Hur man skapar en älvsträdgård

En Fairy Garden är ett roligt DIY-projekt som innebär att du gör en liten trädgård som ser ut som den kunde hämta feer. För att göra en älvträdgård, välj en behållare och plats för din trädgård. Därefter lägger du till växter och buskar som är infödda i din region. När du är klar, accessorize med söta saker som ser ut som något som en fe skulle använda. När du är klar har du en förtjusande dekoration att njuta av.

Steg

Del 1 av 3:
Välja en behållare och plats
  1. Bild med titeln Skapa en Fairy Garden Steg 1
1. Välj en behållare. Fairy Gardens är vanligtvis inrymda i små behållare. Tänk på hur mycket utrymme du har. Om du håller din trädgård inomhus, behöver du en mindre behållare. För en utomhus trädgård kan du använda något större.
  • Bra föremål för en inomhusbehållare inkluderar något som en låda från ett gammalt skrivbord som du inte längre använder, en gammal kruka eller en gammal tvättfack.
  • Utomhus kan du använda större behållare för en större trädgård, som stora trädgårdsplottor eller stora lager. En rolig idé kan vara att använda en vagn så att du kan flytta din älva trädgård runt.
  • Redogöra för de typer av växter du planerar att växa. Vissa växter kan behöva extra dränering, så du borde hitta en behållare som möjliggör lite dränering om det är fallet. Andra växter kan komma med mindre dränering.
  • Bild med titeln Skapa en Fairy Garden Steg 2
    2. Skiss ut din fe trädgård. Medan du förmodligen kommer att hamna från din plan när du skapar din trädgård, är det alltid en bra idé att ha en grov skiss. På så sätt vet du hur du bäst monopoliserar ditt utrymme när du planterar dina blommor. Gör en skiss av din behållare och rita grovt skisser av var du kommer att hålla saker som sagan, dekorationer och dina olika växter.
  • Kom ihåg att ingenting är i sten ännu. Tänk på den här skissen mer som en grov guide än en ritning av exakt hur din älva trädgård kommer att visa sig. En del av det roliga med en älvgods experimenterar och hittar roliga, spontana dekorationer när du bygger.
  • Bild med titeln Skapa en Fairy Garden Steg 3
    3. Hitta ett bra läge för trädgården. När du kommer att lägga till växter till en älvträdgård, hitta en plats som får mycket sol. Sträva efter ett område i din bakgård som är fri från skugga eller ett utrymme med ett fönster i ditt hem.
  • Del 2 av 3:
    Lägger till dina växter
    1. Bild med titeln Skapa en Fairy Garden Steg 4
    1. Fyll din behållare med pottmark. Investera i en kvalitativ pottmark som främjar tillväxten av ett mångsidigt antal växter. De flesta lokala växthus och hårdvaruaffärer kommer att sälja all-pinting-jord. Häll din jord i din valda behållare så att den fulla ytan är belagd med ett fast lager av jord.
    • Tänk på de växter du lägger till när du lägger till din jord. Om växter måste begravas ett visst djup under jorden för att växa, se till att din jord är åtminstone den djupa.
  • Bild med titeln Skapa en Fairy Garden Steg 5
    2. Plantera några örter. Örter är lätta att ta hand om, och trivs både inomhus och utomhus. Förutom att ge av en magisk känsla kan örter skördas för användning senare. Plocka upp några frön eller örter på ett lokalt växthus. Antingen plantera dina frön eller överföra örterna själva till trädgården.
  • Timjan gör i synnerhet en bra växt för en älvsträd, eftersom den har en mycket dekorativ känsla.
  • Andra örter inkluderar saker som rosmarin, salvia, basilika och oregano.
  • Bild med titeln Skapa en Fairy Garden Steg 6
    3. Lägg till växter som är infödda i ditt område. Det enklaste sättet att se till att din älva trädgård växer utan problem är att välja inhemska växter. Sluta med ett lokalt växthus och fråga om vilka växter som är infödda i ditt område. Du kan också se den här informationen online. Det är bäst att använda lokala växter, eftersom de kommer att trivas lättare när de planteras i din fairy.
  • Du kan antingen köpa frön eller köpa växter som redan har blommat och överföra dem av rötterna till din trädgård.
  • Bild med titeln Skapa en Fairy Garden Steg 7
    4. Gå till små, känsliga växter. Men välj inte några växter. Välj mindre, mer känsliga inhemska alternativ som ger en mystisk känsla. Till exempel, om något som glömmer-inte är infödda i ditt område, kan dessa göra ett bra tillägg till din älva trädgård på grund av deras lilla storlek och dekorativt utseende.
  • Bild med titeln Skapa en Fairy Garden Steg 8
    5. Plantera en liten, trädliknande växt. Varje sagträdgård behöver ett träd, så välj en starkare, strängare växt att plantera i mitten av din trädgård. I jämförelse med de mindre, mer dekorativa växterna som fodrar tomten, kommer det att se ut som ett stort träd med utsikt över din älva trädgård.
  • Bushliknande växter, som vintergröna örter och shrugs, kan göra bra träd för din trädgård.
  • Om du har en större trädgård kan du även försöka lägga till något som ett litet bonsai-träd till mitten av din trädgård.
  • Bild med titeln Skapa en Fairy Garden Steg 9
    6. Försök lägga till några succulenter. Succulenter är bra om du vill ha en mer hands-off fairy trädgård, eftersom de inte kräver så mycket omsorg. De kan gå bra i en liten, inomhus trädgård. Plocka upp succulenter, som kaktus, på ett lokalt växthus och plantera dem i din trädgård.
  • Bild med titeln Skapa en Fairy Garden Steg 10
    7. Växtjord täcker växter som mossa. Moss är mjuk till beröring och kommer att täcka upp några fläckar av smuts kvar mellan blommor. Andra val inkluderar krypande phlox. Fernliknande lövverk kommer att se ut som små blommor eller bussning med din trädgård. Sluta med ett lokalt växthus för att plocka upp en moss att plantera i din älva trädgård för att skapa illusionen av rika gräs som växer i trädgården.
  • Bild med titeln Skapa en Fairy Garden Steg 11
    8. Se till att dina växter har samma ljus / vattenkrav. Växter i en älvt trädgård växer tillsammans i samma lilla utrymme. Därför är det viktigt att de har samma grundläggande krav på vård, eftersom du inte kommer att kunna tillhandahålla olika mängder vatten och ljus för varje enskild anläggning. Välj växter med liknande vårdregim så det är enkelt att hålla din älva trädgård levande och växa.
  • Del 3 av 3:
    Lägga till tillbehör
    1. Bild med titeln Skapa en Fairy Garden Steg 12
    1. Fyll i nakna mark med stenar. Patches of Pebbles kan springa genom dina växter, ser ut som en gångväg. Du kan också lägga till små högar av stenar här och där för att skapa mini rockträdgårdar. Du kan samla små stenar från utomhus eller köpa pebbles online eller på ett växthus.
    • För att lägga till lite flare, tänk på att lägga färgglada ädelstenar bredvid pebblesna. Detta kan lägga till lite färg och ge av en saga-vibe.
  • Bild med titeln Skapa en Fairy Garden Steg 13
    2. Skapa ett älvhus. Varje sagträdgård behöver ett litet hus för dina älvor att leva. Lokala hantverk eller konsthistorier kan sälja små husfigurer, som små loggstugor eller tee-pees. Du kan också titta på saker du har ljugit runt huset och återställer dem för din älva trädgård. Till exempel, om du har ett litet fågelhus som du aldrig har använt, placera den i din trädgård.
  • Om du vill kan du dekorera ditt sagor innan du sätter det i din trädgård. Något som ett gammalt fågelhus kan målas eller stenciled för att skapa roliga mönster.
  • Bild med titeln Skapa en Fairy Garden Steg 14
    3. Investera i miniatyrfigurer. Webbplatser som Etsy, liksom lokala hantverksbutiker eller hantverksmässor, säljer ofta miniatyrartiklar som kan läggas till i din Fairy Garden. Du kan lägga till skogsmark, som hjort och kaniner, till trädgårdsarna i trädgården. Du kan också lägga små möbler, som miniatyrgräsklippare, nära huset för dina älvor att sitta på. Miniatyrartiklar är ett måste för ett sagt hus, eftersom det skapar känslan som bor i din trädgård.
  • Bild med titeln Skapa en Fairy Garden Steg 15
    4. Lägg till små snäckskal som fågelbad. Om du bor nära havet kan du samla snäckskal och tvätta dem. Du kan också köpa snäckskal på en hantverksbutik eller online. Placera snäckskal upp och ner i hela din trädgård och fyll dem med stänk av vatten. Dessa kommer att se ut som birdbaths för de små fåglarna som besöker din fairy trädgård.
  • Om du har miniatyrfågelfigurer, försök att placera dem i fågelbadet för en extra effekt.
  • Bild med titeln Skapa en Fairy Garden Steg 16
    5. Gör skylt inlägg ut ur popsicle pinnar. Ta popsicle pinnar och remsor eller kvadrater av papper. Skriv saker på papperet, som "Feber" och "Skog," Märkning av de olika delarna av din trädgård. Sedan, håll dina tecken i smutsen i hela din älva trädgård.
  • Dekorera dina tecken så mycket som du vill. Saker som glitter och paljetter kan ge av en magisk känsla för din trädgård.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Alpine Garden Leverantörer specialiserar sig på miniatyrverk: träd, buskar, vinstockar, blommor och markdäck. Överväg att gå till en Alpine Garden leverantör för att få lite inspiration till din älva trädgård.
  • Om du inte gillar idén om planteringsanläggningar kan du alltid använda plast.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande