Hur får man renare rätter från din diskmaskin

Ingenting är mer försvårande än att öppna en diskmaskin efter en cykel och hitta alla dina rätter fortfarande smutsiga. Mycket av tiden beror det på att diskmaskinen själv behöver en rengöring, så att de ger sina delar och interiör en tvättning bör omedelbart upp sin prestanda. Laddar maskinen korrekt kommer också att se till att alla ytor blir den uppmärksamhet de behöver. Slutligen, efter några pekare innan du faktiskt byter maskinen, kommer du också att förbättra maskinens effektivitet.

Steg

Del 1 av 3:
Tvätta din diskmaskin
  1. Bild med titeln Få rengöringsrätter från din diskmaskin Steg 1
1. Rengör avloppsfiltret. Smutsen och smutsen från dina smutsiga rätter försvinner inte magiskt efter att du har kört en diskmaskincykel. Se till att filtret inte är fullt av gunk från din senaste cykel. Om det är, kolla din bruksanvisning om hur du tar bort den. Tvätta sedan det bara i diskbänken med lite diskmedel och en svamp, skölj av tvålvattnet och sätt tillbaka det på plats.
  • Ett täppt filter är en av de vanligaste syndarna bakom rätter som kommer ut smutsiga efter en cykel. Det beror på att det smutsiga vattnet från den sista cykeln inte dränerade helt. Det betyder att du tvättar nästa sats med samma icky vatten.
  • Om ditt filter ser väldigt fel efter att du tar ut, kanske du vill suga det i varmt vatten och diskmedel i upp till en timme. Också, istället för en svamp, använd något mer slipande, som en nylonborste.
  • Bild med titeln Få renare rätter från din diskmaskin Steg 2
    2. Rensa träskor från sprutarmarna. Liksom filtret kan en täppt sprutarm sänka maskinens prestanda. Det beror på att träskorna kommer att blockera det färskt vatten som ska tvätta dina rätter. Kontrollera din bruksanvisning om hur du laddar spolarmarna. Då, när du har dem ut, kolla alla hål längs varje arm för att se till att de är klara. Om de är knutna upp:
  • Använd ståltråd, kabel eller till och med en trådhängare för att peka täppan ut. Ge sedan hålet en snabb tandtråd.
  • Följ det genom att blötlägga dem i destillerad vit vinäger. Som kommer att bryta upp någon gunk som din tandtråd inte kunde lossna.
  • Bild med titeln Få rengöringsrätter från din diskmaskin Steg 3
    3. Tvätta dörrens tätningar. Över tiden kommer gunna att bygga upp runt huvuddörrens interiör, liksom gummipackningen som bildar sin tätning. Detta kan orsaka en yucky lukt, så ge dörren och packningen en snabb ren. Torka ner dem med en fuktig trasa eller pappershanddukar. Gör detsamma med tvåldörren inuti maskinen, också.
  • 4. Kör en tom cykel med ättika. Nu när du har rengjort de mer out-of-way-platserna där gunk och smuts gillar att dölja, ge din maskin en allmän ren. Bara dumpa en kopp (237 ml) destillerad vit vinäger i botten av maskinen. Starta sedan en vanlig tvättcykel och låt diskmaskinen rena sig själv.
  • Bild med titeln Få renare rätter från din diskmaskin Steg 4
    Del 2 av 3:
    Laddar maskinen
    1. Bild med titeln Få renare rätter från din diskmaskin Steg 5
    1. Skrapa överflödig mat av dina rätter först. Efter allt det hårda arbetet som spenderas på att städa din maskin, ångra det inte allt genom att täppa till allting igen med lös mat. Dumpa eventuella smulor och whatnot i din skräpburk eller avyttringsenhet innan du laddar dem i din tvättmaskin. Spara dig själv och ansträngning att behöva rengöra filtret och armarna igen!
  • Bild med titeln Få renare rätter från din diskmaskin Steg 6
    2. Skölj inte eller suga dina rätter om du inte behöver. Om små bitar av mat har crusted över och fastnat på dina rätter, oroa dig inte för att bli av med dem innan de sätter dem i tvättmaskinen. Många diskmedel är utformade för att hålla sig till de bitar av mat, så du vill faktiskt lämna dem!
  • Skölj dem bara eller ge dem en blöt om du inte har tillräckligt med en full belastning ännu och du är orolig för att locka skadedjur.
  • I det fallet är det vanligtvis bättre att köra dem genom en sköljcykel i din maskin om den erbjuder det alternativet.
  • Om du sköljer eller suger dem i diskbänken, använd inte diskmedel. Spår av det kan hamna i din maskin och lämna en tvålfilm bakom.
  • Bild med titeln Få renare rätter från ditt diskmaskin Steg 7
    3. Dela rätter med hur smutsiga de är. Om du behöver springa mer än en last, sortera dina rätter först. Grupp de riktigt smutsiga som behöver en tung tvätt tillsammans och håller de som bara behöver en ljus eller normal cykel av sig själva. På så sätt behöver du inte köra två tunga cykler.
  • Om du bara har tillräckligt med en last, men det finns en eller två som är väldigt smutsigare än de andra, ställer dem åt sidan och tvätta dem för hand istället.
  • Bild med titeln Få rengöringsrätter från din diskmaskin Steg 8
    4. Undvik att lägga för många rätter i en last. Tänk på att bara för att du kan passa X-mängden rätter inuti din maskin, det betyder inte att var och en kommer ut lika rent. Utrymme rätter ut så det finns plats för vatten att gå upp och ner mellan.
  • Till exempel betyder vinklingskålar så att de är i 45 graders vinkel betyder att du kan passa mer inuti än om du lägger dem upp och ner. Men trängde dem för nära varandra kan resultera i en skål som blockerar den bakom den.
  • Detsamma gäller för dina redskap. Cram inte redskapet fullt ut.
  • Bild med titeln Få renare rätter från din diskmaskin Steg 9
    5. Sätt koppar, skålar och andra djupa rätter i toppstativet. Om du sätter dessa i botten, blockerar de sprutarmarna. Det betyder att vatten inte kommer att nå vad du har uppåt. Så använd bottenstället för plana rätter, som tallrikar och bakplåtar. För större djupa rätter som inte passar i toppracket, tvätta dem för hand.
  • Om du lägger större rätter i bottenstativet, stör inte något annat på toppen. Odds är att du bara måste tvätta vad som är där uppe igen!
  • Del 3 av 3:
    Kör din maskin
    1. Bild med titeln Få rengöringsrätter från din diskmaskin Steg 10
    1. Dubbelkontrollera din vattenvärmare först. Se till att din vattenvärmare är inställd någonstans mellan 120 och 125 grader Fahrenheit (49 och 52 grader Celsius). Många kommer förinställda till en sådan temperatur, men gå och se det om du justerat den av någon anledning, eller om du aldrig har kontrollerat sin temperatur innan. Justera det om det behövs, speciellt om det är något högre än det.
    • Högre temperaturer kan orsaka att vatten förångas innan det har en chans att tömma dina rätter. Det betyder att vattnet är borta, men smutsen att det var tänkt att tvätta är fortfarande kvar där.
  • Bild med titeln Få renare rätter från din diskmaskin Steg 11
    2. Rensa ditt skräpavfall. Om din handfat har en avyttringsenhet är det en bra chans att det också är anslutet till din diskmaskin. Innan du kör din last, kör lite kallt vatten från kranen och byt bort förvaring. Bli av med någon blockering i enheten, för det kan orsaka att smutsigt vatten dräneras i maskinen.
  • Bild med titeln Få renare rätter från din diskmaskin Steg 12
    3. Kör varmt vatten från ditt kökshandfat. Du vet hur du måste ge duschen en minut för att värma upp innan du kan gå inuti med frysning av din rumpa? Förvänta samma sak att hända med din diskmaskin. Innan du kör det:
  • Slå på den heta kranen till disken och låt kranen springa tills vattnet blir varmt.
  • När varmt vatten är i raden, stäng av kranen och starta din maskin.
  • 4. Gå inte överbord med tvättmedel. Använd endast det belopp som rekommenderas av ditt speciella varumärkes instruktioner. Använd mer kanske verka som ett säkert sätt att få dina rätter extra rena, men det kan faktiskt backfire. Det beror på att det mer tvättmedel du använder, desto mer rest kommer det att lämna bakom, vilket kan fälla gunk som ska skölja bort.
  • Om du avser att använda ett sköljhjälp utöver ditt tvättmedel, dubbelkontrollera ditt rengöringsmedel för att se till att det inte innehåller ett eget sköljmedel. Att använda ett fristående hjälp på toppen av ett allt-i-ett-tvättmedel är ett enda slöseri med produkt.
  • 5. Kör rätt cykel för din belastning. Diskmaskiner använder både vatten och el, men fuska inte dig själv genom att försöka spara pengar på verktyg. Om din last behöver en tung tvätt, skimp inte och kör en ljus eller normal cykel istället. Om du gör det, måste du förmodligen springa det för att få dem att rengöra, så spara dig tid och pengar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande