Hur man rengör vita lädermöbler

Vita lädermöbler är ett sådant vackert uttalande, men det är svårt att känna sig enamored med det när du bara upptäckt spillt vin, mörkt djurhår eller någon annan rörig sammansättning över hela ytan. Att inte oroa dig, medan vita lädermöbler kan se Som en förlorad sak när det är smutsigt, finns det faktiskt många olika mjuka och effektiva rengöringslösningar som du kan använda för att få det att lyssna på det nya igen. Den bästa delen? Du har förmodligen redan många av dessa saker hemma. Dina vita lädermöbler kommer tillbaka till sin tidigare ära på nolltid!

Steg

Metod 1 av 3:
Välja din rengöringslösning
  1. Bild med titeln Rengör vita lädermöbler Steg 4
1. Blanda vatten, diskmedel och en pulveriserad fläckborttagare i en skål. Lägg till en matsked (14.8g) av fläckborttagare som oxiclean och en halv tesked (2.5 ml) Diskmedel till en skål med varmt vatten.Du kan använda en sked för att blanda lösningen tillsammans. Rengöringen kommer att rengöra ytan försiktigt medan fläckborttagaren kommer att lyfta några fläckar som har satt, lyser och återupplivar läder.
  • Denna lösning kan användas med en mängd olika rengöringsverktyg, såsom trasor, svampar och tandborstar.
  • Bild med titeln Rengör vita lädermöbler Steg 5
    2. Blanda borax och bakpulver med varmt vatten. Använd 1 tesked (5g) Borax, 1 matsked (15g) bakpulver och en halv kopp (118 ml) vatten. Blanda dessa ingredienser i en skål.
  • Detta är en mycket liknande lösning som den som används i Mr. Rena magiska raderare, som mycket kommer att hjälpa till att lyfta fläckar när de används med en något slipande svamp.
  • Bild med titeln Rengör vita lädermöbler Steg 6
    3. Kombinera vit ättika och vatten. Du vill blanda lika delar av båda vätskor. Till exempel, om du använder 6 ounces (177 ml) vinäger, måste du blanda i 6 uns (177 ml) vatten. Den exakta mängden lösning du behöver beror på storleken på de möbler du städar.Blanda lösningen tillsammans i en skål, även om du kan behöva använda en hink om du använder en stor mängd rengöringslösning.
  • Denna lösning används bäst med en mikrofiberduk, men en trasa kan bara göra bra.
  • Metod 2 av 3:
    Hantera mindre spill och fläckar
    1. Bild med titeln Clean White Läder Möbler Steg 1
    1. Torka fett fläckar bort med en torr trasa. Att lägga till en vätska eller annan rengöringslösning hjälper bara fläckuppsättningen. Det är viktigt att hantera dessa fläckar omedelbart så att de inte har en chans att ställa in.
    • Om fläcken har haft tid att ställa in kan du ströa natron på den. Lämna det i några timmar, så att fettet kan suga in i bakpuljen. Då borsta allt med en trasa.
  • Bild med titeln Clean White Läder Möbler Steg 2
    2. Använd gnidningsalkohol för att hantera bläckfläckar. Ta en bomullspinne och doppa den i gnidningsalkohol. Gnugga på fläcken tills bläcket lyfts. Om fläcken är särskilt stor kan du behöva mer än en bomullspinne för att ta hand om det.
  • Bild med titeln Clean White Läder Möbler Steg 3
    3. Blanda citronsaft och grädde av tartar för att hantera mörka fläckar. Blanda lika mängder av varje ingrediens, vilket skapar en pasta. Mängden pasta du behöver göra beror på storleken på den plats du försöker rensa. Slatera pastaen på fläcken och låt den stå i 10 minuter innan du torkar bort med en fuktig trasa.
  • Metod 3 av 3:
    Torka ner lädermöbler
    1. Bild med titeln Rengör vita lädermöbler Steg 7
    1. Köp en melamin svamp. Melamin gör dessa svampar tätare än vanliga rengöringssvampar. De har också porer som tjänar ett dubbelt syfte. De absorberar vilken rengöringslösning som de kommer i kontakt med och ge svampen en liten slipkvalitet. Dessa gör dem mer effektiva för rengöringsmärken och fläckar. Du kan köpa dessa svampar i bulk på eBay och andra nätbutiker.
    • Du kan köpa dessa svampar under MR. Ren varumärke - de kommer redan blötläggda med rengöringslösning. Annars kan du köpa svamparna i bulk och suga dem i hemlagad rengöringslösningar.
    • Du kan också använda en trasa istället för en melaminvamp, men var medveten om att det inte kommer att rengöra så djupt som en svamp. Använd en ren trasa - någon smuts på den kan läcka ut i din rengöringslösning.
  • Bild med titeln Rengör vita lädermöbler Steg 8
    2. Njut av lösningen med svampen och torka av läder. Var noga med att klämma på eventuell överskottslösning. Din svamp ska vara fuktig, hålla tillräckligt med lösning för att rengöra ytan. Det borde inte läcka ut. Torka av läder försiktigt, eftersom svampens abrasivitet kan skada läderbeläggningen om det används för mycket tryck.
  • Du använder en trasa för detta steg. Observera att eftersom en trasa är mindre abrasiv än en melaminvamp, kan du använda lite mer tryck när du är ren.
  • Bild med titeln Clean White Läder Möbler Steg 9
    3. Använd en tandborste för dina möbler strängare fläckar. Detta inkluderar stygn, veck och sprickor där de olika delarna av möblerna möts. Använd en mjukborst tandborste och se till att skrubba försiktigt. Du kan doppa tandborsten i din rengöringslösning för att lossa några fläckar på soffan.
  • Bild med titeln Clean White Läder Möbler Steg 10
    4. Torka av läder med en torr trasa. Att lämna någon rengöringslösning på läder under en längre tid kan skada ytan. Torka noga tills ytan är helt torr.
  • Varningar

    Innan du använder någon rengöringslösning på läder, var noga med att testa den i en liten, obekväm plats.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande