Hur man rengör rätter på en campingresa

Det kan vara frustrerande att hitta ett sätt att göra rätter medan du camping. Det är viktigt att tvätta disken noggrant, men eftersom det hjälper till att förhindra spridningen av bakterier och hålla din campingplats ren. Med lite tvål, hinkar och saneringstabletter är det ganska lätt att tvätta på en campingresa. Efter att ha tvättat dina rätter, var noga med att kassera vattnet på ett säkert sätt.

Steg

Del 1 av 3:
Skapa en städstation
  1. Bild med titeln Rengör rätter på en camping resa steg 1
1. Börja koka ditt vatten medan du äter. Innan du njuter av din middag, ta den största potten du har. Skölj det om det behövs och fyll sedan det med rent vatten. Placera det över elden så det börjar koka medan du äter.
  • Bild med titeln Rengör rätter på en camping resa steg 2
    2. Separera vattnet i tre hinkar. När vattnet är kokande, fördela det försiktigt mellan tre hinkar. En hink är för att tvätta, en för sköljning, och en är för att sanera dina rätter. Fyll varje hink om en fjärdedel av vägen full med vatten.
  • Bild med titeln Rengör rätter på en camping resa steg 3
    3. Lägg till tvål till en hink. I din första hink, lägg till några droppar av en flytande diskmedel. Tvålen ska vara biologiskt nedbrytbar för att skydda miljön medan du läger.
  • Vissa tvål är speciellt gjorda för camping. Innan du lämnar för din resa, se om du kan hitta en campingspecifik matställe online eller på en lokal avdelning eller hårdvaruaffär.
  • Bild med titeln Rengör rätter på en camping resa steg 4
    4. Lägg till ett sanitiserande medel till en hink. Du kan köpa sanitiserande agenter online eller på lokala hårdvaror eller campingbutiker. Kontrollera etiketten för att se hur många saneringstabletter du ska lägga till i hinken. Vanligtvis är förhållandet en tablett per gallon vatten, men förhållanden varierar beroende på varumärke.
  • Du kanske inte har ett sätt att mäta den exakta mängden vatten du använder. Gör bara ditt bästa för att uppskatta.
  • Del 2 av 3:
    Tvätta dina rätter
    1. Bild med titeln Rengör rätter på en camping resa steg 5
    1. Torka matrester från dina rätter. Använd pappershanddukar eller tyg för att torka ner dina rätter omedelbart efter att ha ätit. Detta tar bort eventuella uppenbara skräp av mat från dina rätter.
    • Det är bäst att skrapa din mat i elden. På så sätt kommer maten att brinna upp och du riskerar inte att locka djur till din campingplats.
  • Bild med titled Rengör rätter på en camping resa steg 6
    2. Tvätta varje maträtt. Placera de smutsiga rätterna i tvätttanken en i taget. Skrubba ner disken noggrant med tvålvatten och rena trasor. Efter att objektet är rent, skaka av några sud innan du överför det i sköljtanken.
  • Börja med de renaste rätterna och fortsätt sedan till de smutsigaste.
  • Bild med titled Rengör rätter på en camping resa steg 7
    3. Skölj dina rätter i den andra pannan. Överför rengöringsrätten till sköljpanelen efter tvättning. Dunk skålen i den här tanken kort och swish den runt för att ta bort överskott av vatten.
  • Om du märker din maträtt är inte helt ren när du lägger den i sköljtanken, flytta den tillbaka till tvätttanken och ge den en bra städning.
  • Bild med titled Rengör rätter på en camping resa steg 8
    4. Sanitera dina rätter. När disken är sköljd, sätt dem i sanitisera tanken. Kortfattat låt disken suga i sanitisera tanken för att ta bort alla långvariga bakterier. Detta är särskilt viktigt för rätter som knivar och skärbrädor, som hamnar mycket starka dofter som kan locka djur.
  • Bild med titeln Rengör rätter på en camping resa steg 9
    5. Torka dina rätter. Låt aldrig disken vara våta efter att ha tvättat dem. Använd en ren handduk för att torka av dina rätter efter sanering av dem. Du kan sedan lagra dina rätter för natten.
  • Del 3 av 3:
    Bortskaffande av sopor och smutsigt vatten
    1. Bild med titeln Rengör rätter på en camping resa steg 10
    1. Konsolidera ditt vatten. Efter att ha tvättat dina rätter, häll alla tre hinkar av vatten i en enda hink. Det är bäst att dumpa Sanitize-hinken i sköljbacken och sedan dumpa sköljbucken i tvätthinken.
  • Bild med titled Rengör rätter på en camping resa steg 11
    2. Spänn ditt vatten. Placera en metallfilm eller en liknande anordning över en av de tomma hinkarna. Häll vattnet över diskbänken för att spänna ut några långvariga matavfall.
  • Varje fast avfall ska överföras till ditt skräp eller brinner i elden.
  • Bild med titled Rengör rätter på en camping resa steg 12
    3. Dumpa ditt vatten 200 meter bort från vilken vattenkälla som helst. Du vill inte förorena vattenkällor med ditt smutsiga vatten. Det är viktigt att vara minst 200 meter bort från en vattenkälla innan du dumpar dina rätter.
  • Uppskatta om du inte har ett exakt sätt att mäta. Alltid gå längre än du tror att du behöver.
  • Bild med titeln Rengör rätter på en camping resa steg 13
    4. Dumpa inte ditt vatten på en enda plats. När du dumpar vattnet, flytta hinken runt så det är dispergerat över en stor lapp av mark. Dispergering av vattnet på en enda plats är en miljöfarlig.
  • Tips

    Tvätta alltid händerna innan du hanterar rätter för att begränsa spridningen av bakterier.

    Varningar

    Snälla skölj inte dina tvålrätter i den närbelägna floden eller sjön, även om ditt rengöringsmedel säger biologiskt nedbrytbar. Detta är skadligt för vattenlivet.
  • Mat lockar björnar och andra djur. Lämna aldrig matvaror, snacks, godis, rester, eller skrot i närheten av dina tält och campingplats.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande