Hur fyller du ett bröllop rsvp

Planering av ett bröllop kan vara extremt stressigt! Och inbjudan är bara en liten bit av det komplicerade pusslet som leder upp till den stora dagen. RSVP-kort ingår vanligtvis i bröllopsinbjudningar så att paret kan ta reda på vem som exakt kommer att närvaro och göra val när det gäller sittplatser och matarrangemang. För att vara en bra gäst är det viktigt att du lämnar all nödvändig information och returnerar RSVP så snart som möjligt.

Steg

Metod 1 av 2:
Fyller ut kortet
  1. Bild med titeln Fyll i ett bröllop RSVP steg 1
1. Titta på det yttre kuvertet för att bestämma exakt vem som alla är inbjudna. Namnen på de som är inbjudna kommer att skrivas ut på de yttre och inre kuverten (som returadressen). Detta är särskilt viktigt om du har barn eftersom vissa par föredrar sitt bröllop att vara en vuxen-bara affär. Om så är fallet kommer det att finnas en linje som läser något i linje med: "Observera att denna händelse bara är för vuxna."
  • Om du har barn och de inte är inbjudna, tryck inte paret för att låta dem komma även om de är välskötta. Gör andra planer för dina barn den dagen och njut av festligheterna!
  • Om du inte har ett plus-ett men vill ta med en ny partner tillsammans, tryck inte paret för att låta dig ta med dem. Vissa arenor och caterers tar ut mer per tillagd gäst (särskilt mindre arenor med maximala anläggningar), så respektera parets beslut att hålla siffrorna ner!
  • Bild med titeln Fyll i ett bröllop RSVP steg 2
    2. Skriv ditt namn på "M" -linjen. "M" -linjen är avsedd att sparka av titeln på deltagarna (MR., Fru., Fröken). Var noga med att skriva läsbart och använd inte smeknamn om inte smeknamnet användes i adressen på det yttre kuvertet. Till exempel, om inbjudan är adresserad till "Fröken Janette", skriv inte "Fröken Jan" på linjen även om det är vad du brukar gå förbi.
  • Om du är gift och har samma efternamn, skriv din partners för- och efternamn efter var och en av dina titlar. Till exempel, "Mr. och fru. Seth Haverty."Om du och din make har olika efternamn, inkludera båda dina fullständiga namn. Till exempel, "Mrs. Juni Allison och Mr. John Haverty."
  • Om du är singel, skriv "Fröken June Allison" eller "Mr. John Haverty."
  • Om du och din partner är ogift, inkludera båda dina namn och använd "Fröken" som den feminina titeln. Till exempel, "Fröken Joun Allison och Mr. John Haverty."
  • Bild med titeln Fyll ut ett bröllop RSVP steg 3
    3. Ange antalet deltagare och frånvaro. De flesta kort kommer att ha två linjer för att du ska fylla i. Texten bredvid varje rad kommer att läsa "Acceptera" eller "Avvisa" eller något som "accepterar med nöje" eller "minskningar med ånger."Om du fyller i kortet för dig själv och andra, skriv antalet deltagare och frånvaror på de medföljande linjerna.
  • Till exempel, om din familj av 3 var inbjuden, men bara du kan gå, skriv en "1" på Accept-linjen och "2" på nedgångslinjen.
  • Bild med titeln Fyll i ett bröllop RSVP steg 4
    4. Välj Måltidsinställningar om tillämpligt. Mer formella bröllop kommer att innehålla sit-down middagar med servrar och specifika sittplatser för varje gäst. Om så är fallet kommer RSVP-kortet att innehålla några val om din måltidspreferens (E.g., Kött, fisk, vegetarisk, vegan). Om det finns mer än en person som går till bröllopet, sätt varje persons initialer bredvid deras preferens så servrarna vet vilken tallrik som går där.
  • Om du är vegetarian eller vegan och inte ser vegetariska eller veganalternativ, vänligen kontakta paret eller arenan (som kan hänvisa till caterer) för att se om det finns några alternativ för dig. Kontakta bara paret om du är nära, och var inte påträngande om det!
  • Om du vet att du inte kommer att kunna äta något vid bröllopet på grund av kostbegränsningar eller allvarliga allergier, planera att äta på förhand eller ta med egen måltid och snacks. Det kan tyckas besvärligt, men folk kommer att förstå att du inte vill belasta bröllopsfest, cateringfirma eller plats. Om du slutar med att föra en måltid, sked den på en tallrik istället för att äta den av Tupperware som matchar kvällens formalitet.
  • Bild med titeln Fyll i ett bröllop RSVP steg 5
    5. Skriv en anteckning om kortet har gott om utrymme. Om kortet har rum eller extra linjer, var god att skriva några ord av väl önskemål. Till exempel kan du skriva: "Jag är så upphetsad för de två av er att börja din livsresa tillsammans!"Håll det uppdaterat och matcha tonen i inbjudan.
  • Om tonen är superformell kan du skriva, "Jag ångrar att jag inte kommer att vara närvarande. Jag skickar mina bästa önskningar till er båda!"
  • Om tonen är lekfull (som för tema bröllop), var god och skriv något som hänvisar till källmaterialet. Till exempel, om temat är Stjärnornas krig Du kan skriva något som, "påbörjade, kärleksfulla själar av två förenande, har! Önskningar av bäst, ge jag!"
  • Metod 2 av 2:
    Följande RSVP-etikett
    1. Bild med titeln Fyll i ett bröllop RSVP steg 6
    1. Svara så snart som möjligt. Svara så snart du kan är viktigt så paret och bröllopsplaneraren har tid att planera för det exakta antalet gäster. Kortet kommer sannolikt att ha ett "svar med" datum, men vänta inte förrän några dagar före eller dagen för!
    • Tänk inte på "svara" Datum som en "postmarkerad med" datum. Paret behöver ha fått din RSVP före eller på det datumet, så var en bra gäst och skicka det tidigt!
  • Bild med titeln Fyll i ett bröllop RSVP steg 7
    2. Följ värdens föredragna svarmetod om det inte finns något kort. Vissa par kommer att välja att ta RSVPS via en onlineportal på deras bröllopswebbplats eller begärs svar via e-post. Läs deras instruktioner noggrant och svara enligt deras angivna preferenser. Att svara i en icke-föredragen metod kommer att lägga onödig stress för att planera sitt bröllop.
  • Kom ihåg att leta efter (och följa) "svaret med" datum - desto bättre desto bättre!
  • När du skickar ett mail RSVP, skriv i en formell ton och klara om vem som kan och inte kan delta och deras föredragna entreeinställningar (om instruktionerna begär specifikation). Till exempel kan ditt email säga: "Kära Marcus och Jessica, tack för att du bjudit in oss att delta i din speciella dag. Leon och jag kommer gärna vara närvarande för repetition, ceremoni och mottagning. När det gäller måltidspreferenser föredrar Leon biffen och jag föredrar det vegetariska alternativet. Upphetsad att fira din kärlek! Bästa, Andra och Leon Mercer."
  • Om du inte kan delta, gör inte ursäkter eller går in i detaljer. Håll det kort och hjärtligt. Till exempel kan du skriva: "Kära Marcus och Jessica, vi är hedrade att bli inbjudna till ditt bröllop och repetition. Tyvärr kommer Leon och jag inte att kunna delta i någon händelse. Vi önskar er båda bäst på din speciella dag! Varm hälsningar, Andra och Leon Mercer."
  • Bild med titeln Fyll i ett bröllop RSVP steg 8
    3. Undvik att lägga till extra deltagare. Lägg inte till Extra på RSVP och inkluderar bara namn och antal personer som var specifikt inbjudna. Om alla i din familj är inbjuden, kommer inbjudan att adresseras till hela din familj (E.g., "Haverty-familjen"). Om inbjudan riktas till "Mr. och fru. Haverty, "bara du och din partner är formellt inbjudna och dina barn borde inte vara närvarande.
  • Om du förväntar dig ett barn någon gång mellan "svaret med" datum och bröllopsdagen (och det finns ingen linje som indikerar att händelsen bara är vuxna) kontakta paret för att fråga om din nyfödd är välkommen att delta i.
  • Bild med titeln Fyll i ett bröllop RSVP steg 9
    4. Byt inte plus-de om ditt ursprungliga plus-man inte kan delta. Om inbjudan är adresserad till dig och en gäst (e.g., "Fröken Haverty och Guest"), det betyder att du kan ta med den som du vill som ditt datum. Men om det är adresserat till dig och en specifik annan person och de kan inte gå, kan du inte byta extra plats till vem som helst. Detta är en bröllopsinbjudan, inte en konsertbiljett!
  • Om du är nära paret, kan de förstå och låta dig ta med en annan person i stället för originalet. Fråga på ett hjärtligt sätt och förstå om de säger nej, antar inte och byt din gäst utan att fråga dem först!
  • Bild med titeln Fyll i ett bröllop RSVP steg 10
    5. Gör omedelbar kontakt för att ändra din RSVP. Om du inte kan gå efter RSVping "Ja," Låt paret veta så snart som möjligt. Om du måste avbryta på bröllopsdagen, stör inte paret om det och kontakta bröllopsplaneraren, hedersmiljö eller bästa mannen istället. Ha en bra anledning till din avbokning (som en familj nödsituation eller allvarlig sjukdom) och ber om ursäkt för din frånvaro.
  • Paret betalade bra pengar för varje gäst att vara där, så om du RSVPED "ja" försök att hålla ditt engagemang och komma dit!
  • Om du måste flinga ut i sista minuten, var noga med att be om ursäkt och skicka fortfarande en bröllopsgåva.
  • Tips

    Skriv läsligt och i svart eller blå penna för att säkerställa att paret kan läsa ditt RSVP-kort.
  • Om du inte fyller i kortet direkt (när du öppnar det), kasta inte ut någon del av inbjudan! Du måste referera till det yttre kuvertet för att se vem som alla är inbjudna (speciellt om du har en familj).
  • Håll RSVP-kortet i gott skick och på ett säkert ställe. Lämna inte inbjudan eller RSVP-kortet som ligger på ett ställe där det kan gå vilse eller skadat. Dessa kort är inte billiga och paret behöver det vara läsbart och in-takt.
  • Om du förlorade RSVP-kortet, vänligen kontakta paret, ber om ursäkt, och låt dem veta om du kommer att vara närvarande eller inte. Du kan också skriva dem en anteckning i stället för din RSVP på formellt brevpapper (var noga med att checka in med dem för att be om ursäkt och låt dem veta vad de kan förvänta sig i vägen för din RSVP).
  • Varningar

    Hoppa inte över RSVping om du inte kan gå till bröllopet och känna dig dåligt om att minska. De behöver veta oavsett hur du känner för det!
  • Skriv inte, ring eller använd sociala medier för att låta paret veta om du kommer att vara närvarande (om de inte föredrar att du gör det). Bröllop kräver mycket planering och kan vara ganska komplicerat, så gör det enkelt på dem och svara i deras föredragna metod.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande