Hur man utvecklar ett intresse för kodning

I vårt högteknologiska samhälle, vet hur man kodar kan landa ett bra jobb eller komma till nytta som en hobby. Men skriva kodlinjer kan låta skrämmande eller till och med tråkigt. Tänk på kodning som ett utlopp för kreativitet, ett sätt att gräva djupare in i dina nuvarande intressen, eller ett sätt att uppnå ett specifikt mål kan hjälpa dig att bli intresserad. Hoppa in och prova lite kodning i en kodande grupp, eller på egen hand med programvara eller webbplatser, kan hjälpa dig att utveckla ett intresse för kodning.

Steg

Metod 1 av 3:
Reframing hur du tänker på kodning
  1. Bild med titeln Utveckla ett intresse för kodning Steg 1
1. Använd det som ett utlopp för kreativitet. Du kan skapa allt med de rätta linjerna av kod - tecknade, webbplatser, och program är bara de vanligaste. Du kan också kunna skapa något som ingen någonsin har sett tidigare. Om du tänker på kodning som ett utlopp för din kreativitet - samma sätt som målning eller skrivning är - kan du bli mer intresserad av att kosta sig själv.
  • Till exempel kan du lära dig jаvascript för att skapa tecknade filmer eller animationer baserade på en historia du är skriven.
  • Du kan också använda CSS (Cascading Style Sheets) för att skapa någon form av webbplats - för ett företag, en produkt eller till och med din egen blogg.
  • Bild med titeln Utveckla ett intresse för kodning Steg 2
    2. Länk kodning till dina andra intressen. Om du älskar att läsa kan du använda kodning för att bygga en webbplats för att skriva egna bokrecensioner eller blogga om böcker du älskar. Om du älskar teckningar kan du koda din egen animering. Tänk på dina lustar och sedan upp med sätt som kodar kan hjälpa dig att driva dem.
  • Om du gillar musik, kan du till exempel lära dig webbsidor som låter dig skapa en webbplats där du kan granska din favoritmusik. Med det högra kodningsspråket kan du bädda in musikprover eller länkar till dina favoritbands webbplatser,
  • Bild med titeln Utveckla ett intresse för kodning Steg 3
    3. Hålla ett mål i åtanke. Om du sätter upp för att lära dig kodning bara för att lära dig hur man kodar, kanske du inte är intresserad av det. Istället ha ett specifikt mål för den kodning du vill göra. Berätta själv du gör en sida på en webbplats, eller några ramar eller en tecknad film. Att ha ett mål kan hjälpa dig att hålla dig fokuserad och göra lärande att koda känna mindre överväldigande.
  • Metod 2 av 3:
    Börjar att koda
    1. Bild med titeln Utveckla ett intresse för kodning Steg 4
    1. Bilda en kodgrupp med andra människor. Det kan vara svårt att upprätthålla ett intresse för något som du gör allt själv, så det är nog lättare att vara intresserad om du gör det tillsammans med andra människor. Fråga dina vänner om de vill lära sig att koda med dig - det kan göra det mer som en social aktivitet och väldigt roligt. Det ger dig också några resurser om du stöter på problem.
  • Bild med titeln Utveckla ett intresse för kodning Steg 5
    2. Prova med kodning programvara, webbplatser eller appar. Ibland är det bästa sättet att bli intresserad av något att prova det själv, och det finns så många gratis eller ganska billiga sätt att prova kodning.
  • Gratis kodningswebbplatser inkluderar kodkedja, gratis kodläger, codewars och EDX.
  • Gratis kodgivningsspel inkluderar Scratch, via MITs hemsida.
  • Robomind är en app tillgänglig för Windows, Mac och Linus operativsystem. Cargobot är ett kodande spel riktat mot en yngre publik.
  • Bild med titeln Utveckla ett intresse för kodning Steg 6
    3. Prova olika typer av kodning. Om du har försökt kodning innan, men bara inte kunde bli upphetsad över det, kan det vara att det kodande språket du använde fungerade inte för dig. Det finns så många kodande språk, och de arbetar alla lite annorlunda. HTML och jаvascript används båda för webbplatser. C eller C ++ kan hjälpa dig att programmera datorns operativsystem. Prova något nytt och se om det blir mer intresserad.
  • Python är en typ av kodning som du kan använda på många olika plattformar. Det är också ganska användarvänligt, så det kan vara ett bra ställe att börja.
  • Strukturerat sökspråk (SQL) används på webbplatser för att skapa, lagra, redigera eller ta bort någon form av webbplatsinnehåll som du kan tänka på. Detta är ett bra val om du tänker skapa en webbplats som behöver mycket uppdatering.
  • Bild med titeln Utveckla ett intresse för kodning Steg 7
    4. Ha tålamod. Många människor förlorar intresse för något eftersom de inte är bra på det direkt. Många kodare är inte så bra när de börjar, och det är okej! Du kanske inte är den största kodaren genast, eller du kan röra upp. Var tålmodig med dig själv och ge dig en chans att bli bra.
  • Metod 3 av 3:
    Vistas intresserad och motiverad
    1. Bild med titeln Utveckla ett intresse för kodning Steg 8
    1. Lär dig grunderna först. Om du försöker hoppa in och börja koda projekt direkt, kan du hitta dig att slå mycket döda, eftersom du bara inte vet vad du ska göra. I stället lär du grunden för det kodande språket du är intresserad av först. På det sättet vet du vad varje kommando gör och var det kan vara användbart.
    • Om du till exempel vill använda dina kodningsförmåga för att skapa animeringar, bör du lära dig grunderna i jаvascript först. Lär dig varför du startar ett kommando med "g." och i vilken ordning ska dina kommandon vara listade. När du väl vet att dessa grunder är att använda dem för att koda fler och mer komplicerade projekt kan vara lite enklare.
  • Bild med titeln Utveckla ett intresse för kodning Steg 9
    2. Börja små. Om ditt första kodningsprojekt är ett stort projekt med många olika steg, kan du känna dig överväldigad och förlora intresse för kodning. Om du börjar med ett litet, personligt projekt kan du se resultaten av ditt arbete snabbare. Att göra det till ett personligt projekt förhindrar att du känner dig tryck från den person du kodar för.
  • Till exempel kan du börja med en mycket kort animering, där din tecknade karaktär bara gör en sak - som att vinka.
  • Bild med titeln Utveckla ett intresse för kodning Steg 10
    3. Hålla en portfölj. När du lär dig att koda, behåll en lista över de projekt du har slutfört. Om du någonsin känner dig avskräckt, eller som om du inte har åsidosatt mycket, kan du se tillbaka på din portfölj. Du kan se hur mycket du har gjort och hur du har kunnat slutföra hårdare och hårdare projekt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande