Hur man väljer bröllopsmottagningsaktiviteter

När du väljer bröllopsmottagning, bör du först och främst överväga behoven och önskan av alla inblandade.Tänk på vad du kollektivt tycker om och väljer aktiviteter på lämpligt sätt.Om din bröllopsmottagning är inomhus kan du spela spel, uppmuntra karaoke och vara värd för en poesi-läsning.Om din mottagning är utomhus kan du spela spel som krokett, cornhole eller hästskor.Om dina gäster vistas över natten och du planerar att återhämta sig nästa dag, hitta roliga aktiviteter du kan göra tillsammans som vandring, sightseeing och paddling.

Steg

Metod 1 av 3:
Hålla dina gäster underhöll
  1. Bild med titeln Välj bröllopsmottagningsaktiviteter Steg 1
1. Spela bröllop Guest Bingo.Bröllop Guest Bingo är en mängd bingo utformad för att få dina bröllopsgäster - särskilt de som kanske inte känner varandra - pratar och har en bra tid.Om du vill skapa ett bröllopsgäst Bingo-ark måste du ha alla svar på deras bröllopsinbjudan med ett roligt faktum om sig själva.Placera dessa fakta på ett bingokort, med varje roligt faktum som konsolideras till några ord som finns i en kvadrat i en serie (till exempel ett bingokort med 16 rutor, fyra rutor ordnade i fyra rader).
  • Dina gäster kan spela spelet genom att fråga varandra frågor inspirerade av de kriterier som beskrivs i bingo-rutorna.Till exempel, om en gästs roliga personliga faktum var att de var rädda för spindlar, kanske dina gäster frågar varandra, "är du rädd för spindlar?"
  • När de hittar någon som matchade de kriterier som de letade efter kunde de placera en "x" över den torget.Den som får en full rad eller kolumn av bingo kvadrater fyllda med X skulle vinna.
  • Du kan skapa mer än en layout om du vill.
  • Bild med titeln Välj bröllopsmottagningsaktiviteter Steg 2
    2. Spela skospelet.För att spela skospelet, du och din nya make sitter tillbaka och var och en av dig tar av dina skor.Du kommer var och en att handla en sko till varandra och hålla din andra sko i din andra hand.En gäst kommer att spela Emcee-rollen och ställa frågor som jämför de två.Du och din partner svarar genom att hålla upp skon av person som är svaret på frågan, antingen du eller din make.
  • Exempelvis kan emcee fråga, "vem är den bättre föraren?"Om du tror att det är du, du håller din sko.Om du tror att det är din make, skulle du hålla upp sin sko.Din make kommer att göra detsamma.
  • Spelet ger mycket komedi för dina gäster eftersom du inte kan se hur din make svarar men dina gäster kan.Om du och din make är oense på vissa saker, blir det roligt för dina gäster.
  • Om du ville, kan du hjälpa din Emcee Craft en lista med frågor innan du spelar spelet, eller uppmuntrar dem att begära frågor från de andra gästerna.
  • Bild med titeln Välj bröllopsmottagningsaktiviteter Steg 3
    3. Värd en par quiz.Du och din make - eller en vän som gör en bra Emcee - kan välja sex gäster för att bilda två paneler av tre personer.Varje panel kommer att ställas på olika frågor om dig och din make.Om ett lag inte känner till svaret på en fråga går det till det andra laget.Den första panelen för att få 10 frågor korrekta vinner.Frågor du kanske vill fråga inkluderar:
  • Var träffade min partner och jag först?
  • Vilket av oss sa "Jag älskar dig först"?
  • Var var vår första semester tillsammans?
  • Bild med titeln Välj bröllopsmottagningsaktiviteter Steg 4
    4. Uppmuntra Love Song Karaoke.Denna bröllopsmottagningsaktivitet innebär att du får dig och din make-att vara att kyssa när du hör dina gäster sjunger en sång som innehåller ordet kärlek.Informera dina gäster efter eller under middagen att de kan begära en låt av DJ och om den innehåller ordet "Kärlek", kommer du och din partner att kyssa.
  • Bild med titeln Välj bröllopsmottagningsaktiviteter Steg 5
    5. Ge galna libformer för dig att fylla i.Galen libs är korta historier med vissa ord som saknas att den galna libmakaren kan välja, vanligtvis för komedisk effekt.Om du är den kreativa typen kan du skriva ut flera av dessa galna libblad med innehåll som rör ditt bröllop eller framtida gifta liv och lämna dem på bordet för dina gäster att fylla i.Uppmuntra dina gäster att läsa sina galna libs efter middagen.
  • Den wackier den galna lib-innehållet, desto mer skrattar det kommer att garnera när det läses högt.
  • Till exempel kan en galen lib-mening läsa, "[ditt namn] och [din makas namn] ser verkligen fram emot [Gerund Verb] när de besöker [utländsk nation]."
  • Ett bröllopsgäst kan använda detta galna Lib-exempel för att skriva en zany-mening som "Jen och Edwin ser verkligen fram emot att åka skidor i Jamaica."
  • Bild med titeln Välj bröllopsmottagning Steg 6
    6. Be gästerna att utveckla skits om dig och din partner.Dina bröllopsgäster känner dig och / eller din partner intimt.Om någon bland dem är dramatiska eller kreativa typer kan du kanske övertyga dem om att utarbeta en kort skit om dig och din partner.Deras ljust skit skulle ge gott om skratt och leenden.
  • En bra skit bör ta lite vana eller interaktionsformer du och din partner engagerar sig i och överdriver den för komisk effekt.
  • Gästerna bör förbereda dessa skits i förväg och sedan utföra dem under receptionen.
  • Bild med titeln Välj bröllopsmottagningsaktiviteter Steg 7
    7. Värd en poesi läsning.En poesi-läsning involverar gäster som läser poesi - antingen deras egna eller någon annans - för njutningen av de sammansatta gästerna.Direkt dina gäster att älska dikter och andra bröllopsliga poesi.
  • Till exempel kan du föreslå intresserade gäster att läsa något från John Donne, Shakespeare sonnet 18, eller "Kärlek som förklaras" av Jennifer Michael Hecht.
  • Bild med titeln Välj bröllopsmottagningsaktiviteter Steg 8
    8. Skapa ett ordsöknings servett.Istället för att ge dina gäster vanliga gamla vita servetter, beställa några skräddarsydda servetter för tillfället.Servetterna ska ha en serie bokstäver ordnade snyggt i rader och kolumner.Några av dessa bokstäver ansluts - går antingen upp och ner, vänster till höger eller på ett diagonalt sätt - för att göra ord.Dina bröllopsgäster bör noggrant studera servetten för att identifiera vilka ord som är på servetten.
  • Välj ord som är brölloprelaterade.Till exempel kan du dölja ord som "kärlek", "bröllop" och "brud" bland jumble av andra bokstäver på servetten.
  • Metod 2 av 3:
    Välja aktiviteter för en utomhusmottagning
    1. Bild med titeln Välj bröllopsmottagningsaktiviteter Steg 9
    1. Spela ett spel Cornhole.Cornhole är ett bra spel där du och några bröllopsgäster slänger en serie beanbags mot ett träbräda, vars yttersta kant är uppvuxen något och har ett hål i det som är tillräckligt stort för att låta en beanbag passera genom det.Den som får de flesta bönor genom hålet i slutet av fem minuter vinner.
    • Om du eller en av dina vänner är särskilt kreativ, kan du anpassa ditt cornhole-bräda med bröllopsrelaterade bilder som hjärtan, äktenskapsringar eller något liknande motiv.
  • Bild med titeln Välj bröllopsmottagningsaktiviteter Steg 10
    2. Spela hästskor.Hästskor liknar cornhole.Spelet involverar att kasta hästskor - vanligtvis tre, fyra eller fem - från en insats mot en annan.Stakes är vanligtvis ca 5 meter från varandra.Ditt mål när du spelar mot en annan person är att få fler hästskor än den andra personen runt staven.När du och den andra personen kastar dina hästskor mot en insats, gå över till den och kasta dem tillbaka mot den andra insatsen du började från.
  • Bild med titeln Välj bröllopsmottagningsaktiviteter Steg 11
    3. Ge en krokettuppsättning.Croquet är ett spel där du och en annan spelare (eller flera andra spelare) använder en mallet för att slå en boll genom en serie wickets (små bågar som sticker upp från marken).Den som kan få sin boll genom alla wickets i det minsta antalet strejker är vinnaren.Det är typ av golf, men utan de stora avstånden som är inblandade mellan hål.Om du är värd för en utomhusbröllopsmottagning, kan croquet vara jättekul för hela gänget.
  • Metod 3 av 3:
    Garantera en framgångsrik mottagning
    1. Bild med titeln Välj bröllopsmottagningsaktiviteter Steg 12
    1. Välj rätt plats.Rätt plats kommer att vara en som bekvämt kan rymma alla dina gäster och glädjer dig och din make / maka.Prata med din partner och utbyta idéer om teman som du kan njuta av i receptionen baserat på vad platsen är.
    • Till exempel, om du vill ha en bröllopsmottagning ute, kanske du vill hitta en offentlig park eller en lokal country club som hyr utrymme utomhus.
    • Om du vill ha en bröllopsmottagning i ett rustikt utrymme, kan du tänka på att hitta bröllopsmottagningen på det lokala naturcentret eller Mountain Lodge.
    • Lär känna arenan.Platsen du har din bröllopsmottagning kan se bra ut, men rymmer det alla gäster du kommer att vara värd?Har utrymmet adekvat akustik?Besök ett par gånger med din partner för att ta reda på vad inställningen kommer att se ut som bröllopsdagen.
    • Om möjligt, värd din repetitionsmiddag och bruddusch på samma plats som din bröllopsmottagning kommer att vara.Detta ger dig en fördjupad känsla av vad man kan förvänta sig av din bröllopsmottagning.
  • Bild med titeln Välj bröllopsmottagningsaktiviteter Steg 13
    2. Gör en lista över bröllopsmottagningsaktiviteter du tycker om.Om du har varit i bröllopsmottagningar innan, tänk tillbaka och identifiera roliga aktiviteter som du kanske vill införliva i ditt eget bröllop.Om det fanns aktiviteter som du önskade skulle du ha kunnat göra vid det föregående bröllopet, skriv dem på listan, också.
  • Har din partner utkast till en liknande lista.Jämför dina listor för att komma med några aktiviteter som du och dina gäster kommer att njuta av.
  • Bild med titeln Välj bröllopsmottagningsaktiviteter Steg 14
    3. Utarbeta en budget.Hosting ett bröllopsmottagning kan vara dyrt.Var noga med att lägga till kostnaderna för inte bara bröllopsmottagningsaktiviteterna, men också av mat och dryck, DJ och uthyrningskostnader för utrymmet.Var noga med att placera allt du vill ha på din bröllopsmottagning och jämföra det totala mot mängden pengar du är villig att spendera på ditt bröllop.
  • Om du upptäcker att du är över budget, leta efter ett billigare alternativ.Till exempel, om du tror att catering från Tex-Mex-restaurangen är för mycket, få en beställning från den italienska platsen istället.
  • Bild med titeln Välj bröllopsmottagning Steg 15
    4. Utveckla en varierad meny.Du borde ha en blandning av rätter så att alla kan njuta av bröllopsmottagaren.På dina bröllopsinbjudningar bör du erbjuda möjligheter till rymd för gäster att inkludera dietbegränsningar, allergier eller andra speciella överväganden.Ta hänsyn till dessa önskemål och speciella behov när du söker efter cateringfirma och arenor.
  • Försök att inkludera flera vegan- och vegetariska rätter.
  • Ge rätter som människor med allergier - inklusive nöt, soja och skaldjurallergier - kan njuta av.
  • Bröllopsgäster vill njuta av en fullständig måltid, inte bara ett eller två objekt från menyn.Var noga med att du tillgodose dina gäster.Till exempel, om du vet att några gäster har mjölkallergier, inkludera flera rätter (inklusive aptitretare, huvudrätter och desserter) som är mjölkfria, inte bara en eller två saker från huvudrätten.
  • Bild med titeln Välj bröllopsmottagningsaktiviteter Steg 16
    5. Erbjuda dansmöjligheter.Dans är ett roligt sätt att flytta kroppen till musikens rytm.Din bröllopsmottagning kan ha balsaldans, tango dans, disco dans, eller alla ovanstående!Prata med din make och bestämma vilken typ av dans du vill ha vid din bröllopsmottagning.
  • Om du har dans, behöver du musik.Hyr ett DJ eller ett levande band.En DJ är förmodligen billigare eftersom du ska betala för endast en kille (mot priset på tre eller fyra killar i ett band), men den personliga touchen av att ha ett levande band kan vara värt det för dig.
  • Jämför priser och tänk på vilken typ av reception du vill ha.
  • Bild med titeln Välj bröllopsmottagningsaktiviteter Steg 17
    6. Erbjuda barnvänliga aktiviteter.Om dina bröllopsgäster tar med barn, bör du också ge några aktiviteter för dem.Du kan till exempel ge en färgstation med pappersark - antingen tomt eller med mönster - och lådor av kritor.Dessa aktiviteter kommer att hålla dem uttråkad och krabba, vilket kan få dem att orsaka ondska.
  • Barn älskar också att spela videospel.Ställ in en videospel station där barnen kan spela åldersfria spel tillsammans.
  • Barn kan också delta i några av de vanliga aktiviteterna som cornhole och hästskor.
  • Om du är orolig för barnen som blir krabba, eller om det finns många barn i närvaro, kan du ha ett separat rum reserverat för barnen.Ställ in alla barnrelaterade aktiviteter i det separata rummet och hyra en barnvakt för att se dem under mottagningens varaktighet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande