Hur man äter på en sitta ner restaurang

Att äta ute kan vara bedrägligt svårt för vissa människor. Från typen av mat till klädkoden finns det en mängd faktorer att tänka på innan du bestämmer var du ska äta. Vet vilka överväganden som finns för att du ska göra, för att göra din speciella natt ut så läckra som möjligt.

Steg

Del 1 av 5:
Välja en restaurang
  1. Bild med titeln Ät på en Sit Down Restaurant Steg 1
1. Bestäm din matpreferens och föredragen budget. Kontrollera den fria lokala tidningen för platser som kan ha funktioner, speciella evenemang eller nya rätter att erbjuda. Du kan få en snabb smak av restaurangens personlighet och faire på det här sättet. Om du har tid, kan du finna det vara användbart att titta på en restaurangs hemsida för en meny och priser. Var noga med att fråga en vän eller din favoritbartender-ord av mun är den starkaste berömmen som är tillgänglig och ett bra ställe att börja.
  • Bild med titeln Ät på en Sit Down Restaurant Steg 2
    2. Kontrollera etablerade livsmedelswebbplatser. Företag som Yelp, Google recensioner och Trip Advisor erbjuder en bra resurs till dem som försöker hitta den bästa restaurangen. Det finns ett antal tecken att se upp på dessa webbplatser om för att bestämma kvaliteten på restaurangen.
  • Se upp för antalet stjärnor på översynen. Varje restaurang värt sitt salt kommer att ha minst tre och en halv stjärnor, men helst bör du se upp för fyra eller högre.
  • Läs ett urval av recensioner för att se vad för och nackdelar med en restaurang. Recensioner erbjuder ett bra sätt att se vilka bästa rätter som bilder ofta ingår i recensionerna.
  • Var noga med att kontrollera datumen för recensionerna. Vissa restauranger har förändringar i ledningen, så innehållet i recensioner kan ändras beroende på datumet.
  • Bild med titeln Ät på en Sit Down Restaurant Steg 3
    3. Överväga kostbegränsningar. Till exempel, om du är vegetarian, har nötallergier, eller har celiacs sjukdom är det viktigt att noga läsa över menyn för att se om det kommer att finnas ett tillräckligt antal alternativ. Överväg även att ringa restaurangen för att se om de har några kostsubstitutioner som inte är listade på menyn.
  • Del 2 av 5:
    Bedömning av etikett före ankomst
    1. Bild med titeln Ät på en Sit Down Restaurant Steg 4
    1. Bära ordentlig klädsel. Medan några restauranger kommer att leda till att du är underdressed, är det fortfarande viktigt att klä på den del om du äter på en exklusiv etablering. Kolla in restaurangens hemsida för att se vilken typ av klädkod som förväntas.
    • Jacka krävs. Detta är i allmänhet de högsta klädkod restaurangerna kommer att kräva. Det betyder att mannen förväntas bära en formell jacka som en sportrock eller blazer, medan en kvinna ska bära motsvarande som en klänning, klänningar eller till och med pantsuits.
    • Formell klädsel. För restauranger som kräver formell klädsel, kan den här klädkoden vara lite mer varierad än en jacka önskad kod. Kvinnor kunde bära cocktailklänningar eller bekvämare långa klänningar. Män borde fortfarande bära något som en sportrock, men snygga slacks och en tucked i knapptröja skulle i allmänhet vara acceptabelt.
    • Formell ledig. Många restauranger kommer att ange något mellan de fanciest och de mest låga anläggningarna. Exempel på formell ledig eller avslappnad elegant kan vara turtlenecks, fina tröjor, en enkel svart klänning, knapp-downskjorta med en lätt sportrock, mörkare färger, läderskor eller smycken.
    • Tillfällig. Medan Casual är det mest avslappnade kravet på klädkod, betyder det inte att du borde ha svettiga, rippade kläder. Något så enkelt som en ny t-shirt och ett rent par jeans med sneakers är acceptabelt. Kom ihåg att hålla upp grundläggande hygien också. Casual betyder inte att du kan sprida kroppslukt genom restaurangen.
  • Bild med titeln Ät på en Sit Down Restaurant Steg 5
    2. Reservera. När du har bestämt dig för en plats, gör en bokning även om det bara är 15 minuter innan du vill äta. Detta är en vanlig artighet och ger värd eller anställd som svarar på telefonen en möjlighet att dela någon relevant information om natten. Ofta kommer restaurangen att reläera om det finns en viss speciell, fast meny eller välgörenhetsevenemang för kvällen. Värden kan också föreslå en föredragen tid att komma, så att du vet när du får mest omsorg och uppmärksam service. Nu skulle det också vara en lämplig tid att informera restaurangen och köket av några viktiga kostbegränsningar eller allvarliga allergier.
  • Bild med titeln Ät på en Sit Down Restaurant Steg 6
    3. Var punktlig. Precis som i fallet med en doktors besök eller en intervju, anländer några minuter tidigt.Denna enkla bit av förplanering gör det möjligt för restaurangen att köra ett smidigt schema så att andra beskyddare inte hålls vänta längre. Om du körs betydligt sent, var noga med att informera restaurangen.
  • Bild med titeln Ät på en Sit Down Restaurant Steg 7
    4. Titta på parkeringsmöjligheter. Restauranger som ligger i upptagna centrala centra kan ha en brist på parkering så du måste överväga om det är nödvändigt att ta med extra pengar för parkeringsdäck eller valet. Överväg att ta kollektivtrafik eller ringa en taxi om parkeringssituationen ser särskilt ut så att du inte spenderar mer tid på att cirkla för ett utrymme då du äter din mat.
  • Bild med titeln Ät på en Sit Down Restaurant Steg 8
    5. Erbjuda att vänta i baren. Om ditt bord inte är klart eller de ser särskilt upptagna. En bit av empati och en liten nonchalant gest av god vilja kan gå långt för att locka en flusterad restaurangarbetare som är kortfattat överväldigad. Med någon tur kan du till och med få en gratis drink eller ett litet erbjudande från köket, så tack.
  • Del 3 av 5:
    Beställa
    1. Bild med titeln Ät på en Sit Down Restaurant Steg 9
    1. Beställa drycker först. Om din server omedelbart frågar dig om dina drycker och du är inte säker, överväga att fråga om vatten medan du tittar över drickmenyn. Det är viktigt att inte bli förvirrad och beställa något du inte är helt nöjd med bara för att din server rusade till bordet.
  • Bild med titeln Ät på en Sit Down Restaurant Steg 10
    2. Fråga om dagliga specialerbjudanden. Många restauranger kommer att ha roterande specialerbjudanden som kan erbjuda goda överraskningar. Fråga om den grönsaks, fisken eller soppan av dagen för att du inte kommer att sakna de färskaste ingredienserna eller sällsynta förrätter.
  • Bild med titeln Ät på en Sit Down Restaurant Steg 11
    3. Titta över menyn och placera din matordning. Vanligtvis, när servern ger dina drycker, kan du börja beställa en aptitretare. Det här tittar på restaurangens meny online innan de anländer har sina fördelar, särskilt om du trycker på tid.
  • Var så specifik som möjligt med din beställning. Se till att du har meddelat din server av allergier du har, du vill att köttet kokas, och eventuella speciella ändringar från det sätt som varan är listat.
  • Kolla för att se om substitutioner är tillåtna. Vissa anläggningar är stolta i sina menyalternativ och tillåter inte några ändringar i förrätterna. Respektera detta mandat om substitutioner inte är acceptabla.
  • Om du är färdig med att beställa mat, var noga med att samla dina menyer och lämna dem till servern i slutet av din beställning.
  • Bild med titeln Ät på en Sit Down Restaurant Steg 12
    4. Be om rekommendationer. Servrar har detaljerad kunskap om de bästa alternativen så det är alltid en bra idé att välja sin hjärna för idéer. Var inte rädd för att ta sina förslag om det är en maträtt som är främmande för dig.
  • Bild med titeln Ät på en Sit Down Restaurant Steg 13
    5. Vara avgörande. En av de snabbaste att komma på dina servrar är dålig sida att beställa kycklingen och omkopplaren till biff Efter kockarna har redan börjat. Ta dig tid att se till att du är nöjd med maträtten för att göra restaurangen att springa så smidigt som möjligt.
  • Bild med titeln Ät på en Sit Down Restaurant Steg 14
    6. Placera andra drycker eller matorder vid lämpliga tider. Timing är en nyckelfaktor i en bra middagsupplevelse, och för att säkra dina satsningar är det bra att placera beställningar ibland när servern kan ge din begäran sin fulla uppmärksamhet. Göra ett försök att tala tydligt och vara avgörande.
  • Del 4 av 5:
    Lära dig din manners
    1. Bild med titeln Ät på en Sit Down Restaurant Steg 15
    1. Njut av din mat och var noga med att tänka på din uppförande.Delade plattor är ett allt vanligare fenomen, och det kan vara lätt att göra en kulinarisk faux pas när ett antal munvattenfaktor slår bordet, men kom ihåg att använda den lämpliga redskapen och äta från din tallrik och inte den serverande tallriken. Naturligtvis är nivån på decorum och granskning till det beror på den typ av restaurang och ditt företag. Ingen förväntar dig att äta grillspareribs med en kniv och gaffel.
  • Bild med titeln Ät på en Sit Down Restaurant Steg 16
    2. Känn dina redskap. Vissa restauranger kommer att erbjuda en mängd olika redskap som kan tyckas skrämmande om du inte är bekant med sina användningsområden. Var försiktig med att tänka på de olika storlekarna av skedar, liksom alternativa redskap som ätpinnar.
  • Små omrörande skedar används ofta för kaffe och te. Självklart bör dessa skedar endast användas för din drink.
  • Soppskedar är djupare och mer rundade. De är specifikt formade för att underlätta processen att konsumera din soppa och rekommenderas inte för andra användningsområden.
  • En platssked är ca 7 tum lång och är en all-purpose sked. Detta är den vanligaste skeden som används på restauranger och kan användas för förrätter, soppor och desserter lika.
  • Salladskedar har en långsträckt form som är formulerad för att göra sallader lättare att tjäna. De kan ibland kylas också.
  • Bild med titeln Ät på en Sit Down Restaurant Steg 17
    3. Följ upp med din server om bekymmer, gripes eller ytterligare behov. Var noga med att ta itu med eventuella problem med maten med din server - en beskyddare kan vilja ha något skickat tillbaka till köket som ska göras igen med eller utan en ingrediens. Genom att vara okomplicerad och öppen om vad du vill, kan restaurangpersonalen försöka korrigera problemet snabbt och effektivt. Om ett allvarligt fel har varit eller en död bugg slutade i din entree, var inte rädd att be om en gratis aptitretare för att kompensera för ohälsosam middagsupplevelse.
  • Bild med titeln Ät på en Sit Down Restaurant Steg 18
    4. Ge tack till kocken och kökslaget. Om du njöt av din mat, var noga med att skicka tack till den bakre personalen också. På vissa ställen kan du specifikt tipsa dem, och i de flesta andra kan du köpa dem en runda drycker som de kan ha efter deras skift.
  • Del 5 av 5:
    Betala och gottgörelse
    1. Bild med titeln Ät på en Sit Down Restaurant Steg 19
    1. Upprätta betalning med din grupp i förväg. Se till att alla är klara vem som betalar för vad du inte är i en besvärlig situation där någon inte har tillräckligt med pengar för att betala för sin mat. Detta är också avgörande så att du enkelt kan förklara för din server hur du vill ha kontrollen uppdelad när det är dags för betalning.
  • Bild med titeln Ät på en Sit Down Restaurant Steg 20
    2. Be om räkningen när du är nästan klar med middag eller efterrätt. Din server kan få räkningen utan att bli frågad, eller de kan vänta på att du ska initiera det så att de behöver verkar som om de rusar dig ut ur restaurangen. Om du har tid, prova ett av livets små lyx och beställa en eftermiddag kaffe, espresso eller digestif medan du väntar på att räkningen kommer fram.
  • Bild med titeln Ät på en Sit Down Restaurant Steg 21
    3. Kontrollera summan av räkningen för att se till att det inte finns några fel. Slutet av en måltid, särskilt en mellan ett antal separat betalande parter kan vara en hektisk tid, och ett misstag kan ha gjorts. Se till att du betalar rätt mängd.
  • Bild med titeln Ät på en Sit Down Restaurant Steg 22
    4. Betala räkningen med kreditkort eller kontanter. Servern tar tillbaka eventuell förändring om det behövs.Kom ihåg att i USA, a dricks För servern förväntas vara cirka 20% av den totala propositionen. Om de har gett dig utmärkt service över och bortom vad som förväntades av dem, kan du ge dem mer.
  • Tips

    Var försiktig med saker som inte har ett pris. Dessa alternativ är nästan alltid dyra och du borde be om det exakta priset om du är orolig för att beskatta din budget.
  • Kolla för att se delstorlekar. Fånga inte i en situation där du spenderar $ 50 bara för att lämna hungrig. Fråga din server om hur stora vissa förrätter är så du vet vad du kan förvänta dig. Också anser att fancier restauranger ofta serverar mindre rätter för högre priser, så kanske den avslappnade restaurangen med större portioner skulle vara det bästa alternativet för hungriga beskyddare.
  • Tänk alltid på din budget. Många människor älskar bekvämligheten att äta, men överväga inte kostnaderna. Försök att uppskatta hur mycket du ska spendera, inklusive tips på en restaurang innan du gör planer.
  • Visste du att menyn är en av de smutsigaste sakerna du kommer att röra i en restaurang? Kom ihåg att tvätta händerna efter beställning!
  • Varningar

    Kontrollera om restaurangen har en historia av matförgiftning. Att kontrollera recensioner är särskilt viktigt för att ingen har tidigare blivit sjuk på en viss restaurang, vilket kan vara skillnaden mellan en natt framför toaletten eller en natt som upptäcker din nya favoriträtt.
  • Låt dig inte luras av fancy beskrivningar. Vissa restauranger kommer att försöka göra maten verkar mer äkta genom att ringa ett objekt "Räkor scampi tagliatelle "istället för "Räkor spaghetti." Även om det inte alltid är ett dåligt tecken, kommer många restauranger att uppskatta medioker mat på grund av vilseledande beskrivningar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande