Hur man bygger en kompostbehållare

Om du vill lära dig hur du bygger en kompost behållare, titta inte längre. Här lär du dig hur du återvinna Deponibundet material i en funktionell, attraktiv kompostbehållare.

Steg

  1. Bild med titeln Bygg en kompostbehållare Steg 1
1. Hitta ett bra läge. Karta ut ett område på din gård för att placera din kompostkorg. Du kommer att vilja ha en plats som inte är för nära ditt hem, men är fortfarande nära nog att det kommer att vara bekvämt för dig att göra regelbundna resor för att göra inlåning i din komposthög.
  • Bild med titeln Bygg en kompostbehållare Steg 2
    2. Bestäm storleken på din behållare. Storlek spelar roll. Du kan ha en liten, kompakt enkammare kompostkorg eller du kan bygga en kompostkorg med flera kammare. Storleken är helt upp till dig, men storleken på din behållare bör sammanfalla med den mängd kompost du vill ha. Om du har en liten trädgård, är en kompostkorg med en kammare att räcka. Men om du har en trädgård som är tillräckligt stor för att mata en stor familj, kanske du vill överväga att bygga en kompostkorg med flera kammare. Om du bestämmer dig för att bygga en multikammarkammare, kommer varje kammare att användas för de olika "stånd" I komposteringscykeln.
  • Bild med titeln Bygg en kompostbehållare Steg 3
    3. Samla dina varor. Det enklaste, billigaste, mest miljövänliga materialet som ska användas för din kompostfack är träpallar. Inte bara är pallarna gratis, men de har redan latser inbyggda rätt in för att luften ska kunna komma till din komposthög. Pallar är lättillgängliga från möbelaffärer, hårdvaruaffärer, byggförsörjningsaffärer, etc. Alla anläggningar som använder pallar för transport av varor kommer att ha ett praktiskt taget obegränsat utbud av pallar som de staplar bakom sin butik för papperskorgen. Ta en tur bakom din lokala stora partihandel och du är bunden att hitta så många pallar som du vill. För en kammareback behöver du 5 pallar. När du får dina pallar, försök att hitta de som har smala öppningar mellan lamellerna. Den smalare slat desto bättre, eftersom det kommer att hjälpa till att innehålla din kompost. När du har dina pallar behöver du garn för att binda din palllåda tillsammans.
  • Bild med titeln Bygg en kompostbehållare Steg 4
    4. Bygg det. Så, du har dina 5 pallar och garn. På den plats du har valt att placera din kompostkorg, lägg ner din första träpall för att fungera som golv i din behållare. Nästa stå upp de närmaste 3 pallarna på var och en av 3 sidor av den 1: a pallen. Använd garnet för att binda hörnen tillsammans på toppen, mitten och botten av hörnen. Du ska nu se rutan som din kompost kommer att gå in. Med den 5: e och sista paletten, placera detta i öppningen av din låda. Du kan välja att prope det framför öppningen eller, om du är väldigt snygg, kan du bifoga 2 gångjärn till ena sidan så att dörren till din kompostfack svänger. Dörren behöver inte stänga helt. Det är huvudfunktionen är att hålla din komposthöga från att spilla ut ur behållaren.
  • Bild med titeln Bygg en kompostbehållare Steg 5
    5. Lägg till komposteringsmaterialen. Här är den roliga delen. Du kan nu sätta i de raked upp löv från din gård, gräsklipp, köksavfall och gödsel (om du har några). För att din kompost är framgångsrik vill du ha en bra blandning av bruna (löv) och gröna (gräs) material, luft (som redan är omhändertagen sedan du använder pallarna) och vatten. Gödseln är ett utmärkt material att lägga till din kompost men det är inte absolut nödvändigt. Den enda gödsel du vill använda skulle vara ko, häst, kyckling, kanin, etc. Vilket djur som är naturligt vegetarisk kommer att producera den önskade typen av gödsel. När det gäller köksavfallet, se till att du inte lägger kött- eller animaliska biprodukter i din kompost. Köttet kommer att ruttna istället för att sönderdelas och roten kommer att introducera skadliga bakterier till din kompost och göra din kompost värdelös. När dina material är i din kompostfack kommer du snart att se buggar och maskar som bor där. Var inte orolig av detta. Dessa critters är avgörande för framgången med din kompoststapel eftersom de hjälper till att bryta ner det i "svart guld" Du behöver för dina trädgårdsbehov.
  • Bild med titeln Bygg en kompostbehållare Steg 6
    6. Underhålla din kompostkorg. Om du vill gå bort från din dator rätt om nu eftersom du känner dig lurad att göra något som kräver underhåll, stanna sittande. Underhåll (det smutsiga "m" ord) är inte så svårt eller som tidskrävande som du kanske tror. Om en gång i veckan måste du vända din komposthög. Om du har en pitchfork, gör det väldigt lätt. Att vrida din komposthögst består av att helt enkelt få komposteringsmaterialet från botten av högen till toppen av stapeln och VISE-versen. Om du inte får regelbundet regn, vill du också få din kompost blöt om en gång per vecka. Du vill inte drunkna det men en ge det en bra blötläggning varje vecka om det inte har regnat.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande