Hur man ansluter ett gummiband till dina hängslen

Om du har hängslen på dina tänder kan du också ordineras elastiska gummiband för att hjälpa till med rätningen av dina tänder. Gummiband är ganska lätta att sätta in med lite tålamod, men att justera till dem kan ta tid. Följ alltid din ortodontists instruktioner när du använder gummiband.

Steg

Del 1 av 3:
Anslutande gummiband
  1. Bild med titeln Anslut ett gummiband till dina hängslen Steg 1
1. Få instruktioner från din ortodontist. När du är ordinerade hängslen och gummiband, ska din ortodontist gå över instruktioner med dig. Gummiband appliceras på olika sätt beroende på din muns struktur och vilken utfärdande din ortodontist försöker korrigera. Du bör fråga dem först om några frågor du har angående dina gummiband. Om du är förvirrad om några instruktioner efter att ha lämnat kontoret, ring din ortodontist.
  • Bild med titeln Anslut ett gummiband till dina hängslen Steg 2
    2. Lär dig de olika delarna av hängslen. Gummiband är vanligtvis fästa vid krokarna på hängslen. Lär dig de olika delarna av hängslen innan du försöker använda gummiband.
  • Braces har fästen, triangulära strukturer som är placerade på de främre midsektionen av dina tänder. Brackets är fastsatta av Archwire, Small Metal Bands Mellan Brackets.
  • Om du behöver gummiband, kommer små krokar eller knappar att placeras strategiskt på olika delar av dina hängslen. Här lägger du till dina gummiband. Antalet krokar eller knappar du har, och där de hittas, beror på dina gummibands position.
  • Bild med titeln Anslut ett gummiband till dina hängslen Steg 3
    3. Sätta i vertikal elastik. Vertikal elastik är en av de vanligaste formerna av gummiband för hängslen. De är vana vid att tillsluta krokiga tänder tillsammans.
  • Med vertikal elastik kommer det att finnas totalt sex krokar. Två krokar kommer att vara mellan dina övre hundtänder, som är pekare tänderna som finns i hörnen av din mun. Det kommer att finnas fyra krokar i din låga mun, två mellan dina nedre hundtänder på vardera sidan av munnen och två andra på vardera sidan nära dina molarer. Molar är de större tänderna mot baksidan av munnen.
  • Du kommer att använda två gummiband. På vardera sidan av munnen, linda gummibandet runt den övre kroken och nedre krokarna för att bilda en triangulär form.
  • Bild med titeln Anslut ett gummiband till dina hängslen Steg 4
    4. Ta reda på hur man sätter i kors elastik. Kors elastik är en annan vanlig konfiguration av hängslen. De är vana vid att korrigera en överbett.
  • Du kommer bara att använda ett gummiband i kors elastik. På vänster eller höger sida av ditt ansikte kommer det att finnas en knapp mot dina toppmolar på sidan av dina tänder mot tungan. Det kommer att finnas en annan knapp på dina bottenmolar på sidan av dina tänder vända bort från tungan.
  • Anslut ett gummiband mellan dessa två knappar, med början med TOP-knappen.
  • Bild med titeln Anslut ett gummiband till dina hängslen Steg 5
    5. Applicera klass 2 och 3 elastik. Klass 2 och 3 elastik är en variation på kors elastik som används för att korrigera olika problem.
  • Klass 2 elastik används också för att korrigera överbiter. Din ortodontist kan förskriva dem över kors elastik beroende på din typ av överbett. På dina övre hundtänder kommer det att finnas en krok på sidan av dina tänder vända bort från tungan. Det kommer att finnas en annan krok på dina nedre tänder kopplade till din första molar. Detta kommer också att vara på sidan av tanden vänd bort från tungan. Fäst ett gummiband från den första kroken till den andra kroken.
  • En överbett har vanligtvis en annan negativ del som kallas över jet, vilket innebär att det finns ett utrymme mellan dina nedre och övre tänder när du stänger din mun. Klass 2 elastik används för att korrigera även överstrålen.
  • Klass 3 elastik används för att korrigera en underbiten. Det kommer att finnas en krok på dina nedre hundtänder, på sidan av tänderna mot tungan. Det kommer att finnas en annan krok på dina övre tänder på din första molar, på sidan vänd mot tungan. Vik ett gummiband runt dessa två krokar.
  • Bild med titeln Anslut ett gummiband till dina hängslen Steg 6
    6. Använd frontbox elastik. Frontbox elastik används för att korrigera en öppen bit. Det är, när du inte kan helt stänga din mun.
  • Det kommer att finnas fyra krokar, två på toppen och två på botten, som finns mot dina främre tänder på laterala snedställningar. Det här är de mindre tänderna rätt mellan dina centrala snedställningar, eller dina stora främre tänder, och dina hundar, de skarpa tänderna på sidan.
  • Anslut gummibandet mellan alla fyra krokar, bildar en lådform.
  • Del 2 av 3:
    Omsorg för dina tänder
    1. Bild med titeln Anslut ett gummiband till dina hängslen Steg 7
    1. Förstå behovet av gummiband. Många tycker inte om att behöva bära gummiband på tänderna - men din tandläkare föreskrev dig gummiband av en anledning. Förstå varför gummiband är ibland nödvändiga.
    • Braces själva justera justering av tänder för att räta ut dem. Gummiband gör arbetet med att dra käften framåt eller bakåt för att ställa upp tänderna på rätt sätt så att de passar ihop när du biter ner.
    • Gummiband spelar en viktig roll för att justera muskelreflexen att bita i rätt läge, så att ha dem är väldigt viktigt, även om det känns besvärligt i början.
    • Om du har en omfattande överbett eller underbett, kommer du förmodligen att förskrivas elastik. Du borde bära dem som din tandläkare instruerar och bara ta ut dem för att borsta tänderna.
    • Det är också viktigt att kontrollera om du har lagt dina gummiband i rätt läge, eftersom din ortodontist visade dig. Ta några bilder på tandläkare och jämföra dem hemma med en spegel.
  • Bild med titeln Anslut ett gummiband till dina hängslen Steg 8
    2. Ändra dina gummiband tre gånger om dagen. Om inte din ortodontist eller tandläkare instruerar annars, bör dina gummiband ändras tre gånger om dagen när de förlorar sin elasticitet över tiden. Ändra dem före sängen och efter måltider kan hjälpa dig att hålla dig i schema.
  • Bild med titeln Anslut ett gummiband till dina hängslen Steg 9
    3. Byt ut förlorade eller brutna gummiband omedelbart. I händelse av att ett gummiband bryter eller faller av under sömnen och inte kan hittas, måste du byta bandet omedelbart. Gummiband bör bäras 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan. För varje dag hoppar du med gummiband, förlorar du tre dagars behandling. Detta kan leda till att du måste bära hängslen betydligt längre än det är bekvämt.
  • Del 3 av 3:
    Hantera med gummiband
    1. Bild med titeln Anslut ett gummiband till dina hängslen Steg 10
    1. Förbered dig för ömma tänder. Det tar tid att justera till gummiband. Förvänta dina tänder att vara ömma för de första dagarna.
    • De första 24 timmarna med gummiband är i allmänhet det värsta. Efter ett tag kommer du att kunna bära dina gummiband nonstop med minimal smärta.
    • Om smärtan är intensiv, prata med din ortodontist om att gradvis lätta i att bära gummiband istället för att starta med dem 24/7.
  • Bild med titeln Anslut ett gummiband till dina hängslen Steg 11
    2. Har backup gummiband. Ortodontist-föreskrivna gummiband håller i allmänhet bra, men de bryter ibland eller faller av. Håll alltid backup gummiband. Om du går ut, behåll en liten väska med backupband i fickan eller handväskan.
  • Bild med titeln Anslut ett gummiband till dina hängslen Steg 12
    3. Ha kul med färger. Gummiband kommer i olika färger. Så många människor känner sig oattraktiva när de bär hängslen, och experimenterar med olika färggummiband kan vara ett roligt sätt att få dem att känna sig mer tilltalande.
  • Prova koordinerande färger för speciella evenemang som helgdagar. Du kan använda svarta och orange gummiband för Halloween, till exempel.
  • Be om gummiband i din favoritfärg. Vissa ortodontistiska kontor kan göra neon eller glitterfärgade gummiband för tonåringar och preteens.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Bära din elastik enligt instruktionerna, 24/7.
  • Var noga med att hålla reda på din leverans av gummiband och begära mer från din ortodontistif Din leverans körs låga.
  • Varningar

    Håll aldrig dina band av i mer än fyrtio minuter åt gången.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande