Hur man undviker kökshandtag blockeringar

Det finns många råd tillgängliga för Hur man rensar ditt kökshandfat Efter det är blockerat, men det kan vara ännu mer användbart att förhindra ett blockering i första hand. Genom att följa några grundläggande riktlinjer (beroende på din sänkstil) och göra lite rutinmässig spolning, kan du framgångsrikt undvika back-ups och blockeringar i ditt kökshandfat.

Steg

Metod 1 av 3:
Förhindra träskor i grundläggande handfat
  1. Bild med titeln Undvik kökshandtag blockeringar Steg 1
1. Använd en avloppsfilter. Om du inte har en skräpavfall som är installerad i din handfat, är det väldigt viktigt att undvika att låta matskrot gå ner i avloppet. Hitta en avloppssylt som passar öppningen av din diskbänk och använd den samla matskrot.
  • Ett brett utbud av avloppsfilter finns på hårdvaruaffärer.
  • Det kan vara till hjälp att ta med ett foto av din handfat och fråga en försäljningsassistent för att hjälpa dig att välja den rätta.
  • Bild med titeln Undvik kökshandtag blockeringar Steg 2
    2. Undvik att hälla fett eller olja ner i avloppet. Häll aldrig varmt fett ner i diskbänken. Fettet kommer att svalna, congeal och sätt i rören. Det bästa sättet är att låta fett / oljor kyla i en behållare (till exempel en kaffeburk) och placera det fasta fettet i soptunnan.
  • Bild med titeln Undvik kökshandtag blockeringar Steg 3
    3. Undvik att sätta te löv ner diskbänken. Teblad kan ackumuleras i avloppet, expandera och täppa på S-Bend. Som sådan är det viktigt att förhindra att teblad går ner i avloppet. Kasta dina teblad i papperskorgen, eller du kan använda dem i kompost om du har en trädgård.
  • Bild med titeln Undvik kökshandtag blockeringar Steg 4
    4. Häll varmt vatten ner i avloppet varje vecka. Även om du är försiktig, kan en liten mängd mat och / eller fetter göra sig ner i avloppet. För att förhindra blockeringar är det en bra idé att hälla kokande varmt vatten ner sjunka en gång i veckan. Värm lite vatten i en vattenkokare och häll det långsamt ner i avloppet.
  • Metod 2 av 3:
    Förhindra träskor i sänkor med avyttringar
    1. Bild med titeln Undvik kökshandtag blockeringar Steg 5
    1. Undvik att sätta "Problemmat" Genom ditt förfogande. Om du har ett sopor, behöver du inte oroa dig så mycket om matskrot. Det finns emellertid en handfull mat som kan orsaka problem för avyttring av sopor och leda till blockeringar i diskbänken. Dessa "Problemmat" omfatta:
    • Banantskal
    • Kaffebryggare
    • Potatis skinn
    • Ris och pasta
    • Äggskal
    • Ben
  • Bild med titeln Undvik kökshandtag blockeringar Steg 6
    2. Kör kallt vatten medan du använder ditt förfogande. Även om ett skräpavfall är speciellt utformat för att mala upp skrapar av mat, kan saker fortfarande fastna. Ett sätt att förhindra att detta händer är att köra en ström av kallt vatten från kranen när som helst, du kör ditt skräpavfall. Detta bidrar till att avlägsna några envisa matskrapor och rensa potentiella träskor.
  • 3. Rengör förfogandet med en specialiserad borste varje vecka. Titta på nätet eller i din lokala hårdvaruaffär för en borste utformad för att rengöra avyttringar. Varje vecka, koppla ur ditt förfogande så det har inte kraft att springa till det. Använd sedan borsten för att lossa skräp och smuts från förvaring. Spola varmt vatten ner i avloppet för att rensa bort de lossna bitarna. Anslut sedan bortskaffandet tillbaka till strömkällan.
  • Bild med titeln Undvik kökshandtag blockeringar Steg 7
    4. Använd ättika isbitar för att rengöra bortskaffandet varje månad. Om du använder ditt avfallshantering ofta kan du göra lite förebyggande underhåll bidra till att förhindra blockeringar. En naturlig och effektiv metod är att använda ättika isbitar. Häll vit vinäger i ett is kubfack tills det är halvfullt och fyll i det med vatten (eftersom vinäger inte fryser på egen hand). Placera sedan brickan i frysen i flera timmar. När de har frusit, kasta vinäger isbitarna till ditt förfogande och slå på det.
  • Var noga med att märka dina ättika isbitar i frysen. Det skulle vara hemskt för en familjemedlemmar att använda dem i en dryck!
  • Metod 3 av 3:
    Spola din avlopp
    1. Bild med titeln Undvik kökshandtag blockeringar Steg 8
    1. Stänk bakpulver lodra ner i avloppet månad. Du kan hjälpa till att förhindra avloppsblockeringar genom att regelbundet spola din avlopp. Strö 2-4 matskedar (28.8-57.6 g) Bakpulver nodra ner. Följ detta med varmt vatten från din kran, så att det varma vattnet körs i 2-3 minuter.
    • Överväg att göra en bakpulver en gång i månaden, eller när din avlopp verkar långsam.
  • Bild med titeln Undvik kökshandtag blockeringar Steg 9
    2. Häll ättika ner i avloppet om du inte har bakpulver. Ett annat alternativ för din månatliga avloppssköljning är att använda vit vinäger. Häll 1 kopp (240 ml) vit vinäger ner i avloppet och vänta 30 minuter. Följ med varmt vatten från din kran, så att vattnet körs i 2-3 minuter.
  • Vit ättika innehåller ättiksyra, vilket är utmärkt vid upplösning uppbyggd smuts i dina rör.
  • Bild med titeln Undvik kökshandtag blockeringar Steg 10
    3. Utför en djup rengöring med salt, bakpulver och ättika. Om du har upplevt träskor i det förflutna, eller om det har varit länge sedan du har gjort en spola, kanske du vill göra en djupare rengöring. För detta kan du kombinera 1/2 kopp (136.5 g) salt med 1/2 kopp (136.5 g) Bakpulver och häll detta ner i avloppet. Följ detta med /2 kopp (120 ml) vit vinäger och vänta 15 minuter för blandningen att skumma. Häll sedan 8 koppar (1 900 ml) varmt vatten ner i avloppet för att skölja ut det.
  • Tips

    Du kan skära ner på mängden mat du lägger i förfogandet genom att starta en kompostlåda. Detta kommer att göra ditt förfogande längre och skära ner på träskor eller blockeringar. Om du inte har en gräsmatta eller trädgård, se om en granne eller co-op hämtar din kompost.

    Varningar

    Koppla alltid ur skräpavfallet innan du rengör det.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande