Hur man roar dig själv

Så många människor idag rusar runt hela tiden med knappt en sekund att tänka. Om du får det sällsynta tillfälle där du känner att det inte finns något att göra, dra nytta av det. Möjligheterna är oändliga. Använd bara din kreativitet och lämna din tristess bakom.

Steg

Metod 1 av 5:
Få kreativitet
  1. Bild med titeln Amuse dig själv Steg 1
1. Hitta en hobby. Det finns inget bättre sätt att roa dig själv än att hitta en hobby du älskar att göra på fritiden. Det finns så många alternativ att välja mellan. Du kan köpa en ljuskit och prova din hand, lära dig hur man sy eller sticka, lära sig hur spela ett instrument, eller plantera en trädgård. Vara tålmodig, och kom ihåg att träning leder till fullkomlighetens väg.
  • Bild med titeln Amuse dig själv Steg 2
    2
    Ta bilder. Detta är ett utmärkt sätt att knacka på din kreativitet och hitta skönheten i världen. Du kan gå runt i ditt grannskap, eller helt enkelt ta bilder av ditt hus. Oavsett var du väljer att ta bilder, försök att vara så kreativ som möjligt och hitta din konstnärliga sida. Du kan sluta utveckla en passion för fotografering.
  • Bild med titeln Amuse dig själv Steg 3
    3. Skriva något. Skriv en berättelse, a brev till en vän, eller a dikt! Skriv bara något som kommer att tänka på. Skrivning är ett bra sätt att uttrycka dig själv och kan till och med hjälpa dig att slappna av. Även om skrivning drar dig ut ur din komfortzon, ge det ett försök. Kom ihåg att du inte behöver visa någon dikter dina skriv- eller personliga tankar du spelar in.
  • Metod 2 av 5:
    Vara produktiv
    1. Bild med titeln Amuse dig själv Steg 4
    1
    Organisera dina tillhörigheter. Komma fram genom att sortera genom dina saker. Gå igenom gamla papper, donera kläder som bara tar upp rum i din garderob, eller filar bort bilder. Du kommer att känna dig så bra efter att du har gjort, och du behöver inte oroa dig för att inte kunna hitta något senare när du inte har tid.
  • Bild med titeln Amuse dig själv Steg 5
    2
    Rengör ditt hus. Även om ditt hus kanske inte verkar smutsigt, finns det alltid platser som blir försummade. Nu är din chans att slutligen rengöra bakom kylskåpet, damm de fläktbladen, eller rengör din mikrovågsugn.
  • Bild med titeln Amuse dig själv Steg 6
    3. Plan för framtiden. Om du har tid, använd den för att planera för framtiden. Oavsett om det är för nästa vecka eller nästa år finns det alltid saker du kan förbereda för. Planera din Halloween kostym, vad du vill ha för jul, hur du vill göra om ditt sovrum, eller till och med vad du vill göra för a karriär.
  • Metod 3 av 5:
    Utöka din kunskap
    1. Bild med titeln Amuse dig själv Steg 7
    1. Kolla in en bok från biblioteket. Läsning är ett av de bästa sätten att spendera fritid. Om du inte tycker om att läsa, kan du inte ha hittat en bok som har gett ditt intresse än. Gå till ditt lokala bibliotek och bläddra runt. Chansen är att du kommer att se något som du vill kolla och ta hem.
  • Bild med titeln Amuse dig själv Steg 8
    2
    Lär dig ett nytt språk. Med så många webbplatser, YouTube-videor och telefonappar, kan du vara tillgängligt för någon. Även om du inte vill åta dig att lära sig ett helt språk, försök att lära dig att räkna till tio, eller lära sig alfabetet. Du kommer inte bara att känna sig fulländad, men kommer att ha en cool färdighet att dela med andra.
  • Bild med titeln Amuse dig själv Steg 9
    3. Öva sinne spel och pussel. Spel som Sudoku och korsord är roliga och hjälper till att stärka dina kritiska tänkande färdigheter. Leta efter dem i tidningen, eller köp en pusselbok på en lokal drogbutik.
  • Bild med titeln Amuse dig själv Steg 10
    4. Titta på en dokumentär. Dokumentärer är inte bara underhållande, men de kan hjälpa dig att utöka ditt sinne och kunskap. Det finns många att välja mellan det som passar dina intressen och lär dig om världen runt dig.
  • Bild med titeln Amuse dig själv Steg 11
    5
    Forskning ditt släktträd. Om du inte redan vet mycket om ditt anor, försök att undersöka det online. Det finns nu flera webbplatser som kan hjälpa dig att upptäcka coola fakta om din utökade familj som kommer att överraska dig.
  • Metod 4 av 5:
    Hjälpa andra
    1. Bild med titeln Amuse dig själv Steg 12
    1. Volontär på ett lokalt soppkök eller kvinnors hälsoklinik. Genom att sprida dig till det område du bor i, gör du många saker. För en, spenderar du tid och hjälper människor, djur och samhället. Du ger dig också ett positivt rykte. Om du plötsligt behöver ett nytt jobb eller har bestämt dig för att köra för borgmästare, är du mer benägna att vara betrodd när du har ett rykte för att hjälpa andra människor.
  • Bild med titeln Amuse dig själv Steg 13
    2. Fråga din familj om de behöver din hjälp. Medan du har extra tid på dina händer kan det finnas människor i ditt liv som inte kan tyckas hitta tillräckligt med tid på dagen. Fråga dina föräldrar om de behöver hjälp runt huset. Se om dina syskon kan använda din hjälp med läxor. Genom att volontärarbete din tid gör du inte bara en bra gärning, du ger också mycket behövlig lättnad till någon du bryr dig om.
  • Fråga dina föräldrar du behöver dig till babysit för en av dina syskon så att de kan köra ärenden. Det här är alltid en bra gest.
  • Bild med titeln Amuse dig själv Steg 14
    3. Nå ut till dina vänner. Se om dina vänner kan använda hjälp som studerar eller förbereder sig för något de har på sig i sitt liv. De kommer att vara tacksamma för din hjälp, och du kan ha kul i processen.
  • Metod 5 av 5:
    Avkopplande och reflekterande
    1. Bild med titeln Amuse dig själv Steg 15
    1. Bjud in en vän över att titta på en film. Vänner är nyckeln till underhållning. Du två kan skratta tillsammans när du tittar på en rolig film, eller bli rädd tillsammans med en skräckflicka. Hur som helst, gör lite popcorn och njuter av företaget.
  • Bild med titeln Amuse dig själv Steg 16
    2. Baka en behandling. Om du har en söt tand kan bakning vara den perfekta saken att hålla dig rolig och avslappnad. Titta upp ett gott recept på nätet, och sedan gå till mataffären för leveranserna. Bakning kan ge dig timmar värd för nöjen, och sedan i slutet kommer du att ha en utsökt behandling.
  • Bild med titeln Amuse dig själv Steg 17
    3. Ta en bubbla bad. Bad är det perfekta sättet att varva ner och spendera fritiden. Ljus några ljus, spela mjuk musik och hitta en fin luktande kroppsvask för att göra ditt bad extra.
  • Bild med titeln Amuse dig själv Steg 18
    4. Försöka meditera. Meditation är ett bra sätt att lindra stress och öka freden. Om du aldrig har mediterat tidigare, finns det bra videor du kan titta på eller böcker för att läsa om ämnet.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande