Hur man övertygar dina föräldrar att flytta

Där du bor kan ha ett betydande inflytande på ditt liv. Din förmåga att göra vänner, tillgång till karriär och utbildningsmöjligheter, och livskvalitet är ofta beroende av faktorer som ditt faktiska bostadsutrymme eller den plats där du bor. Du kanske känner att flytta kan göra livet bättre för dig och föräldrar. Genom att diskutera dina bekymmer och önskemål och överväga olika alternativ för att flytta, kan du kanske övertyga dina föräldrar att flytta.

Steg

Del 1 av 2:
Diskutera önskemål med dina föräldrar
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att flytta steg 1
1. Fråga dig själv varför du vill flytta. Innan du närmar dig dina föräldrar med din önskan att flytta, tänk på vad din motivation är. Inte bara kan det här hjälpa dig att krossa dina känslor, utan också hjälpa dig mer övertygande att göra ditt fall till dina föräldrar.
  • Skriv ner dina skäl för att du vill flytta. Till exempel kan du få saker som "bättre utbildningsmöjligheter för mig och jobbchanser för pappa", eller det kan vara något som "Huset är för stort för mamma att ta hand om."Det hjälper också om du har släktingar där du planerar att flytta, med något liknande "närmare mormor och morfar."
  • Överväg att hålla en lista över fördelar och nackdelar för att flytta. Tänk på faktorer som utgifter, förlorar vänner, får nya möjligheter eller hjälper axelburdens.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att flytta steg 2
    2. Plantera fröet av rörelse. Försök inte springa på dina föräldrar omedelbart som du vill flytta. Ta dig tid att plantera fröet till höger när du har haft en chans att skriva ut dina egna motivationer.
  • Undvik att vara påträngande. Ibland är det inte rusade, nämna att flytta kan göra livet lite bättre eller lättare. Till exempel kan du säga "mamma, kanske vi båda skulle inte vara så häftiga att lämna varje morgon om vi inte levde så långt från skolan" eller "pappa, kanske du skulle ha mer energi om du inte hade ett så stort utrymme att ta hand om."
  • Peka ut potentiella nya platser när du är ute. Till exempel, säg till din mamma och pappa när du är på väg till mataffären, "Wow, titta på allt i det här området: skolor, butiker, restauranger och det är så mycket närmare dina jobb."Du kan också säga" Wow, den här assisterade levande anläggningen har så många bekvämligheter och är verkligen nära vårt hus."
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att flytta steg 3
    3. Forskningspotential Nya bostäder. När du har planterat fröet som du vill flytta, kommer dina föräldrar sannolikt att börja få meddelandet. Att undersöka potentiella alternativ innan dina föräldrar börjar ställa frågor om din motivation och var du vill flytta kan hjälpa dig att göra ett mer övertygande fall.
  • Gå på nätet För platser kan du vilja leva eller flytta. Använd dessa som en del av de tips du subtilt droppe tips.
  • Tänk på element som ekonomi när du söker. Du kanske inte är medveten om dina föräldrars ekonomiska situation och hur dina förslag påverkar dem emotionellt och eventuellt ekonomiskt. Forskning Nya platser att bo på en mängd olika prispunkter.
  • Håll anteckningar på olika ställen så att du kan övertyga dem. Om du till exempel vill flytta till en annan stad kan du inkludera saker som standardkostnaden för bostäder och levande, den övergripande hälsoprofilen, och de fördelar som den presenterar för dig över den aktuella platsen du bor.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att flytta steg 4
    4. Använd rätt "ögonblick" för diskussion. Nästa gång en förälder visar stress om huset, föreslå att du flyttar. Låt detta stimulera en öppen diskussion om din önskan att röra sig och det är möjligt.
  • Ha diskussionen när du är mindre benägen att bli avbruten.
  • Starta konversationen med dina observationer och bekymmer om vistas och anledningarna till att du vill att dina föräldrar ska överväga att flytta. Låt dem veta att du är seriös, men försök och håll konversationen så ärlig och positiv som möjligt. Till exempel kan du säga "Jag är verkligen intresserad av att driva mitt intresse för vetenskap och skolan i New York har mycket bättre möjligheter för mig att göra det," eller "Jag är mobbad i skolan och känner mig som en outcast."På samma sätt kan du säga" mamma, jag tycker att det är en bra idé att flytta så att du har ett inbyggt samhälle och hjälper när du behöver det."
  • Föreslå att dina föräldrar pratar med dina vänner, kollegor eller lärare om dina önskemål. Det kan hjälpa dem att bättre förstå att din position är allvarlig.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att flytta steg 5
    5. Ge dina föräldrar tid att överväga. När du har haft diskussionen med dina föräldrar om att flytta, vänta och låt dem tänka på att flytta. Kom ihåg att flyttningen inte händer över natten och kan kräva att dina föräldrar tar tid att överväga fördelarna och nackdelarna med dem och hela din familj.
  • Sätt dig i dina föräldrars skor och vara känslig. När de anser dina önskemål, kom ihåg hur det påverkar dina föräldrar. Även om det kan vara bra för dig, kan det sätta ekonomisk och känslomässig stress på dina föräldrar.
  • Håll dig borta från att trycka på idén på dina föräldrar när du har diskuterat dina önskemål. Detta kan irritera eller stressa dem och kan hamna i dem avvisa tanken helt och hållet.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att flytta steg 6
    6. Respektera beslutet. Oavsett vad dina föräldrar bestämmer sig för att flytta, respektera det beslut som de når. Det kan finnas faktorer som du inte är medveten om att påverka ditt föräldrars beslut och nagging dem kan få negativa konsekvenser för dig.
  • Erbjuda att hjälpa dina föräldrar på något sätt du kan om de bestämmer sig för att flytta.
  • Håll dina föräldrar i slingan om dina känslor om motivationen för att vilja flytta är problem i skolan. Att prata om problem med dem kan hjälpa.
  • Revidera frågan i framtiden om dina föräldrar sa att de inte var säkra på eller ville ha lite mer tid att tänka på det.
  • Del 2 av 2:
    Med tanke på olika alternativ att flytta
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att flytta steg 7
    1. Få stöd. Om du flyttar är inte ett alternativ för tillfället, eller alls, överväg att få stöd för att hjälpa dig att klara av varför du vill flytta. Det kan hjälpa dig att inse att du kan formulera alternativ till att flytta som kan få dig att må bättre.
    • Tala med din familj, vänner och / eller en pålitlig person. Var öppen och ärlig med dem om dina känslor och fråga dem om råd om hur bäst hanterar din situation.
    • Sök hjälp av en professionell som din läkare, en psykiater eller en rådgivare.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att flytta steg 8
    2. Flytta tillfälligt. Om ett permanent drag inte finns i korten, utforska dina alternativ för att flytta tillfälligt. Från utbytesår att bo med släktingar kan även någon tid bort få dig att må bättre eller till och med hjälpa till att övertyga dina föräldrar att ett drag skulle vara bra för familjen.
  • Föreslå att bo med familj eller vänner i ett annat område. Även om det kanske inte är ditt första val av platser att leva, kan det ge dig en chans att flytta och uppleva något annat. Till exempel kan du säga "Skulle det vara möjligt för mig att stanna med farbror Chris i ett par månader och gå till skolan där?"Eller" mamma, skulle du vilja komma och stanna hos oss i några veckor? Detta ger dig en chans att slappna av."
  • Överväg att gå på ett utbytesprogram om du är student. Kan inte bara gå utomlands låta dig "flytta", men det kan också ge dig nya perspektiv och äventyr.
  • Kapitalisera på semester. Till exempel, om din familj har en bra tid på semester, nämna dina föräldrar hur mycket mer det finns att göra var du reser eller ens hur mycket bättre din familj kommer med.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att flytta steg 9
    3. Byta skolor. Om dina skäl för att flytta är relaterade till utbildning, till exempel mobbning eller inlärningsmöjligheter, fråga om du kan delta i en annan skola. Detta kan hjälpa dig att hantera problem när du inte kan flytta.
  • Forskningsskolor i ditt område som har egenskaper som du vill ha. Till exempel, om du vill fokusera på vetenskap, hitta lokala skolor som erbjuder utmärkta program i vetenskapen.
  • Fråga dina föräldrar om möjligheten att byta skolor. Kom ihåg att det här kan innebära att de behöver köra dig till en annan stad eller ett område varje dag, vilket kan göra sina liv svårare.
  • Var medveten om att byte skolor också kan komma med nackdelar: du kommer att vara det "nya barnet" och kan hitta att du har samma problem på den nya skolan som du gjorde på den gamla.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att flytta steg 10
    4. Hitta alternativa aktiviteter. Besök din lokala handelskammare eller fråga vänner eller kollegor om olika möjligheter i ditt område. Detta kan ge dig en chans att se fördelarna med att bo i ditt område.
  • Se vilka aktiviteter, klubbar eller händelser som händer. I många fall kommer folk att carpool till lokala händelser och det kan ge dig en chans att träffa nya människor och "flytta" utan att lämna ditt hem.
  • Fråga vänner och även personer du möter medan du är ute om aktiviteter eller evenemang i ditt område.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att flytta steg 11
    5. Delta i ett nytt samhälle. Internet har gjort världen mycket mindre. Om du inte flyttar är det inte ett alternativ, kan du flytta andligt genom att gå med i ett nytt och / eller virtuellt samhälle av personer som delar dina intressen och övertygelser.
  • Forskning olika samhällen online. Om du till exempel är intresserad av att bedriva en examen i romersk historia, kan du gå med i ett onlineforum av arkeologer eller andra romerska historiska entusiaster.
  • Överväg att se vilka andra samhällen som finns i ditt lokala område. Till exempel kan kyrkor vara en plats att hitta personer med liknande intressen eller lokalisera en hästklubb online kan hjälpa dig att ansluta till någon annan i ditt område med liknande intressen i hästar.
  • Låt dina föräldrar veta om de samhällen eller aktiviteter där du är intresserad av. Detta kan hjälpa dem att stödja dig och kan också få dem att återkomma sitt beslut om att flytta.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande