Hur man fyller upphöjda trädgårdsbäddar

Nu när du har gjort en Upphöjd trädgårdsäng, Du kanske undrar hur bäst att fylla den. Upphöjda trädgårdsängar behöver vanligtvis en blandning av mark och kompost. Du kan blanda jorden med komposten ordentligt eller laga dem, vilket är känt som lasagne trädgårdsarbete. Antingen kan man vara mycket effektiv, men lasagne trädgårdsarbete kan ibland vara billigare och lättare om du har en lång upphöjd trädgård.

Steg

Metod 1 av 2:
Blanda jord och kompost
  1. Bild med titeln Fill Raised Garden Beds Steg 1
1. Beräkna hur mycket jord du behöver. Mäta dimensionerna i din trädgårdsäng med hjälp av ett måttband. Du behöver längden, bredden och djupet på sängen. Placera dessa mätningar i en online-volymkalkylator. Hitta en av dessa genom att söka på internet. Du kan prova den här: https: // trädgårdsmästare.com / how-to / jordkalkylator / 7558.html
  • Tänk på att du kommer att blanda jorden med kompost. Så det nummer du får från räknaren blir den volym du borde ha efter att du har kombinerat kompost med din jord.
  • Bild med titeln Fill Raised Garden Beds Steg 2
    2. Samla inbyggd mark från din gård om möjligt. Den bästa jorden att använda är den mark som är infödd i ditt område. Om du har jord att spara i din gård, skapa bara det belopp du behöver i en hink eller skottkärra och flytta den över till din upphöjda trädgårdsbädd.
  • Bild med titeln Fill Raised Garden Beds Steg 3
    3. Köp näringsrika blandningar om du inte kan använda infödd mark. Om du inte har lätt tillgång till marken kan du köpa lite jordjord eller en fauxjordblandning från en trädgårdsuppmatning. Om du blandar köpt jord med jord från din gård, se till att de båda har en liknande konsistens.
  • Det viktigaste näringsämnet som din jordbehov är kväve.
  • Bild med titeln Fill Raised Garden Beds Steg 4
    4
    Gör din egen kompost eller köpa några. Du kan göra din egen kompost genom att sönderdela organiskt material i en kompostkorg. Om du har tillräckligt med din personliga komposthög, använd helt enkelt vad du har. Eller köpkompost från en trädgårdshandel.
  • Läs påsen eller fråga butikassistenten för att ta reda på vilka material som gick in i komposten. Den bästa komposten kommer främst att göras från växtfrågor, matskrot och gödsel.
  • Bild med titeln Fill Raised Garden Beds Steg 5
    5. Blanda jord och kompost med användning av ett förhållande 1: 1. Ditt mål bör vara till en jämn blandning av kompost och jord. Mäta jorden och kompost innan du häller dem i sängen för att vara exakt, eller bara mäta mängderna i ögat. Oroa dig inte för att vara helt exakt. När du har hällt både jord och kompost i sängen, blanda dem noggrant med dina händer eller ett trädgårdsredskap, som en till.
  • Använd handskar om du blandar med händerna.
  • Bild med titeln Fill Raised Garden Beds Steg 6
    6. Ta bort några stenar från blandningen. Helt enkelt dra ut stenar när du ser dem och placera dem någon annanstans i din gård. För många stora stenar kan göra det svårt för växter att växa.
  • Bild med titeln Fill Raised Garden Beds Steg 7
    7. Fyll din trädgårdsäng till toppen eller nästan toppen. Hur hög du fyller sängen beror på personliga preferenser och de växter du kommer att växa. Om dina växter kommer att växa rakt upp, som tomater, håll markblandningen spola med sängens topp. Om du huvudsakligen växer blommor, lämna lite utrymme mellan jordens topp och toppen av sängen. På så sätt kommer blommans blomningar att visas tydligt.
  • Metod 2 av 2:
    Försöker lasagne trädgårdsarbete
    1. Bild med titeln Fill Raised Garden Beds Steg 8
    1. Samla organiska komposterbara material som gräsklipp och löv.Lasagne trädgårdsarbete använder ett bottenskikt av kompost och ett toppskikt av jord. När du gör sitt lager av kompost, syftar många trädgårdsmästare en blandning som är 2 delar strimlad löv och 1 del gräsklipp. Om du har en gård, använd bladen från dina träd och gräsklippet som du samlar från att klippa din gräsmatta.
    • Om du inte har gräsklipp och lämnar till hands, fråga någon på en lokal trädgårdsbutik för alternativ.
  • 2. Placera ett lager av kartong eller tidning. Detta kommer att bryta ner långsamt, samla fukt och kvävning av ogräs i processen. Du behöver ungefär 4 till 6 överlappande lager oavsett vilket val du använder. Se till att köket eller tidningen sprider sig hela vägen till kanterna på din upphöjda sängplot.
  • 3. Lägg din kompost ovanpå tidningen eller kartongen. Sprid dina komposterbara material jämnt över kartongen eller tidningen. Fyll sängen upp halvvägs med detta material. Om du använder några olika komposterbara material, blanda dem tillsammans med dina händer.
  • Bild med titeln Fill Raised Garden Beds Steg 11
    4. Hitta jord till lager ovanpå din kompost. Använd idealiskt inbyggd mark som är i din gård. Om du behöver ett alternativ, gå till en lokal trädgårdshandel och köpa jordjord eller en jordutbyte.
  • Bild med titeln Fill Raised Garden Beds Steg 12
    5. Ta bort några stenar från jorden. Arbeta din hand genom jorden och se till att det inte finns något där det kan hindra tillväxten av dina växter. Om du hittar några stenar, flytta dem helt enkelt någon annanstans i din gård, eller kanske placera dem i en park eller en strand senare.
  • Bild med titeln Fill Raised Garden Beds Steg 13
    6. Fyll den upphöjda sängen till toppen eller nära toppen. Placera jorden direkt ovanpå skiktet av kartong eller tidning. Om du planterar något som växer rakt, som tomater, gärna få jorden att spola med toppen av sängen. Om du planterar blommor, lämna utrymme mellan toppen av jorden och toppen av sängen.
  • Detta säkerställer att blommans blomma verkar mer framträdande än stammen.
  • Varningar

    Undvik att använda endast jord eller bara kompost, eftersom det vanligtvis orsakar problem för en trädgård.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande