Hur man direkt ett bröllop

Att rikta ett bröllop innebär betydande planering och kreativitet, vilket hjälper till att göra ett par speciella dag så mycket lättare. Många par kommer att ha massor av specifika idéer om hur man strukturerar sitt bröllop, men vissa får inte och kommer att uppskatta att du ska underlätta saker. Bra bröllopsregister lyssnar på paret, gör kreativa beslut i planeringen av ceremonin och receptionen, och hjälp att göra bröllopsdagen så smidigt som möjligt.

Steg

Del 1 av 4:
Möte med paret
  1. Bild med titeln Direkt ett bröllop Steg 1
1. Definiera din roll med paret. Vissa bröllopsregister planerar hela bröllopet, från början till slut, medan andra kommer in på bröllopsdagen och kör showen. Låt paret ta på sig det ansvar som de skulle vilja vara en del av och ta ansvar för resten av planeringen själv.
  • Det är viktigt att erbjuda din vägledning och att fritt dela dina åsikter, men kom ihåg att besluten i slutändan är upp till paret. Om du tycker att det är en hemsk idé att försöka kombinera en HOG-rost med ett vinterbröllop, kan du förklara vad du tycker kommer att bli utmanande om det, men acceptera parets beslut.
  • Bild med titeln Direkt ett bröllop Steg 2
    2. Planera regelbundna samråd med paret. Om du ska planera ett bröllop från början till slut med ett par är det viktigt att lära dig så mycket du kan om paret att gifta sig. Du måste spendera lite tid med paret för att se till att dina beslut och planer för tjänsten och receptionen kommer att behaga paret.
  • Åtminstone möter du privat tre gånger med paret och håller kontakten under hela processen. Du borde träffas en gång för att lära känna paret, en annan för att uppdatera dem och presentera dem med alternativ, och några veckor före receptionen att gå över schemat och planer.
  • Träffas informellt först och går ut för kaffe eller middag för att lära sig så mycket om paret som möjligt. Ta reda på hur de träffades, vilka ambitioner de har för sitt äktenskap och andra personuppgifter. Detta kan hjälpa dig att fatta beslut.
  • Bild med titeln Direkt ett bröllop Steg 3
    3. Få förslag. En bra bröllopsplanerare bör vara kunnig om goda mottagningshallar, kyrkor, cateringfirma och andra tjänster som är förknippade med att få ett bröllop tillsammans. Om paret frågar om du har en bra vegansk caterer i åtanke, borde du kunna komma med en lista med fem alternativ väldigt snabbt. Det här är en del av ditt jobb.
  • Detta borde vara huvuddelen av ditt jobb: gör forskningen. Det är väldigt viktigt att få ditt namn där ute som en bröllopsplanerare och göra kontakter i catering och bröllopsverksamhet.
  • När du provar olika platser, ta massor av bilder och säkra prover om möjligt, så paret kommer att kunna fatta ett välgrundat beslut. Lämna ditt kort vid varje företag.
  • Bild med titeln Direkt ett bröllop Steg 4
    4. Skriv upp en tentativ plan tillsammans. När du har fått en uppfattning om vad som kan fungera för parets bröllop, presentera dem med en mängd olika alternativ innan du går framåt. För mat, dekoration, möjliga platser, musik och andra alternativ, vill du ge paret en lista över 3-5 alternativ att välja mellan.
  • I vissa fall kommer par att ha många åsikter, medan andra par kommer att bli lyckligare att låta dig göra jobbet och fatta besluten för dem. Inte alla kommer att vara desamma.
  • Komma upp med några "Kompletta paket." Kanske en viss caterer, ett visst färgschema och blomsterarrangemang, och ett visst band du tror kan gå bra tillsammans för det här paret. Gå vidare och gruppera de olika alternativen i paket som paret kan välja mellan, för att göra det enklare.
  • Bild med titeln Direkt ett bröllop Steg 5
    5. Schema och organisera andra händelser paret förfrågningar. Ditt jobb definieras delvis av paret vars bröllop du styr. Om du behöver schemalägga och organisera en pre-repetition cocktailparty, eller en postmiddagsmottagning någonstans, måste du ta reda på och planera dessa saker för paret, eller bestämma vilka ytterligare händelser som är annat än ceremonin, kommer att schemaläggas. Alla följande är vanliga bröllopshändelser:
  • Repetitions- och repetitionsmiddag
  • Pre eller post-repetitions cocktails
  • Fotograferingssession
  • Förbröllopsbrunch
  • Tour of Wedding Facility
  • Bild med titeln Direkt ett bröllop Steg 6
    6. Hålla kontakten. Par kan börja få antsy som dagen närmar sig, och du kan vara översvämd med telefonsamtal, eller du kanske aldrig hörs av paret till några dagar för bröllopet. Varje par kommer att vara annorlunda. Hur som helst, det är en bra idé att hålla kontakten med paret och låt dem veta hur saker fortskrider.
  • Så småningom kommer du till den punkt som inte återvänder, där du inte kan göra ändringar längre. Vid denna tidpunkt, se till att paret vet att det är för sent att ha en förändring av hjärtat om den typ av mat som kommer att förberedas, eller vad som helst kan vara.
  • Del 2 av 4:
    Planerar ceremonin
    1. Bild med titeln Direkt ett bröllop Steg 7
    1. Scout lämpliga platser. Bröllopsceremonier äger vanligtvis antingen utomhus, i pastorala inställningar, eller inomhus i en brudkyrka och brudgummen väljer. Par kan ha mycket specifika platser i åtanke, eller får bara ha en mycket allmän idé om en typ av plats, vilket gör din inmatningskritisk.
    • Inomhus bröllop måste matchas med parets religion och specifik beteckning. Du skulle inte vilja boka ett protestantiskt par att vara ons i en katolsk kyrka, eller tjänsten skulle vara något överraskande. I vissa fall kan par vilja vara ons på andra typer av inomhuslokaler, som ett historiskt registrerat hem, en lokal matsal eller annan estetiskt vacker historisk egendom.
    • Utomhusbröllop kan äga rum på olika platser, inklusive stränder, på privata trädbevuxna egenskaper, äppelodlingar, vingårdar eller till och med i statliga eller nationella parker. Prata med paret om deras idealiska utomhusinställning och komma med en mängd lokala alternativ. Idealiskt kommer fastigheten också att erbjuda en inomhusplats för receptionen.
  • Bild med titeln Direkt ett bröllop Steg 8
    2. Säkra en officiant. Par kan ha en uppfattning om vem de skulle vilja utföra bröllopet, eller de kanske inte. Beroende på var bröllopet kommer att bokas, kan du ha lätt tillgång till en officiant för bröllopet i ministern i den specifika kyrkan, eller du kanske behöver hitta en.
  • Generellt kommer officianten att väljas av paret. Om de inte har några ledningar kan du fråga om deras religiösa bakgrund och kalla lokala kyrkor, ett domare eller rättvisa av freden (som är civil är mer juridiskt bindande än en religiös ceremoni) en för att begära ett samråd med paret, för att välja potential officiant.
  • Om paret skulle vilja ha en viss släkting eller vän att officiera, kan du behöva styra dem genom processen att bli officiant om de inte redan är kvalificerade att göra det.
  • Bild med titeln Direkt ett bröllop Steg 9
    3. Föreslå musikalternativ. De flesta bröllopstjänster involverar någon form av musik, och sångval och utbud av prestanda kan vara ett viktigt sätt att lägga till pagantry och whimsy i förfarandet. Det kan vara svårt att veta vart man ska börja för första gången, så det är viktigt att ha en bra lista med förslag i form av sång och prestanda.
  • Strängkvartetter och solo-instrumentalister är förmodligen de vanligaste live-prestationsalternativen för bröllop, och många artister annonserar sina bröllopsprestationstjänster kommersiellt. Inspelad musik är också ett bra och billigt alternativ.
  • Generellt kommer en tjänst att bestå av Prelude-musik, som spelas under processionen, och sedan spelas musik under brudens ankomst, vilket i allmänhet är "Brudkor" av Wagner (allmänt känd som "Här kommer bruden"). Andra vanliga bröllopsmusik innehåller instrumentalversioner av följande låtar:
  • Arlen & Harburg s "Någonstans över regnbågen"
  • Handel "Ankomst av drottningen av Sheba"
  • Mendelssohn s "Bröllopsmarsch"
  • Pachelbels "Kanon i d"
  • Bild med titeln Direkt ett bröllop Steg 10
    4. Föreslå blomsterhandlare och arrangemang. De flesta bröllop kommer att ha säsongsbetonade blommor som är professionellt ordnade av en lokal blomsterhandlare. Det är en bra idé att bekanta dig med blomstarna i området, liksom scout sina bröllopspaket och prisalternativ för att ge till paret för val.
  • Diskutera färgscheman för brudpartiets klädsel med paret, för att hjälpa dem att bestämma sig för kompletterande färgscheman för blommarrangemang.
  • Bild med titeln Direkt ett bröllop Steg 11
    5. Föreslå fotografer. Bröllopsfotografer är inte svåra att hitta, men det är en bra idé att undersöka alla tillgängliga alternativ och kunna ge en prissättningsguide för paret att välja mellan. Fotografernas kvalitet, fotografens tillförlitlighet och professionalismen är alla viktiga.
  • Tillbringa lite tid med representanter för varje studion i telefon för att få en känsla av vem som gör det bästa företaget och rekommenderar den fotografen till paret.
  • Bild med titeln Direkt ett bröllop Steg 12
    6. Besök bröllopsplatsen före bröllopet. Det är viktigt för direktören att vara bekant med uppställningen av platsen eller platserna som kommer att vara involverade dagen för bröllopet. Du måste se till att cateringerna vet var de ska vara och när de ska vara där, när byggnaden öppnar för företag, och hur mycket sittplatser för att förbereda sig för.
  • Bild med titeln Direkt ett bröllop Steg 13
    7. Samordna repetitionen. Repetitionen är när brudpartiet gör en snabb genombrott av ceremonin, främst med fokus på procession. Detta kan vara en nervälare för paret, men det är viktigast för dig att spika tidpunkten för allt och se till att bröllopet kommer att gå utan en hitch. Det är ditt jobb att organisera alla med officianten, samordna ceremonins musik och andra schemaläggning, om det behövs.
  • Öva tidpunkten för att skicka partiemedlemmar ner i gången och se till att varje medlem vet exakt var att stå.
  • Ge alla med ditt mobilnummer på bröllopsdagen för att svara på eventuella sista minuten-problem som kommer upp. Vara tillgänglig.
  • Del 3 av 4:
    Planerar receptionen
    1. Bild med titeln Direkt ett bröllop Steg 14
    1. Scout och föreslå lämpliga platser. Bröllopsmottagningar äger ofta rum i intilliggande egenskaper till ceremonin, ibland inom samma byggnad, eller de kan äga rum på en bostad eller annan typ av större plats, beroende på storleken på bröllopet som du styr. Generellt sett kommer mottagningar att hållas inomhus, i storstora bankettsalar, och kommer att ha catering och dans, så du måste hitta idealiska platser för att hålla en sådan händelse. Forskning Lokal:
    • Bankettsalar
    • Unionshallar
    • Kyrkor med stora stipendiumshallar
    • Historiska egenskaper på registret
    • Vingårdar
  • Bild med titeln Direkt ett bröllop Steg 15
    2. Föreslå specifika cateringfirma och måltidsalternativ. De flesta mottagningar kommer att bestå av en måltid, några informella kommentarer, öken och dans. När dansen börjar, är ditt jobb mestadels gjort, så måltiden är den sista stora saken du verkligen måste se till att gå utan en hitch. Prata med paret om deras idealiska bröllopsmåltid och diskutera de möjliga alternativen för att presentera det.
  • Forskning Lokala cateringfirma och ge måltidsplaner och prisalternativ för paret. Försök att ge en mängd olika exklusiva och billigare val. Enkla kycklingrätter kan vara bra för några par, medan andra vill ha mer utarbetad biljettpris.
  • Många mottagningar är organiserad buffettstil, så att gästerna kan tjäna sig, medan andra föredrar ett mer formellt middagsalternativ, med servitörer. Detta kommer att innebära mer samordning för dig, men en mer formell upplevelse för receptionen.
  • Du kommer också sannolikt att behöva undersöka lokala bagerier och bröllopstårtaffärer för kakan, om det behövs. Det är en bra idé att gå över limning, smak och designalternativ för bröllopstårta.
  • Bild med titeln Direkt ett bröllop Steg 16
    3. Säkra tält eller markis och sittplatser om det behövs. Om receptionen är utomhus är det vanligtvis vanligt att använda cirkusstilstält från en lokal leverantör, som kan ställas upp ungefär 24 timmar före den egendom där receptionen kommer att äga rum. Det blir ditt jobb att hitta täckning och sittplatser tillräckligt för hela festen och gästlistan.
  • Bild med titeln Direkt ett bröllop Steg 17
    4. Föreslå musikalternativ. I allmänhet presideras mottagningar av levande band eller DJs som specialiserar sig på att spela musik för eftermiddagsfest. Inte varje par kommer att ha en stark åsikt om underhållningen, så det är en bra idé att undersöka lokala bröllop DJs med en smakfull repertoar av låtar som har erfarenhet av att underhålla en äktenskapsgrupp av bröllopsgäster.
  • Bild med titeln Direkt ett bröllop Steg 18
    5. Göra de nödvändiga arrangemangen. När du har fått parets go-ahead, börja planera allt. Ring till caterer, blomsterhandlaren, och det andra bröllopet anställer och se till att allt är för att händelsen.
  • Det är vanligtvis en bra idé att hålla anteckningarna för varje bröllop som du planerar i ett separat tre-ringsbindemedel så att du kan hålla allt rakt. Du vill inte ha blomsterhandlaren från ett bröllop som visar upp till en annan kapell.
  • Del 4 av 4:
    Styra dagen för bröllopet
    1. Bild med titeln Direkt ett bröllop Steg 19
    1. Möt med bruden och brudgummen några veckor före bröllopet. Ta reda på hur många brudfestmedlemmar som deltar, och hur många brudgummares parti kommer att delta. Skapa en mästers gästlista, eller be om att du ska tillhandahållas. Diskutera Sittplatser med bruden och brudgummen och överväga dina alternativ för extra sittplatser, om det behövs.
    • Om du inte planerar bröllopet själv, men kommer att styra dag-of-wedding-verksamheten, måste du lära dig så mycket som möjligt om vad som redan planerats, liksom bruden och brudgummens önskemål för sin speciella dag.
  • Bild med titeln Direkt ett bröllop Steg 20
    2. Skapa ett masterschema för bröllopsdagen. Diskutera tidslinje med bruden och brudgummen när den är klar och justera tidslinjen under repetition, om det behövs. När behöver alla att ställa upp? När kommer bröllopsstarten? Ungefär hur länge kommer det att ta? Det här är frågor som du måste vara ansvarig för bröllopsdagen.
  • Ställ in tider för brudpartiet att komma fram till bröllopet och samordna schemat för fotosessioner med fotografen.
  • För att hålla saker som stressfria som möjligt, vill du vanligtvis inte blanda caterers, blomsterhandlare, fotografer och gäster samtidigt. Försök att rymma den tid du behöver ordna varje sak separat.
  • Bild med titeln Direkt ett bröllop Steg 21
    3. Distribuera scheman till medlemmar av bröllopsfestet. Det är ditt jobb att se till att alla vet var de behöver vara och när de måste vara där, inte bara bruden eller brudgummen. Du borde vara ansiktet på operationen, den person som alla kommer till med frågor, så var proaktiv vid repetitionen och dagen för bröllopet.
  • Bild med titeln Direkt ett bröllop Steg 22
    4. Var den första att komma dit och den sista att lämna. Det är ditt jobb att övervaka allt på bröllopsdagen, från ankomsten av cateringfirma och bandet, till inställningen av stolar, till blommarrangemanget, till bröllopsprocessen.
  • Delegera uppgifter efter behov. Du kan inte göra allt själv och det är troligt att du behöver lite hjälp att få alla på samma sida.
  • En ofta glömd men kritisk aspekt av bröllopsriktningen samordnar parkering. Om bröllopet äger rum på två olika platser måste du se till att det finns tillräckligt med parkering på båda, och att alla vet var och var inte att parkera sin bil.
  • Bild med titeln Direkt ett bröllop Steg 23
    5. Samordna catering. Det kommer att vara ditt jobb att kontakta och planera cateringfirma och andra servicearbetare för bröllopet ungefär en vecka före bröllopet, och för att hjälpa dem med allt som de behöver dagen för. Vara tillgänglig för att hantera praktiska problem när de uppstår med cateringbesättningen.
  • Bild med titeln Direkt ett bröllop Steg 24
    6. Håll saker att flytta. Olika bröllop kommer att ha en mängd olika händelser som händer under receptionen, och det kan vara svårt att passa allt i. Du vill vara mild, men fast, för att få brudpartiet att gå vidare med de schemalagda planerna, för att alla kan komma ut ur det hyrda utrymmet i tid.
  • Försök att schemalägga saker med ett 30 minuters swingfönster, för att du inte vill styra över festen med en järnnäve. Det är tänkt att vara en fest, och folk kommer att vilja chatta och fira med paret.
  • Om något inte kan passa in i schemat, lämna det till paret om de vill överge det eller inte.
  • Tips

    Bära en dressy, men bekväm, outfit på bröllopsdagen som fortfarande gör att du kan köra ärenden.
  • Håll ett tre-rings bindemedel eller anteckningsbok av alla anteckningar du tar om bröllopsdetaljerna.
  • Varningar

    Tänk på att bröllopet fortfarande hör till bruden och brudgummen. Gör inga stora beslut utan att rådgöra med dem först.
  • Även om en olycka händer, är det bröllopsdirektörens jobb att inte panik. Smidiga saker ut på bästa sätt utan att lägga stress till bruden.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande