Hur man trädgård med ättika

Vinäger är ett användbart rengöringsverktyg som du kan använda både inuti och utanför ditt hem! I din trädgård kan du strategiskt använda detta ämne för att skydda dina växter från a olika varelser, tycka om hundar, katter, kaniner, sniglar, och myror. Dessutom kan du använda ättika för att förbättra marken och spiringen i din trädgård. Prova att inkludera den här användbara vätska i din trädgårdsrutin och se om du märker en skillnad!

Steg

Metod 1 av 2:
Underhålla din trädgård
  1. Bild med titeln Trädgård med ättika Steg 1
1. Lägg till ättika när de vattnar växter till sänka pH av din jord. Kombinera 1 kopp (240 ml) vita ättika och 4 liter (17c) av kallt vatten tillsammans i en vattenburk eller kanna. Därefter rör båda ingredienserna tillsammans med en lång redskap. Häll blandningen över dina växtbäddar för att sänka pH, vilket kan hjälpa vissa växter (E.g., azaleor, rhododendroner) för att trivas.
  • Kontrollera om dina växter växer bättre i en sur miljö innan de vattnar dem med ättika lösning. Om växterna gör det bättre i en alkalisk miljö, kan blandningen göra mer skada än bra.
  • Bild med titeln Trädgård med ättika Steg 2
    2. Döda av några oönskade ogräs med några sprayer av ättika. Spraya eller häll vinäger direkt på de pesky, förekommande ogräs som plågar din trädgård. Om du vill använda en helt naturlig ogräs mördare innan du vänder dig till en bekämpningsmedel, försök använda ren vit vinäger. Häll vätskan över ogräset tills både jorden och växten är mättade med ättika.
  • Var försiktig när du använder ättika. Syra i ättika kan orsaka allvarlig kroppsskada när den koncentreras mer än 11%. Använd ögonglasögon och handskar för att förhindra skador.
  • Bild med titeln Trädgård med ättika Steg 3
    3. Suga frön i en blandning av vatten och ättika för att påskynda spiring. Ge dina nyfröade växter en hoppstart genom att suga dem i en ättika och vattenblandning innan du planterar dem. Blanda 500 milliliter (2.1c) vatten med 125 milliliter (0.53c) av vit vinäger i en skål och nedsänka frön i blandningen. Låt frön suga över natten innan de planterar dem nästa morgon.
  • Bild med titeln Trädgård med ättika Steg 4
    4. Rengör dina trädgårdsredskap med ättika. Fyll ett stort bassäng, badkar eller hink med ospädd vit vinäger, beroende på storleken på dina smutsiga trädgårdsredskap. Dondera objekten i ättika badet, så att de soak i minst 1 timme. Håll verktygen i blandningen tills de ser smutsfri och ren.
  • Du kan också använda vit vinäger för att rengöra kolibribad och lera krukor.
  • Metod 2 av 2:
    Avskräckande djur och skadedjur
    1. Bild med titeln Trädgård med ättika Steg 5
    1. Spruta ättika för att hålla dina utomhus husdjur borta. Om ditt husdjur gillar att loitera runt dina växter, försök spritzing kanterna på din trädgård med vit vinäger. Täcka alla ytor i närheten av var ditt husdjur gillar att prowl, eftersom lukten kommer att driva dem bort. Försök och spruta ättika dagligen, eller hur ofta ditt husdjur går genom din trädgård.
    • Citrusspray och citronskal kan också fungera för detta.
    • Vinäger är också ett bra hautom för skrämmande coyotes. Överväg att fylla en vattenpistol med vit vinäger och använda den för att spruta alla coyoter som vandrar genom din gård.
  • Bild med titeln Trädgård med ättika Steg 6
    2. Spritz runt kanten av din trädgård för att bli av med myror. Håll ögonen på några spår av myror som kommer in i din trädgård. När du har räknat ut sina huvudpunkter, använd en sprayflaska till Spritz-ättika över dessa områden. Fortsätt inspektera och spruta dessa områden dagligen för att hålla myrorna borta!
  • Om ättika inte verkar avskräcka myrorna, kanske du måste använda en annan metod.
  • Vinäger är också en naturlig avskräckande för spindlar och andra buggar.
  • Bild med titeln Trädgård med ättika Steg 7
    3. Skapa ättika Fruktfluga fällor För dina träd. Fyll en tom ölflaska eller tenn ungefär halvvägs med äppelcidervinäger. Prova flera av dessa behållare till olika trädgrenar, och se om fruktflugorna börjar gå iväg! Du kanske behöver hänga upp mer än 1, beroende på växtens storlek.
  • Dessa fällor är särskilt effektiva med fruktträd och fruktbärande växter.
  • Bild med titeln Trädgård med ättika Steg 8
    4. Lämna ut ättika-blötläggda corncobs för att hålla kaniner från att komma i din trädgård. Ta flera gamla corncobs och placera dem i en skål fylld med minst 1 kopp (240 ml) vit vinäger. Se till att corncobs är helt nedsänkt, så de reek med doften och smaken av ättika. Placera dessa corncobs i fläckar där kaninerna tenderar att frekventa för att ge dessa gnagare en sur överraskning!
  • Om du inte har tillräckligt med ättika för att helt nedsänka dina corncobs, snurra dem runt i skålen så att alla ytor är belagda med ättika.
  • Använd så många corncobs som du behöver. Om du har en liten trädgård, kanske du bara behöver 1-3 corncobs, medan en större trädgård kan kräva mer.
  • Bild med titeln Trädgård med ättika Steg 9
    5. Eliminera sniglar med en spruta med ättika. Bli av med sniglar på sikte genom att spruta dem med en blandning av vatten och ättika. Kombinera 1 kopp (240 ml) vit vinäger med 0.5 koppar (120 ml) i en sprayflaska och spritz sniglarna med lösningen. När du har sprutat skadedjuren, kassera dem i avfallsfack.
  • Om du misstänker att det finns sniglar i din trädgård, leta efter ett telltale spår av slime.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande