Hur man klarar av twin block braces

Twin Block-hängslen är avtagbara ortodontiska apparater som hjälper till att korrigera käftinriktningen. Liksom alla ortodontiska apparater kan de vara obekväma först och ta lite att vänja oss. Genom att undvika hårda livsmedel, öva med dina hängslen i, och öva god munhygien, kan du hantera dina nya hängslen.

Steg

Metod 1 av 4:
Äta och prata med tvillingblockstänger
  1. Bild med titeln Kope med Twin Block Braces Steg 1
1. Undvik söta mat och drycker mellan måltiderna. Sockret i söta matar och drycker, som godis eller juice, kan skada dina tänder. Eftersom du ska borsta efter varje måltid är det okej att äta söta matar under måltiderna. Du bör också undvika klibbiga godis, som toffee eller tuggummi, som kan skada tvillingblocken.
  • Bild med titeln Kope med Twin Block Braces Steg 2
    2. Undvik hårda livsmedel först. När du först får dina Twin Block-hängslen, kommer din mun och käke att vara öm. Detta obehag kommer sannolikt att vara i några dagar och kan förvärras genom att äta hårt eller crunchy mat som äpplen.Hålla fast vid mjuka livsmedel, som potatismos eller yoghurt, tills ditt obehag går bort. Kallare drycker, som en smoothie eller kyld juice, kan hjälpa till att lugna smärta.
  • Hårda eller krispiga livsmedel, som popcorn, pretzels eller chips, kan bryta och bli inlagda under dina blockbälte. Du kan antingen undvika dessa livsmedel eller bara äta dem när dina blockbälte tas ut.
  • Bild med titeln Kope med Twin Block Braces Steg 3
    3. Håll dina hängslen i när du äter, om möjligt. Helst kommer du att känna dig bekväm att äta och dricka med dina hängslen i hela tiden. Ju längre du kan bära dina hängslen för varje dag, desto kortare kommer din behandlingstid att vara. När du bara får dina Twin Block-hängslen, kan du ta ut dem för att äta måltider. Över tiden, när du blir mer bekväm att bära hängslen, försök att hålla dem in medan du äter måltider.
  • Håll dem i en plastlåda för förvaring medan du äter om du behöver ta braces ut.
  • Bild med titeln Kope med Twin Block Braces Steg 4
    4. Öva talar med dina hängslen. Det är ganska vanligt att märka skillnader i ditt tal medan du har påbindningsblock. Ofta kommer dina talmönster att gå tillbaka till det normala efter några veckor, men du kan påskynda denna process genom att öva att tala med axlarna i. Du kan också producera mer saliv än normalt, men det kommer att sluta efter några dagar.
  • Läs högt medan du är hemma och tränar tunga twisters för att bli vana vid att bilda ord med dina hängslen i.S "ljud tenderar att vara den mest drabbade, så träna tunga twisters som" hon säljer havsskal ner i havet."
  • Metod 2 av 4:
    Övervinna någon pinsamhet
    1. Bild med titeln Kope med Twin Block Braces Steg 5
    1. Var beredd på potentiellt pinsamt situationer. En av de vanligaste källorna till förlägenhet med blockbälte har mat fångad i stagan. Du kan förhindra detta problem genom att bära ett tandpaket med dig. Denna sats hjälper dig att ta bort mat som är fångad och hålla tänderna rena. Att dricka mycket vatten kan hjälpa till att förhindra att mat blir fångad genom att tvätta det bort.
    • Att öva att tala med dina axlar i kan också bidra till att förhindra eventuella pinsamt talproblem.
  • Bild med titeln Kope med Twin Block Braces Steg 6
    2. Kom ihåg att hängslen inte stigmatiseras. Faktum är att de flesta kommer att ha någon form av ortodontisk behandling under sin livstid. Om du är den enda personen du känner med Block-hängslen, kom bara ihåg att det är bara att de människor som inte har hängslen kommer sannolikt att få dem i framtiden. Du känner förmodligen andra som har hängslen, vilket också kan hjälpa dig att sluta känna sig generad av att veta att andra går igenom samma sak.
  • Tänk på att andra inte är nästan lika fokuserade på dina hängslen som du är. Om du känner dig självmedveten, kom ihåg att majoriteten av människor är så inslagna i sina egna liv och problem som de inte kommer att märka dina hängslen.
  • Bild med titeln Kope med Twin Block Braces Steg 7
    3. Håll dig fokuserad på resultaten. Det ultimata målet med din ortodontiska behandling är att ha en hälsosam och anpassad käke. Blockstänger kan vara obekväma och känna sig besvärliga, men de är en nödvändig del i denna process. När du känner dig nere om din situation, eller du känner dig generad över din situation, kom ihåg att slutprodukten är värt det.
  • Håll ditt ortodontiska mål i åtanke genom att titta på före och efter bilder från andra personer som har haft blockbjälkar. Din ortodontist kommer att ha bilder av andra folks behandlingar, och du hittar före och efter Shots Online.
  • Metod 3 av 4:
    Ta hand om tvillingblock
    1. Bild med titeln Kope med Twin Block Braces Steg 8
    1. Bära båda hängslen, aldrig bara en. Twin-block är en ortodontisk behandling som används för att korrigera käftinriktningen, särskilt överskjutande övre främre tänder. De trycker ut den nedre käften så att övre käften och underkäken är i linje. De brukar användas med barn och tonåringar vars ben fortfarande växer och utvecklas. Du måste alltid bära både hängslen, annars kommer de inte att kunna justera käften ordentligt.
  • Bild med titeln Kope med Twin Block Braces Steg 9
    2. Bär dina tvillingblock i minst 18 timmar om dagen. Twin Blocks bör bäras varje dag i minst 18 timmar om dagen. Om möjligt kan du bära dina blockbälte i 24 timmar om dygnet. De flesta kommer att behöva ta blocket hängslen ut för att äta när de först tar emot dem, eller efter att de justeras.
  • Du kan ta dina hängslen ut medan du spelar kontaktsporter, eller när du spelar ett vindinstrument. Du bör alltid ha på sig en munskydd under sport, även om du tar dina hängslen ut.
  • Bild med titeln Kope med Twin Block Braces Steg 10
    3. Borsta dina tänder. Du behöver hålla dina tänder och tandkött mycket rena, annars riskerar du att skada dem permanent med blocket. Förutom att borsta tänderna varje morgon och natt, bör du borsta efter måltider. Du kan använda antingen en manuell eller en elektrisk tandborste i samband med fluorid tandkräm.
  • Använd floss för att rengöra mellan tänderna och för att hålla ditt tandkött friska. Du kan också skölja med en alkoholhaltig munvatten. Alkoholer kan erodera dina hängslen, så undvik alkoholhaltiga munvatten.
  • Bild med titeln Kope med Twin Block Braces Steg 11
    4. Borsta blocket hängslen mellan måltiderna. Du måste ta bort varje stag när du har en måltid. När du har tagit bort axlarna, skölj dem under en körning och rengör den med en tandborste. Använd inte tandkräm för att rengöra hängslen, eftersom kemikalierna i tandkräm kan skadas till stagmaterialet.
  • Du måste rengöra tänderna innan du sätter in spännen så att maten inte är fångad mellan stagan och tänderna.
  • Bild med titeln Kope med Twin Block Braces Steg 12
    5. Blötlägg de axel i en rengöringslösning av behållaren. Medan borstning kommer att bidra till att ta bort större matpartiklar, måste du suga dina axlar i en rengöringslösning för att döda kvarvarande bakterier. Du bör suga det minst en gång i veckan, men du kan blöta det oftare.
  • Du kan använda en denture cleaner, borsta den med en natron och vattenpasta, eller rengör den med en antibakteriell diskmedel.
  • Var noga med att skölja armarna noggrant efter att ha blötlägger dem.
  • Metod 4 av 4:
    Hantera obehag
    1. Bild med titeln Kope med Twin Block Braces Steg 13
    1. Erkänna ortodontiska nödsituationer. Obehag är en vanlig del av tvillingblockbehandlingsprocessen, men det finns situationer där smärta kan indikera att det finns ett problem med dina hängslen. Om en stag är någonsin bruten eller böjd, ring din ortodontist och planera ett möte så snart som möjligt. Om du har att göra med svår smärta, överväga att prata med din läkare om smärthanteringsmedicin.
    • Om du någonsin förlorar en av dina axlar, gör ett möte med din ortodontist så snart som möjligt.
  • Bild med titeln Kope med Twin Block Braces Steg 14
    2. Behandla canker sår. Canker sår tenderar att visas nära metalldelarna av tvillingblocket, där de irriterar huden. Dessa är den vanligaste typen av munsår och det är mycket troligt att du får en på någon tidpunkt under din ortodontiska behandling. De varar vanligtvis 10 till 14 dagar och kan behandlas med över diskmedel.
  • Leta efter produkter som tillfälligt numrerar området för att få lite kortvarig lättnad. Du kan också skölja din mun med varmt saltvatten, vilket hjälper till att lindra orala irritationer. Var noga med att inte svälja saltvattnet efter sköljning.
  • Du kan leta efter produkter på drogbutiker som är specifikt avsedda för munsår eller för produkter som innehåller orala antiseptika, som karbamidperoxid, som kommer att döda bakterier.
  • Om du ofta får cancer sår, prata med din ortodontist om huruvida en receptbelagd produkt är rätt för dig.
  • Bild med titeln Kope med Twin Block Braces Steg 15
    3. Göra eller köpa en dental kit. Ett tandläkare kommer att innehålla leveranser som hjälper dig att rengöra och ta hand om dina tvillingblockhäftar medan du är på språng. Du kan hålla en dental kit i din bil, handväska, portfölj eller ryggsäck. Ditt tandläkare bör innehålla:
  • En resa eller fullstor tandborste
  • Resorstorlek tandkräm
  • Tandväska
  • Dental floss eller interdental picks
  • En liten spiral tandborste. Du kanske måste fråga din ortodontist för en av dessa borstar.
  • Du kan hitta ett tandläkare i en stor återförsäljare eller en drogbutik om du inte vill göra din egen.
  • Bild med titeln Kope med Twin Block Braces Steg 16
    4. Lindra smärta. Du kan uppleva smärta eller obehag efter att dina hängslen har justerats. Med de flesta blockbälten kommer din ortodontist att instruera dig att göra en nyckel på toppstödet eller de kommer att göra det för dig under ett möte. Den här tangenten expanderar toppstödet och kommer att justeras när din käke rör sig i rätt inriktning. Detta kan vara obekväma, eller till och med smärtsamt. Beroende på din specifika behandling kan din bottenstång justeras periodiskt. Efter att din övre eller nedre stag har justerats, äta mjuka livsmedel och undvik hårda livsmedel.
  • Ett ispaket kan hjälpa till att lindra käftsmärta, eller du kan ta en överkroppsmäklare.
  • Tips

    När du inte har på sig dina hängslen, behåll dem i en skyddslåda. Detta hjälper dig att inte förlora det.
  • Håll en överkroppsmäklare, som acetaminofen, praktiskt efter dina ortodontiska justeringar för att hjälpa till att lindra obehag.
  • Lägg inte dina tvillingblock i vävnad som det lätt kan misstas för skräp. Köp en plastbehållare för dina hängslen.
  • Varningar

    Klicka inte på axlarna in och ut med tungan medan du har på dig dem. Detta kan försvaga hängslen och bryta ledningarna.
  • Behandlingstiderna varierar mellan enskilda fall. Din ortodontist kan förutsäga att du måste bära dina axlar i 9 månader i början av din behandling. Baserat på dina framsteg kan de öka den tiden till 12 månader, till exempel. Medan det är en besvikelse att ha din behandlingstid ökat, var medveten om att det här är en möjlighet.
  • Om din apparat bryts eller är skadad, kontakta din ortodontist för att ställa in ett möte så snart som möjligt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande