Hur man bygger en kompostkorg

En kompostfack är lätt att bygga och renare och bekvämare än en komposthög. Oavsett om du har menat att bygga en under lång tid eller mycket nyligen fått den gröna tummen, det finns ingen ursäkt för att procrastinera. Här är instruktioner om att bygga en allmän kula samt en gårdsavfall-endast bin för kompostering.

Steg

Del 1 av 3:
Bygga en allmän kompostkorg
1. Samla dina material. För denna grundläggande kompostkorg, vill du ha obehandlat trä. Obehandlat trä kommer att vara mycket lång tid, och behandlingen kommer inte att störa komposteringsprocessen eller överväldiga hjälpsamma fauna. Cedar är ett bra alternativ. Du kommer att behöva:
  • Fyra stycken av 2 x 2s eller 4 x9s timmer, skär till 3`-längder. Dessa inlägg kommer att fungera som de fyra hörnen till din kvadratkompostkorg. Välj ett grovt, oplanerat trä.
  • 8-16 stycken av 2 x 6 timmer, sänks igen till 3`-längden. Dessa brädor kommer att utgöra väggarna i din kompostkorg. De flesta kompostfack har mellanslag mellan de yttre brädorna för luftning - hur stor du vill att dina utrymmen ska vara beroende av om du använder 8, 12 eller 16 stycken av timmer.
  • 9 kvadratfotskåpa, företrädesvis tillverkat av fast trä. Ett fast lock hjälper till att upprätthålla en mer konsekvent intern temperatur för din kompostkorg.
  • Galvaniserade naglar eller belagda däckskruvar.
  • 2. Nail One 2 x 6 bräda över botten av två 4 x 4s. Placera de två 4 x 4S på marken, 3 "ifrån varandra så att 2 x 6 passar jämnt på vardera änden. Mäta av en eller två tum från botten av varje 4 x 4 så att 2 x 6 kommer att vara jämn. Placera 2 x 6 på 4 x 4s och kör två naglar i vardera 4 x 4.
  • 3. Mät mängden utrymme du vill ha mellan varje 2 x 6-kort. Du kommer att fortsätta bygga väggen genom att spika 2 x 6s på insatserna, men du vill också ha lite utrymme mellan varje 2 x 6. Hur mycket utrymme du väljer är upp till dig. I alla fall vill du att utrymmet mellan varje styrelse ska vara densamma, annars kommer bimet att se mindre professionellt och sätta ihop.
  • En tum eller två är ganska standard. Varje gap som är större än två tum kommer inte effektivt hålla i materialet och lämna det utsätts för små djur, såsom tvättbjörnar och opossums.
  • 4. Ha valt ditt avstånd, spik en annan 2 x 6 på 4 x 4 ovanför den föregående. Fortsätt spikat 2 x 6s på plats, factoring i önskat avstånd, tills du når toppen av väggen. I slutet av detta steg har du två vertikala 4 x 4s tvärbalkade med tre eller fyra vinkelräta 2 x 6s. Detta är 1/4 av din kvadratkorg.
  • 5. Skapa en annan del av väggen på exakt samma sätt. Sätt ner två 4 x 4s. Mäta av en eller två inches för din utgångspunkt. Lägg sedan en 2 x 6 bräda vinkelrätt över 4 x 4s, hammar den på plats med fyra naglar. Fortsätt placera, sedan hamring, 2 x 6s vinkelrätt över 4 x 4s - lämnar rätt avstånd - tills du har vägg nr. 2 monterad. De två väggarna ska vara spegelbilder av varandra.
  • 6. Stoppa de två väggarna parallellt med varandra och koppla baksidan av behållaren med en vinkelrätt 2 x 6. Som med de föregående 2 x 6S, mäta av från botten, kör i fyra naglar och utrymme var och en jämnt. Hammare ner 2 x 6s över bakväggen på 4 x 4 tills facket har tre väggar helt byggda.
  • Se till att kompensera de naglar du kör in i 2 x 6s så att de inte kolliderar med naglarna som drivs i 4 x 4s i de föregående stegen.
  • 7. Fyll i facket genom att placera de slutliga brädorna vinkelrätt över framsidan. Hammare tre eller fyra 2 x 6s över framsidan av facket, efter samma rutin och komma ihåg att kompensera naglarna.
  • För större användarvänlighet, gör framsidan avtagbar antingen genom att lägga gångjärn till frontbrädorna eller spåren för att de ska glida in och ut ur. Detta gör det lättare att röra, sväng eller ta bort komposten när det behövs.
  • 8. Täcka med ett 9 kvadratmeter lock. Du kan använda en tarp eller trä för kompostfacket, även om trä är bestämt bättre att behålla värmen över lång sikt. Om du vill, överväga att göra två små trähandtag och fästa dem på vardera sidan av ditt lock för enklare placering.
  • 9. Överväg att göra en eller två mer identiska rutor så att du kan få en svängningsenhet. En behållare innehåller aktivt kompostmaterial - En annan behållare innehåller bearbetade (eller bearbetnings) kompostmaterial - den slutliga facket innehåller mark som du använder för att täcka den aktiva kompostfacket.
  • Del 2 av 3:
    Bygga en gårdsavfall-endast kompostkorg
    1. Klipp ut en stor rektangel av kycklingtråd. Detta kommer att bilda kroppen på din kompostkorg, som kommer att vara en cylinderform. Denna behållare kommer att kunna kompostera saker som gårdsavfall, sågspån och löv. Det kan bara användas utomhus över jorden och kommer att kompostera mycket långsamt.
    • Höjden på rektangeln kommer att vara höjden på din behållare.
    • Längden på rektangeln blir diametern på din behållare.
    • Om du inte är säker på var du ska börja, håll den uncut kycklingtråden framför dig för att få en känsla av hur lång och bred du vill att det ska vara. Eftersom du fyller den här behållaren med gårdsavfall, err på den stora sidan.
  • 2. Göra fyra insatser ur skrot trä. Dessa kommer att stakas in i marken för att bibehålla formen på din trådfack, så var noga med att de är längre än höjden på din kycklingtråd.
  • 3. Placera din rektangel av kycklingtråd på marken. Sträcker ut det kommer att göra det lättare att arbeta med.
  • 4. Använda en häftpistol, fäst en insats längs en av de korta kycklingens korta kanter. Detta fungerar bäst av dig placera staven under ledningen. Stakens övre del bör sticka ut något ovanför tråden.
  • 5. Rulla den andra sidan av kycklingtråden upp och om så att den ostackade änden överlappar den stakade änden. Din kycklingtråd ska nu vara i form av en cylinder.
  • 6. Stapel kanten på din kycklingtråd längs staven. Det kan vara nödvändigt att krypa inuti ledningen för att nå staven bättre.
  • 7. Anta din oavslutade fack i marken. Se till att du väljer en plats som inte kommer att komma i vägen senare.
  • 8. Kör dina andra tre insatser i marken runt facket. Var noga med att sätta dem nära nog till den ledning som de inte drar den ur formen. När du är klar ska de fyra insatserna vara i form av en kvadrat.
  • 9. Stapel de återstående insatserna till kycklingtråden. När facket är helt säkrat kan du börja fylla den med gårdsavfall.
  • Del 3 av 3:
    Använda din kompostfack
    1. Lägg något i din kompostfack utom följande material. All organisk materia kommer så småningom att sönderdelas om du ger det tillräckligt med tid. Gräs, trädgårdsklipp, kvarvarande frukter och grönsaker, och vissa djurgödsel är allt rättvist spel för din kompostkorg. Mindre rekommenderas kastar kött, ben och mejeri (ost, etc.) in i komposthögen. Djurgödsel som ko och kycklinggödsel är bra, men försök att undvika katt eller hundgödsel.
  • 2. Känna dina gröna och bruna. Gröna komposterbara material, som innehåller viktiga kvävekällor, inkluderar gräs, trädgårdsklipp och gröna blad. De är mestadels fuktiga. Bruna komposterbara material, som innehåller kolrika material, innefattar torrare material som hö, kvistar och strimlad kartong. En blandning av två delar grön till en del Brown är det perfekta kompostförhållandet.
  • Du behöver inte vara exakt med dina förhållanden. Så länge du inte har ett överflöd av greener eller ett överflöd av Browns, bör din kompostera näringsrika och framgångsrika.
  • 3. Strimla dina material upp för snabbkompostering. Om du vill påskynda takten i din kompostcykel, se till att du ska strimla dina material innan du lägger dem till facket. Gräsklippningar, naturligtvis, kommer före strimlad, men du kanske vill sätta dina kvistar, hö och annan torrsubstans genom strimmaren för att förstora dess yta. Ju större yta, ju mer de små djuren och bakterierna kan bearbeta.
  • 4. Var uppmärksam på värme och fukt i din komposthög. För att få komposteringen kickstarted måste din stapel vara varm och våt. De två största problemen ett kompostsystem möter är brist på värme och brist på fukt. Dessa påverkar komposteringsprocessen på olika sätt.
  • Försök att hålla den inre värmen i din kompostkorg vid 110 ° F (43 ° C) eller högre. Mellan 110 ° F (43 ° C) och 140 ° F (60 ° C) är den ideala temperaturen för din hög. Om dina stapel dips under 110 ° F (43 ° C), överväga att lägga till mer grönt kvävegalt material eller mer vatten.
  • Försök att hålla komposthögen fuktig hela - aldrig blöt och aldrig torr. En fuktig stapel värms upp mer effektivt, vilket möjliggör bättre komponering i slutet.
  • 5. Rör din kompost med en stark pol eller ett verktyg, var noga med att täcka dina matskrot med smuts. En pitchfork rekommenderas och kommer att fungera bäst. Blandning av komposten hjälper till att bryta bort skraporna snabbare. Blandning sänker den ytliga komposten till botten och ger den nedre bostaden uppåt. Ge din kompost en rör om varannan dag, speciellt om du märker det inte blir tillräckligt varmt.
  • 6. Håll kompostkåpan förankrad med ett tungt föremål för att motverka plundring från djur. Ett par tunga tegelstenar, placerade nära mitten av ditt kompostkåpa, kommer effektivt att hålla djur som tvättbjörnar och opossums från att kasta av locket och plundra din kompost för enkla plockningar.
  • Tips

    Kompost kan användas som mulch för att täcka blomsterbäddar, som pottmark och strö över ditt gräs som en gräsmatta. Använd inte det alla, spara minst 1/3 av din ursprungliga kompost så att du kan starta processen igen.
  • För snabbare sönderdelning, hugga materialen i mindre bitar i stället för stora bitar. Mindre bitar sönderdelas snabbare och sönderdelningstiden minskas.
  • Vänta 2 till 3 månader för att använda kompost från den allmänna facket. Yard-avfallshöljet tar längre tid och är mer beroende av väderförhållandena.
  • En av de vanligaste problemen med kompostering av mat är lukten.Om din kompost börjar lukta mycket starkt, kan det bero på för mycket vatten i din behållare eller för många skrotor.För att lindra detta problem, lägg inte till några extra skrot i några dagar, rör komposten för att lufta och borra några fler små hål.
  • Det är till hjälp att "sväng" din kompost regelbundet. Detta görs genom att skovla allt ut och sätta tillbaka det, i omvänd ordning. När du gör det kan du spara den färdiga komposten på botten för att använda i din trädgård.
  • Försök inte kompostkött, fisk, ben, mejeriprodukter eller bröd, i din kompostkorg. Gör det är sannolikt att locka råttor. Äggskalar är bra, men de bör sköljas först innan de sätter dem i kompostfacket.
  • Varningar

    Eftersom de kemiska reaktionerna som uppstår vid kompostering producerar värme kan färsk kompost skada växter. Var noga med att kyla din kompost innan du lägger till den i dina blomsterbäddar.
  • Fruktflugor kan bli en olägenhet med kompostfack. Om din kompost är tillräckligt långt ifrån ditt hus kommer du inte att ha ett problem, men om inte, täck bara toppen av dig kompost med ett litet skrot av mattan eller lite plast med en liten sten på toppen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande