-urvalsdelen tar upp för mycket utrymme på (vanligtvis små) inbjudan.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande