Hur man lägger till kompost på växter

Att lägga till kompost på växter ger dem näringsämnen som hjälper dem att trivas och blomstra! Kompost sönderdelas organiskt material, såsom löv och matskrot. Att lägga till kompost till jorden förbättrar sin konsistens och hälsa genom att tillåta mer luftutrymme mellan partiklarna, vilket skapar bättre dränering. Det lockar också regnmaskar, vilket skapar en hälsosam miljö för dina blommor och grönsaker. Du kan lägga till kompost på dina växter på flera sätt, inklusive att vattna dem med kompostte, ändring av din jord med kompost, gräva komposthål och använda kompost som mulch. Alla dessa metoder kommer att förbättra kvaliteten på din trädgårdsjord.

Steg

Metod 1 av 5:
Välja eller göra kompost
  1. Bild med titeln Lägg kompost på växter Steg 1
1. Börja kompostering hemma. Skapa en komposthöga genom att lägga mark med organiska material. Alternativa bruna material (som torkade löv, halm, sågspån och strimlad papper) med gröna material (som färska löv, kaffebryggare och frukt och grönsaksskrot). Lägg inte till något med kött, olja, fett eller mejeri till din kompost. Vattna regelbundet högen tills det är fuktigt men inte soggigt.
  • Det finns många sätt att ställa in ett kompostsystem, inklusive a bina, a säng, och en lugg.
  • Blanda regelbundet din kompost med en spade eller pitchfork.
  • Bild med titeln Lägg kompost till växter Steg 2
    2. Välj organisk, högkvalitativ kompost. Om du inte har tid, utrymme eller material för att göra din egen kompost, kan du köpa den. Men du måste välja noggrant, eftersom vissa kompost innehåller humant avlopp, läkemedel och lösningsmedel. Leta efter ekologisk, högkvalitativ kompost som innehåller bladmögel, gårdsavfall och djurgödsel.
  • Känn väskan också, det borde vara lätt, fluffigt och ha en jordig lukt. Undvik att köpa kompost som är tung, känner sandig eller luktar av ammoniak.
  • Besök din lokala trädgårdsaffär för att välja kompost så att du kan lukta och känna det innan du köper.
  • Bild med titeln Lägg kompost till växter Steg 3
    3. Se till att din kompost har sönderdelats noggrant innan du använder den. Kompost är klar när den är mörkbrun, smulig och har en jordig lukt. Det borde inte vara mögligt, pulveriskt, varmt eller lukt som ammoniak. Om du fortfarande kan urskilja vad några av elementen i komposten är (e.g., En bananskal), komposten behöver mer tid att sönderdelas innan du använder den i din trädgård.
  • Metod 2 av 5:
    Gör kompostte
    1. Bild med titeln Lägg till kompost till växter Steg 4
    1. Fyll en burlap väska med kompost. Om du inte har en burlap väska, kan du använda en gammal örngott. Fyll på väskan eller fodralet med kompost, stäng sedan upp den öppna änden.
  • 2. Dunkera kompostkassen i ett badkar. Fyll ett badkar, bin eller hink med vatten, lägg sedan din kompostpåse inuti den. Skaka påsen runt i några minuter för att hjälpa vattnet att tränga in på påsen och kompost.
  • Bild med titeln Lägg till kompost på växter Steg 6
    3. Låt påsen branta i några dagar. För att tillåta näringsämnena att läcka från komposten och i vattnet, låt påsen branta i två till tre dagar. Du kommer att kunna säga det är klart när vattnet är teens färg.
  • 4. Spraya eller häll kompostteet på dina växter. Fyll en sprayflaska eller vattenburk med kompostte. Häll eller spraya vattnet på och runt dina krukväxter eller trädgårdsplantor för att ge dem en dryck full av näringsämnen.
  • Du kan använda kompostpåse för att göra några satser av kompostte, spred sedan den våta komposten runt din trädgård.
  • Metod 3 av 5:
    Om ändring av din jord med kompost
    1. Bild med titeln Lägg kompost på växter Steg 8
    1. Sprid 3 till 4 tum (7.6 till 10.2 cm) kompost på toppen av din jord. Ändring av din trädgårdsjord hjälper dina växter att blomstra. Lägg till 3 till 4 tum (7.6 till 10.2 cm) av kompost till jorden runt plantorna i din trädgård. Stanna flera inches bort från baserna av befintliga växter.
  • Bild med titeln Lägg till kompost till växter Steg 9
    2. Lämna komposten ostörd nära dina växter. Du vill inte störa rötterna av växter som redan växer i din trädgård. I stället för att raka och tilldela komposten i jorden runt dina växter, lämna komposten som är i en 1 fot (30 cm) radie runt basen av dina växter.
  • 3
    Räfsa och till kompostlagret i den befintliga jorden runt dina växter. För att blanda komposten i din befintliga mark, rake och till komposten i jordens övre 6 tum (15 cm) runt dina växter. Detta ger luftning och tillåter näringsämnena i komposten att berika din befintliga mark.
  • 4. Vatten din trädgård. Lätt vatten din trädgård tills jorden är fuktig. Detta hjälper de näringsämnen som läcker från komposten i jordens djupare lager, vilket kommer att mata dina växter.
  • Metod 4 av 5:
    Gräva komposthål
    1. Bild med titeln Lägg kompost på växter Steg 12
    1. Gräva hål 12 tum (30 cm) djupt i din trädgård. Använd en spade eller en spade för att gräva flera hål som är 12 tum (30 cm) djupa mellan dina trädgårdsrader. Gräva så många hål som du kan fylla i med komposten du har till hands.
  • Bild med titeln Lägg kompost på växter Steg 13
    2. Sätt 2 quarts (1.9 liter av kompost i varje hål. Häll eller skovla 2 amerikanska kvarts (2.000 ml) (1.9 liter av kompost i varje hål. Du vill inte fylla hela hålet med kompost, eftersom du lägger till en del av den befintliga trädgården till hålet också.
  • Bild med titeln Lägg kompost på växter steg 14
    3. Fyll i resten av hålet med jord. Använd jorden du tog bort från hålet, täcka komposten med jord tills den är nivå med resten av din trädgårdsäng. Näringsämnena från komposten kommer att berika jorden i din trädgård och hjälpa dina växter att trivas.
  • Metod 5 av 5:
    Använder kompost som mulch
    1. Rensa ogräs och gräs bort från området. För att säkerställa att inget växer genom ditt nya lager av mulch, rensa bort ogräs och gräs från området kommer du att lägga till mulch till. Var noga med att ta bort gräsrötterna från marken så att de inte växer tillbaka.
  • 2. Skärm komposten. Sikt komposten genom en skärm för att ta bort stora bitar. Du kan använda en gammal skärm eller gör din egen genom att fästa 0.5 i (1.3 cm) Mesh hårdvara tyg till en träram. Placera din skärm över en skottkärra och siktera komposten i den. Boka de stora bitarna för din nästa komposthög.
  • Bild med titeln Lägg kompost på växter Steg 17
    3. Täcka din trädgårdsplot med komposten. Sprid 1 till 2 tum (2.5 till 5.1 cm) kompost över det övre lagret av jord i din trädgård. Var noga med att sprida mulken jämnt i hela området, arbeta runt befintliga växter. Håll kompostlagret ca 2 tum (5.1 cm) bort från basen av befintliga växter och deras stammar.
  • Tips

    För fleråriga växter bör du lägga till kompost varje gång du lägger till en anläggning eller dela en växt. För årliga anläggningar, lägg till kompost varje vår.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande