Hur man bygger en komposthög

Building Compost Stapel är ett av de enklaste trädgårdsprojekt som du någonsin kommer att göra och en av de viktigaste. Med tanke på tid och exponering för element kommer organiskt material att bryta sig ner på egen hand. Men du kan också påskynda processen upp. Det är där kompostering kommer in. Kompost ger utmärkt näring för växter, bygger jorden, matar fördelaktiga mikrober, och håller värdefulla resurser ut ur deponier. För att inte tala om det är roligt! Så här bygger du din egen komposthög.

Steg

Del 1 av 4:
Ställa in din kompost stapel foundation
1. Välj den bästa platsen. Stapelet ska vara lättillgänglig, och, beroende på dina önskemål, dolda från huvudvyn på din gård / trädgård. Vissa människor har inget emot att titta på sin komposthög i sin trädgård, men om du föredrar att inte se det, var noga med att hitta en plats ur sikte eller skärpa det.
  • Anledningen till att högen måste vara lättillgänglig är att du kommer att använda den - mycket. Du kommer att lägga till, vända och ta bort den färdiga komposten från högen, och du vill inte att den ska vara en chore som bara kommer till högen!
  • Du måste också lägga till vatten under torra stavar, så lokalisera stapeln inom räckhåll för slangen. Det är viktigt att lokalisera stapeln bort från alla strukturer, eftersom komposteringsprocessen är en av förfall och ruttna ditt hus, shed eller staket bör undvikas.
  • Kontrollera din kommun för lokala förordningar mot att placera kompostlopp Stäng av Lot-linjer-Du kanske inte helt enkelt kan placera din komposthög. Var du än vill.
  • 2. Starta din komposthög under rätt tid på året. Medan du kan ställa in din komposthög under en säsong, är vissa gånger bättre än andra. Under våren eller sommaren är högkväve material någonsin närvarande, men inte så mycket kolmaterialet finns. Fall är när både högkväve (gräsklippningar) och högkoliga material (döda blad) är rikliga.
  • 3. Bestäm hur mycket inneslutning du vill ha. Den snabbaste kompost stapel att bygga är en enkel höjd - bara kasta allt för att komposteras i en hög och låt det ruttna. Eller, du kan bifoga stapeln med stenar, brädor, betongbitar eller fäktning.
  • Om du bestämmer dig för att du vill ha ett snabbare, effektivare kompostering, försök använda en Komposteringsfack och presentera din egen vermicompost system. På grund av höljet är kompostfacken i allmänhet effektivare vid brytning av organiska material än kompostplattor.
  • 4. Försök bygga en mycket grundläggande behållare för din hög. Det finns så många olika sätt att bygga en högfundament som det finns sätt att drömma upp det. En mycket grundläggande hög är allt du verkligen behöver, även om du kan uppgradera till fancier, mer estetiskt behagliga behållare om du vill. Så här bygger du din super-basiska behållare:
  • Mät ut en plot minst 3`X3 `. Detta kommer att vara tillräckligt stort för att rymma mycket organiskt material utan att skapa en ögon i din bakgård.
  • Få några trä 2x4s eller liknande stora träslag (bonuspoäng för medelstora grenar som har mer av ett rustikt utseende). Ta tillräckligt med så att du kan köra 2x4s till en 3`x`3-kvadrat om varje halv fot längs omkretsen. Detta kommer att ta var som helst från 15 till 20 insatser.
  • Kör en insats i marken ungefär varannan fot, tills du har avdelat en kvadrat. Du kanske vill lämna en öppning på en av sidorna. Detta gör det enkelt att nå din hög och vända den med en spade eller gaffel.
  • Del 2 av 4:
    Starta en vanlig cykel
    1. Vet vad som inte ska sätta i din hög. Du kan kompostera allt som rottar - förutom fet eller sjuka växter. Livsmedel som ost eller kött sönderfaller inte ordentligt och kommer att leda till gnagare och icke-fördelaktiga insektsproblem.
    • Sjuka växter komposteras bäst i en behållare där uppvärmningsprocessen kan döda patogenerna. En komposthög värmer ojämnt, om du inte vänder det några dagar att vara flitig för att se till att allt växtmaterial spenderar tid i mitten av högen. Så det är lättast att bara lämna de sjuka växterna och undvika möjligheten att sprida problem i din trädgård.
  • 2. Syfte för en balans av kol (död / brunt / torrt) och kväve (grönt) material. Det rekommenderas vanligtvis att du lägger till 60% kol till 40% kväve.Lagera dina material med en liten dimma från en trädgårdsslang för att dämpa (inte våt eller suga) varje lager.
  • Om allt du har är grönt växtmaterial (som gräs) kan du lägga till tidningen som kolkälla. Andra källor till komposterbart kol innefattar:
  • Sugrör
  • Torra löv
  • Begagnade djursängkläder
  • Strimlad kartong
  • Sågspån och träflis
  • Små grenar / kvistar
  • Pappershandduk
  • 3. Bestäm om du vill strimla dina material. Det är upp till dig om du strimlar materialet eller inte. Om du vill ha en snabbare komposteringscykel, så strimlar strimlingen processen uppåtriktat. Shredding gör också för en noder som ser hög och en som är lättare att vända.
  • Vad gör Shredding? Shredding skapar en större yta för ekologiska material, vilket utsätter dem för mer bakteriell invasion. Större delar av organiskt material hindrar aerob sönderdelning.
  • Skruder inte mycket vegetativa eller fuktiga ekologiska material. Dessa material blir för fuktiga. Deras fuktinnehåll gör aerobisk sönderdelning mycket mer knepigt.
  • 4. Börja layering. Den här delen är den roligaste. Varje gång du lägger till i din komposthög, försök att lägga till i lager. Det finns tre grundläggande lager i en komposthög, och sätta dem ihop och i rätt ordning är viktigt:
  • Skikt en - kol: Material som ger kol innefattar hö, sod, halm, löv, obehandlad sågspån, hackade corncobs, majsstjälkar eller små kvistar. Sätt de bulkiererna i botten av stapeln, och lättare material på toppen.
  • Lager två - kväve: Detta är tändningen, så att säga, som startar komposteringsprocessen. Gödsel, gödselmedel, grönsaksavfall, gräsklipp, trädgårdsskräp och förrätter ger kväve för din mikrobiella armé.
  • Lager tre - matjord: Undvik sterila pottmarker eller de jordar som behandlas med insekticider, eftersom dessa inte innehåller eller vårdar mycket behövs mikrober.
  • 5. Var noga med att lägga till kvistar om du har dem. Var 8 tum (20.3 cm) eller så, lägg till lite grovare material för att garantera korrekt luftflöde. Kvistar eller stora växtstammar kan vara bra. Du kan också använda icke-komposterbart material, så länge det inte läcker toxiner i din kompost. Komposten är på ett sätt en levande, andnings sak. Förfallsprocessen är färdig med mikrober, fördelaktiga insekter och maskar - som alla behöver luft och vatten för att överleva.
  • Del 3 av 4:
    Upprätthålla komposthöget
    1. Ibland "omrör" stapeln. Detta görs genom att lyfta mitten till de yttre kanterna och de yttre kanterna till mitten med hjälp av en pitchfork. Också, vatten om det är torrt. Detta kommer att säkerställa korrekt och till och med fördelning av sönderdelningsprocessen.
  • 2. Håll stapeln. Du vill hålla mitten av högen varm och jämnt fuktig. När mitten av stapeln dämpas under 110 ° F (43 ° C), använd en spade för att röra stapeln och vrid organiskt material runt.
  • Du kommer att veta om högen är varm, för att du i kallare väder ser du ånga. I varmare väder kan du känna värmen när du vänder stapeln.
  • Kom ihåg att för mycket vatten kommer att drunkna mikroberna och jaga bort maskarna - det kan också orsaka att högen får en "rutten" odör.Om stapeln blir för torr, slutar förfallsprocessen. Syfte för jämnt fuktig.
  • 3. För mindre aktiva kompostplattor, vrid och vatten var 4 till 6 veckor. Om du sällan lägger till nya lager till din kompost, behöver du inte röra mycket ofta. En liten komposthög som är monterad på hösten bör vara redo att använda 3 eller 4 månader senare i början av våren.
  • 4. Hålla det varmt. En het stapel rots snabbare, men det är inte nödvändigt. Du kan bestämma dig för att bara kasta hela din vegetation på högen och låt naturen ta hand om det. Detta är en långsammare process och tar ungefär ett år att förfallna de flesta växter. För att hålla högen varm, går varje par dagar ut och vänd det.
  • Del 4 av 4:
    Diagnostisera vanliga komposteringsproblem
     Tecken Möjliga problem Åtgärd (er) att ta
    Obehaglig eller off-putting luktMöjlig övervattningsjord för kompakt för mycket kväveLägg till föremål, som sågspån, för att suga upp överflödig fuktighet- "Vispa" Stapeln mer täckta stapel om det regnar - lägg till mer kolmaterial
    Stapel blir inte tillräckligt varmStapel för liten - inte tillräckligt med fukt - otillräckligt luft - otillräckligt kväveLägg till fler organiska ämnen till stapeln för att göra det större - lägg till mer fukt under omrörning - lägg till vatten direkt till mitten av stapeln genom att klibba i vattenslangen - lägg till i mer kväve
    Stapel är för varmt (Temp. överstiger 150 ° F)Otillräcklig luft eller otillräckligt kolVänd stapeln oftare för att lufta - lägg till mer organiska kolmaterial som sågspån, majsskal eller döda löv
    Stapel är endast fuktig i mittenStapel är för litenLägg till mer organiska material i din hög, var noga med att lagra och bibehålla det ideala kol / kväveförhållandet
    Gnagare raid regelbundet stapelnKött- eller grönsaksskrotTa bort mindre livskraftiga komposteringsmaterial som kött och stora bitar av grönsaker - djursäker komposthöget genom att placera gitter och tarp ovan
    Stora föremål tar lång tid att sönderdelasMindre ytaTa bort objekt från hög och hugga upp eller strimla för att skapa större yta
    1. Färdiga.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du bestämmer dig för att en hög är för orörlig för dig, gör en sökning om att bygga en kompostkorg. Det finns så många sätt att göra en behållare eftersom det finns trädgårdsmästare. Typen av komposter Det är det enklaste att använda är en som kan vridas.
  • Komposten är klar när den inte längre värmer upp och ser ut som smuts. Det kommer också att ha en ny jorddoft, också.
  • Det fantastiska med kompost - det händer utan hjälp.
  • När du använder kompost i trädgården kan du sikta de större bitarna och sätta tillbaka dem i högen, eller du kan använda den som den är. Vissa människor föredrar att siktas eftersom det är lätt att sprida komposten runt sina växter, men det finns ingen rätt eller felaktigt sätt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande