Hur man blir aktivist

En aktivist är den som ser behovet av förändring och ägnar sin tid att göra något åt ​​det. Och som framgångsrika tonårsaktivister bevisar, behöver strukturella, sociala eller ekonomiska hinder inte hindra dig från att driva din passion och skapa positiv förändring. Om du är intresserad av att göra en skillnad för en orsak som du bryr dig om, kan du göra det genom att utbilda dig själv om problemet, hitta sätt att engagera sig i person och online, och eventuellt även förfölja en karriär i ett fält som är relaterat till din sak.

Steg

Metod 1 av 4:
Hitta och stödja din passion för förändring
  1. Bildbetatled blir ett aktiviststeg 1
1. Ange ambitiösa men realistiska mål. Under hela historien har enskilda aktivister hjälpt Toppta imperier, befria de förtryckta och öppna sinnen till nya idéer. Och idag kan även tonåringar förbättra sina lokala stadsdelar eller bygga sociala jämställdhetsrörelser genom sina egna ansträngningar. Om du vill uppnå något är det viktigt att vara specifik om vad du vill se hända och hur du verkligen kan komma dit.
  • Ett bra tips för att göra mål är att "Tänk global handling lokal". I grund och botten bör du veta hur du kommer att gynna hela världen, men du borde göra åtgärden i ditt eget samhälle. Till exempel, om du vill minska koldioxid, gör du en ändring för att sluta med för mycket koldioxid själv.
  • Till exempel, samtidigt som man stoppar klimatförändringen är ett ädelt mål, är det för brett att vara direkt verkställbart. Du kan dock förespråka för hårdare utsläppsstandarder för fordon och industrier i ditt område.
  • Bildtiteln blir ett aktiviststeg 2
    2. Gå med (eller starta) en organisation som stöder din sak. Om du delar en passion för samma sak som många andra aktivister kan du förmodligen hitta en eller flera befintliga organisationer att gå med. Dessa kan vara allt från en studentklubb till en nationell organisation (som American Civil FrieDies Union eller National Arrangör Alliance).
  • De flesta aktivistiska organisationer erbjuder olika nivåer av engagemang. Så du kan göra vad du tycker mest bekvämt med, om det betyder att delta i möten och demonstrationer, ringa till dina lokala representanter, eller bara donera lite pengar när du kan.
  • Eller du kan ställa in din egen aktivistorganisation, oavsett om det är en återvinningsklubb i skolan eller en anti-rasismgrupp online. Det är okej att börja små.
  • Bildtiteln blir ett aktiviststeg 3
    3. Volontär din tid. Ett av de bästa sätten att göra skillnad är att donera din tid för att stödja din passion. Nå ut till organisationer i ditt samhälle som fungerar för din sak, och fråga hur du kan hjälpa till.
  • Till exempel, om du är intresserad av att stödja djur i nöd, prova volontärarbete på ditt lokala djurskydd eller vildmarksräddning. Det finns många sätt att hjälpa, från att ta hand om djuren för att hjälpa till med insamling av händelser eller skriva innehåll för webben.
  • Bilden med titeln Bli ett aktivist steg 4
    4. Donera pengar eller tillbehör. De flesta aktivister eller välgörenhetsorganisationer behöver resurser för att göra sitt arbete. Om du inte har råd att donera pengar till en organisation som stöder din sak, kan du kanske donera andra saker de behöver, som kläder eller konserverad mat.
  • Var medveten om att vissa välgörenhetsorganisationer är mer ansedda än andra. Om du planerar att donera pengar eller varor för att stödja en orsak, gör lite forskning innan du donerar. Kolla in din välgörenhetsbetyg med organisationer som välgörenhetsklocka, välgörenhetsnavigator, eller BBB-klokt ger allians.
  • Bildbetatled blir ett aktiviststeg 5
    5. Nå ut till familj och vänner. Berätta för din familj och vänner om din sak, och bjuda in dem att bli involverade. Om de är intresserade, dela litteratur om din orsak eller bara prata med dem om vad du har lärt dig. Om du gör frivilligt arbete, bjuda in en intresserad vän eller familjemedlem att volontär med dig.
  • Om du inte är säker på hur du börjar, börja med att komma upp med en lista med fem vänner eller familjemedlemmar du känner att du kan prata med om din sak. Tänk på hur du skulle känna dig mest bekväm närmar dem (e.g., över e-post, via telefon eller personligt) och nå ut till dem på det sätt som känns rätt till dig.
  • Bildtiteln blir ett aktivist steg 6
    6. Föregå med gott exempel. En av de enklaste och viktigaste formerna av aktivism utövar vad du tror på, eller "medveten aktivism."Att utöva medveten aktivism innebär att aktivism in i ditt vardagsliv, genom att leva och agera på sätt som direkt stöder din sak (e.g., Minska ditt koldioxidavtryck, med hjälp av hållbart producerade produkter, och så vidare).
  • Till exempel, om du är intresserad av att minimera djurs grymhet, kan du börja med att inte använda produkter gjorda av djur (som päls eller läder) och undviker företag som utnyttjar djur (som cirkus eller seaworld).
  • Bildbetatled blir ett aktiviststeg 7
    7. Identifiera och ange dina lustar. När du tittar på världen runt dig, vad får du upphetsad? Fyller dig med hopp, gör dig arg? Får dig att vara rädd för framtiden? Dina lustar kan fokusera på att stödja vad som är bra (e.g., friskare menyer i skolor) eller konfrontera vad du ser som fel (e.g., Online kroppskamning av tonåringar).
  • Skriv ner eller skriv ut en lista med saker du är passionerad och försök att vara så specifik som möjligt. För varje, identifiera problemet, lösningen och vad du kan göra för att hjälpa till.
  • Metod 2 av 4:
    Delta i onlineaktivism
    1. Bildtiteln blir ett aktivist steg 8
    1. Främja din orsak till sociala medier. Du kan använda sociala medier för att hålla dina vänner och anhängare informerade om de orsaker du support. Posta informativa artiklar, skriv om vad du gör för att vara involverad och bjuda dina vänner att delta i evenemang eller donera till fundraisers för din sak. Facebook, Twitter, Instagram - var och en av ovanstående är ett bra ställe att börja.
  • Bildbetatled blir ett aktiviststeg 9
    2. Förklara och ge bevis för ditt perspektiv. Oavsett din orsak, från nukleär spridning till könsidentitet och badrumsval, möter du massor av människor online med olika åsikter än din. Vissa kommer aldrig att övertalas oavsett vilka bevis du tillhandahåller, men andra kan vara villiga att lyssna på anledning, tankeväckande förklaringar.
  • Tilltalande för andras känslor ("Denna produkt är skadlig för vår barns hälsa!") Fungerar bäst när det stöds av bevis (" kolla in följande vetenskapliga studier ... ").
  • Det finns "Falska nyheter" Över hela internet, så gör lite grävning för att utvärdera bevisen innan du delar den.
  • Bildbeteckningen blir ett aktivist steg 10
    3. Cirkulera online-framställningar. Tack vare Internet måste du börja med en petition inte längre betyda dörren till dörren med en penna och urklipp. Det finns många webbplatser och sociala medieplattformar som husframställningar, inklusive förändring.org och framställningar.vita huset.gov. Att trumma upp stöd för en framställan:
  • Skapa ett tydligt, specifikt och realistiskt mål - "Skydda det skogsområde som ligger intill veteransparken från utveckling."
  • Anpassa orsaken genom att berätta för din historia - "Jag, som många barn i detta område, utvecklade en uppskattning för naturen genom att gå igenom dessa skogar."
  • Blanda online och offline insatser. Uppmuntra vänner och kollegor att dela ditt framställan både online och personligen.
  • Bildbetatled blir ett aktiviststeg 11
    4. Ge ekonomiskt stöd om du kan. Det är lätt att donera pengar online till befintliga organisationer som fokuserar på din sak, även om du alltid ska göra lite forskning om hur sådana grupper spenderar sina pengar. Du kan också vända dig till Internet för Crowdfunding-alternativ, antingen genom att använda webbplatser som IndieGogo.com eller firstge.com eller genom att använda sociala medier för att uppmuntra direkta donationer.
  • Om du ökar pengar för ditt lokala djurskydd, till exempel, se till att det finns en tydlig plan för att använda fonderna. Många människor kommer inte bara ge pengar blint utan att veta vad det kommer att användas för.
  • Metod 3 av 4:
    Att vara en informerad aktivist
    1. Bildbeteckningen blir ett aktivist steg 12
    1. Läs upp på din sak. Innan du blir involverad i en orsak är det viktigt att bli informerad om de berörda frågorna. Kolla in böcker relaterade till din sak från din skola eller offentliga bibliotek.
    • Välgörenhetsorganisationer eller andra aktivistorganisationer som ägnas åt din sak kan kunna rekommendera några böcker till dig. Kolla in sina webbplatser för läsningslistor.
    • Fråga lärare eller professorer du vet vem som kan vara bekanta med din anledning att rekommendera några böcker.
  • Bildbetatled blir ett aktiviststeg 13
    2. Titta på webbplatser relaterade till din sak. Sök för att hitta webbplatser av aktivist eller välgörenhetsorganisationer som stöder din sak. Läs sina sammanfattningar av problemen, läs upp vad de gör för att hjälpa till och titta på någon information de har om hur du kan engagera dig.
  • Använd Internet för att läsa upp ämnet i allmänhet, men alltid vara medveten om källorna för informationen och eventuella fördomar som kan vara uppenbara.
  • Bilden med titeln Bli ett aktivist steg 14
    3. Håll ett öga på nyheterna. Titta på nyheterna eller bläddra tidningar, tidskrifter eller online-nyhets publikationer för information om nya utvecklingar relaterade till din sak. Om du är medlem i en välgörenhets- eller aktivistorganisation för din orsak, kan de erbjuda ett vanligt nyhetsbrev eller roundup av de senaste berättelserna relaterade till orsaken.
  • Tänk på att inte alla källor är trovärdiga eller pålitliga. Utvärdera eventuella källor du läser, speciellt på Internet och vara medveten om författarens möjliga fördomar.
  • Bildbetatled blir ett aktiviststeg 15
    4. Ta klasser om frågor som är relaterade till din sak. Om du är i gymnasiet eller högskolan kan du kunna anmäla dig till klasser som hjälper dig att förstå din sak bättre. Till exempel, om du är oroad över miljöfrågor, skulle en miljövetenskapsklass vara ett bra ställe att börja.
  • Att ta en klass kan inte bara hjälpa dig att bli mer informerad om din sak, men det kan också hjälpa dig att ansluta till andra som är intresserade av samma problem.
  • Prata med din lärare eller professor utanför klassen för att få fler idéer om hur du blir involverad eller utbilda dig själv.
  • Om du inte är i skolan, eller om din skola inte erbjuder kurser som är användbara för dig, kanske du kan hitta en gratis eller överkomlig online-kurs relaterad till din sak. Till exempel erbjuder Smith College en gratis online-kurs på kvinnors aktivism via EDX-webbplatsen.
  • Bildbetatled blir ett aktiviststeg 16
    5. Lyssna på de mest drabbade personer. Om du är intresserad av en orsak som påverkar andra människor, så är ett av de bästa sätten att förstå hur man hjälper dem att lyssna på vad de måste säga. Om du inte kan nå ut till dem personligen, försök sedan ansluta till drabbade människor och samhällen via sociala medier, eller läs deras berättelser i böcker eller online.
  • Till exempel, om du är intresserad av att hjälpa till med problem som är relaterade till LGBT + rättigheter, tala med medlemmar i ditt lokala LGBT + -gemenskap om vilka typer av problem som är mest för dem, och vad du kan göra för att hjälpa till. Om din campus har en Gay-Straight Alliance Club, det kan vara ett bra ställe att börja.
  • Bildbetatled blir ett aktiviststeg 17
    6. Prata med andra aktivister. Om du vet andra aktivister i ditt samhälle som är involverade i orsaken är du intresserad av, pratar med dem ett bra sätt att ta reda på vilket arbete som redan görs i ditt område och vad du kan göra för att hjälpa till.
  • Försök att ansluta med andra aktivister i ditt område via sociala medier eller delta i möten för organisationer i ditt område.
  • Om du är i skolan, prata med andra studenter eller lärare som är intresserade av din sak. Ta reda på om det finns några studentorganisationer på campus relaterade till din sak.
  • Metod 4 av 4:
    Att driva en karriär i aktivism
    1. Bildbetaget blir ett aktivist steg 18
    1. Major i ett fält relaterat till aktivism. Om du är på college eller redo att starta college, överväga att huvudämne i ett fält som hjälper dig att stödja din sak. Till exempel kan du vara större i ett fält som organisatoriskt ledarskap, eller du kan fokusera på något mer specifikt för orsaken du är intresserad av, e.g., Miljövetenskap eller kvinnors studier.
    • Tänk också på andra karriärvägar som skulle låta dig stödja din sak. Till exempel, om du är intresserad av folkhälsan, kan du söka en karriär inom det medicinska området.
  • Bildtiteln blir ett aktiviststeg 19
    2. Söka praktikplatser. Om du är ny på arbetskraften kan praktikplatser vara ett bra sätt att börja en karriär som aktivist. Under college eller strax efter college, leta efter praktik relaterade till dina intressen. Se om dina favoritgräsarorganisationer och icke-vinster erbjuder praktikplatser. Prata med din college rådgivare om var du ska hitta praktik relaterade till aktivism. Att slutföra ett eller flera relevanta praktikanter kan sätta dig på rätt spår för att bli en karriäraktivist.
  • Vissa examensprogram kan kräva att du slutför en praktik till examen. Se till att du kontrollerar dina examenskrav och slutför en praktik om det är nödvändigt för din examen.
  • Bildbetatled blir ett aktiviststeg 20
    3. Leta efter aktivistjobb. Om du är redo att börja arbeta, leta efter jobb som är relevanta för dina intressen. Se om välgörenhetsorganisationer och gräsrotsorganisationer du tror på att ha några öppna positioner som passar dina färdigheter. Till exempel, om du har starka skriv- och redigeringsfärdigheter, se om du kan arbeta som copywriter för en gräsrotsorganisation. Om du har färdigheter med planering och samordning av händelser, leta efter arbete som en volontärkoordinator.
  • I grund och botten, oavsett vilken arbetsförmåga du har är förmodligen användbara för någon aktivistorganisation där ute som stöder din sak - de kan behöva revisorer, förare, kockar, snickare, läkare, etc.
  • Expert Q & A

    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Registrera människor att rösta en form av aktivism?
      Bridget connolly
      Bridget connolly
      Politisk aktivist
      Bridget Connolly har frivilligt frivilligt på politiska kampanjer på den lokala och federala nivån i över 10 år, framförallt för 2008. Obama-kampanjen 2008 i Nevada och Josh Harders kongresskampanj 2018. Hon har gått dörr till dörr för att hjälpa till att registrera väljare och ta ut omröstningen i både Kalifornien och Nevada.
      Bridget connolly
      Bridget connolly
      Politisk aktivist
      Expert svar
      Ja! Registrering av personer att rösta hjälper till att ta bort hinder för personer som har marginaliserats av utbildningssystem, kultur och felaktig information om vikten av deras omröstning. Jag har haft så många erfarenheter där varje röst räknas. Om 500 personer registrerar människor att rösta i ett visst län, och vi får en 1 person, och någon vinner med 400 röster, det är en riktigt stor sak. Jag tycker att det är en medborgerlig plikt för människor som förstår hur politiken fungerar och förstår att omröstningen är på grund av allt detta. De människor som inte röstar är i huvudsak disenfranchised-de spelar inte en roll i vad som händer med sina skatte dollar och som representerar dem på lokal, statlig och federal nivå. Alla nivåer. Det tar mycket arbete att hålla sig informerad, men det är hur vårt system är inrättat. Du röstar folk i makt, så det är en medborgerlig plikt.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 2helpful 6

    Tips

    Vara kreativ! Activism behöver inte involvera stora händelser. Även om du arbetar ut ur ditt garage kan du fortfarande göra skillnad. Bloggare kan vara aktivister genom deras skrivande, lärare kan vara aktivister genom att uppmuntra studenter att utmana sina övertygelser, kan konstnärer lämna Guerilla-aktivistkonst runt staden, dator-kunniga människor kan ordna en e-zine, och så vidare.
  • När du arbetar med andra, överväga gruppens behov. Var villig att kompromissa med detaljerna, om inte på dina kärnvärden.
  • Gräva djupt i vad du forskar, skumma inte bara toppen.
  • Varningar

    Var respektfull för andras åsikter, och lär dig när du ska känna igen när du vänder dig till en soapbox, Sally. När du känner igen detta, sluta vara en aktivist.
  • Var medveten om konsekvenserna om du planerar att engagera dig i civil olydnad.Bär en advokats visitkort om du tror att du kan arresteras. I USA gör ACLU fickkort för detta ändamål.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande